Šta je novo?

HTC Desire

Pojavilo se jos informacija o Desire HD i Desire Z.
Specifikacije verovatno vec znate - HD ce imati ogroman ekran (4,3 inca) a Z manji (3,7 inca), ali i QWERTY. Sto je najvaznije, verovatno ce biti predstavljeni vec polovinom septembra.

Izvor

Jel GPS treba da stoji non stop upaljen kao sto je meni ili ga treba iskljuciti? Mislim ako vec vuce bateriju da ga iskljucim... I za sta on tacno sluzi osim kad odem na Maps on mi pokaze gde sam

Maps, Latitude, Footsteps, MotoNav i kompasi ga koriste... Ako ništa od toga nije pokrenuto, nema potrebe GPS da bude upaljen.

jos nemam Desire, iako ga pikiram već neko vreme (ne mogu da se odlučim ni za jedan paket, a da iskeširam 450e, mnooogo je kume ;)), tačnije sem većeg ekrana i bržeg procesora treba da dam relativno novu i dobru (neogrebanu, bukvalno 5800icu) i da platim, bar još koliko košta jedna nova... malo off topic. sorry....

ovo sam hteo ...za GPS, ako ima opcija isljuči, wifi - isto,prebaci na gsm, smanji osvetlj. ekrana do max. donje granice (naravno da ostane upotrebljiv), ako ima offline mod, pa neku app ili opciju da sam prebacuje profile...po potrebi stavi da noću bude offline i da se sam prebaci u profil koji ima mrežu u određ. vreme...ja naj tačin baterije na većini smartphone-a sa ekranom 3.2" +...koje inače drže dan , dva...produžim na 3, čak 4 na nekim tel.(naravno uključim kad mi šta treba)

Poslednja izmena:
jos nemam Desire, iako ga pikiram već neko vreme (ne mogu da se odlučim ni za jedan paket, a da iskeširam 450e, mnooogo je kume ;)), tačnije sem većeg ekrana i bržeg procesora treba da dam relativno novu i dobru (neogrebanu, bukvalno 5800icu) i da platim, bar još koliko košta jedna nova... malo off topic. sorry....

Sto se tice ovog dela ... uzmi Desire, nece ti biti zhao, to je sigurno :)

ovo sam hteo ...za GPS, ako ima opcija isljuči, wifi - isto,prebaci na gsm, smanji osvetlj. ekrana do max. donje granice (naravno da ostane upotrebljiv), ako ima offline mod, pa neku app ili opciju da sam prebacuje profile...po potrebi stavi da noću bude offline i da se sam prebaci u profil koji ima mrežu u određ. vreme...ja naj tačin baterije na većini smartphone-a sa ekranom 3.2" +...koje inače drže dan , dva...produžim na 3, čak 4 na nekim tel.(naravno uključim kad mi šta treba)

Opcija za iskljucivanje/ukljucivanje svih mogucih konekcija i svega ostalo su tzv widgeti koje mozes postaviti na home screen i odatle iskljucivati/ukljucivati po zelji. Sto se tice aplikacije za podesavanja profila .... meni posao zavrsava Setting Profiles.

Poslednja izmena:
^^ hvala na preporuci, ali ko što rekoh gore, tel. mi se stvarno izuzetno sviđa . najverovatnije bih ga uzeo uz neki jači paket ako ostanem kod vip-a (trenutno sam na najslabijem), dok telen. ima 12. mes. ugovor. što jeste više keša za učešće ali i kraća obaveza. 2 stvar je što bih zadržao svoj br. a koliko sam čuo od 1.1.'11 to će biti moguće bez promene prve 3 cifre. znači ostaje 060 u mom sl.

Nemoj da podcenjuješ baš toliko Symbian :p , ima i 5800 widgets, mada tek od pre neki mesec, prave...a nedavno su momci iz PNHT tima uspešno portovali ceo fw od X6 na 5800, e ti hakovi i modovani rom. mi sigurno neće nedostajati kad pređem na Android, jeste da se krajnji rezultat isplati, al treba da lupaš glavu i visiš po forumima dosta vremena, zato se malo "plašim" prelaska na drugi o.s iako dilemu oko izbora nemam
.
p.s. kad uzmem tel. sigurno je da ću odmah da se pohvalim ovde ;)

Pozz

Poslednja izmena:
Ima 5800 widgete ali se to ne može porediti sa Android widgetima.

ako sličajno misliš na stare app wgz. to zaboravi, ako misliš na app Widgetizer, to je već skok...a naravno da se ne može porediti pod. 1 zbog veličine ekrana!
Nikako da mi uđe u taxi ili da sretnem nekog ko ima Desire, da ga konačno vidim "iz svoje ruke".Ima sutra da stanem pored 1. radnje ili Telen. Vip poslovnice, da ga pogledam.

btw. jel radi Garmin na Desire-u, nekako sam navikao na njega , znam da ima boljih nav. prog. al sa garminom imam prilično dobro iskustvo, a bitno mi za posao.Veruj mi da ima ljudi koji neće da dignu ruku, ili priđu vozilu na stanici koje nema PDA, delimično su za to krivi razni divljaci sa "štimovanim" taximetrom i "kuckalicama", a neko jednostavno hoće da gleda i čuje kuda ga voziš.

Poslednja izmena:
Ne radi Garmin, ali radi MotoNav (tj. iGo).

ima to na prethodnim stranama, pisao sam ja o tome. sa linkom ka xda, takodje i rasprava o tome da je ovo po htc_u protiv garancije, tj ovim postupkom se ponistava garancija telefona (neki lik iz Svedske ili Norveske je kontaktirao tech support i pitao ih u vezi toga)

edit: evo posta http://forum.benchmark.rs/showpost.php?p=2248390&postcount=709

Poslednja izmena:
ima to na prethodnim stranama, pisao sam ja o tome. sa linkom ka xda, takodje i rasprava o tome da je ovo po htc_u protiv garancije, tj ovim postupkom se ponistava garancija telefona (neki lik iz Svedske ili Norveske je kontaktirao tech support i pitao ih u vezi toga)

edit: evo posta http://forum.benchmark.rs/showpost.php?p=2248390&postcount=709

Secam se toga, hvala. Okacio sam ovo jer mozda neko nije shvatio, detaljnije je napisano.

Elem, jel ima neko problem pri spajanju telefona na racunar, cesto mi izbacuje da postoji device problem i da nema drajvere itd. U pitanju je Win 7 x64.

Evo sad vidim da neki widgeti ne rade... Moraju ponovo da se instaliraju na karticu. Ali zabodu kada se telefon nakači na USB. I ako se "move to phone" uradi nema ih u spisku widgeta.

Hmmm...Moraću još da ispitam šta radi a šta ne pa da vratim na pređašnje stanje. Bitno je bilo motonav prebaciti jer je prevelik u odnosu na ostale...

widgete ne stavljas na karticu, takodje bitne programe koji se ponasaju kao servisi, kao i launchere, imas sve o tome na onom linku
takodje kada se instalira neki novi program najcesce ce po defaultu otici na sd, ako je to widget moras ga prebaciti na phone memory i restart telefona da se pojave widgeti u izboru. ako je program instaliran na SD pri konekciji telefona kao disc drive taj program se nece moci pokrenuti (sto je i logicno)

FTN nisam jos imao problem sa usb konekcijom (win7 32bit)

Poslednja izmena:
...

Posto planiram da uzmem ovaj fon ovih dana, moze li mi neko reci u cemu je stvarno tolika razlika pa su oni Desire koji su sa mreze jeftiniji i po 50-70 e od onih koji su "original"? Hvala unapred.

verovatno su uzeti uz najskuplji paket kod Telenora/Vipa za nekih 25-26k

svratih danas di vip-ove poslovnice na nbgd. sa namerom da pogl. tel. i ispostavi da jedan od radnika na onim šalteru ima Desire, naravno sa Amoled displey-em... ja reko baš super, mogu da vidim tel. koji se koristi, sa inst. apps i to...
nekih 15tak min sam se igrao s njim i naravno oduševio me brzinom, odzivom touch disp. i svim stvarima, koje za to vreme mogu da se vide... primetio sam da se mnogo više greje od 5800ice koja nema nijedan metalni deo (poredim norm. s tel. koji trenutno koristim) i kad pitah dečka koliko baterija drži, kaže 2 dana, s gašenjem noću...e do mohega ..sad mene zanima, pošto sam otprl. skontao koji paket bi mi odg. kakva su vaša iskustva sa bat. jel taj lik konstantno drži fon pod punis gasom,u crvenom, (video sam da je uključen 3G i wifi) ili je to normalna autonomija za Desire ? hvala

meni uz normalno koriscenje(svega umereno) izdrzi preko 2 dana najopustenije

meni ako se sam ne ugasi od jutra do mraka ništa nisam uradio. Ali pravdam se činjenicom da još uvek čačkam telefon previše :)

Ako non stop koristish telefon, i pogotovo ako drzish ukljuchen wi-fi, nece izdrzati vishe od jednog dana. Ali ako se koristi wi-fi 2-3 sata dnevno i razgovara do sat vremena dnevno, baterija drzi bar 2 dana.

Nazad
Vrh Dno