Šta je novo?

HTC Desire Z

Iv@N_SD

Čuven
Učlanjen(a)
10.03.2005
Poena
630
desirez.png

HTC have today announced the Desire Z (codenamed the HTC Vision), an Android equipped phone with top end specifications built around a 'Z' sliding keyboard.

Specifications include...
800 MHz Processor
Android 2.2 (Froyo) with HTC Sense
Internal phone storage: 1.5 GB
RAM: 512 MB
119 x 60.4 x 14.16 mm (4.69 x 2.38 x 0.56 inches)
180 grams (6.35 ounces) with battery
3.7-inch SLCD touch screen with 480 x 800 resolution
HSPA/WCDMA: • Europe/Asia: 900/2100 MHz • Upload speed of up to 5.76 Mbps and download speed of up to 14.4 Mbps
Quad-band GSM/GPRS/EDGE: 850/900/1800/1900 MHz
Optical Trackpad
Z-slider QWERTY keyboard
Internal GPS antenna
G-Sensor
Digital compass
Proximity sensor
Ambient light sensor
Bluetooth® 2.1 with FTP/OPP for file transfer, A2DP for wireless stereo headsets, and PBAP for phonebook access from the car kit
IEEE 802.11b/g/n WiFi
3.5 mm stereo audio jack Standard micro-USB (5-pin micro-USB 2.0)
5.0 megapixel color camera with auto focus and flashlight
720p HD video recording
Audio supported formats - Playback: .aac, .amr, .ogg, .m4a, .mid, .mp3, .wav, .wma (Windows Media Audio 9) • Recording: .amr
Video supported formats - Playback: .3gp, .3g2, .mp4, .wmv (Windows Media Video 9) • Recording: .3gp
1300 mAh Battery
Talk time: • Up to 400 minutes for WCDMA • Up to 590 minutes for GSM
Standby time: • Up to 430 hours for WCDMA • Up to 430 hours for GSM
microSD expansion (SD 2.0 compatible)
100 ~ 240 V AC, 50/60 Hz DC output: 5 V and 1 A AC adaptor
Share pictures, video or music to your big screen TV or PC display via DLNA® (Digital Living Network Alliance)

Velik, tezak i dalje sa ocajnom baterijom i kamerom. Takodje i procesor nesto ojadjen!! No ko ne moze bez quertija eto pravog izbora ;)

Kazu da je taj procesor brži nego onaj u Nexus-u i Desireu.

Jel se zna preporucena cena?

A day after becoming official, the Desire Z has received its first price: €549 if bought from Amazon.de. Alas, you still don't have the option to actually purchase or pre-order the unlocked Froyo slider, but at least we've got a relative idea of where its pricing fits within HTC's handset hierarchy. The answer is pretty highly, considering the original Desire, a flagship product in its time, debuted on the same web outlet at €519. And here we hoped the G2's decent US pricing would translate to similar affordability for its sister device. Seems like the usual rule applies: you'd better be patient, rich, or both if you want to have the latest smartphone.

[Thanks, Peter]

Update: Amazon's UK branch also has a teaser page for the Z, pricing it at £499 and suggesting an October 18 launch date. Thanks, David!

Update 2: UK e-tailer Play.com is now one-upping Amazon by suggesting an October 11 release date and taking pre-orders for the Desire Z at £430 and the Desire HD at £470. If this keeps going, they'll be giving them away for free by the end of the day. Thanks, Greg!

Izvor

skupooooooooo to ce onda kod nas biti >600eur :mad:

Ne mora da znaci...trenutna cena HTC Desirea na UK amazonu je tacno £420...a zna se koliko je desire kod nas preko operatera :)

Samsung Glaxy S je £430...nema sanse da ovo bude skuplje od Samsunga koji je brzi za bar 1,2-1,5x min. :)

[YOUTUBE]279W15Wq3Gc[/YOUTUBE]

Pominje li ga neko od nasih operatera? Pricalo se da ce ga VIP prodavati...

Vidim da nema otvorena tema pa da zapocnem :)

Evo i zvanicne prezentacije:
http://www.youtube.com/watch?v=KUeW6-HTtSU

Pazario sam preko VIPa ovaj telefon i bio sam apsolutno odusevljen od brzine pa do dizajna. Medjutim, posle samo sat vremena uocio sam jedan mrtav piksel u gornjem delu ekrana. Nije toliko ocigledan bio ali kada ga primetis jednom prosto bode oci. Otisao sam nazad u VIP, prijavio reklamaciju i danas mi je stigao novi uredjaj bez mrtvih piksela i i dalje sam odusevljen! :)

Brzina je fantasticna stvar kod ovog telefona (da ne pominjem kako Angry Birds leti i izgleda u odnosu na moj prethodni htc hero), novi sense izgleda odlicno, fizicka tastatura veeeeliki plus! Jedinu manu koju vidim jeste (sto sam i ranije znao) ne tako stabilan ekran kada se otvori fizicka tastatura. Nije bas jednostavno kucati po njoj u lezecem polozaju jer mehanizam otvaranja nije toliko cvrst da izdrzi tezinu ekrana pa hoce da krene da se zatvara. Meni to nije problem a verujem da je HTC istestirao sam mehanizam maksimalno. Sve u svemu mislim da je odlican telefon, testiracu ga dalje i ostavljati iskustva na ovom postu.

I ja ga danas uzeh, sad ne mogu reći da sam nešto extra oduševljen, pošto sam s namerom uzeo qwerty fon, a prethodno sam imao galaxy s, koji i dalje smatram trenutno naj fonom na tržištu...

Ipak, posao je posao, i uzeo sam ga kao alatku, a ne iz entuzijazma...

Naravno, detaljno sam par dana pre kupovine, čitao o zatvaraču i iskustvima drugih, pošto je fon više od 3 meseca na tržištu u obliku tmobile g2. Sad, ljudi uglavnom kukaju da se mehanizam brzo olabavi te od početnog polu-zategnutog stanja, brzo dolazi do stanja kada se telefon zatvara ili otvara samo pod težinom ekranskog dela. Ima na XDA sistem da se mehanizam zategne, i planirm da iskoristim to uputstvo vrlo brzo.

Mrte piksele nisam primetio, ali nisam ni zagledao, te ću i to proveriti obavezno...

Znas da ga lako mozes nasvirati na 1.4 ghz...

Znam, ali sam u zescoj guzvi sa poslom, igranje sa aparatom ce uslediti po novoj godini...

Evo, cisto da ostane zabelezeno, quadrant out of box je dao 1550, pa cemo videti sta ce doneti ubrzanja i noviji kerneli...

Vezano za overclock: ja sam prethodno imao htc hero. Rootovan je isto mogao da se nasvira na maksimalnih 729mhz (bar ovaj kernel koji sam ja koristio). Tako nabudzen mi je radio par meseci pa je u jednom momentu donji deo ekrana otkazao. I dalje ne znam zasto se to desilo ali sam prckanjem po forumima i nekom prostom logikom zakljucio da mu je mozda procesor bio upravo pri dnu ekrana, pa kako je bio nasviran previse od pregrevanja je riknuo deo ekrana. Kazem, nisam 100% siguran da je to bio razlog ali to je jedino objasnjenje koje sam iskopao. Da li to i sa z-om moze da se desi, pitanje je sad.

Vezano za overclock: ja sam prethodno imao htc hero. Rootovan je isto mogao da se nasvira na maksimalnih 729mhz (bar ovaj kernel koji sam ja koristio). Tako nabudzen mi je radio par meseci pa je u jednom momentu donji deo ekrana otkazao. I dalje ne znam zasto se to desilo ali sam prckanjem po forumima i nekom prostom logikom zakljucio da mu je mozda procesor bio upravo pri dnu ekrana, pa kako je bio nasviran previse od pregrevanja je riknuo deo ekrana. Kazem, nisam 100% siguran da je to bio razlog ali to je jedino objasnjenje koje sam iskopao. Da li to i sa z-om moze da se desi, pitanje je sad.

Jel to znači da Desire Z nećeš overklokovati? :d

Da li na ovom telefonu postoji opcija da se ukljuci zvuk pri kuckanju na hardverskoj tastaturi?

Neiskusan sam oko ovoga, pa ne zamerite ako je tupavo pitanje:
Koliki je problem otključati ovaj telefon? Recimo, ako mi ga neko uzme u Engleskoj, zaključanog za Vodafone mrežu, jel bih mogao relativno lako da ga osposobim za mt:s? Pretpostavljam da je ista procedura i za ove na vipu.

Neiskusan sam oko ovoga, pa ne zamerite ako je tupavo pitanje:
Koliki je problem otključati ovaj telefon? Recimo, ako mi ga neko uzme u Engleskoj, zaključanog za Vodafone mrežu, jel bih mogao relativno lako da ga osposobim za mt:s? Pretpostavljam da je ista procedura i za ove na vipu.

VIP-ov nije zaključan, a što se otključavanja tiče, bolje ti je da ti ga tamo i otključaju, da ne bi rizikovao sa ovim našim stručnjacima...ili da ideš preko net-a

Au, koji su ovo problemi :d

Mislim stvarno... Ima malo lufta kad je zatvoren i kada je otvoren. Neko bi pomislio da se raspada po nazivu videa.

Poslednja izmena:
Vrh Dno