Šta je novo?

HTC Desire Z

I ja sam se u pocetku lomio oko kupovine kada sam prvi put video telefon i taj tzv problem. Nekima to nije problem (kao meni na kraju) a neki odustaju od kupovine zbog toga. Sada kada ga koristim jos manje razmisljam o tome, desilo se jednom da kucam u lezecem polozaju i kada se drzi telefon, svakako dlanovi sprecavaju da ekran sklizne dole. A uostalom, ako lezim, znaci da cu da spavam, zato je tu virtuelna tastatura, otipkam na brzinu i zdravo djaci! :)

Sto se tice otkljucavanja, nisam detaljnije ispitao, ali sam ranije naisao na ovo:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=857390

Svakako ukljucuje rootovanje telefona, a da li stvarno radi proceni sam :)

Problem je upravo u tome sto najveci broj ljudi upravo i koristi virtuelnu tastaturu na kojoj se brze kuca, a na ekranima >3.7 inca kucanje je sasvim komotno. Postavlja se logicno pitanje cemu hardverska tastatura na Desire-Z, pri cemu je klizni mehanizam jako lose odradjen u fazi kada je fon nov. Mogu samo da zamislim u kakvom stanju ce mehanizam biti za 6-12 meseci, tj. posle intenzivnog koriscenja.

Problem je upravo u tome sto najveci broj ljudi upravo i koristi virtuelnu tastaturu na kojoj se brze kuca, a na ekranima >3.7 inca kucanje je sasvim komotno. Postavlja se logicno pitanje cemu hardverska tastatura na Desire-Z, pri cemu je klizni mehanizam jako lose odradjen u fazi kada je fon nov. Mogu samo da zamislim u kakvom stanju ce mehanizam biti za 6-12 meseci, tj. posle intenzivnog koriscenja.

Imao sam pre desire z, SGS i opet mi je zgodnije da duze tekstove unosim preko hw tastature...a SGS ima 4 inca ekran. Imao sam i HD2 sa 4,3inca, pa opet nije isto...mozda sa 6-7 inca bih imao tu brzinu kucanja. Ali meni je pre svega bio problem u cestim greskama , a ne u brzini...zbog male povrsine svakog virtuelnog tastera i malog razmaka izmedju.

Ali to sam opet samo ja, i mozda imam nestandardno debele prste :D

Napravio sam prvi pokusaj u rootovanju telefona :) Nisam imao previse vremena sinoc ali reko ajd da probam. Probao sam da ga rootujem prateci ovaj metod http://www.villainrom.co.uk/forum/showthread.php?3612-Root-S-off-the-easy-way

Sve je proslo ok, dobio sam na kraju root ali su mi skoro sve google app pocele bacati FC. Negde na xda developers sam iskopao lika koji je imao isti problem i on je kao odradio hard reset i sve je bilo ok. Dobro, i ja sam to isto uradio ali onda bye bye root :D

Nadam se da cu danas imati vremena popodne pa cu da probam opet ali sa nekim drugim metodom, posto ih ima nekoliko a svaki pocinje se bla bla danger bla bla brick itd. :D

Ne znam da li si citao o CM 7 romu za G2. Danas su na pocketnow dali neke detalje, i ocekuje se uskoro...naravno, u pitanju je gingerbread...sto se root-a tice, ja bih cekao neku od one click opcija, cim naprave pouzdan root, odmah ce ga spakovati u one click paket...

Meni izadje na jedan dan, čak i uz solidno maltretiranje...zadovoljan sam, ali računaj na punjenje svake noći...

Opet sam pokusao da odradim root i uspeo sam, posle restarta sam i dalje imao su. Pratio sam ovaj guide:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=843014

Jedan od razloga zasto sam ga rootovao, pa cu da ga flashnem nekim romom jeste i baterija. Sa custom kernelom moze da se underclockuje kada telefon ode u sleep mod (ugasi se ekran) i to moze dosta da popravi bateriju. A sad, flashovanje! :)

meni bi trebao da stigne VIPov DZ pa me interesuje dal se gubi garancija ako se cacka sa kuvanim romovima?

Ako ga odneses rootovanog i flashovanog nekim custom rom-om, onda ode garancija. Medjutim, imas opciju da pre nego flashujes custom rom uradis backup stock roma, odnosno, onog koji je dosao sa telefonom pa ako zatreba garancija, mozes da ga vratis na staro i kao da se nista nije desilo :)

ok, hvala
ja sam sad na HD2 trenutno i razvalio sam se od kuvanih romova i androida ali flesovanje DZ mi deluje malo komlikovanije, videcu sta cu kad stigne fon

ok, hvala
ja sam sad na HD2 trenutno i razvalio sam se od kuvanih romova i androida ali flesovanje DZ mi deluje malo komlikovanije, videcu sta cu kad stigne fon

Ne brini, i ja sam bio na HD2 pre godinu dana i od tada sam prešao na Androide, slično je, tamo si imao hspl, bootloadere, ovde imaš promenu recovery-ja i root-ovanje...većina su one-click, ali ni kuckanje u comand promptu nije toliko strašno. Kad se samo setim koliko sam se mučio sa tattoo-om, ovo mi bude smešno...

Kada ti stigne desire z, ako ne budeš želeo da čekaš one click, samo promeni recovery u recimo clockwork mod (koji ti daje extra mogućnosti) odradiš nandroid backup (da sačuvaš originalni rom, za ne daj bože) i teraj do mile volje...

I, ne brini, nećeš se pokajati, fon je odličan...

hvala na info
kad stigne fon ide xda forum pa podpitanja ovde:)

Imam VIP-ov Desire Z i imam problem oko jezika. Uradio sam Factory data reset, i kada pokrenem konfiguraciju telefona, nudi mi samo odredjene jezike. Npr imam English Czech, English Hungary, English Poland, etc). Problem se javlja kada idem na net, onda ako izaberem English Czech uvek mi izbacuje stranice na ceskom. :)

Sta da radim da napravim da mi sve bude na english (default)? OS je 2.2.

Izaberi English (Romania), isto je kod svih, nisu bas namenjeni ovom trzistu...

A joj sto dobro radi N.O.V.A na ovom fonu, mislio sam da ce da stuca, ali ma kakvi...srecom te ne igram igrice, ali za one koji planiraju, cisto da znaju...

Lepo od vipa, telefon od 700e, jos ujedno i poslovni, a nema "klasicnu" englesku podrsku. :) Svaki sajt koji ima podrsku za rumunski ce izbaciti taj sajt na rumunskom, a ne na engleskom.... Toliko od poslovnosti. Zvacu ih danas da vidim sta ce da mi kazu o tome.

Nisam primetio da telefon ima klasicne beleske (notes), pa sam juce pretrazivao sta ima po marketu, i pronasao sam Extensive Notes, koje su za svaku preporuku, pa ako neko vec nije probao....

Postoji li fora da se instalacioni fajlovi koje skinemo u telefon sacuvaju, da bi se kasnije opet reinstalirali? Moze npr da se desi da vlasnik iz bilo kojih razloga povuce program sa marketa.

program appmonster

Joy, ubaciš neki od skuhanih romova koji imaju srpsku podršku i rešen problem...Samo prvo sačuvaj postojeći, za ne daj bože...

Niko od nas koji su na ovom forumu ne koristi fon out of the box, pusti to...ja sam zadovoljan što se uopšte i pojavio na ovom tržištu...

kako se iskljucuje da telefon trazi pin kad se ukljucuje?

Kontam da je negde pod settings, možda pod stavkom security.

ma nikako da nadjem
tako ti je to kad uporedo koristis android i WM

Evo da javim, stavio sam ovaj rom na desire:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=837042

Nista spec, oni sami ga opisuju kao malo doterani stock sense. Nema nabudzenih opcija kao kod cyanogen romova i za sada sve funkcionise kako treba. Najbitnija mi je baterija naravno, sad sam ga napunio, stavio underclock kada se ugasi ekran na 345mhz pa cemo da vidimo sta kaze baterija :) Overclock mi se za sada skalira izmedju 800mhz i 1ghz. Javljam dalje utiske :)

:D Pa obzirom koliko košta stvarno bi moralo sve tip top da bude.

Evo da javim, stavio sam ovaj rom na desire:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=837042

Nista spec, oni sami ga opisuju kao malo doterani stock sense. Nema nabudzenih opcija kao kod cyanogen romova i za sada sve funkcionise kako treba. Najbitnija mi je baterija naravno, sad sam ga napunio, stavio underclock kada se ugasi ekran na 345mhz pa cemo da vidimo sta kaze baterija :) Overclock mi se za sada skalira izmedju 800mhz i 1ghz. Javljam dalje utiske :)

Javljaj, obavezno...

Jedno pitanje, ne znam da li je neko probao, ali pustio sam 480p Avatara u mkv preko rock player-a i davao mi je oko 13-15 fps. To mi je nesto sumnjivo...:D

Pa kod htc-a su svi telefoni iz tzv. vise klase bar 50% precenjeni.

program appmonster

Hvala na informaciji Ja sam se snasao preko Astro File Manager-a, odlican program. Evo neke liste obaveznih programa (po meni):

1. Astro File Manager - fenomenalan program: file manager, task manager, application manager, network access, ftp, itd itd

http://www.androlib.com/android.application.com-metago-astro-qzq.aspx

2. Extensive Notes - odlican program za beleske (notes), zadatke (Tasks), podsetnike (reminder), i mnogo drugih opcija

http://www.androlib.com/android.application.com-flufflydelusions-app-extensive_notes-jBEEi.aspx

3. WiFi analyzer - naslov sve govori, prikazuje AP, jacine signala, omogucava iskljucivanje/ukljucivanje na iste (uz WiFi connecter), graficki interfejs, prikazuje slobodne kanale, itd.

http://www.androlib.com/android.application.com-farproc-wifi-analyzer-jFCm.aspx

4. IgoMyWay - GPS navigacioni softver

Jos nisam stigao do multimedie. :)

Sto se tice Custom ROM-ova, ja sam ih isprobavao jos na WM5, ali ne planiram da radim to na ovom telefonu, prvenstveno zato sto oduzima dosta vremena (te probaj ovaj, te onaj...). Odvojicu par sati da ubacim najpotrebnije aplikacije i to je to (za sada).

Vrh Dno