A šta misliš zašto sam počeo da petljam sa custom ROM-ovima? Jednostavno zato što nisam bio zadovoljan sa onim u šta mi se telefon pretvorio sa stock ROM-om. Gomila gluposti koju ne možeš da isključiš, deinstaliraš, obrišeš, whatever. Facekenj, Twitter, Peep i ostale gluposti ne koristim, ali ne možeš da ih ukloniš jer su preinstalirane, jedu memoriju, procesor i usporavaju telefon. Sense sam držao aktivan dok nisam napravio setup koji meni odgovara - prvih sedam dana. Nakon toga, drugi launcher, drugi sat, drugi kalendar, sve drugo ukratko rečeno. HTC tastatura mi je najgora. Ko nije, obavezno neka proba Hacker's keyboard. FENOMENALNA tastatura, full QWERTZ/Y u landscape modu, perfekcija u portrait-u. A Sense i dalje trči, jede procesor i memoriju. Ne možeš da ga deinstaliraš, ne možeš da ga ubiješ dok ne rutuješ telefon.
Ako trebam nakon svakog restarta telefona da pokrećem task manager i da ubijam te procese, koje btw ne možeš da ubiješ, jer ne možeš trajno da ubiješ Sense, pa da onda držiš neki TM stalno aktivan da ih on ubija - yebeš taj posao. Root + custom ROM = funkcionalan telefon bez nepotrebnog HTC sranya.
Prelazak na Lord Clockan ICS mi je otvorio oči kako telefon treba da radi i onda sam shvatio zašto ne Sense UI, zašto ne HTC nikad više. Čak i Samsung koji ima duplo više modela u ponudi i 4 (Android, WM, Symbian, Bada) platforme ima više sistemskih ažuriranja od HTC-a koji ima 20ak modela na 2 platforme (Android i WM). Prvi update sam dobio nakon 9 mjeseci i sa svakim novim mi je telefon sve lošije radio.
Da, jeste mi sve radilo na telefonu, ali je telefon postajao sve sporiji. Opet, prelazak na LC ICS mi je otvorio oči po tom pitanju.
Ovaj ću da popravim i da dam ženi, samo ostaje pitanje sad SGS2 | iPhone 4s sada ili u vrlo skoroj budućnosti ili SGS3 | Huwaei Ascend D Quad (XL) | iPhone 5 pri kraju godine?
Plainly said, HTC je postao AMD - sve je super i sve radi i sve je to lijepo, ali je Intel (Samsung npr.) brži za iste, pa čak i manje novce...
Pozdrav.
Djole
PS: Da ne bude sve rant, prelazak sa E61 na DHD je predivno iskustvo i sad kad čukam bilo šta na E61 teško mi ide. Sinhronizacija sa Google-tom za sve (SMS/Call/Email/CONTACTS) je korak koji je otkrovenje i spas koji ne može da se prenebregne i zaboravi. Vrlo sam zadovoljan softverom koji Google nudi, dakle Google STOCK, ali sve ono što je on-top toga od strane HTC-a je gologovance. Iz mog ugla.