Šta je novo?

HTC Desire

gotovo savrsen audio izlaz(vec godinama koristim fon kao muzicki player), mnogo bolji gpu, kvalitetnije fotke i video zapis, i ekran si vec pomenuo - ali totalno sluzi svrsi kao portabl video player, onda taj famozni tv out....e da, i baterija koja traje barem 2x duze

Nema nikakve razlike u mogućnostima, tako da je besmisleno samsung posmatrati kao igračku a Desire kao nešto ozbiljno.

Jel baterija stvarno traje znatno duze?
Nisam koristio Samsung, zato me i zanima. Generalno apsolutno sam prezadovoljan Desire-om. Verujem ti i da su kamera i video zapis bolji, al me nesto preterano i ne zanima. Slusalice sam koristio samo Bluetooth i davale su fantastican zvuk.
U principu meni vise znaci Sense, bolja soft podrska i "kvalitetnija izrada" od gore pobrojanih stvari ali to su relativno ozbiljne prednosti bez sumnje.

P.S
Nije mi bas jasno sta podrazumevas pod tim "mnogo bolji GPU"?

Upravo to,multimedialna igracka. Desire nije ciljao na korisnike koji telefon dozivljavaju kao igracku,vise je to za ozbiljnije korisnike. Nokia je savrsena multimedialna igracka kome je bitan video, slike.

pa android je multimedijalna igračka.. :)

Upravo to,multimedialna igracka. Desire nije ciljao na korisnike koji telefon dozivljavaju kao igracku,vise je to za ozbiljnije korisnike.

Ti hoćeš da kažeš da je android na htc-u poslovno orijentisan dok na samsungu nije. Molio bi te da nam objasniš razliku, pošto ja kao neko ko je koristio htc-a (i dalje koristi) ne vidim tu razliku.

Cisco Cius (Phone tablet) ce biti prva prava android biznis "igracka" ali ce i dobro kostati (oko 1000$) :p

I Desire i Galaxy S su pravljeni kao consumer produkti, tako da nema logike raspravljati koji je veca igracka ili koji je ozbiljniji telefon. Svako ce naravno da naginje strani "igracke" koju poseduje, ali realno oba telefona su sam vrh i veoma male razlike ih dele.

Nisam koristio Samsung, zato me i zanima. Generalno apsolutno sam prezadovoljan Desire-om. Verujem ti i da su kamera i video zapis bolji, al me nesto preterano i ne zanima. Slusalice sam koristio samo Bluetooth i davale su fantastican zvuk.
U principu meni vise znaci Sense, bolja soft podrska i "kvalitetnija izrada" od gore pobrojanih stvari ali to su relativno ozbiljne prednosti bez sumnje.

P.S

gpu - graphics processing unit aka graficki cip
sve igre glatko klize na galaxiji, dok to nije slucaj sa desireom...takodje to ima veliki uticaj pri pustanju kvalitetnijih video fajlova

bolja soft podrska na htcu i nije nesto, stvarno...jer ces posle mesec dana pozeleti da promenis sve na telefonu, a meni je onaj sense dozlogrdio bio, tako da ces ga kad tad promeniti nekim drugim launcherom a i sigurno ces baciti neki custom rom zbog bolje baterije ili nekih drugih funkcija...sto ti je isto i na samsungu

na kraju se sve svede na hardware...

Znam sta je GPU al mi nije jasno ono mnogo bolji...
Daj mi primer sta to stuca na Desire posto se meni to jos nije desilo.

Necu uopste da se petljam sa raznim romovima, vec vise od 6 meseci mi imam desire i radim samo zvanicni update, ama bas nista mu ne fali i nemam neke potrebe za experimentisanjem.

P.S

I sa Desireom i Galaxy-jem jedva izguram dan uz konstantno maltretiranje. Ne bih mogao reći da je bilo koji u prednosti što se baterije tiče.

Ok veoma sam blizu kupovine Desire-a i sada sa vishe strana cujem da dosta njih zavrsavaju ubrzo na servisu. Uglavnom uz minimalno koriscenje znam 2 osobe koje su svoj Desire odnel na servis, a ovo drugo sam cuo od nekih drugih ljudi. El dosad neko nosio svoj an servis ovde, jer ako je tolko kvarljiv pa i nije nesto vredan onda :D

Znam sta je GPU al mi nije jasno ono mnogo bolji...
Daj mi primer sta to stuca na Desire posto se meni to jos nije desilo.

Necu uopste da se petljam sa raznim romovima, vec vise od 6 meseci mi imam desire i radim samo zvanicni update, ama bas nista mu ne fali i nemam neke potrebe za experimentisanjem.

http://www.youtube.com/watch?v=dpP5QljEqow

npr, ovo je jednostavan primer poredjenja 3d aplikacije.
a u ovako, scrollovanje app drawera na desireu ume da secka :)

Ako ti telefon sluzi za igrice onda bolje da si kupio PSP ili tako nesto.
Ne vidim razlog dizanja tolike prasine i dizanja u nebo Galaxy-a jer je to i dalje samo samsung sa kineskom plastikom i kopija iPhone. Jedina svetla tacka mu je OS.

Ako ti telefon sluzi za igrice onda bolje da si kupio PSP ili tako nesto.
Ne vidim razlog dizanja tolike prasine i dizanja u nebo Galaxy-a jer je to i dalje samo samsung sa kineskom plastikom i kopija iPhone. Jedina svetla tacka mu je OS.

Da li si ti ikada koristio desire ili galaxy uopšte?

Pa ja tebe ništa ne razumem, prvo si rekao da je galaxy multimedijalna igračka, i da je samo kopija iPhonea sa kineskom plastikom kome je svetla tačka OS. Onda me zanima koja je to svetla tačka Desire-a?

NIsam rekao da je Desire savrsen, samo sam rekao da je sPhone to sto jeste

Ukratko, zašto je Desire bolji: Ne treba mu deset lagfiksova da bi radio, nema šugavu glosi plastiku i ima led pa mogu da osvetlim kad kopam po kućištu ili kad u mraku merim kolko mi je ulja pojeo auto :D
Mora li ova tema da se pretvori u Desire vs sPhone, pardon, Galaxy? :)

Ukratko, zašto je Desire bolji: Ne treba mu deset lagfiksova da bi radio, nema šugavu glosi plastiku i ima led pa mogu da osvetlim kad kopam po kućištu ili kad u mraku merim kolko mi je ulja pojeo auto :D
Mora li ova tema da se pretvori u Desire vs sPhone, pardon, Galaxy? :)

Ma jok. Stvar ukusa,samo mi nisu jasni ljudi koji non stop hvale kopiju iPhone-a.
moze lock :)

Ma jok. Stvar ukusa,samo mi nisu jasni ljudi koji non stop hvale kopiju iPhone-a.
moze lock :)

hvalim iz iskustva jer sam pre galaxije posedovao i legend i desire po 2 meseca svaki...ako se vec daje 400e za telefon, onda hocu da ima sve/sto vise a ne da za istu cenu dobijem tajvanca koji je super, samo malo zaostaje. i nije kinez nego koreanac.

po izgledu jeste kopija iphonea, ali tu se sve i zavrsava...zar moram da napomenem da taj "kinez" cini 50% AJmoba4?

i da, gorilla glass cini da se osecas opustenije...mazio sam i pazio sam desire i onda se jednog dana pojavila ogrebotina od 4mm na sred ekrana, kako - nemam pojma

Poslednja izmena:
Pa kada mora da priča nešto za šta nema argumente, argument mu je "galaxy s je kopija iphonea i loš je", a to što nema veze s vezom nije bitno.

'ajde ljudi ovo je IT forum, malo argumenata neće škoditi, ja sam rekao šta mi se kod Galaxyja ne sviđa i sviđa i isto kod Desire.

Galaxy S:

- Znatno bolji ekran od LCD-a koji je se sada nalazi na Desire-u
- Bolji procesor
- Bolji graficki procesor
- Bolja kamera
- Brzi browser
- Bolja baterija
- Tacniji touch
- Veca interna memorija

HTC Desire:

- Ne lici na neki drugi telefon?
- kvalitetnija plastika?
- regularna podrska od strane HTC-a

Da dodam na Gizmorov post:

Samsung:

- očajna softverska podrška
- RFS file system zbog koga svi imaju muke, to se rešava lagfixom
- minus je to što mora da se stavi lagfix da bi normalno radio telefon
- zadnja plastika je loša poprilična, napred je ok
- gorilla glass ekran
- lošiji GPS nego na Desire

Desire:

- odlična softverska podrška i mnogo romova
- leži bolje u ruci
- meni je minus manji ekran, nekome je to plus, meni je bitna veća dijagonala :)
- lošija autonomija baterije
- lošiji 3.5mm audio izlaz

Svakako su oba telefona odlična, neko će otići na Desire zbog bolje softverske podrške i boljeg GPSa, neko na SGS zbog boljeg ekrana, autonomije baterije, čega god, dobro je što imamo da biramo pa svako može svojim potrebama prilagoditi kupovinu.

Nisam mislio da ce ova pricha o problemu sa pregrevanjem i resetovanjem Desirea pretvori u raspravu koji je telefon bolji.Moje mishljenje je da je Desire fenomenalan telefon ali je resetovanje neshto zbog chega bi ga da ga nemam izbegavao u shirokom luku.Samsung ima i bolji ekran,i procesor i grafichki procesor i vishe interne memorije,i snima 720p kako treba,sa 30 frejma,i nema problem sa resetovanjem,bar nisam nashao ni na jednom forumu.

Nisam mislio da ce ova pricha o problemu sa pregrevanjem i resetovanjem Desirea pretvori u raspravu koji je telefon bolji.Moje mishljenje je da je Desire fenomenalan telefon ali je resetovanje neshto zbog chega bi ga da ga nemam izbegavao u shirokom luku.Samsung ima i bolji ekran,i procesor i grafichki procesor i vishe interne memorije,i snima 720p kako treba,sa 30 frejma,i nema problem sa resetovanjem,bar nisam nashao ni na jednom forumu.

imao je problema sa gasenjem do izlaska 2.2 xD

Ako si imao problema sa resetovanjem Samsunga,to je srecom bilo zbog softverskog problema sa enclareom.Ovde je u pitanju hardverski problem,koji se odklanja zamenom matichne ploche,i opet postoji shansa da ti se desi isti kvar i sa novom plochom.Koliko sam video,odprilike 2 do 3 posto desirea je zahvaceno tim problemom(xda forum).Pored Galaxy-a ima josh drugih android telefona koje bi mogli da uzmemo u razmatranje kao alternativu,samo bih ja za sad izbegavao snepdargon telefone sa 1ghz procesorima,odnosno pratecim gprs chipovima koji se kod njih ugradjuju(mislim da ih zovu radio ako nisam odvalio,ili temperaturnim senzorima koji su takodje sumnjivi).Meni je pocheo telefon da se resetuje pri surfovanju gprs-om a kada se prvi put tako resetuje onda se posle gasi shta god da pokrenem.Chitao sam na xda forumu da je neki car svoj telefon koji se resetovao stavio u frizider i dok je god bio u frizideru nije se gasio ali nije smeo dugo da ga drzi u njemu zabog kondenzacije.

Nezgodan je taj enclare, sva sreca pa se problem lako odklanja :D
Ne znam kako si premerio tih 2% ali to i nije neki besan procenat. Istina, nije prijatno kad upadnes u losu statistiku...

Kumin samsung je odnet na servis jer se resetovao i gasio svakih par minuta. Stavili 2.2. i vratili kao ispravan al dzaba ista stvar, sad je drugi put u servisu...

Vrh Dno