Šta je novo?

HTC Desire

Hvala.
Zanima me zasto VIP ne podrzava i dalje 3G net ? Vuce se sporo nevidjeno ovako preko ovog "E", kako se to vec zove, ne secam se.

I kojom aplikacijom mogu da merim protok podataka ka i sa neta ?
Imas u marketu speedtest. A to E ti je od EDGE po meni je to jedino dovolino brzo za chat i proveru mail-a.

Poslednja izmena:
Hvala.
Zanima me zasto VIP ne podrzava i dalje 3G net ? Vuce se sporo nevidjeno ovako preko ovog "E", kako se to vec zove, ne secam se.

I kojom aplikacijom mogu da merim protok podataka ka i sa neta ?

Ma vidi da li ti je Network Mode GSM\WCDMA auto ili je samo GSM ? Ako to nije onada je losa pokrivenost mreze tu gde se nalazis tj. nema 3G signala samo GSM.

Ma sabani bre, repetitor mi je iza kuce bre, nema 300m. Kada ce konacno da puste 3G po celoj Srbiji, sta je problem za to uopste ?

Ja u Kragujevcu imam 3G mrezu. Inace kod nas je sto se toga tice najbolji Telenor,ne znam na kojoj si mrezi. Jel si proverio u podesavanjima da li ti je ukljucen GSM\WCDMA mode?

Proverio sam. Imam i osecaj da mi je slabiji prijem signala na Desire-u, nego na 6300.
Jel imao neko negativna iskustva sa prijemom signala na Desire-u ?

Inace fora sto se gasi ekran kad stavis slusku na glavu je extra, dok pricas naravno. :)

Signal je ok. Moguce da nokia ima bolji prijem signala, tj. bolju antenu, who knows :) .
Inace tel je predobar, ceo HTC program je fantastican.

Naravno da nokija ima bolji kvalitet prijema. U tom rangu je jos i motorola. Posle idu ostali.
Nego, danas mi se desilo dva puta da me neko pozove i ja se javim, ali ne cuju oni mene, niti ja njih. Posle toga sam primio poziv i bilo je ok, a i ja sam zvao i bilo je ok. Da li se nekome ovo desilo?

Cudno se nesto desava na ovo Desire sa signalom, cak mi gubi na trenutke skroz signal kuci, a repetitor mi je 200m od kuce. Mozda ima i veze ovo sto je -12 C. :D
Bas cu obratiti paznju sta se desava.
*** Nokia je Nokia, al kad nece da izbace neke dobre ekrane i Android, ne bi pomislio ista drugo da uzmem.
Od jedno 10tak tel u zivotu ovo mi je tek drugi da nije Nokia.

koja ti je verzija radija? ja jos nisam imao problema sa signalom na Desire. trenutna verzija radija (najbolje mi radi sa Oxygen) je 32.44.00.32U_5.09.05.30_2

Verzija radija ? Ne znam o cemu stvarno pricas ? Pojasni.
Jel neko voljan da me savetuje sta da uzmem od futrola za Desire ?
Uzeo bi koznu futrolu sigurno, mozda cak i Case-Mate onaj gumeni da mi se ne klize u ruci fon, ali ne znam dal bi tad stao u koznu futrolu.
Evo sta mi je zapalo za oko:
http://www.amazon.co.uk/Case-Mate-D...4?s=electronics&ie=UTF8&qid=1293606371&sr=1-4
http://www.amazon.co.uk/HTC-Pouch-P...1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1293606309&sr=1-1
Ova je bas povoljna, samo ne znam koliko je prakticna? http://www.amazon.co.uk/BLACK-FLIP-...2?s=electronics&ie=UTF8&qid=1293606309&sr=1-2

Ovo mi je mnogo nesto skupo http://www.amazon.co.uk/Case-Mate-C...3?s=electronics&ie=UTF8&qid=1293606371&sr=1-3

Poslednja izmena:
pa htc izbacuje update radija (bolja potrosnja baterija, bolji signal, 3g net, wifi konekcija i tako neke sitnice) imas u ovoj temi stavljali smo Vlada i ja update_ove radija za desire

Ja imam Baseband version: 32.46.00.32U_5.10.05.17_2

Pojma nemam kako ide to flashovanje. Ne bi dirao za sad nista sto remeti OS. Ne znam jel to remeti OS ?
Tesko je povatati sta sve pisali kad sam se kasno ukljucio u citanje teme, a veruj mi oci iskacu od listanja po netu oko tehnike. :(

Sta kazes za futrole ? Od ovih koznih ?

probaj neki drugi, instaliras zip kao sto ubacujes rom (u custom recovery)

ne remeti to nista u ROMu moze samo da poboljsa ili pogorsa signal i tako to. nece ti nista nestati ili se obrisati

ja ne koristim nikakvu futrolu :)

Illidan, vidim da ti koristiš Oxygen pa rekoh da te pitam... :) Na MIUI romu je bila caka da kada zovem nekog npr "Miroslav Mitic" upišem u dialpadu "mm" tj 2x 6 stisnem i on mi automatski prepozna i ponudi I njega... Postoji li ovako nešto za Oxygen? Stavio sam verziju 1.0.4.
na default "phone-u" moram da se prebacim na "contacts" i da potražim... Na MUIU je automatski prepoznavao imena prezimena ili ukoliko broj već postoji u imeniku :)
Inače, za sada mi se ROM svidja.

Oxygen se bazira na AOSP verziji androida, tj cisto, minimalno, brzo. bez dodatnih stvarcica koje sluze za tako neke features.

tako mislim da radi i sense (koliko se secam)

U firmi imam problematican prijem ali nisam primetio da je Desire inferioran u odnosu na Nokie bilo da su value bilo da su E serija konkretno E71 i E75. Naprotiv, imam utisak da se bolje nosi sa losim signalom.

Узео сам данас Десире и кад сам се накачио на нет одмах ми је изашла опција за апдејт, ја прихватим, телефон крене да одради до неких 10 % и ту негде забоде и никако даље, у чему може да буде проблем?! :trust:

Узео сам данас Десире и кад сам се накачио на нет одмах ми је изашла опција за апдејт, ја прихватим, телефон крене да одради до неких 10 % и ту негде забоде и никако даље, у чему може да буде проблем?! :trust:

Kako si skidao update ? Preko wifi ili 3G ?
Mozda nemas kredita ? :p

Вајфај, на постпејду сам. Скине он све лепо и онда кад треба да инсталира, крене процес инсталације и одједном се прекине приказује као узвичник у троугло, налик на неки саобраћајни знак и тако стоји и ни макац даље. :/

Mozdanl nemas slobodne memorije vise. Oslobodi bar 40mb za update.

Телефон је некоришћен, данас сам га узео и нисам инсталирао ништа.

koliko dugo tako stoji? jesi ga pustio da stoji jedno 10-20 minuta?

Пустио сам. И ево сад сам поновио, пола сата стоји и ништа се не дешава:

Ево, како дијалог стоји кад притиснем оно дугме горе где се укључује/искљујчује:

ClockworkMod Recovery v2.5.0.7

- reboot sustem now
- apply sdcard:update.zip
- wipe data/factory reset
- wipe cache partition
- install zip from sdcard
- backup and restore
- mounts and storage
- advanced

ClockworkMod Recovery v2.5.0.7
Finding update package...
Opening update package...
Verifying update package...
E:failed to verify whole-file signature
E:signature verification failed
Installation aborted.

И шта ја сад да радим? :sceptic:

Pa kako ti se pali CWM ako je telefon potpuno nov ? Hmmm..

probaj da uradish wipe cache i data ... ako ne , onda se spremi za ubacivanje nekog custom roma..

Vrh Dno