Šta je novo?

HTC Desire HD

Hmmm, razlikuje nam se baseband i kernel. Šta si ti radio tom jadnom telefonu, sve mu živo izmenja... :) Sad mi i kamera baguje. Jednostavno neće da je otvori bez obzira na aplikaciju (360 ili ona stock). A ni gaps mi nije instalirao, bez obzira što sam ga dva puta flash-ovao i restartovao. Morao sam ručno da instaliram gmail i you tube, a još uvek sam bez google maps-a i ostalog.
Ako ne uspem sve da sredim kako bi trebalo da bude večeras se vraćam na arhd. Mnogo sam više očekivao od CM-a, a dobih samo bag do baga... Baš sam baksuz...

Kako bi se mogla izvesti slika sa DHD-a na TV ili ext. monitor? Neki mini hdmi ili sta? I kakva bi uopste rezolucija ispala?

Ufff, pa teško da ćeš to moći. Bar ja mislim da to ne može da posluži kao tv out. Možeš ga povezati preko DLNA, ali onda tvoj tv mora da ima istu tehnologiju (a prilično sam siguran da je nema) ili možeš da kupiš DLNA media player (ili tako nešto), ali ne znam da li to uopšte i postoji kod nas...
Znači ja pokušavam da smirim moju frustraciju (izazvanu CM rom-om) a ti povezuješ DHD sa tv-om... Eto kakav si ti drug... Umesto da budeš i ti malo isfrustriran, da mi bude lakše... :D Šala mala. ;)

Hehhe trebao sam da opisem kako sam se osjecao nakon sto mi je kartica zabrljavila prvi put...ode imenik, galerija za malo, aplikacije, neka podesavanja l0000d telefon totalno. Clean install ROM i sve nanovo...Kad ga tad nisam prodao vjerovatno necu nikad :p

Sto se tvog slucaja tice, ne znam koji si djavo cackao oko cm7 kad je ARHD sasvim dobar. Priznajem, ja sam razmisljao ali samo razmisljao o tome :p. Sad posle tvog iskustva jedino cekam official Ginger :D :D

On topic:
Znam za foru sa DLNA player-om ali mi se nesto ne daje 100 funti za to...S obzirom da bi mi sluzilo jedino za igranje igrica na TV-u :D. Mislio sam da postoji neka hdmi skalamerija ili tako nesto.

Nista, odoh da opletem krug na SHIFT sa RX-8 :) :) :)

Druže, koja si ti buržujčina, imaš dhd i RX-8 koju koristiš samo da odvozaš krug oko naselja, a mnogo ti je da daš 100 funti za kompletno uživanje... :D
A sad da se vratim na moj problem i CM7. Flash-nuo sam ponovo sedmicu ali ovaj put preko rom manager-a (prvo download preko njega pa instal) i evo sad radi ok. Daću mu još koji dan fore, možda se jadničak bio zbunio... :) Ako ne bude brljavio ostaje.

Sta bi sa ROM-om covece? Nisi pregorio tel valjda :p

Off
Ladno sam tek sad provalio foru za screen shot it app. Drzi se search taster malo duze i izadje mi screenshot it :) Lakse nego drzati onaj glupavi znak u status baru :p

E ovako, sve ono loše što sam rekao u vezi CM7 rom-a, povlačim... :p
Šljaka odlično, bez bug-ova i slično... Baterija drži dosta dobro, duže nego na ARHD (ne nešto drastično, ali ipak). Topla preporuka za CM7.
Inače ona prva instalacija je očigledno bila defektna (iz nekog razloga), tako da preporučujem da instalirate direktno iz rom manager-a (sa downloadom preko rom manager-a). Naterao sam i beautiful widget da radi. Ma sve super. Sad sam very happy... :)
Nego koji program koristite za kameru? Ne mogu da se odlučim između zoom fx-a i camera360. Oba imaju i prednosti ali i mane, recimo na zoom fx mi uopšte ne radi zoom, dok na 360 radi bez problema.

Moze li neka dobra dusa da mi spasi zivce i uputi me kako podesiti rucno gprs i mms?????? Gprs mi radi 3 sekunde i prekine se veza, mms ni da cuje.

Pokusavao sam sa odvojenim apn-ovima pa da mijenjam rucno kad mi sta treba, ne radi. Pokusavao sam u jednom apn-u sve nece ni tako. Milion puta sam restartovao telefon da bi mozda pomoglo, ma nista.

Sad trenutno nemam niti ijedan apn. Podesavanja koja upisujem su dobra, provjerio sa operaterom.

Kod mene na CM7 je varijanta, da moram da koristim APN Telenor internet za gprs, a kada (ako) mi stigne mms, dobijem u poruci obaveštenje za download (GO SMS), pa ručno moram da prebacim na APN Telenor MMS i tek tada mogu da je skinem... Prilično "nervirajuće"...

Meni je na Telenoru sve u redu (ARHD ROM), imam dva apn-a i sam prebacuje kad treba mms na mms apn. Samo kliknem na dload i skine se mms.

Problem je sto sam u CG trenutno, i hocu da podesim da mi na isti nacin radi sa mtel-om. A iz nekog razloga mi ne prikazuje Telenorove apn-ove ako Telenor kartica nije u telefonu pa ne mogu da "prepisem" :)

Treba mi jos jedan hint :)

Sta da uradim kako bih mp4 video zapise imao izlistane u galeriji?

Npr. skinuo sam neko klip sa neta i hocu da mi bude u galeriji da ga odatle mogu pustiti.

Video snimljen telefonom uredno slaze tu, ali kad doticni klip iskopiram u dcim ne prikazuje ga uopste....

Da li je moguce uopste ovako nesto?

Instalirao sam VISIONary+ i uradio temproot now,medjutim posle restarta i power offa i dalje imam Superuser ikonicu.Da li to znaci da mi je telefon i dalje rootovan ili ne?

Ja instalirao rcmix sa dzindzericom i 2.1 sensom. Radi regularno krajnje evo vec 36h.. preporucujem..

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Dali ima negdje da se kupi crna maska za htc wildfire u Beogradu?

Kako ubaciti neku knjigu u Reader app? Pretpostavljm da mora biti u epub ili ne...?

Cime konvertovati pdf u epub na winu a da nasa slova ostanu normalna?

moguce da sam vec pitao, ali: da li jos neko (sa originalnim Sense UI firmware-om) ima problema prilikom koriscenja Skajpa, tipa da koci, secka i maltene blokira fon? Nisam jedini sa tim problemom:
http://forum.skype.com/index.php?showtopic=807833
http://forum.skype.com/index.php?showtopic=762893&st=0

i moj opis problema (2 posta):
http://forum.skype.com/index.php?showtopic=762893&st=140&p=3387735&#entry3387735

ukratko, kao da, cim proximity sensor osjeti da se tel priblizava glavi, on ugasi ekran (zapravo, samo stavi crn ekran, dok backlight i dalje radi :smash: ), i kao da tel predje u power saving mode, tacnije obori takt procesora i razgovor pocne da koci ubrzo. Koristim SeePU, pa mogu da vidim da i bez toga Skype izuzetno opterecuje procesor. Bas su ga dobro "optimizovali", kad se sjetim sa kakvim je sve kantama od telefona (za danasnje pojmove) radio normalno, a sad koci na 1GHz i na prakticno svim slabijim HTC modelima (prije svega Wildfire), koliko sam mogao da procitam.

Najcudnije je da nekome radi sve ok, a nekome ne, pa me interesuje za ove kojima radi, ako mogu da mi kazu koju verziju koriste (i eventualno koja dolazi fabricki uz DHD, moguce da sa njom nisam imao problema, dok je nisam apdejtovao), kao i priblizno opterecenje procesora prilikom voice chata.

Svi traze da skype uvede video call, a evo ni audio ne mogu softverski da isprate, a da ne laguje :mad:

HTC je pokrenuo OTA Gingerbread updates za Desire HD i Incredible S

Jel se meni ne pojavljuje taj OTA update zbog custom ROM-a ili je nesto drugo u pitanju?

naravno, ako imas custom ROM ne mozes dobiti update OTA, ne bi trebao ni da proveravas. samo ako imas stock nonrooted ROM
novi ROM najcesce upise i novi HBOOT, ubije root i onda cekaj
a verovatno da OTA update nece bas odmah sada biti available i kod nas to ide region po region, drzava po drzava.

hehe, meni vec prijavio update :smoke: Samo chaskom da bekapujem imenik i eto me na dindzerbredu :D

PS Jel imate kakav pametan savjet prije nego apdejtujem, da ne zazalim posle? :trust:

102MB je update. Super je sto su odmah pustili update za sve.

yeppp :) Mada, ne vidim neke krupne promjene za sad. Quick settings pored notifications (za to vec imam precice), neke ikonice i widgeti malo izmijenjeni, app list se skroluje ekran po ekran i dodato je ono frequent apps/ downloaded apps. Moguce je da ce mi sada Skype raditi kako treba, test call je prosao OK :) I nema onog fancy screen on/off efekta kao na "suvom" androidu 2.3...

Inace, verzija je 2.3.3, Sense je 2.1. Ocekujem da ostali jave sta mi je promaklo...

Ok, sta mi je raditi sad? Vracanje na stock rom (kako ??) pa onda OTA?

@joriq
Aj javi kako se batt ponasa....

sto bi to radio? bice na osnovu njega ROMova za rooted telefone koji su mnogo bolje optimizovaniji. pojavi se i stock u flashable .zip file koji samo instaliras iz custom recovery

Ok, sta mi je raditi sad? Vracanje na stock rom (kako ??) pa onda OTA?

@joriq
Aj javi kako se batt ponasa....
to cu ti znati tek za nedelju-dvije, sta mogu da znam da osnovu jednog punjenja il 2?
Inace, quadrant mi daje nizi skor za 150-200 poena, i to je jedina negativna stvar koju sam primijetio. Skype daleko manje opterecuje tel i definitivno ne koci vise!

Ja sam preko Telenora kupio fon, nisam ubacio ROM i nemam update jos...

ja sam trenutno na ARHD 5.1.3 ubacio sam one dodatke CRT animacija Sms iz Sense 3.0, Task Manager i Lock Screen za sad radi dobro samo malko veca potrosnja baterije

novine se slazu s onim sto je gore joriq rekao

mada mislim da baterija cak i sa vecom potrosnjom ipak traje duze nego sa froyom

Nazad
Vrh Dno