Šta je novo?

HTC Desire

Nista izggleda od ogficijelnog update,..kraj jula,bla bla.....dal ce biti nesto na kraju majku mu .......

Da li neko zna kako da smanjim auto brightness na oxygen? Nalazim samo za desire hd i za druge ali sa sense romovima.

Da li neko zna kako da smanjim auto brightness na oxygen? Nalazim samo za desire hd i za druge ali sa sense romovima.

kako to mislis da smanjis Auto Brightness ? o_O .. mislim zato se i zove "auto" osvetljenje,jer ga fotocelija (automatski) regulise u zavisnosti osvetljenja u okruzenju telefona ...

Da, ali ga reguliše po unapred određenim stupnjevima. A oni su postavljeni na poprilično visoke vresnosi.
E ja bih da smanjim te vrednosti, jer mi visoke, realno, trebaju samo napolju.

---
desire + oxygen 2

Sa kojim particijama koristite oxygen?
Vidim na alpharev sajtu da ima r2 za oxygen.
Nešto mi dojadilo da čekam novi cyanogen,pa ću možda da probam.

ja koristim stari oxy partition table 90MB/10MB/337MB
izbacim neke neportebne stvari iz roma i sve lepo stane :)

Ja koristim r2 od kada se pojavio. Super radi. Kao i r1 pre njega.

---
desire + oxygen 2

Da, ali ga reguliše po unapred određenim stupnjevima. A oni su postavljeni na poprilično visoke vresnosi.
E ja bih da smanjim te vrednosti, jer mi visoke, realno, trebaju samo napolju.

---
desire + oxygen 2

Aha,da da sad kontam sta si hteo da kazes,pa mislim da moze,ali trebas naci taj XML fajl u kom je to scriptovano :/ Pa otvoriti i tamo promeniti,a ggde ga naci ? ... nemam blage veze :/

Sa kojim particijama koristite oxygen?
Vidim na alpharev sajtu da ima r2 za oxygen.
Nešto mi dojadilo da čekam novi cyanogen,pa ću možda da probam.

Staru Cm7 particiju :) ne r2

Interesuje me ako neko ima podatak, naime ja bih izbegao amoled zbog pentile raspodele subpixela. Koliko sam shvatio obicna rgb raspodela ima dosta ostriji text, a to meni treba, za citanje ebook-ova i za surfovanje. Tacnije, probao sam motorolu milestone i nokiju x6 i na oba kada se na primer otvori mobilnisvet u landscape modu, moguce je bez problema procitati text, jeste sitno ali je citljivo. Po utiscima sa neta, kod desire amoled modela takav sitan text nije bas citljiv.
E sad, ako bih uzeo slcd verziju, ima li ona isto pentile ili obicnu rgb raspodelu subpixela?
Hvala.

Pa mislim da bi ti mogao reci smo neko ko je imao obe verzije Desirea,sa AmoLedom i SLCD ,ali ja sam sad upravo otisao na naslovnu stranu MS-a obrnuo telefon u lnadsccape mode i sve se lepo vidi,sve je citljivo :)

Ako ti je bas tako jako bitan ekran,kupi SGS ,tu nema price.

Samsung kao marku vise ni u kojoj varijanti ne uzimam sta god to bilo, a i taj sgs ima isto pentile displej tako da ni sto se toga tice ne dolazi u obzir.

@aca85 ok, kod tebe je citljivo, jos samo napisi koju verziju imas :)

Poslednja izmena:
Kod mene na slcd sve čitljivo. Mada, mislim da ni na pentile rasporedu to ne bi tolika razlika bila.

Možda glupo pitanje ali kakva je razlika u SLCD-u na Desire-u u Nexus S?:) Imam oba i na Nexusu se mnoooogoo bolje vidi na jakoj svetlosti (suncu).

Onaj u nexusu pravi samsung, a onaj kod htca, prave sony i sharp. Sony valjda pravi malo bolje ekrane od sharpa, ali nije uvek pravilo.

Aa, nisam znao da i Samsung pravi SLCD, mislio sam da je samo na Amoledu ;)

SLCD je zapravo bila zajednička kompanija sony i samsung. I onda je sony hteo veći udeo, pa se raskantaše. Nisam znao da je tolika razlika.

Jos samo da prelomim da li da uzmem polovan desire, sto mi je mrsko zbog rizika, ili da idem na novi desire s. Ovako po specifikacijama mi deluju isto. Licno vise mi se svidja desire s, doduse ne vidim da ih ima u prodaji novih sa telenora, zna li neko da li su zakljucani na telenor desire s telefoni ili nisu?

Verovatno jesu.
Ja bih, ipak, išao na incredible s. Bolja kamera i dosta bolja baterija. I malo veći ekran.
Jedini minus je što nije aluminijum.
Hardverska platforma je ista.

A desire ili desire s, pa desire s. Mada desire s je više upgrade za korisnike legenda.
Jedino, ako ti budžet ograničen, onda originalni desire, jer možeš da ga nađeš za male pare. Oko 200€
---
desire + oxygen 2

Iskreno i ja sam hteo incredible s, i lepo se dogovorio sa kolegom sa ovog sajta za njega, ali covek me ocigledno ispalio, a to mi je bilo idealno, kod mts-a i ima garanciju. Ali, eto sta ces, svasta se desava.
Posto je desire s zakljucan na telenor onda nista ni od njega, a steta bas mi se najvise svidja od svih.

Dakle desire ili incredible s, pa sta prvo naleti na oglasima, ok hvala na odgovoru.

Par pitanja za kolege sa Desireom :)
Pre 10 dana sam skinuo i update-ovao GB, i sve radi kako treba. Zanima me sledece - imam njegovu stock karticu od 4 GB, class 2, i hteo bih da kupim neku najbrzu (class 10) od recimo 8 GB i da na njoj napravim particije, tj da tu mogu da instaliram programe, posto trenutno imam samo oko 30 MB slobodno. Znaci, koja je procedura kada kupim karticu (moze neka preporuka?)? Da li je potreban s-off, root, sta vec? Znaci, ne zanimaju me custom romovi, ovaj je sasvim dovoljan za moje potrebe, radi sve kako treba, samo hocu da zamenim karticu i da na nju mogu da instaliram programe.
Hvala unapred!

Nisam siguran ali mislim da stock ROM ne ume da radi sa dodatnom particijom.

u pravu si swiper, sa stock ROM'om ne mozes nista sa extra particijama osim "move to SD" aplikacije koje mogu da se premeste.
Storm, citaj malo vise o tome na xda forumu. Nemoj da te mrzi, imas sve objasnjeno.

Par pitanja za kolege sa Desireom :)
Pre 10 dana sam skinuo i update-ovao GB, i sve radi kako treba. Zanima me sledece - imam njegovu stock karticu od 4 GB, class 2, i hteo bih da kupim neku najbrzu (class 10) od recimo 8 GB i da na njoj napravim particije, tj da tu mogu da instaliram programe, posto trenutno imam samo oko 30 MB slobodno. Znaci, koja je procedura kada kupim karticu (moze neka preporuka?)? Da li je potreban s-off, root, sta vec? Znaci, ne zanimaju me custom romovi, ovaj je sasvim dovoljan za moje potrebe, radi sve kako treba, samo hocu da zamenim karticu i da na nju mogu da instaliram programe.
Hvala unapred!

Kao sto su swiper i tekman rekli,za A2SD+ ili D2WE kojima je potrebna particionisana kartica na FAt32 i Ext2/3/4 da bi uopste radili moras imati ROOT (i root-ovan/custom rom) Imas dosta classicnih BG rom-ova koji su samo root-ovani a nista nije izmenjeno od software-a itd,samo sa tim dobijas mogucnost A2SD+ sto ti zelis.

Tako da ako zaista zelis novu SDkarticu i mogucnost a2sd+ uzmi savet Tekmana idi na XDA i odradi taj root postupak,za ceo postupak (dok pratis VIDEO tutorijal) ti mozda treba 30min.

srecno.

imam pitanje, posto sam nov sa desireom, do sada sam imao magic-a, pa nisam dovoljno citao o ovom telefonu.. stavio sam 2.3 stock, instalirao neke aplikacije, sve koje su mogle na karticu sam prebacio, ali opet mi ostaje samo 15 mb memorije na telefonu, to je bas trulo.. da li postoji neki nacin da povecam tu memoriju, a da ne brisem programe, ili ne? hvala

ako si stavio ovaj GB sto se pojavio oficijelno onda nikako jer se ne moze rootovati. postoji procedura bez rootovanja kojom se moze dozvoliti bilo kojoj aplikaciji da deo stavi na sd card, samo ne znam sada napamaet, ako ti niko ne napise sta treba kucati (preko adb treba ti android sdk instaliran) napisacu cim dodjem kuci (na poslu sam). rootvanjem telefona (i s-off) mozes kasnije menjati partition table ili kreirati ext particiju na sd card, ali bez roota ne moze.

Moze da se rutuje oficijalni GB...novi revolutionary radi s-off i vraca neki stari hboot...a root se posle odradi kao i ranije....odaradio sam sebi posto mi je trebalo zbog link2sd

Inace ovo program ce da ti resi problem...samo treba da napravis dodatnu particiju na kartici...imas uputstvo kad ga instaliras

Poslednja izmena:
uf, znam da cu morati da se bacim na itanje sto pre, ovako, ponovo prozivljavam trenutke sa magicom od pre 2 godine, verzije hboot-a, recovery-ja, sta li je revolutionary i tako to... ali hvala u svakom slucaju na pomoci, pogledacu malo...:)

nemam sada ni vremena, ispiti i to...:) inace, izbrisao sam iGo, posto zauzima mamutskih 40ak mb, a ne moze na karticu...pa je sada na neko vreme resen problem, mada bih voleo i iGo nekako da ubacim unutra...

Nazad
Vrh Dno