Šta je novo?

HTC Desire

čekaj malo, pa Amoled je jedna od stvari koja me privukla da menjam 5800 za Desire...nisam stručnjak za tehnologije displey-a, koja je bitna razlika !?...i jel će to onda biti u opisu pod displey LCD umesto Amoled...ako izostave i urade to na kvarno - ogroman minus za HTC, Android...koji im bas sad kad su postali ozbiljna pretnja apple-u nikako ne treba!

Lako ćeš primetiti da li je amoled ako ga budeš kupovao, samo uporedi crnu na amoledu i na drugom lcd-u. Ne vidim šta htc može da uradi jedino da stopira proizvodnju dok se ne stvori mogućnost korišćenja amoled-a.

Da ovaj novi oznaci drugacije, npr Desire LE :)

EDIT: Sta je sa onima koji kupuju telefon online, kako ce ga oni razlikovati?

na kutiji sa amoledom se napominje da je amoled, na kutiji sa slcd kazu samo nesto 'sharp 3,7" screen'

ај sad da malo off topic-nem, nije da volim to da radim, al jednostavno se probudi neki crvić u meni :-devil-:
jel ima neko upućen ili vidovit još bolje, da "predskaže" cenu Desire-a HD ? ne ozbiljno, nisam nigde naišao na podatak "preporučena cena proizv." a pogledao sam par strana gde ga najvaljuju/predstavljaju...nije to meni dostupno, nego bih da procenim koliko će eventualno pasti cena "običnog" Desire-a, da se ne zaletim, kupim, sutra izađe HD, a ja ostanem da :lupko:...ne bi mi bilo 1. put.

imo 500e+ sigurno, desire je u nasim prodavnicama i dalje preko 450e

@ nebabgd: Mislim da ce biti nesto skuplji od Galaxy S-a

Glasovna pretraga na HTC-Desire

The feature was integrated into various areas of the UI, including the Quick Search Bar (accessible by pressing the search button from the home screen) and HTC's search widget. For one reason or another, the app is no longer available in the Android Market.

VoiceSearch adds a microphone icon to the Quick Search Bar and the HTC search widget. Tapping the icon allows users to speak their searches rather than type in text. The voice recognition capabilities of VoiceSearch are surprisingly accurate, and search results appear just as they would had the user typed a query.

If you had this great app on an older HTC phone and miss it, or if you're just learning of VoiceSearch for the first time, follow this guide to install VoiceSearch on your HTC Desire smartphone:

1. If you already have a file manager on your Desire, skip to step 3
2. If you do not already have a file manager, you must install one from the Android Market - we recommend ASTRO File Manager
3. Download VoiceSearch 2.1 by browsing to http://bit.ly/cawMCG in the Android Web browser
4. Browse to the location of the saved file using ASTRO File Manager, then tap on the file (file name: VoiceSearch_2.1.apk) and select Open App Manager
5. Once the file opens in App Manager, select Install

That's it! You now have fully integrated voice search capabilities on your HTC Desire.

To utilize VoiceSearch, simply tap the search button from your home screen and then tap the new microphone icon that appears on the Quick Search Bar. The microphone icon should also be visible in the HTC search widget.

source: http://www.knowyourcell.com

Na ovom mjestu imate mnogo zanimljivh stvari o ovom telefonu:http://www.htcdesireforum.com/

Da li je moguce nekako proveriti call timer (lifetimer) na Desire-u i kako se to radi - da li pomocu nekog koda, stavke u meniju, aplikacije?

Kupio kolega juce Desire ali bez Amoleda, to prosto nije to, deluje mi bas lose kad stavim pored mog.

Pa boje deluju isprane, nema tako dobar kontrast, sve malo bledo. Primeti se lako razlika. A na suncu sta znam, nisam probavao, ne verujem da moze biti gore od Amoleda.

Cek cek, a Legend jos uvek ima Amoled display... Sto se tice preglednosti na suncu LCD je bolji (mozes da procitas i iskucas poruku bez problema, dok na amoledu mozes da zaboravis na to :) )

Zamenio sam karticu (prekopirao sadržaj na računar pa vratio na novu) i Google Talk failed Authentication me mučio jedno pola sata pa je prestalo iz čista mira. Takođe su se poremetili ringtones i notification sounds za poruke. Ostalo deluje kao što je i bilo, samo višta slobodnog prostora ima.

Inače, Nabavih Transcend microSD HC 8GB Class6. Pri kopiranju s računara (kartica u telefonu) ide snimanje 8-10MB/s. Čitanje nisam probao. Na telefonu app za merenje brzine kartice tvrdi 6mb/s upis i 8mb/s čitanje.

Probaću kasnije 720p snimanje...

Gde si uzeo i za koliko para? Može i na PM ako su moderatori osetljivi na pominjanje firmi.

Kako proveriti koji je ekran ako se iskreno ne zna kako koji izgleda uživo?
ja sam prošle sedmice u Telenoru uzeo desire :|
:)

Ako je crna baš crna onda je amoled. Inače i meni je danas na legend-u iskočilo to Google Talk Authentication Failed i prestalo kasnije samo od sebe.

Poslednja izmena:
E sad sam se smorio ko 16 zmija!

Ajd što crna nije crna već tamno ljubičasta, nego imam 1 vruć piksel na sred ekrana i na 2 mesta probija backlight na ekranu (u gornjem desnom uglu sa gornje i desne strane).

Ništa od ovoga se nije videlo u normalnom radu dok nisam otvorio sliku koja je 100% crna i razvuko je preko celog ekrana. Pritom sam u mraku gledao.

E do mojega, znači nije AMOLED.

Ono što je mene izneadilo da ja google talk nisam ni koristio do sada. Gmail radi, kao i google maps, samo se talk javlja. I to na svakih 5 minuta zacvrči.

i meni je danas javio to Google talk failed authentication (samo jednom)

[YOUTUBE]Q1rxkVaPjuk[/YOUTUBE]

Definitivno imam ovakvu kutiju i ekran ovako izgleda u mraku.
Tako da je Telenor baš svež primerak obezbedio.

Jel moguce da nece da zvoni alarm tj budilnik kad je telefon skroz iskljucen???

Jel' se pojavio root za Froyo? Nije da mi je frka da rootojem fon, ali bi voleo da probam.

Vrh Dno