Šta je novo?

HTC Desire HD

Odlucio sam se za Android Revolution HD 4.0 β 3.1, ali brine me prvi korak HTC Desire HD S-OFF, pre svega mi eset prijavljuje trojan (znam da je exploit), i pise da moze da bude problema, i da radimo na svoj riziki, treba li da brinem akos ve uradim kako treba? I da li mogu da rootujem telefon na drugi nacin da ne sa ovim S-OFF?

EDIT: @Markosmi kako radi htc sense na revolution-u? I ako pokrenem rom bez htc sense onda nemam integraciju imenika sa fb-om?

Poslednja izmena:
Ja, recimo, koristim LeeDrOID 2.2.2 sa kernelom 2.2.8 i prilično sam zadovoljan.Hteo bih da isprobam i CM7, ali me odbija nedostatak SenseUI-a.

Sta tu ima da te odbija ? :) Mozda si navikao na Sense, ali veruj mi kad jednom probas AOSP rom-ove poput CM-a, ne vracas se vise na Sense ;)

evo ja posle 3 meseca koriscenja sense roma (android revolution) juce prvi put isprobah CM7 i to cleandhd v1.01 rom, ja sam blagoreceno odusevljen cyanogenmodom :)

@dapimp, jel mi ne treba setcpu s obzirom da vidim da u tweak podesavanjima cyanogenmod settingsa imam isto to, i to od 256 do 1530mhz ili tako nesto, jedino sto nemam profile.

i sto se tice kamere, ne svidja mi se aplikacija na cm, jedino mi je to bilo bolje na sense romu, moze li se nesto uraditi po tom pitanju?

Bre, ja od prvog dana koristim Android Revolution bez Sensea, i uopste mi ne ne dostaje. DObro, lazem, onaj HTCov mail widget mi nedostaje. Ali, to je to.
@ TozABG:
ne znam, kao sto napisah, ne koristim Sense. A, nisam siguran da je vezan Facebook za Sense.
Doduse, i ne proverava mi se, zamenice mi sve slike iz imenika, + ce mi dodati sve kontakte sa FBa, sto mi uopste ne treba.
Bio sam se jednom prevario i uradio sinhronizaciju.

Poslednja izmena:
@Ixinho mislim da si izabrao pogresan rom :) Ima ogroman DPI i sve je tako sitno, to se meni ne svidja kod tog roma. Flashnuo sam ga 10 minuta posto je izasao :)
Po meni najbolja kombinacija CM7 RC2 + najnoviji gapps, Battery fix #9. Eventualno jos neku temu da flashnesh ... http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=869198 i pesma :) (nemo' da se zeznes i da flashnesh neku od ovih tema na taj tvog rom ... jer ides u bootloop, jer taj rom ima drugaciji framework od CM7 RC2)

Ja ne instaliram SetCPU od kada je CM ubacio taj tweak u svoje romove. I u pravu si, kamera je jedino sto je bolje na sense rom-ovima. Postoje ne tako dobre alternative, kao sto su vignette, camera360, cameraFX i slicni programi koje mozes da probas i da vidis koji ti najbolje odgovara. Na zalost jos uvek niko nije uspeo da portuje HTC cameru na AOSP rom-ove ni za jedan uredjaj.

Poslednja izmena:
Gledajuci ovu LUCID temu sa http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=869198 pozeleo sam da uradim root.Malo sam listao ovu temu ali je prevelika pa bih molio za pomoc iako predpostavljam da su vec u temi negde odgovorena.
Koji je najjednostavniji metod da rootujem telenorov desire hd?
http://img41.imageshack.us/i/dscn0533o.jpg/
Koliki je rizik da nesto pokvarim,uzevsi u obzir da radim pazljivo i da se drzim uputstava?
Mogu li uvek da se vratim na fabricki stock, i da li treba da ga backupujem?
Hvala unapred.

Sta tu ima da te odbija ? :) Mozda si navikao na Sense, ali veruj mi kad jednom probas AOSP rom-ove poput CM-a, ne vracas se vise na Sense ;)

Znaš kako kažu, koliko ljudi toliko ćudi i o ukusima ne vredi raspravljati.Stavio sam CM7, ali jok, nije to za mene.Stavio sam i Revolution HD 3.2, ali mi se ni on ne sviđa, tako da se vraćam na provereni LeeDrOID.

@Ixinho mislim da si izabrao pogresan rom :) Ima ogroman DPI i sve je tako sitno, to se meni ne svidja kod tog roma. Flashnuo sam ga 10 minuta posto je izasao :)
Po meni najbolja kombinacija CM7 RC2 + najnoviji gapps, Battery fix #9. Eventualno jos neku temu da flashnesh ... http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=869198 i pesma :) (nemo' da se zeznes i da flashnesh neku od ovih tema na taj tvog rom ... jer ides u bootloop, jer taj rom ima drugaciji framework od CM7 RC2)

Ja ne instaliram SetCPU od kada je CM ubacio taj tweak u svoje romove. I u pravu si, kamera je jedino sto je bolje na sense rom-ovima. Postoje ne tako dobre alternative, kao sto su vignette, camera360, cameraFX i slicni programi koje mozes da probas i da vidis koji ti najbolje odgovara. Na zalost jos uvek niko nije uspeo da portuje HTC cameru na AOSP rom-ove ni za jedan uredjaj.

Meni se bas zbog 190dpi i svidja, a lako se moze u build propu promeniti na 240 i onda ponovo flashnuti :) Koja bi bila osnovna razlika izmedju tog cm rc 2 i ovog mog ? ovaj moj je koliko sam video barebones cm, bez ikakvih dodataka. Mozes li mi objasniti gapps sta predstavlja? a sto se battery fixa tice, mislim da je integrisan i u ovaj moj tako da je to sve slicno. Za teme cu da vidim, mada koristim launcher pro pa ga ne bih menjao.

i sto je najgore ne vidim link za download za cm rc2+ taj gapps, a isprobao bih ga veceras...

Teme nemaju veze sa launcher pro-om, tako da njega i dalje koristis najnormalnije.
Gapps je google apps, koji je google zamolio CM team da ne ubacuje u svoje romove, ali se separatno moze skinuti i flashovati. Bez njega nemas mogucnost dodavanja google accounta na telefon. Znaci nicht market i sync :)

CM7 RC2 - http://mirror.teamdouche.net/get/ace/update-cm-7.0.0-RC2-DesireHD-signed.zip
gapps 20110307 Universal (Link) - http://goo-inside.me/gapps/gapps-gb-20110307-signed.zip

Razlike u sustini nema, oba su radjena od CM source-a. S' tim sto je ovaj oficijalni od CM tima, a taj tvoj je napravi neki lik :)
Od tih sto nisu bas oficijalni, meni je najjaci phunkycow sa svojim romovima ... trenutno aktuelni "Killer Llama V2", ali posto i on ima drugaciji framework i neke sitnije tweakove na njega ne mogu da se flashnu teme koje jelte, ja menjam 2 puta nedeljno :D pa sam se preshaltao na CM7 oriDJiDJi :)

hvala na linkovima, skidam...jel battery fix nije integrisan u rc2 ? ne svidja mi se u oficijalnoj cm7 temi sto nije sredjena sa svim info kao npr u temi za anrod revolution gde neko ko se prvi put susrece sa tim romom moze sve zivo da nadje u prvom postu..

i koja je fora sa NIGHTLY verzijom cm rc2? vidim da imaju dve separatne teme

Nightly builds se izbacuju par puta nedeljno, sa najnovijim patchevima do tog dana. Sto znaci svakih par dana flashovanje...dok ovaj rc kao stabilna verzija...

Battery fix nije integrisan.

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Moja kombinacija CM7+Battery Fix #9+CM Kernel na 1.51ghz+Radio koji je preporucen na xda u temi CM7 RC2 .... 2 dana i jos 35% baterije ostalo .... ako treba shot, okacicu :)
LM, definitivno battery fix radi odlican posao. GPS, WiFi su mi uvek ukljuceni, juce sam gledao youtube 45min, pricao jedno 50ak min, par smsova i mailova, surf i tapatalk i xda app za ova dva dana.... eto, jedino igre nisam igrao (a ni ne igram ih nikad) i nisam koristio kameru, koju takodje retko upalim .... tako da preporucujem svima ovu kombinaciju, konacno DHD ima dobar battery life :D

Auuu Techno Viking, pa ovo je neverovatno... Meni danas na stock rom-u baterija izdržala od 7 ujutru do 5 popodne (i pala na 8%) a iskoristio sam 5-10 minuta razgovora, 4 sms-a i bio sam na netu sve zajedno 10 minuta da bi sinhronizovao mail. Sad ću prvo da probam da flashujem na ARHD 3.2 (ovde već pomenut i hvaljen), pošto mi je prvi flash dobro se pripremam za njega, ali ako se on ne pokaže nešto definitivno znam šta ću da tražim.
Ti si izgleda dobio bingo... :)

Respektabilan rezultat! I svakako realniji od onih 8 dana.

RMwab.png

Picture it or didnt happend :)

8 dana .... ko je to izjavio ? :D

Poslednja izmena:
U temi za galaxyS. Idi vidi, slatko ces se smejati,kao i ja :)

Elektro, flashuj samo ovu kombinaciju sto sam napisao i to je to ;)

@ceft .... to su vec ludi ljudi :)

joriq, na sense romovima display je najveci potrosac, dok na CM7 romovima to je "cell standby". Tog "procesa" na sense romovima nema u pregledu potrosnje baterije ... ako se dobro secam. Tako da verujem da mu to dodje na isto, samo sto se drugacije vika :D

ima, evo ga kod mene sad na 8% :) stock rom

@DaPimp
Jel mozes na pm da mi posaljes link od tog battery fix-a??
I jedno pitanje, da li kada se instalira cm7 moram da radim nandroid backup? Deluje mi komplikovano :D
Sada sam trenutno na ARHD 4.

Nazad
Vrh Dno