Šta je novo?

HTC Desire HD

Ja i dalje ostajem pri (subjektivnom) mišljenju da je CM7 ipak najbolje rešenje za gingerbread. U kombinaciji sa "undervoltovanim" kernelom LordMod-a stvarno radi bez greške. Inače, postavio sam jednom pitanje na XDA da li je bolji CM7 ili zvanični update na gingerbread (koji se do tada još nije pojavio), jedan od odgovora je bio:"CM7 is better, because he dont have SENSE" :)

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Vidim dobili smo i zvucne efekte na meteo widgetu :p Ako neko nadje listu ili review promjena, nek javi...

He,he, em mi je danas konacno stigao nosac za telefon u kolima em se pojavio update :) Dobar dan za dhd :D

ima li jos neko utiske vezane za bateriju. Jeste da je proslo samo 3 dana od apdejta, al ni jedan dan nisam posao na spavanje sa rezervom baterije za naredni dan (tacnije, morao sam da ga pripunjavam u toku dana). Jeste da ga sad vise cackam nego inace, ali mislim da ga ne cackam bas duplo vise :p

Oficijelni, s440. Ovi china koji se kod nas prodaju su ok dok ne dodje leto a kad upece soferka odlepljuju se ko blesavi :)

Za ovakve stvari chinu sam prestao da razmatram jos odavno....

Reci mi jos ovo:
1.Nacin placanja ( pretpostavljam sa htc sajta da si porucivao)
2.Za koliko je stiglo kod tebe?
3.Kakvog je kvaliteta plastika drzaca i kako tel lezi na njemu?

Ne,uzeo sam preko ebay-a jer je jeftinije, sa sve postarinom 25 funti. Stiglo je za nedelju dana i plastika je prozirna ali odlicnog kvaliteta a fon lezi dobro. Prvo sam se brinuo da se ne izgrebe ali nakon vise ubacivanja i izbcivanja vidim da sve odlicno pase. Sve u svemu prezadovoljan sam jer bas koristim gps na fonu. Lakse mi je nego da nosam jos i gps uredjaj sa sobom. Btw dobija se i kabl za punjenje u kolima sto je cool jer onda ne moram vise da se mlatim sa punjenjem na lapu :D

Hocu da probam CM7, interesuje me da li moram uraditi nandroid backup kao sto pise na xda? Mislio sam da uradim backup imenika i to je to. Aplikacije imam na dropboxu pa cu ih lako instalirati.

Nandroid dobro dodje ako ti iz nekog razloga novoinstalirani rom ne odgovara (ne svidja ti se, ne radi kako treba...), pa se za par minuta možeš vratiti na prethodno stanje. Back up imenika možeš uraditi ali svakako ćeš po instaliranju roma i singronizacijom sa google-ovim serverima "povući" imenik, koji inače imaš i na gmail-u kada se loguješ, pod contact. Uradi full wipe, instaliraj rom i ako si navikao na SENSE daj sebi malo vremena da se navikneš na vanila android, i instaliraj, moja preporuka, Adw launcher EX. Posle se nećeš vraćati na SENSE rom-ove.

Pa ne vjerujem da cu se vracati na ARHD...Bez sense-a mogu tj. vec sam bio tako da nije problem. Sto se imenika tice, nemam ga na google-u zbog slika ljudi iz imenika (zamucene su kad se sinhronizuje sa gmail acc-o) vec sam mislio .vcf fajl da sacuvam na karticu.

Sta je sad vanila android? :p Neki mod za cm7?

Full wipe/clear batt stat/clear Dalvik cache se podrazumijeva naravno.

E sad, taj launcher...koliko se razlikuje od LauncherPro-a recimo?

Poslednja izmena:
Ne treba factory reset, bar ja nisam radio. Uradiš ili sa FullWipe-om brisanje ili kao što si ti naveo "Format the system, data & cache partitions", sve te opcije imaš u recovery-ju. Sledeći korak je instaliranje ROM-a, zatim reboot, pa kada se tel upali ponovo ideš na recovery, pa onda instaliraš gapps.
ADW Launcher EX http://www.youtube.com/watch?v=j5uT3vNp2qc , u principu svi su oni slični, meni je najviše legao ovaj, što ne mora da znači da će i tebi. AKo ti treba pošalji mi na pm, da ti pošaljem, pošto se isti plaća, nije free.
E da, vanila andorid, je izraz za android u formi u kojem ga je Google zamislio, bez SENSE-a, Moto Blur-a, TouchWiza-a i sl.

Ok ok, u isto vrijeme sam i na xda dobio odgovor da ne treba factory...

Nije los ovaj ADW, razmislicu jos pa cu se javiti ako bude trebalo. Nego me interesuje kakav launcher dobijam nakon instalacije ROM-a? Neki default ili sta?

ADW Launcher običan (bez EX), slabija (besplatna) verzija ADW Launcher-a EX.

Instalirao sam, sve je proslo ok osim gapps. Morao sam rucno sa Marketa da ih skidam.

Interesuje me kako povecati ikonice u dock-u? Da li je uopste moguce? Ekrani su namjesteni na 5x5 kao i 5 ikonica u docku ali su one manje i malo mi smeta to

EDIT: Podesio sam.

Koja app spadaju pod Gapps za CM78 osim Gmail, Maps, YouTube ... ?

I jos nesto me zanima kako da uklonim. U odredjenim kontaktima sam ispod brojeva telefona i mail-a dobio NOTE i neke znakove....kako da to obrisem?

Poslednja izmena:
Gapps posle instalacije i rebootovanja ti nudi opciju koje aplikacije da instalira, ne mogu da se setim tačno ali ima ih 10-ak, ali u principu instaliraš ono što misliš da ti treba. Ovo za NOTE ne znam, nisam primetio kod mene...

To se i desilo sa Gapps, izabrao sam par njih i za kratko mi je izasao market i nestao.Medjutim, posle novog reboot-a mi nije nudio da ih instaliram al dobro.

Elem, zanimaju me jos neke stvari u vezi ADW-a:

Kako da iskljucim vibracije koje se javljaju pri otkljucavanju/zakljucavanju telefona i vibracije koje se ponekad javljaju cini mi se kad prekidam vezu...kratke vibracije su u pitanu.

Slike kontakata su manje nego recimo na ARHD pa me interesuje da li im je to max velicina ili mogu biti i vece?

Zabrljao sam nesto sa status barom i hocu da vratim da bude providan (trenutno je crna boja) zanci da su ikonice batt, mreze,wifi itd na pozadini...kako? :)

Sto se tema tice moze li neko da preporuci sajt sa istim ili odakle ih vec skidate?

Toliko za sada :)

Otprilike ovako:

1. Vibraciju pri otključavanju telefona ne možeš da isključiš, to i mene malo nervira al ajd šta je tu je...
2. Kada prekidaš vezu a imaš vibraciju: Menu/Call Settings/ i isključi vibraciju tamo gde ti ne treba (on answer, on hangup itd itd)
3. Generalno Haptic feedback ti o(ne)mogućava vibracije u raznim slučajevima
4. Slike kontakata? Lično koristim neki Touchpal Dialer i njegov imenik, a on opet ima manje slike kontakata od "fabričkog" imenika. U principu sa marketa skini neki dialer koji ti odgovara po tim pitanjima : Dialer One, Dialer 2, TouchPal, TakePhone Dialer...
5. Status bar -> Menu-Settings->Cyanogen Mod Settings->Interface->Status Bar Tweaks
6. Teme za CM7 imaš na xda temu, http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=869198 ,a imaš i na marketu neke, kao i teme za ADW Launcher

Kako sve to kod mene izgleda:

CM7 7.0.2 (zbog kernela, koji ću ispod objasniti, ne koristim 7.0.3)
Kernel LordMod V4.5.2CFS-BFQhsl sa dodatim undervolt -50mV patch-om (sa ovim kernelom sve radi ko sat, u stand by ima potrošnju po current widget-u sa uključenim WiFi 1-3mA, a na verziji rom-a 7.0.3 ovaj kernel pravi neke probleme (ne radi WiFi, kamera i video zezaju i sl.))
ADW Launcher EX
TouchPal Dialer
GoSMS
i instalirane ostale papazjanije : Skype, IGo, Dropbox, Tapatalk, Dolphin, Nimbuzz, TeamViewer, Camera 360, Samba Filesharing...

Sve u svemu, kao što sam rekao radi odlično.

Poslednja izmena:
E uspio sam da iskljicim sve dosaadne vibracije osim ovih kod lock/unlock...Sto se dialer-a tice, jedino bih instalirao neki koji ce mi prikazivati vece slike kontakata. Probacu ove koje si naveo pa ako neki radi super, ako ne nema veze.

Status bar nisam uspio da namjestim providan ... nesto sam utripovao da mozda i nije bio proidan nakon instalacije ROM-a :smoke:

AWD mi je sasvim ok....ne znam koje prednosti ima taj EX.

Za sad su utisci jako pozitivni, mislim da cu najvise profitirati sa baterijom. Od 13h do prije sat vremena ga nisam ostavljao ni 2 sekunde evo imam jos 36% sto mi se cini jako dobro. Svo vrijeme ukljucen wifi, sinhronizacija, instaliranje-podesavanje aplikacija i igrica koje sam imao, osvetljenje na nekih 50%,par poziva, pola sata skype-a....

Kernel je 2.6.32.39. Vidim i da imam vise slobodnog RAM-a neko ranije.

Eh....ima milion i jednu opciju a nisam ni trecinu popamtio...Zato cu mozda jos po nesto pitati :)

Ostaje mi da sredim malo home screen i izbacim glavne programe.

Koju aplikaciju da koristim za rss? Imao sam ranije News koji mi je fino citao rss sa google acc pa mi treba nesto slicno.

E da, rekao bih da je kamera bolja. Slike su dosta ostrije, a video nije "stresen" kao ranije...

za rss koristi google reader..

Nov sam u svetu androida,jedno blic pitanje.Mogu li se instalirati aplikacije tipa IGo na originalni 2.3 gingerbread koji je dosao uz DHD bez rootovanja i sl?Ako moze neki koristan link za free aplikacije na pm.
Hvala :wave:

i mene zanima isto za iGo

Poslednja izmena:
jedno pitanje za one koji koriste adwlauncher ex, tek ga sad po prvi put probah, navikao sam se bio na launcherpro + , kako se ovde smanjuje broj ekrana sa 5 defaultnih na 1 ?

i jel neko naterao status bar da bude transparentan na CM7? Ima nekih modova po xda, al meni nijedan ne sljaka...

Menu/edit pa onda sa x uklanjas ekrane, sa + dodajes

Klikneš meni pa ideš na edit. Za transparentan status bar ako koristiš adw isključiš wallpaper hack (ako si ubacio transparentan bar).

Poslednja izmena:
hvala za ekrane :)

@ telep sto se tice transparentnog bara, flesovao sam zip i sa 100% transparency i onaj drugi, i iskljucio pre toga wallpaper hack, medjutim nista se ne desva. Imas li link za neki stopostoradi transparent bar ? :)

jel to vazi samo za obican adw ili i za ex ?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno