Šta je novo?

HTC Desire Z

Ja ne znam koliko ste vi placali vas, ja sam moj nov novcat uzeo za 380 jura, sa sve garancijom i fiskalnim, tako da sam sasvim zadovoljan sta sa za te pare dobio...

A za 1din uz postpaid na vip-u, tesko da bih ga ikada uzeo...jedino da mi firma placa racun...

Ja ne znam koliko ste vi placali vas, ja sam moj nov novcat uzeo za 380 jura, sa sve garancijom i fiskalnim, tako da sam sasvim zadovoljan sta sa za te pare dobio...

A za 1din uz postpaid na vip-u, tesko da bih ga ikada uzeo...jedino da mi firma placa racun...

Ne znam kako si ga uzeo za te pare, ako ne preko nekog paketa...

Ne znam kako si ga uzeo za te pare, ako ne preko nekog paketa...

verovatno po nabavnoj ceni u nekom dž šopu (tipa radio 6 meseci i zatvorio se) ili ono, kupio ga je oštećenog od nekoga ko je kupio nov (i zeznuo ga naravno) a dobio je uz njega i fiskalni račun i garantni list :-devil-:

Ja sam moj Desire Z platio 390€. Preko oglasa nasao lika sa kojim sa otisao u VIP i on sklopio ugovor i uzeo aparat za 1 din. a meni ga prodao za 390€.
Ne znam sta je tu toliko cudno?

Ja sam moj Desire Z platio 390€. Preko oglasa nasao lika sa kojim sa otisao u VIP i on sklopio ugovor i uzeo aparat za 1 din. a meni ga prodao za 390€.
Ne znam sta je tu toliko cudno?

ja tako ne bih smeo tako da kupim fon, cuo sam par losih iskustava ljudi.

nego jel ima neka fora da se start meni organizuje po folderima ili sve mora da bude ovako nagomilano?

da su im oduzeti telefoni, posto se oni smatraju kao objekat prevare usled krsenja ugovora od strane lica koji je prodao telefon.
da se razumemo to su samo rekla-kazala price, licno nikoga ne poznajem kome se to dogodilo, ali mi je dovoljno da se zamislim i podsetim u kojoj drzavi zivim i da je ovde sve moguce.

Ja sam tako kupio jedno 5 fonova do sada, i ni jedan nije bio ispod 300eur, ***, kupovao bih ja na sebe uz pakete, ali dzaba ne znam gde cu vise sa placanjem racuna :D

Svaki put kada kupujem od nepoznatih pravim ugovor, cisto zbog pandura, da me neko ne juri...ali ako mi se neko ucini sumnjivim, bataljujem...nije to toliko strasno...

A kako nalaziš "dobrovoljce" za crnu berzu :D moraću i ja tako nekog da nahvatam :smoke:
P.S. Imaš primer ugovora?

Ma obavezno imena sa adresama i brojevima l.k., a u tekstu samo par clanova, gde navedes sta je predmet kupoprodaje (fon sa imei brojem), itd, ionako ni taj prika nije vlasnik fona dok ne prodje 2god ugovora. Ugovor je tu ako te pojuri panduracija, tj.ako prijavi da je fon kraden, posto se ovi skuplji lako nalaze preko imei. Odnosno svi se lako nalaze, ali panduri hoce da se bakcu samo oko skupljih...Sem toga ostalo je na tebi da procenis da li je neko prevarant ili ne, moz da ti zapadne neko ko uzme fon pa klisne preko, i prestane da placa postpaid, i sta ces onda, kad tad ti operater nadje fon...

Ma obavezno imena sa adresama i brojevima l.k., a u tekstu samo par clanova, gde navedes sta je predmet kupoprodaje (fon sa imei brojem), itd, ionako ni taj prika nije vlasnik fona dok ne prodje 2god ugovora. Ugovor je tu ako te pojuri panduracija, tj.ako prijavi da je fon kraden, posto se ovi skuplji lako nalaze preko imei. Odnosno svi se lako nalaze, ali panduri hoce da se bakcu samo oko skupljih...Sem toga ostalo je na tebi da procenis da li je neko prevarant ili ne, moz da ti zapadne neko ko uzme fon pa klisne preko, i prestane da placa postpaid, i sta ces onda, kad tad ti operater nadje fon...

Sto znaci da ugovor i nema neku vednost ako je prevarant, a ako nije, onda ti ugovor i ne treba. :) Ako je prevarant, dzabe ti ugovor, jer ako ne placa tel, oduzece ti ga svakako. Takodje, ti nikako i ne mozes da budes siguran da je on vlasnik, jer na VIP-ovom racunu i garanciji, na primer, ne pise koje lice je vlasnik telefona. Sto se tice prijave kradje, povedes neku osobu sa tobom kao svedoka, i miran si. Ako telefon koristis neko vreme, onda kasnije i nece moci da prijavi kradju, jer postoji dokaz kod mobilnog provajdera da je tel sa odredjenim IMEI koriscen sa IMSI od odredjenog datuma, tako da se postavlja pitanje zasto ranije nije prijavio kradju. Mislim da su operateri zakonski duzni da prate barem 2 poslednja IMEI sa odredjenim IMSI.

^sto znaci,ako ja uzmem za 1 dinar telefon na ugovor od 24meseca, i onda prodam za 70-100eura (koliko na slobodnom trzistu npr kosta) i prestanem da placam racune da ce uzeti telefon od lika kome sam prodao?

hm...zar nije da ce da te tuze zbog neizmirenih obaveza....pa na sud pa ovo-ono.... mogao si da razbijes telefon npr...sta bi ti tad uzeli?

meni to jako cudno,a iskreno nisam ni cuo ikad da telekomunikaciona kompanija vija telefon,pre sam cuo da vija platishe da plate racune...
sta sad to znaci? ako razbijem telefon koji je u vlasnistvu VIPa, mogu da me tuze sto unistavam njihovu imovinu? nesto tu nije dobro definisano....

Sve to stoji sto vas dvojica pricate, ali zivimo u zemlji Srbiji, gde je sve moguce...fon koji uzmes na ugovor i nije tvoj do isteka ugovora, i pitanje je njihove politike da li ce ga vijati ili ne...
Ja ugovor pravim samo preventivno, a naravno da proverim da li je neko zaista vlasnik odredjenog ugovora. Pa svako od nas ko se bakce telefonima i po nekoga u Vip-u, Telenoru i Mts-u za takve stvari...

Fon je opak, baterija tragična. Ne kapiram kritike za mehanizam tastature. Originalan i odličan, ne sklapa se sam ni sasvim vertikalno.

Za kupovinu sa VIP ugovora, u samom ugovoru piše da je preprodaja nelegalna i da garancija nije prenosiva, tj da vazi samo za lice naznačenob u ugovoru. Pitam se da li pravno imaju pravo da to rade?

Sent from my HTC Vision using Tapatalk

Fon je opak, baterija tragična. Ne kapiram kritike za mehanizam tastature. Originalan i odličan, ne sklapa se sam ni sasvim vertikalno.

Za kupovinu sa VIP ugovora, u samom ugovoru piše da je preprodaja nelegalna i da garancija nije prenosiva, tj da vazi samo za lice naznačenob u ugovoru. Pitam se da li pravno imaju pravo da to rade?

Ja nisam toliko nezadovoljan baterijom, izadje mi jedan dan bez problema...jedan savet, uključi i komp za ponešto, nemoj sve raditi na fonu, naravno da će ti baterija crkavati ako ga ne ispuštaš iz ruku...

Mehanizam deluje krhko, i meni je minus što nisu namestili fiksiranje u početnom i krajnjem položaju, mehanički, a ne ovako, preko težina...inače je ok, i brzo se navikneš.

Mnogo što šta firme a posebno neki ljudi nemaju prava da rade, pa rade, ti ipak sačuvaj kontakt sa likom koji ti je prodao fon, za slučaj garancije da bi ga on predao...

I ja se slazem sa Nidzom da je baterija malog kapaciteta za ovu velicinu ekrena. Kad kupujes nesto sto je u vrhu ponude, onda i prateci delovi telefona moraju da prate isti trend. Galaxy S ima jacu bateriju, Nokia N97 takodje, cak E52 ima 1500mAh. :)

A sto se tice tastature, po meni je mehanizam ok, a da li ce takav ostati i kasnije, to cemo videti.

Edit: a kakav vam je kvalitet speakerphona? I on po meni nesto nije na zavidnom nivou...

Poslednja izmena:
Spikerfon je u odnosu na Magic smešan. Upotrebljiv je, čak i u kolima, ali sa Magicom nisam imao razloga da korstim blutut, sad je to malo diskutabilno. Čini mi se da Magic ima bolju i slušalicu, glasniji i čistiji zvuk.

Kako da isključim da mi ne povećava slovo I kad stoji samo na početku rečenice? Dešava se samo sa hardverskom tastaturom. Takodje me nervira što su srpski karakteri daleko u gornjem delu ekrana i moram baš da natežem prste. Bar bliže da su ih stavili kad su se odlučili za taj fazon.

Za čukanje na engleskom je mrak. Nema se šta dodati ni oduzeti.

Sto se tice T9, i to je povrsno uradjeno. Izgleda da je tvorac softvera pretpostavio da je telefon imati lokalnu podrsku, ali nije znao da postoje provajderi kao sto su nasi, koji bi samo da uvale proizvod (nama je preko VIP-a zapala neka istocno everopsla verzija). Froyo ne podrzava dodavanje sopstvenog jezika za T9, vec moras da izaberes neki od ponudjenih, a posto meni nisu nesto potrebni Ceski, Rumunski, Madjarski, Poljski, td, ostaje mi samo na koriscenje english T9. I onda se javljaju problemi tipa, nemogucnosti ispisivanja (bez teskih akrobacija) malog slova 'i' (ja koliko znam to je nemoguce resiti sa ponudjenim opcijama u OS). Pored toga, meni sto se ne svidja je to sto ako npr pises rec koju nemas u recniku, ako ti ta rec pocinje sa velikim slovom (npr na pocetku recenice je), onda ce je i snimiti sa pocetnim velikim slovom, i kasnije ce je uvek predlagati u tom formatu. Logicnije je bilo da ako sam ja ukucao rec malim slovima (cak iako je na pocetku recenice), da tu rec doda u istom formatu, a da tek nakon snimanja (recimo kad pritisnem space da nastavim kucanje),da je prepravi na pocetno veliko slovo ako je na pocetku recenice.

Ja trenutno drzim T9 iskljucen, pa kad kucam na engleskom onda Fn+Space i ukljucim T9, a kad kucam na srpskom ne ukljucujem ga.

Poslednja izmena:
Ja se nadam nekom updateu. Apsurdno je da može da se kuca malo 'i' na virtuelnoj tastaturi, a da ne može na pravoj. :) Ja sam odabrao Engleski i Češki, pa kako Česi kucaju malo 'i'? :D Garant i oni psuju HTC. Jeste pomalo razočaravajuće za uređaj ove klase i cene. Baš ni malo nije adaptiran našem tržištu, vrlo nepošteno od VIP-a.

Ljudi, ne znam što se uzbuđavate, pa ovo je zemlja Srbija, i svima vama su dobro poznata pravila igre. Ne brinite, pojaviće se uskoro neki custom rom sa podrškom za srpski (swype, T9), ako se već nije pojavio...ja nemam vremena da to tražim jer mi nije toliko bitna stavka, ionako sve kucam bez naših slova (ovo je sa kompa kucano).

Ali mi nije jasno gde vam to pravi malo i problem? Sa uključenim T9 ili bez?

Ljudi, ne znam što se uzbuđavate, pa ovo je zemlja Srbija, i svima vama su dobro poznata pravila igre. Ne brinite, pojaviće se uskoro neki custom rom sa podrškom za srpski (swype, T9), ako se već nije pojavio...ja nemam vremena da to tražim jer mi nije toliko bitna stavka, ionako sve kucam bez naših slova (ovo je sa kompa kucano).

Ali mi nije jasno gde vam to pravi malo i problem? Sa uključenim T9 ili bez?

I dalje ne vidim razlog zasto bismo morali da cutimo u zemlji Srbiji... Cutanje znaci prihvatanje, a ja ne prihvatam, iako znam da su sanse da se nesto promeni vrlo male, cutanjem se svode na nikakve.

Problem sa mqalim i je kad je ukljucen T9.

I dalje ne vidim razlog zasto bismo morali da cutimo u zemlji Srbiji... Cutanje znaci prihvatanje, a ja ne prihvatam, iako znam da su sanse da se nesto promeni vrlo male, cutanjem se svode na nikakve.

Problem sa mqalim i je kad je ukljucen T9.

Ok, sad sam proveravao, i na žalost, ne vredi dok ne ubaciš srpski, odnosno, ne promeniš rom...

Ja se nadam nekom updateu. Apsurdno je da može da se kuca malo 'i' na virtuelnoj tastaturi, a da ne može na pravoj. :) Ja sam odabrao Engleski i Češki, pa kako Česi kucaju malo 'i'? :D Garant i oni psuju HTC. Jeste pomalo razočaravajuće za uređaj ove klase i cene. Baš ni malo nije adaptiran našem tržištu, vrlo nepošteno od VIP-a.

Zna se da HTC nikada nije bio zainteresovan za naše tržište i da ga prema tome nije interesovala podrška za srpski jezik. Od skoro se to promenilo jer je HTC zvanično prisutan u Srbiji i može se očekivati poboljšanje sa nekim narednim update-om. Verovatno je i Vip računao na to kada je "neprilagođen" uređaj pustio u promet. Ista je stvar i sa Telenorom koji takođe nudi HTC. Takođe android platforma oskudeva u podršci za mnoga tržišta tako da je sve ostavljeno proizvođačima. Ja sam se prijatno iznenadio kada sam na svojoj galaksiji ugledao podršku za srpski interfejs, srpsku tastaturu i swipe zato što sam sa androidom od verzije 1.5 i nikako to nisam očekivao. Samsung je mislio na nas i to mu je veliki plus ;)

Kada je telefon u standby, povremeno mi se pali displej, na trenutak se upali i opet ugasi. Da li neko zna razlog tome?

Kada je telefon u standby, povremeno mi se pali displej, na trenutak se upali i opet ugasi. Da li neko zna razlog tome?

Meni se to dešavalo sa HD2 i to kada je bila upaljena navigacija, pa da ne troši bateriju, ja ga stavljao u standby i on se palio, ali je to verovatno bilo do navigacije. Sa DesireZ mi se ne dešava...Proveri šta ti je u tom trenutku aktivno od programa, a ako neće, probaj hard reset...

Ja sam im naribao globalnu tehničku podršku, ali moram da ih pohvalim da su brzi i da odgovaraju. Dali su mi kontakt Vip-a, CT Retail i Telenor kao zvanične zastupnike za HTC aksesorije. Naravno, svi zastupnici su mi odgovorili na mail da nemaju aksesorije i da nije u planu da ih imaju, što sam preneo centrali. Možda je potrebno malo više feedback-a odavde da se nešto promeni. Samsung je lokalizovan, Nokia, SE, šta HTC čeka?

I druga stvar, šta im je teško da ubace APN-ove svih evropskih provajdera. Ko da se to menja svaki dan?! Poslednji custom rom koji sam imao na Magicu već ima u sebi sve žive APN-ove (A ROM je originalno kanadski?!). Kako puno putujem, u aparatu je bilo bar 10tak kartica i svuda je zabo net na 3G/Edge iz prve.

Što se paljenja ekrana tiče na standby, meni se to nikad još nije desilo. Verovatno zeza neka 3rd party aplikacija.

Nije bio problem u 3rd party aplikaciji, gasio sam jednu po jednu i nisam resio problem.
Problem sam resio tako sto sam, kao poslednju opciju, uradio reset factory default :(

Tehnicka podrska im je uzas, po prvom utisku. Postavim im 3 prosta pitanja vezana za hardversku tastaturu, a oni mi na to odgovore:

Sorry but you still having this issue?

:D

A u drugom mailu, kada sam ponovio pitanja, onda su mi rekli da probam da nadjem serbian dictionary na marketu :) cccc....

Ovaj SLCD ili već šta je, sabija bateriju toliko da je WiFi zajedno sa 3G mala beba. :)

Ja sam zadovoljan spravom. Jes da neke stvari smaraju, ali ja više ne vadim notebook iz torbe. :D

Vrh Dno