Šta je novo?

HTC Desire HD

Thanx :)

sad sam i ja iz terminal emulatora uklonio onu 3d galeriju i stavio ovaj quickpic, stvarno je mnogo bolja,fluidnija i preglednija...

Flashnuo sam juce radio 12.48.60.23U_26.08.04.07_M3 .... i mogu reci da je vrhunski :) Wifi radi nikad bolje, gps fix za 5 sekundi max kad sam napolju. Nisam nesto puno koristio fon preko vikenda, tako da ne mogu da kazem nista za bateriju, od sinoc 22h do sad je svukao 31% ali opet napomena da nisam puno koristio fon.

I ja sam petljao oko radia, tačno je da ovi noviji gingerbread leak-ovi imaju bolje k-ke što se tiče GPS-a, WiFi je kod mene isto radio, ali su zato pikovi po current widgetu ludovali nenormalno i u stand by. Ipak je preporučeni, u mom slučaju, najbolje rešenje. Sa njim mi na CM7 RC3 baterija traje duže, oko 42-48 sati.

Poslednja izmena:
Nabacih juce MIUI 1.41 V4.... za sada super sljaka :p
Samo treba posle flashovanja, jos jednom restartovati fon. Jer ako kao i ja, odmah ukljucite wifi, idete u restart loop gde jedino vadjenje baterije pomaze :)

Koje je resenje za neprestani force close pojedinih app? Tapatalk Pro, Shazam, Google Maps...Opet mi se desilo ono sa zelenim ikonicama pojedinih aplikacija ali nisam izgubio imenik kao prosli put. Reinstalacija ovih app ne pomaze.

Kartica je i dalje ista, u maju mi stize nova pa makar do tad da rijesim problem. Probao sam i sa formatiranjem kartice pa vracanje pojedinih foldera ali nije proslo.

Izgleda da moram fleshnuti telefon opet...:(

Koji od ARHD 3.x ROM-ova nema nikakvih bugova? Vidim da neki novi izlazi ali ga ne mogu cekati pa mi dajte predlog koji 3.x da stavim. I kazite koji radio uz taj rom.

Posle 2.16, 3.3 je izuzetno stabilan. Ja koristim preporuceni radio 12.41

Ja koristim 3.2 i ok mi je. 3.3 nije doneo ništa novo, tako da sam odustao od flash-a, ali sad za vikend očekujem novi, pa ćemo videti šta će on nositi sa sobom. Inače takođe koristim preporučeni radio.
Piše svuda kako je baterija produžena višestruko, ali meni je ovoliko držala i na stock rom-u, tako da to pada u vodu. Ista priča je i što se zvuka tiče. Što se stabilnosti tiče, kao i hvatanja svih mogućih signala (wi-fi, gps, mreža itd) nemam nikakvih primedbi.

Ne znam... Meni je bateriju duplirao u odnosu na stock rom, a sa 3.1 i 3.2 sam imao 100% CPU bug. Ima jos par bugova koji se vezuju za ove verzije.
3.4. koji je najavljen ne donosi nista posebno. Cekam neki final Gbread.

Ja sam sa 2.15 imao mozda 20% duze trajanje baterije. Evo stavih 3.3 pa cu da testiram.

Za vikend recimo nisam uopste koristio net vec samo pozivi,sms,kamera i sl. i drzala je od proslog petka ujutru do prosle nedelje posle podne! :)

Izašla finalna verzija CM7 roma.

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Flashnuo sam je i nesto mi sporije otvara pulldown bar .... za sad je to jedino sto sam primetio. Cini mi se takodje da malo "zapinje" skrol takodje.

ja sam jos uvek na rc4 cm7ice , ona mi lepo radi, sacekacu jos malo da vidim vise utisaka o finalnoj verziji..

imam pitanje: gledao sam unboxing i demo Desire S, koji (navodno) ima gingerbread:
http://www.youtube.com/watch?v=JuHUEmQuvU4
i nisam vidio ama bas nikakvu razliku u odnosu na desire HD i njegove opcije i menije.
HTC sensation je vec druga prica:

cemu mozemo da se nadamo sa prelaskom na 2.3 (makar sudeci po leakovima oficijelnih 2.3 DHD romova, ako ih je bilo)?

Ja sam nedelju - dve po dobijanju telefona, promenio rom na Revolution HD, koji se pokazao dobro, verzija zasnovana na android-u 2.2, sa sense interfejsom. Bolji rad/odziv telefona u odnosu na stock rom. Onda sam nedavno prešao na CM7 sa gingerbreadom i ono što vidim je da telefon realno ima nekih 20-30% brži rad u odnosu na RHD, nekako sve "mekše" radi, brže otvara aplikacije, neki programi bolje rade itd. Konkretno koja je razlika u interfejsu ne znam, pošto je CM7 osnovna verzija androida, bez sense-a, a u principu to mi se najviše i svidelo. Kada bi poredio 2.2 (sense) vs 2.3 (no-sense (CM7)) bilo bi kao poređenje: Win7 sa aero efektima vs linux gnome bez compiz-a. Tako nešto otprilike, manje šareno, ali stabilnije i brže... E sad apropo poređenja sa compiz-om, tu su kojekakvi launcheri i widgeti koji se mogu naknadno instalirati a izgledaju slično ili možda i bolje/lepše nego sense, ali to je sada već ona diskusija o ukusima i uzaludnosti raspravljanja o istim...

Poslednja izmena:
A može li neko da mi objasni šta tačno znači no sense rom, tj. bez čega se sve ostaje (šta sve taj sense uključuje). Ja sam do sada jurio samo sense romove (konkretno arhd) a možda mi to uopšte nije neophodno.

Eektro666

Imas razlike u ARHD temi na xda, mikeova tema prvi post.

Ostajes bez nekih htc-ovih dodataka, drugaciji je home screen, nemas onu vremensku prognozu sa satom zajedno (prvo sto ti se pojavilo kad si prvi put upalio tel) itd. Nije lose isprobati, tu je LauncherPro za widgete i kastomizaciju + raznorazne teme koje mozes lako fleshovati....

Ako mislis na AOSP romove, to su romovi koji su kompajlirani direktno od source code-a android. Bez ikakvih OEM modifikacija i bez preteranog bloatware-a koji je opste prihvatljiv kod proizvodjaca koji guraju svoje modifikacije AOSP romova. U sustini sve je to isto, HTC sense, Samsung touchwiz, Motorola .... sve su to AOSP romovi u osnovi, ali svaki modifikovan po "ukusu" proizvodjaca. AOSP romovi se uvek ranije izbace za svaku verziju androida jer se mogu kompajlirati odmah po izbacivanju source code-a od strane google-a... tako je npr i CM7 izasao dosta ranije nego bilo koji ginger Sense rom. Najpoznatiji AOSP rom je naravno Cyanogen Rom.

Hehe, hvala na objašnjenju, ali ja sam se nadao konkretnom spusku, šta će mi sve biti onemogućeno ako koristim no sense rom. Pretpostavljam da neću moći da vršim sinhronizaciju sa sense sajtom, ali to iovako ne radim, ali da li postoji još nešto što neću moći, što mi neće raditi? DaPimp, ti si koristio i jedne i druge romove, u čemu je konkretno razlika?

Ono sto sam ja primetio, neki widgeti (HTCovi) ne rade, drugaciji je lock screen, launcher... Nista bitno, na kraju krajeva.

Kad sam vec tu, koristim ARHD no sense. Jel i iz ovog roma treba da se izbaci 3Dgalery.apk da bi se ubacio Quicpic?
Ja sam bistrio po /system/app i ne nadjoh nigde 3Dgalery.apk. Nasao sam HTC album, ali ne znam da li je isto.
Pricam o zameni putem adb-a.

Poslednja izmena:
Hehe, hvala na objašnjenju, ali ja sam se nadao konkretnom spusku, šta će mi sve biti onemogućeno ako koristim no sense rom. Pretpostavljam da neću moći da vršim sinhronizaciju sa sense sajtom, ali to iovako ne radim, ali da li postoji još nešto što neću moći, što mi neće raditi? DaPimp, ti si koristio i jedne i druge romove, u čemu je konkretno razlika?

Ostaćeš bez celog sense UI-a. Nećeš imati ni jednu htc aplikaciju (weather, clock, peep i slično). Jednostavnije je da pogledaš po netu kako izgleda CM i videćeš šta je razlika (teško je ne primetiti).

Eto telep ti je odgovorio :) Ja samo da dodam, da su aosp romovi, bar se meni cini, daleko fluidniji nego sense. Bar kad je DHD u pitanju. A i sense je gadan do zla boga :)

Jedini koliko toliko lep sense je imao Hero na 1.5 (dok nisu dodali ove nove glossy stvari), dok je ovaj novi sense 3.0 odvratan da odvratniji ne može biti.

Razlika je i u tome sto ja u svakom trenutku na DHD sa CM7 imam oko 400mb free rama, dok sam na arhd romu imao od 120-150...

imam pitanje: gledao sam unboxing i demo Desire S, koji (navodno) ima gingerbread:
http://www.youtube.com/watch?v=JuHUEmQuvU4
i nisam vidio ama bas nikakvu razliku u odnosu na desire HD i njegove opcije i menije.
HTC sensation je vec druga prica:

cemu mozemo da se nadamo sa prelaskom na 2.3 (makar sudeci po leakovima oficijelnih 2.3 DHD romova, ako ih je bilo)?

eto da pitam jos jednom , ako je neko upucen, da li sa dolaskom gingerbreada mozemo da ocekujemo ovakve novotarije:

ili ce za desire hd promjene biti skromnije?

Ne verujem da će dobiti taj sense (i ako bude sigurno neće biti odmah), isto kao što ni desire nije dobio update na sense kakav ima dhd.

Nazad
Vrh Dno