Šta je novo?

HTC Desire

SMS Backup & Restore - isto sa marketa .... samo ime joj govori.

Cak uz pomoc ovog site-a ... http://faked.org/isms2droid/ ljudi koji imaju iphone *kao sto sam ja imao* mogu odraditi kompletan restore po uputstvima sa site-a.
Probao i proslo perfektno ;) tako da svaka preporuka za SMS Backup & Restore

jel moze uz pomoc njega na gmail acc da se prebace sms-ovi? meni on koristi ok za backup na microsd, ali mi je sigurnije na acc a nigde ne vidim tu opciju

jos uvek nisam uspeo da u gmail nalog prebacim telefonski imenik, dok u outlook jesam. jednostvno ne znam kako da to uradim kad god idem na sihronizaciju on ne prebaci telefonski imenik tj kontakte u gmail.

pa zato sto ti contacts nisu u Google, nego u Phone
jesi video moju sliku kontakata (ono View)?

jesam, ali kako da ih prebacim tamo?

Evo odgovora.

NB: all actions are done from the first app tab called "All"
## Exporting phone DB
- press "Menu" and tap "View"
- you must activate the view of the contacts DB you want to export (here it's Phone) so check only "Phone" and tap "Done"
- you're back in the "All" tab and all the names that you see now are from your phone contacts DB
- press "Menu" again and tap "Import/Export"
- choose "Export to SD card" on the popup that rise
- then choose "Phone" on the new popup
- the next popup then shows you the place and name of the VCF file that will be written, tap "OK"
- once the export is finished, you're back to the "All" tab
## Importing to google DB
- press "Menu" again and tap "Import/Export"
- now choose "Import from SD card" on the popup
- choose "Google" on the new popup
- android then find your previously created VCF file and imports it or guides you to chosing a particular VCF file if you already had some on your SD card (choose import a single vCard file)
## Sticking to google contacts
- press "Menu" and tap "View"
- now to activate only google contacts view (check "Google" and uncheck "Phone")
- also uncheck "Show auto Gmail contacts" or you will keep seeing all people Gmail can find in the addressees of every single email you have in your account (namely the content of the "All Contacts" group in the Google contacts web interface), then tap "Done"
From now on, all you see in the "All" tab are google contacts, that are synced with your google account.
However, next time you create a contact entry from the phone, BE CAREFUL to select "Google" for entry's type or you'd have to do all that export/import thing again just for a few accounts created in the phone DB by mistake (plus it would bring up duplicate entries of your first import, which is really tedious and unpleasant to fix). When the next created account is set as a google one, "People" app normally keeps presenting you with this type of account by default for all future creation.
You can just switch the words "Phone" and "Google" in what's described above if you wish to move contacts from google DB to phone DB.
Hope this can help.

uspeo sam. nisam znao da treba da exportujem kontakte na phone.
i nisam radio sihronizaciju ne znam dali treba jer je sam ubacio ceo imenik u google.

hvala!!!

uspeo sam. nisam znao da treba da exportujem kontakte na phone.
i nisam radio sihronizaciju ne znam da li treba jer je sam ubacio ceo imenik u google.

hvala!!!

jos nesto da dodam, kad sam to uradio i dalje mi je u view stajalo google 0 phone broj kontakata, nije kao kod iliidana, onda sam uradio import sa sd na google pa only cvf, i pojavili su se kontakti i u google i u phone na view-u.
dali sam pravilno uradio i da li treba da stoje u u google i u phone u cemu je tu fora prikaza. da li pri sledci=oj sihonizaciji kad budem imao jos koji broj u telefonu da li ce se sam prebaciti ili moram ponovo uvoz/izvoz (avioni kamioni).

Poslednja izmena od urednika:
Uloguj se na gmail. Prebaci sve kontakte u My Contacts, idi na action i onda find and merge duplicates. odradi to, sync na phonu i sve ce biti cool.

aham, ali nije to sad nesto ekstremno vrelo :) ***a 1GHz cpu
meni je toplija bila Nokia E71

a tek da vidis legend kakav je kada se zagreje.....da normalno je :)

Do juče sam E71 koristio. Ono je rešo samo kad radi 3G. Posle 10 minuta priče nezgodno držati u ruci. A sad Desire greje ko lud dok ga "koristim", čim ga ostavim ohladi se (iako je i dalje wifi upaljen i tako to). Inače sam prezadovoljan prelaskom sa E71 na Desire.

pa cim nista ne radi, obara se frekvencija procesora

Uloguj se na gmail. Prebaci sve kontakte u My Contacts, idi na action i onda find and merge duplicates. odradi to, sync na phonu i sve ce biti cool.

a kako da sledeci put kad budem imao nove brojeve kontakte u telefonu da ih prebacim na google, recima dva tri nova broja.
sad sam primetio da u telefonu pod opcijom view u google imam duplo imam kontakata znaci phone i sim zajedno pa duplo, juce je stajalo komiko u phone toliko u i google plus dva u sim.
dali svaki pu moram da exportujem pa imoprtujem kontakte da bih mogao da ih sihronizujem sa google na kompu.?

pri sinfronizaciji dodata su tri nova broja, ali gde??

Poslednja izmena:
Kada dodaješ nov kontakt, izabereš da ga čuva u Google, a ne u Phone.

nemam vr. da citam svih 50 + strana, pa bih molio za savet...od skoro imam neki poust u vip-u i od svega mi ovaj tel. deluje kao najbolji izbor (iako malo skup za mene), pa ako bi neko hteo da napise ukratko kakva su iskustva sa osnovnim app, kakv je browser, mail klient...tj. vredi li da uz doplatu od 150e (mozda i vise) menjam Nokiju 5800 za Desire...takodje me zanima kakva je podrska za aplikacije...znaci ne one sto dolaze preinstalirane na fonu...i da li je moguce instalirati garmin ili neki drugi nav. program, al koji stvarno dobro radi kod nas (bitno mi je to jer mi tel. sluzi i kao zamena za PDA)...Pozz

Moj drugi telefon je N97 koji je dosta bolji od Nokije 5800. Kada sam kupio Desire, shvatio sam koliko je N97 krsh telefon :d

Ja sam Nokiu uspešno izbegavao 10 godina. I zimus se zeznem i kupim E71. Prelazak sa E71 na Desire je kao sa Win3.1 na Win7 :D.

Ne preteruj Miroslave :D Nokia E71 je vrhunski fon ... i ako imam Desire, E71 je i dalje vrh fon :)

Nego da li ima neko Serbian dictionary za Swype ? Mnogo mi dobro ide sa Hrvatskim ali nema ekavicu pa dosta reci moram sam da dodajem u Dict. I kad bi moglo da se Č Ć Š Đ Ž zamene sa ch c sh dj z ne b' menjao tastaturu nikad :) Ovako poruka sa Č Ć Š Đ Ž moze da ima samo 70 i nesto karaktera umesto 160 ... i slicno :) LM, srpski swype ... postoji li to ?

Jeste E71 donekle dobar telefon (deluje čvrsto, dobra tastatura (koja se ljušti kod nekih), tasteri sa strane koji ničemu ne služe), ali je softver na njemu očajan (previše puta mi pokaže da ima nov sms, čak i preview radi, ali ne mogu da otvorim poruku jer nema dovoljno memorije). OVI store je prespor, ništa pametno od besplatnih aplikacija nema. Meniji su totalno razbacani, pola stvari se ne nalazi na logičnom mestu. Pride, E71 je greje kao nenormalan dok je u 3G mreži. Posle 10 minuta priče ne može se držati. Čim ga formatiram, pravac oglasi. Dosta mi je symbiana i nokie za ovu deceniju života.

Dozvao se pameti :) Vjerovatno si se kleo u Nokiju:d

Nisam se kleo u Nokiju zato shto sam pre N97 imao Sony Ericsson koji mi se zaista svidjao, ali nije bio smartphone. Uzeo sam N97 zato shto ima qwerty tastaturu i 32 Gb memorije i zato shto sam mislio da ne moze Nokija da bude tako losha, ali sam se prevario - softver u N97 je jako losh, tj. sam sistem je *****ski...

Kada sam kupio Desire kao drugi telefon, u pochetku mi se chinio jako prostim, ali veoma brzo shvatio da je to najveci plus Androida uz odlichan multitouchscreen i brz procesor.

Koja je procedura pri zameni SD kartice u Desire-u?

Može li se na računaru (usb čitač->hard>usb čitač) prekopirati sadržaj na novu veću karticu ili nije to tako jednostavno?

Pocece da proizvode Desire sa LCD ekranima pa kome sta zapadne. Krajnje nekorektno, narocito ako se to nece videti po oznaci na kutiji ili po prodact code-u.

Nije počeće, već su već počeli, od jula je tako. Dok se ne rasprodaju zalihe sa AMOLEDom kod nas nema da se brine.

Vrh Dno