Šta je novo?

HTC Desire

Drugar mi rece da na ovom fonu postoji mogucnost da touch screen reaguje i ako ne ostvarite fizicki konktakt prsta i ekrana, odnosno dovoljno je da priblizite prst na par milimetara od ekrana i dugme ili polje koje hocete da odaberete ce se samo uvecati i tek nakon toga treba fizicki dodirnuti ekran kako bi izabrali dato polje. Da li je to moguce ili ne, ako sam bio jasan. Ja mislim da je to nemoguce na ovom fonu (barem ja nisam nasao tu opciju) ili je mozda moguce na nekoj drugoj vrsti touch screen-a.

Cekaj ne kontam sto su ti dali futrolu ?
Bas me zanima dal ce davati jos toga. Jel imaju na prodaju ako vec nece da daju za dz?

Ja sam bio u DC oko 19h i pitao sam je za futrolu ali je rekla da im je sve proslo. Radice sutra tj. 27.12. u ponedeljak u Uscu i rekla mi je tada da dodjem da ce isto da dele :)

Jel stavio neko Oxygen Gingerbeard? Sta od standardnih funkcija ne radi i kako se ROM ponasa?

Ja sam bio u DC oko 19h i pitao sam je za futrolu ali je rekla da im je sve proslo. Radice sutra tj. 27.12. u ponedeljak u Uscu i rekla mi je tada da dodjem da ce isto da dele :)

Moracu da se prosetam do tih lepih teta. :)
Koliko ta futrola uopste vredi ?
I dal je mnogo veca za Desire ?

Drugar mi rece da na ovom fonu postoji mogucnost da touch screen reaguje i ako ne ostvarite fizicki konktakt prsta i ekrana, odnosno dovoljno je da priblizite prst na par milimetara od ekrana i dugme ili polje koje hocete da odaberete ce se samo uvecati i tek nakon toga treba fizicki dodirnuti ekran kako bi izabrali dato polje. Da li je to moguce ili ne, ako sam bio jasan. Ja mislim da je to nemoguce na ovom fonu (barem ja nisam nasao tu opciju) ili je mozda moguce na nekoj drugoj vrsti touch screen-a.

Nije ti on lepo objasnio ili ti nisi lepo razumeo. Fora je sa capacititivnim ekranima da rade na elektricitet. Sa mokrim prstom se nista ne bi desilo ili stavi rukavicu,ista prica.

meni se slicno desavalo par puta na GS telefonu, ekran je reagovao na 'dodir' cak pola cm od ekrana(dunno zasto)...a sto se tice koriscenja na kisi kapacitivni ekrani su gotovo neupotrebljivi

FTN: Jel stavio neko Oxygen Gingerbeard? Sta od standardnih funkcija ne radi i kako se ROM ponasa?
Stavio sam Oxygen 2.0 RC3, lepo radi, ali su neke funkcije disejblovane, kao na primer, neke 3D igre ne rade, video snimak ne funkcionise, test benchmark Quadrant standard ne prolazi, verovatno zbog 3D funkcije, ali u svakom sluchaju, lepo radi, stabilan je, i fino izgleda.
Mislim, da je ovaj ROM za pohvalu.

Poslednja izmena:
1. ne koristim Skype :)
6. ja sam sa Nokie E71 prebacio tako sto sam kreirao google contacts sync preko gmail exchange (imas proceduru na google search, posto sam zaboravio) i syncovao telefon sa svojim gmail nalogom, posle minut Desire je to sve pokupio i smestio u contacts

Druze posto sam ja trenutni korisnik Nokie E71 i treba da se menja telefon ubrzo mozes li mi reci tvoje iskustvo posle prelaza na Desire. Sto se mene tice E71 me sluzi fantasticno i razmisljao sam o Nokia N8 kao sledecoj opciji (nadam se da me necete zbog ovoga mrzeti :) ) ali otvoren sam za sve konstruktivne sugestije i misljenja. U principu se dvoumim izmedju Desire HD i Nokia N8. Desire HD mi je mozda prevelik (na granici je) i muci me njegova uzasna baterija jer sam sa E71 navikao na 3-4 dana rada u zavisnosti od koriscenja. N8 ima symbian koji poznajem i protiv koga nemam nekih zamerki jer meni apsolutno zavrsava posao. Osim poziva i sms-vanja telefon koristim jos za pregled office dokumenata i kao planer/podsetnik.
Dilemu shvatas pa ako mozes (kao i svi ostali) da pomognes.
Unapred hvala svima

Ljudi moze da se uradi export podata iz Nokia series 40 iz Nokia Communication Centra, evo upravo sam exportova sve kontakte i ucitavam ih na google contacts. Sad jos da nakacim Desire i da iskopiram. :)
Mobiedit ne radi posao, ono sto on exportuje iz moje 6300 Nokie goole kaze da ne podrzava.

Mobiledit! ne može da napravi format za google ali zato možeš da povežeš oba telefona na komp i da iskopiraš direktno imenik, sms-e i ostalo sa jednog na drugi ;)

Druze posto sam ja trenutni korisnik Nokie E71 i treba da se menja telefon ubrzo mozes li mi reci tvoje iskustvo posle prelaza na Desire. Sto se mene tice E71 me sluzi fantasticno i razmisljao sam o Nokia N8 kao sledecoj opciji (nadam se da me necete zbog ovoga mrzeti :) ) ali otvoren sam za sve konstruktivne sugestije i misljenja. U principu se dvoumim izmedju Desire HD i Nokia N8. Desire HD mi je mozda prevelik (na granici je) i muci me njegova uzasna baterija jer sam sa E71 navikao na 3-4 dana rada u zavisnosti od koriscenja. N8 ima symbian koji poznajem i protiv koga nemam nekih zamerki jer meni apsolutno zavrsava posao. Osim poziva i sms-vanja telefon koristim jos za pregled office dokumenata i kao planer/podsetnik.
Unapred hvala svima

Nemoj da te baterija odvrati od kupovine. Symbian ne moze da parira Android-u nikako ovih dana :) , aplikacije, UI, ama bas sve je odradjeno da telefon postane sve sto ti treba da funkcionises kao zahteviniji korisnik. Ako ti treba multimedialna masina onda je to N8 svakako jer mislim da HTC nikad nije pokusavao da bude igracka,vise je kao ozbiljan telefon.
Ja sam sa symbian-a presao na Android, prvo Magic, zatim Desire i to je bilo pravo WOW, nikad ne dosadi, prava smart stvarcica.

P.S. Kupi Desire HD (ako ti je prevelik) pa se menjas za Desire (znam ko ima :p )

Ja bi cekao Tegra 2 HTC telefone. Mada ce sigurno kostati 700e kad izadju. :(

Jeste to lepo ali kad izadju Tegra onda ce da se pojave neke super tegre itd itd,uvek nesto novo i bolje tako da ne treba gledati tako,bar ja tako mislim.

Pa mozes ga naruciti u svim boljim radnjama. Samo pitanje koja je cena?
Ima ga u Telenoru uz pakete,ali je.preskup. Ja sam ga uzeo za 360e.
Pa imas onaj skoro nov u oglasima na benchu.

Ma mislim da ga nema vise u Telenoru, a to bi mi najvise odgovaralo. Preskup je ovako po radnjama. :/

Unapred hvala svima
znas kada otvoris inbox na Nokiji sa nekih 1000 poruka :) osedis dok se otvori, e ovde je instant. znas kada pokreces kameru da slikas nesto, dok se pokrene to sto si hteo da slikas prodje, e ovde je instant. znas kada cekas onih nekoliko sekundi da se nesto pokrene, e ovde je instant. ja sam se totalno navikao na touchscreen i virtual keyboard, da mi vise ni hardverska tastatura nije neka prednost. o ekranu i da ne pricam. vec sam navikao i na to da ga nakacim na punjac svako vece, nekad mi ostane cak i 50% battery level pa opet nakacim :)

Ajde illidan-e, kad si već u raspoloženju sa Nokijom, kako prebaciti poruke iz Symbian-a na Android? Danke... ;)

Ajde illidan-e, kad si već u raspoloženju sa Nokijom, kako prebaciti poruke iz Symbian-a na Android? Danke... ;)

Pa onim programom MobiEdit.
Sta ce ti poruke ? Cuvas od neke bivse ljubavne,a ? :p :smoke:

Preko nokia suita napravis backup file imenika, zatim udjes u gmail i importujes u kontakte taj fajl.
Kada sinhronizujes prvi put tel sa gmail-om svi kontakti ce ti biti automatski prebaceni u telefon.

ja se izvinjavam, ne znam kako sam procitao imenik. Zaboravite na post. :)

Poslednja izmena:
Nemoj da te baterija odvrati od kupovine. Symbian ne moze da parira Android-u nikako ovih dana :) , aplikacije, UI, ama bas sve je odradjeno da telefon postane sve sto ti treba da funkcionises kao zahteviniji korisnik. Ako ti treba multimedialna masina onda je to N8 svakako jer mislim da HTC nikad nije pokusavao da bude igracka,vise je kao ozbiljan telefon.
Ja sam sa symbian-a presao na Android, prvo Magic, zatim Desire i to je bilo pravo WOW, nikad ne dosadi, prava smart stvarcica.

P.S. Kupi Desire HD (ako ti je prevelik) pa se menjas za Desire (znam ko ima :p )

Pa ja se nekako i troumim Desire, Desire HD i N8. I nije toliki problem OS jer imam duuugo iskustvo sa symbianom, eto vec 2 god se koristim sa E71 i zaista odradjuje sve kao sto bi i pozeleo. Poenta i jeste u tome jer ne trazim sarenilo, gomile aplikacija jer uz oridjinale pakovanje mozda obogatim uredjaj sa par korisnih programcica i to je to. Znam da sam gresan sto na forumu android uredjaja pitam za misljenje (sta i ocekivati kao odgovor nego da je android bolji) ali ocekujem iskreno misljenje, savet koji moze da pomogne... Jedino ta baterija ipak predstavlja razliku - barem meni je to vrlo bitno. MORA da izdrzi 2 dana, pa ne trazim nedelju dana majku mu.

Pa ja se nekako i troumim Desire, Desire HD i N8. I nije toliki problem OS jer imam duuugo iskustvo sa symbianom, eto vec 2 god se koristim sa E71 i zaista odradjuje sve kao sto bi i pozeleo. Poenta i jeste u tome jer ne trazim sarenilo, gomile aplikacija jer uz oridjinale pakovanje mozda obogatim uredjaj sa par korisnih programcica i to je to. Znam da sam gresan sto na forumu android uredjaja pitam za misljenje (sta i ocekivati kao odgovor nego da je android bolji) ali ocekujem iskreno misljenje, savet koji moze da pomogne... Jedino ta baterija ipak predstavlja razliku - barem meni je to vrlo bitno. MORA da izdrzi 2 dana, pa ne trazim nedelju dana majku mu.
ja sam na symbianu bio od 2006. i sad kad sam video Android nikad vise :) meni jedan drug rekao imao si E71 koji je savrsen telefon, sto si kupio Desire :) ako ti E71 radio posao sasvim dobro i zadovoljan si telefonom, nemoj ga ni menjati, bolje tih 300-350 eura potrosi na nesto drugo.

ako ti Desire nece biti 24/7 online onda moze da izdrzi 2 dana, naravno zavisi i koliko ga koristis za telefoniranje ako imas par par sati razgovora dnevno onda naravno tesko. ipak je to velik ekran, mnogo jaci procesor, a i sam Android je ipak hardverski zahtevniji sistem od symbiana (a naravno jaci hardware vise i trosi)

Poslednja izmena:

Onda kupi N8,dobar je to telefon ali ne dobijas nista vise od tog kojeg vec imas,sem bolje kamerice koja meni licno ne znaci nista jer mi telefon ne spada u fotoaparate :) . Ako te pare zelis da potrosis,onda nema greske. Mislim da N8 nece da ima toliko dobru bat da pregura dva dana,taman koliko ti odgovara.

Zvao Telenor i rekli su mi da nemaju vise Desire i da ga sigurno nece dobivati.

Ja bi mozda najradje uzeo ovavu futrolu, ok je i cena. Dal ima to kod nas ?
Jel prodaju sta na tom HTC standu u DC ?

l199436.jpg

http://www.htcaccessorystore.com/uk/p_htc_item.aspx?i=199436

Jel stavio neko Oxygen Gingerbeard? Sta od standardnih funkcija ne radi i kako se ROM ponasa?

Ja sam stavio rc3. Trebalo bi sve da radi sem video recordinga ..
Rom radi sasvim dobro i jedinu zamerku koju imam jeste da mi se cini da mi malo vise trosi bateriju nego stock rom koji sam dobio uz telefon sa Sense. Ne znam, da li ovo moze neko da potvrdi?

Poslednja izmena:
Moze li neko da mi okaci setup za net na VIP-u i da mi da link gde imaju potrebni podatci ?

Nazad
Vrh Dno