Šta je novo?

HTC Desire HD

Doživio je kraj. Polupao sam ga čekićem. :smash::smash::smash::wall::wall::wall:
Ne zameri ali ovo je za IQ -∞ osim ako ne spavaš na parama, to onda opravdava sve.

Otišao ekran, garancija mogla da prođe a i da ne prođe mogao je da se popravi ili da se na kraju krajeva proda za bar 50 evra. Jeste 50<<<400 evra datih ali je 50>>>0.

xexexe

Ajde sad, nećemo da se vrijeđamo za IQ. Telefon ipak NISAM polupao, prvo sam napisao poruku i krenuo da ga olupam, ali nisam imao srca da ga olupam. Ostavio sam ga da stoji dan dva i sad ipak ne mogu da ga olupam. Imam bitnih dijelova mog života na tom telefonu. Jeste mi sve na gMail-u (SMS/Call/Mail), ali ne mogu tek da uništim poklon od nekoga koga volim.

Dakle, telefon u odnosu na inicijalno stanje ima samo napuknut/slomljen sam ekran u donjem dijelu u dužini od nešto preko 1cm. Digitajzer i dalje radi, telefon se pali, radi, javlja se na pozive.

Koliko košta ekran? Telefonski poziv u Begram servis kaže 18000 i neki dinar.

Polovan ili nov ekran na eBay-u je od 20ak dolara i tako ću i da uradim - kupiću ekran, zamijeniti ga i tako se oprostiti od ovog telefona.

Apropo garancije, nije mogla da prođe, jer bi čim se zamijeni ekran i upali telefon iskočio boot animation od LC ICS-a i to je samo po sebi već kršenje garancije. Tako da, obrni-okreni, od garancije ništa.

Pozdrav.

Djole

PS: Bilo je zanimljivo gledati reakcije na gluposti. :-devil-: :-devil-: :-devil-: :smash: :smash: :smash: :wave: :wave: :wave:

Baš si vickast ;)

Šalu na stranu, drago mi je da ga nisi polupao, kupi neki polovan displej, zameni, vidi ako radi fino zadrži ako počne da štuca uvali i to je to. Pozz

kako su svi spremni da savjetuju uvaljivanje :p

To ti pričam.

BTW, ROM nije mogao nikako da syebe display. Syebao sam ga ja kada sam ga roknuo od sto. Display down. :mad: :mad: :mad:

i, na kraju krajeva, zasto "nikad ikad vise HTC"?

Zato što dok dočekaš update za telefon osijediš... Zato što je Sense gologovance i zato što njihovi skinovi i preinstalirana sranya mi ne trebaju. Hvala.

pa kad vec petljas sa custom romovima, ne vidim poentu tih kritika, no kako hoces...

A šta misliš zašto sam počeo da petljam sa custom ROM-ovima? Jednostavno zato što nisam bio zadovoljan sa onim u šta mi se telefon pretvorio sa stock ROM-om. Gomila gluposti koju ne možeš da isključiš, deinstaliraš, obrišeš, whatever. Facekenj, Twitter, Peep i ostale gluposti ne koristim, ali ne možeš da ih ukloniš jer su preinstalirane, jedu memoriju, procesor i usporavaju telefon. Sense sam držao aktivan dok nisam napravio setup koji meni odgovara - prvih sedam dana. Nakon toga, drugi launcher, drugi sat, drugi kalendar, sve drugo ukratko rečeno. HTC tastatura mi je najgora. Ko nije, obavezno neka proba Hacker's keyboard. FENOMENALNA tastatura, full QWERTZ/Y u landscape modu, perfekcija u portrait-u. A Sense i dalje trči, jede procesor i memoriju. Ne možeš da ga deinstaliraš, ne možeš da ga ubiješ dok ne rutuješ telefon.

Ako trebam nakon svakog restarta telefona da pokrećem task manager i da ubijam te procese, koje btw ne možeš da ubiješ, jer ne možeš trajno da ubiješ Sense, pa da onda držiš neki TM stalno aktivan da ih on ubija - yebeš taj posao. Root + custom ROM = funkcionalan telefon bez nepotrebnog HTC sranya.

Prelazak na Lord Clockan ICS mi je otvorio oči kako telefon treba da radi i onda sam shvatio zašto ne Sense UI, zašto ne HTC nikad više. Čak i Samsung koji ima duplo više modela u ponudi i 4 (Android, WM, Symbian, Bada) platforme ima više sistemskih ažuriranja od HTC-a koji ima 20ak modela na 2 platforme (Android i WM). Prvi update sam dobio nakon 9 mjeseci i sa svakim novim mi je telefon sve lošije radio.

Da, jeste mi sve radilo na telefonu, ali je telefon postajao sve sporiji. Opet, prelazak na LC ICS mi je otvorio oči po tom pitanju.

Ovaj ću da popravim i da dam ženi, samo ostaje pitanje sad SGS2 | iPhone 4s sada ili u vrlo skoroj budućnosti ili SGS3 | Huwaei Ascend D Quad (XL) | iPhone 5 pri kraju godine?

Plainly said, HTC je postao AMD - sve je super i sve radi i sve je to lijepo, ali je Intel (Samsung npr.) brži za iste, pa čak i manje novce...

Pozdrav.

Djole

PS: Da ne bude sve rant, prelazak sa E61 na DHD je predivno iskustvo i sad kad čukam bilo šta na E61 teško mi ide. Sinhronizacija sa Google-tom za sve (SMS/Call/Email/CONTACTS) je korak koji je otkrovenje i spas koji ne može da se prenebregne i zaboravi. Vrlo sam zadovoljan softverom koji Google nudi, dakle Google STOCK, ali sve ono što je on-top toga od strane HTC-a je gologovance. Iz mog ugla.

i dalje ne kapiram: ako vec mrzis te stock aplikacije i widgete, naci ces ih maltene na svakom telefonu, bio to HTC, Samsung, Motorola or whatever. Jedino mozda ne na Nexusima i Huaweiju, koji su zestoka manjina. Drugo, kad vec na svakom telefonu znas i mozes da stavis custom rom, onda jedino sto bi trebalo da te interesuje je hardver. Ko kad bi meni smetalo sto na nekom laptopu dolazi linux tamo neki, a za sat vremena mogu da ubacim win xp ili 7 ili sta mi vec treba.
iPhone i "velike mogucnosti kastomizacije" necu ni da pominjem...

Poslednja izmena:
Kako najlakse vratiti stock rom na dhd? Jel dovoljno do skinem poslednji zvanicni .ruu ili moram jos nesto?

Ja sam juce odradio. Mislio sam da je komplikovano medjutim nije :D.
Skines najnoviji .ruu, ugasis fon, prikacis usb, vol down + power, izaberes fastboot, pokrenes .ruu sa racunara i pustis da odradi proces :).
To je to. :)

Aha, evo posle updatea(tog od 224mb) stoji ovako-Android version 2.3.5, HTC Sense Version 3.0, Software number 3.12.405.1

Skinuo .ruu pa cu da probam kasnije malo. Hvalau svakom slucaju.

Kako radi tel sa ovom verzijom Sense-a?

To ti pričam.

BTW, ROM nije mogao nikako da syebe display. Syebao sam ga ja kada sam ga roknuo od sto. Display down. :mad: :mad: :mad:

Kako si ocekivao da dobijes garanciju ako si ti razbio display :D I sta ti je kriv HTC sto udaras telefon od sto. Hehehe

i dalje ne kapiram: ako vec mrzis te stock aplikacije i widgete, naci ces ih maltene na svakom telefonu, bio to HTC, Samsung, Motorola or whatever. Jedino mozda ne na Nexusima i Huaweiju, koji su zestoka manjina. Drugo, kad vec na svakom telefonu znas i mozes da stavis custom rom, onda jedino sto bi trebalo da te interesuje je hardver. Ko kad bi meni smetalo sto na nekom laptopu dolazi linux tamo neki, a za sat vremena mogu da ubacim win xp ili 7 ili sta mi vec treba.
iPhone i "velike mogucnosti kastomizacije" necu ni da pominjem...

Meni je ovo PRVI android telefon i samim time nisam ni znao šta, kako i zašto. No međutim, vremenom sam otkrio da ima gomila gluposti koja trči na sistemu iako ih ja nisam ni instalirao, niti podešavao za korišćenje niti ih koristio, a ne možeš da ih zaustaviš trajno bez rutovanja telefona.

Da, navikao sam na stock za sve, pa da JA instaliram šta mi treba i to i da stvarno koristim. A ne goooomila preinstaliranih gluposti koje ne koristim nikada.

I, NE, nije mi problem da bude preinstalirano bilo šta dok god to ne smeta MOM korišćenju telefona i aplikacija na njemu. Dok god mi ta sranyca ne usporavaju telefon - OK, ali...

Kako si ocekivao da dobijes garanciju ako si ti razbio display :D I sta ti je kriv HTC sto udaras telefon od sto. Hehehe

Ajde MOLIM te pročitaj moj PRVI post na ovu temu prije nego kreneš da se sprdaš i kakiš. Cijenim da je samo kontakt flat kabla bio problem, da je ispao iz ležišta i da je zato displej prestao da radi. Tek kasnije, kada sam proveo čitavo popodne sam uzeo telefon u ruke i slomio displej.

A HTC mi je kriv zato što sam JA tako odabrao. Šta tebi smeta što je meni HTC kriv? :p :p :p

Ja nigdje nisam rekao da je HTC napravio LOŠ TELEFON, svugdje sam rekao da je HTC-ov SOFTVER koji je nalazi kao nadogradnja na sistemski softver - gologovance. Opet, IZ MOG UGLA. Puca mi da li se to tebi ili nekom drugom sviđa ili ne. Kontaš? :smoke:

Ja sam pre toga bio na revolution romu. Mogu da kazem da radi isto :). Nema usporenja radi super :).

Jel ti tel bio sim-free? Instalirao bih ovo ali se bojim da ga ne zakljucam ili nesto posto ne mogu da nadjem da li je ovo oficijelni rom ili je za odredjenu mrezu ...

Telefon je sa telenora :). Ali iskreno da ti kazem nisam probao drugu karticu u njemu posto koristim samo 63.
Tako da bih morao da kupim drugu karticu da vidim da li je simfree:).
A ovo mislim da je oficijelni rom za sve vreme (u shiped-roms).

Ekran je 60e sa sve zamenom i garancijom. U Knez Mihajlovoj ulici, firma se zove nesto kao Sky mobile ili Sky net ako se ne varam. Kada ides Knezom ka Kalisu dodje sa desne strane u nekom pasazu.

Pozz...

Hvala kolega.

Ukratko, presao sam sa SGSI na DHD samo zbog velicine ekrana, veci jeste, losiji takodje, da li ce mi to smetati kasnije videcemo, zanimljivo da mi u unutrasnjosti boje izgledaju isprane dok sam napolju zadovoljan citljivosti... Izrada je bolja ali zato je i tezina veca... Ne igram se i ne benchmarkujem ga ali bi rekao da definitivno nesto brzi od SGSI... Kamera mi nije bitna itd...

Posle zanimljivih animacija i Sense-a 3.0 ipak zelim ICS, procitao sam ili pretrcao svih sto i nesto strana pa neko da mi pomogne da rezimiramo...

Za kustom ROM-ove je potrebno...

1. uraditi ROOT
2. uraditi S-OFF (Security-Off)
3. ubaciti Clockworkmod

Od programa je potrebno...

Android SDK
HTC Sync
Fastboot

VISIONary ( za ROOT-ovanje)
Hboot ( za S-OFF)
ClockworkMod recovery for the HTC Desire HD

I wipe, install zip itd, izbor mi je pao na IceColdSandwich - 7.4 - AOKP | STRIPPER EDITION... Jel pravi ?

A ako pozelimo fabricki, vracanje je koliko sam razumeo, jednostavno sa naprimer RUU_Ace_Gingerbread_S_HTC_WWE... Mislim posto je vec vremesan tel, pa pitam mozda je izasao jednostavniji alat, pretrcacu i XDA malo ali ipak hvala na svakom savetu...

Poslednja izmena:
bolji recovery za DHD je 4EXT...

Hvala na brzom odgovoru... Moze jos neki... :)

Inace kad' sam doneo DHD kuci, ugasio sam SGS i spremio za prodaju ali kad' mi je kum Kum dosao sa SGS II, kakav ekran, loodilo... Mozemo samo da se tesimo sa DHD i SLCD...

dobar ekran, tj.dobra je crna boja na njemu ali je samo 480x800 sto je za tu cenu koliko kosta skoro pa nedopustivo.. gledao sam danas One X ekran.. ono je meni mnogo vece loodilo :D

Hvala na brzom odgovoru... Moze jos neki... :)

Inace kad' sam doneo DHD kuci, ugasio sam SGS i spremio za prodaju ali kad' mi je kum Kum dosao sa SGS II, kakav ekran, loodilo... Mozemo samo da se tesimo sa DHD i SLCD...
ja se uopste ne tjesim sa DHD, odlican je telefon, prije par dana mi je cura uzela SGS2 i ne bih ga mijenjao glavu za glavu, a tjesicu se dok ne stigne OneX (vjerujem brzo)

Meh, hteo sam da menjam dhd posto poto, al sad sam uzeo ipada pa mi se vise ne zuri :)

Nazad
Vrh Dno