Šta je novo?

HTC Desire HD

Jeste al ja imam novi boot ili sta vec tako da mi je malo complicated :)
Cime najjednostavnije uraditi backup?

Sta podrazumevas pod tim novi boot?
Pa titanium backup je dobar da ti bekapuje aplikacije, mada ja ti u svakom slucaju preporucujem da uradis full wipe (format) kad prvi put stavljas taj rom, posle kad flasujes nove verzije vec postojeceg roma, ne moras raditi data wipe, al za prvi put bi trebalo. Bekapuj samo kontakte,poruke i ono sto imas na sd kartici.

Pa meni je baseband sledeci: 12.28e.60.14fU_26.04.02.17_M2

A na xda kazu sledece:
As the title suggests, this is warning against flashing the new RUU_Ace_HTC_WWE_1.72.405.3_R_Radio_12.28e.60.140f_ 26.04.02.17_M2_release. It contains a new version of HBoot that breaks root and standard S-OFF! Please refer to these threads for more info...

pa onda ovo
You may be safe if you have full radio S-OFF and SuperCID but this is unconfirmed, and I would steer well clear until the DEVs have cracked open this latest HBoot.

pa onda ovo
Only if you have full radio S-OFF you can 'downgrade' to 1.32xxxxxx and root

A da bih uradio downgrade moram pratiti ovo a da bih pratio to moram prije toga uraditi ovo

tako da ispade nesto mnogo komplikovano....

Evo citav dan prelistavam xda jos nisam odlucio....

Poslednja izmena:
DALI NEKO MOZE DA MI OBJASNI NA KOJU FORU RADE (PLACES,NAVIGATION,LOCATIONS,MAPS,CAR PANEL)?DALI TREBA DA SAM KONEKTOVA NON STOP NA INTERNETU DA BI MI TO RADILO ILI STA?
HVALA UNAPRED

Poslednja izmena:
DALI NEKO MOZE DA MI OBJASNI NA KOJU FORU RADE (PLACES,NAVIGATION,LOCATIONS,MAPS,CAR PANEL)DALI JE TO SVE GPS?DALI TREBA DA SAM KONEKTOVA NON STOP NA INTERNETU DA BI MI TO RADILO ILI STA?
HVALA UNAPRED

P.S. Ixinho

Kako da koristim titanium kad svaka verzija koju sam probao zahtijeva root?? :)))

Nema veze, sad cu da sacuvam samo imenik pa cu da krenem sa fleshovanjem.
Da, i mislio sam da radim full wipe, skinuo sam sa xda aplikaciju za to.

@groove

Treba da si konektovan na internet da bi radio. Skines iGo ili Motonav i koristis kao obican GPS, bez internet protoka.

@Uros Novakovic

Titanium ne moze da backup-uje kontakte, ne razumem sto ih ne sinhronizujes sa Gmail-om?

@groove

Treba da si konektovan na internet da bi radio. Skines iGo ili Motonav i koristis kao obican GPS, bez internet protoka.

@Uros Novakovic

Titanium ne moze da backup-uje kontakte, ne razumem sto ih ne sinhronizujes sa Gmail-om?

a dali moze da radi preko wirelessa?i ako moze neko da mi objasni kako radi wireless(objasnjenje neka bude kao za pocetnike)hvala;)

@Uros Novakovic

Ne znam zasto ali sync sa google mi ne radi..kontakti jesu oznaceni za sync ali se jednostavno ne pojavljuju u gmail acc.
Nema veze, radio sam export to SD pa taj fajl snimio na racunaru.

Hm...da li se radi prvo full wipe pa onda root i S-off ili kako? Koji je redosled radnji, to ne mogu da provalim

Tel root-ed, Android Rev. ROM instaliran, za sada sve bez greske :)

Nije tesko koliko sam mislio da ce biti :p

Mozda glupo pitanje ali pre nego sto kupim telefon....
Posto je jedan od "problema" baterija,razmisljam da kupim dodatni i da menjam u slucaju potrebe.
E sad,ako ga ugasim na fazon posle kojeg ide fast boot (nisam siguran kako se zove),i menjam bateriju da li se gube neki podaci (otvoren word ili excell ili email ?)
Da li ce se vremenom razglaviti poklopac baterije ?

Baterija i nije bas toliki problem ako imas naviku da svaku noc punis telefon...ja licno ne bih uzimao te batt koje se prodaju jer nisu originalne tako da....

I sa fast boot se gube otvorene app....gmail app aktivna cim se sistem podigne.

Poklopac batt je kod mene je za sada kao i prvog dana, to ce ti bolje reci neko ko ima dhd malo duze.

Kako provjeriti vrijeme sinhronizacije gmail-a? Tipa na svakih sat, dva, cetiri i slicno....Ne mogu da nadjem to nigdje. Treba mi jer pokusavam da uskladim sinhronizaciju 2 mail naloga, rss, twittera i weather widget-a. Htio bih na svaka 3 sata da se sve update-uje a ne ovako, svako malo pa se nesto nakaci na net.

Settings -> Accounts & sync da provjeriš kada je zadnji put urađena sinhronizacija. A u samim aplikacijama podešavaš intervale...

Pitanje, zna li neko na koji način dobiti na stock ROM-u slovo "đ" na tastaturi, a da to ne podrazumijeva root, ROM i drugi input metod? Lelenor telefon u pitanju (sve se vrti oko Češke, Poljske i ostalih istočno-evropskih zemalja).

Jesi probao SLO da dodas kao strani jezik, imaju ć č ž i š a ovo je ď :)

probaj smart keyboard pro, ja ne pipam android tastaturu otkad sam ovu prvi put instalirao...

Mislim da cu i ja da zagrizem i taj revolution rom da stavim. Samo sto sam ja panicar, plasim se da cu nesto da s*ebem :D

Koliki je stepen rizika, tj. sta moze da se desi telefonu ako nesto slucajno zeznem?

Kad se stavi taj revolution koliko se u stvari sve menja? Sto se tice gubitka kompatibilnosti za neke stvari. Pretpostavljam da se vise ne skidaju oficijalni updateovi od htc-a nego se stavljaju nove verzije rom-a...

Poslednja izmena:
Nije mnogo tesko...imas na xda fino napisano uputstvo mada ti mogu reci ukratko sta treba da radis i koje fajlove da skines.

Sto se update-a tice koji ti je baseband trenutno? Ako je 1.72.405 moraces downgrade da radis prije nego sto stavis drugi ROM

zdravkelja brate, nije to eksplozivna naprava i bioloski/nervni otrov pa da treba da pazis>jedan korak i NIKAD VISHE.... i kad nesto zeznes,mozes iz pocetka... i najbolji grese, napravljeno je da moze da se pogresi.
kakva bi glupost bila da jednom pogresis i mozes da bacis fon?

Jesi probao SLO da dodas kao strani jezik, imaju ć č ž i š a ovo je ď :)

Pa nema SLO jezika da se doda. Ima Rumunije, Bugarska, Češka, Poljska, pola istočne Evrope, ali nema naših Balkanskih jezika. Ni jednog. Yebem ih u lokalizaciju i ove ******e iz Lelemuda, pardon Lelenora...

Pa otkud znam nov sam sto se tice ove smart phone tematike, ne znam sta moze, ne moze, 5 godina sam vukao K750i :D

zdravkelja noob ;D
pdb style, sry benchu forumu, morao sam,znamo se :D

Pa nema SLO jezika da se doda. Ima Rumunije, Bugarska, Češka, Poljska, pola istočne Evrope, ali nema naših Balkanskih jezika. Ni jednog. Yebem ih u lokalizaciju i ove ******e iz Lelemuda, pardon Lelenora...

Au jeste, ja sam prema svom ROM-u gledao, na stock romu nema SLO.

Nije mnogo tesko...imas na xda fino napisano uputstvo mada ti mogu reci ukratko sta treba da radis i koje fajlove da skines.

Sto se update-a tice koji ti je baseband trenutno? Ako je 1.72.405 moraces downgrade da radis prije nego sto stavis drugi ROM

Jel mozes malo da objasnis kako ide sa ubacivanjem ROMa na ovom telefonu? Ja sam ranije dok sam imao HD2 ubacivao nekoliko ROMova i jednom prilikom sam ubacio neki los i tel mi se zapucao totalno, silne popravke posle. Pa bih sada to da izbegnem a i ne znam kako ide ubacivanje na Androidu?...

Evo za sve da ne bude na pm ..

pod 0: Nikog ne ohrabrujem niti savetujem da odradi root, s-off, supercid! Radite na svoju odgovornost i ako se bilo sta desi, sami ste krivi.

ODRADITE BACKUP SVEGA SA TELEFONA, SLIKA, MUZIKE, DOKUMENATA, SVEGA!!!!
TITANIUM BACKUP ZA PROGRAME KOJE VEC KORISTITE - Click na MENU, Batch, Backup ALL user APPS.

1. Skinuti VISIONary+ r14 sa sledeceg linka http://www.mediafire.com/?xhwc5m7f273l7b2
2. Proveriti da li je ukljucen usb debugging na DHD-u, ako nije, ukljucite ga jer visionary drugacije nece raditi.
3. Ako ste skinuli SDK, instalirate Visionary na sledeci nacin (primer ako vam se sdk nalazi na c: )
Kopirajte Visionary APK u C:\android-sdk-windows\tools
Start/run/cmd - u cmdu kucate "cd C:\android-sdk-windows\tools" - bez navodnika.
"adb install -r com.modaco.visionaryplus.r14.apk"
3.1 Ako nemate instaliran SDK, onda jednostavno prebacite apk na sd karticu pa iz nekog file managera instalirajte... recimo Astro.

4. Kada ste instalirali VISIONary, otvorite app, kliknete temproot, a zatim attempt temp root now.
Mislim da prvo trazi Superuser request pa se restartuje, ako zatrazi kliknite na accept. DHD se restartuje.
5. Skinete - One clikc S-off, SuperCID, Sim****** - iz attachmenta. Raspakujete na desktop, ili gde god hocete sadrzaj arhive. Pokrenete "Desire HD easy radio s-off.exe" a zatim click na S-OFF it. Trazice Vam SuperUser request ... kliknite na accept. Kada prodje ova akcija, u programu cete videti S-OFF sucess ili slicnu poruku, znaci dobro je proslo :D

6. Iz marketa skinite ROM Manager. Iz Rom managera skinite, clockwork recovery image i flashujte. I Rom manager ce traziti SuperUser tako da ... accept opet. Da bi proverili da li je clockwork uspesno flashovan ... Settings/Applications/i ugasite fastboot (otkacite). Drzite power button dok se ne pojavi power meni, onda na power off i sad je telefon skroz ugasen. Drzite volume down i power dugme sve dok se ne pojavio bootloader. U bootloaderu cete odmah videti S-OFF, to znaci da je prosao S-OFF i CID i sve ostalo ... LM. Iz bootloadera izaberite RECOVERY. Ako je sve proslo iz prvog dobro (meni je trebalo 2 puta, da flashujem recovery image iz Rom managera ... ne znam iz kog razloga, tako da ne panicite ako prvi put nije ok ) videcete crnu pozacinu sa zelenim slovima. To je ono sto nam treba, tj Clowckwork Recovery Mod. Ako vam se pojavi trougao sa znakom uzvika .... nije uspelo iz prve, udjite na power ili volume up u android recovery i restartujte telefon. Pa opet iz rom managera .....

Kroz ClockWork Recovery se krece na volume down i up, a selekciju vrsite power dugmetom.
Ok ustanovili smo da imamo recovery, izadjite iz istog odabirom opcije reboot now.

7. Svako bira rom koji njemu odgovara. Tu je hvala Bogu Xda :p
Jos uvek nema prevelikog izbora ... sto se tice dobrih romova ali bice :)
http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=765 - Izaberete rom .... skinete, ne otpakujete zip arhivu!

8. Prebacujete zip na SD card.
9. Opet ulazite u recovery. (Power off telefona, drzite volume down i power dugme ... u bootloaderu izaberete recovery i tu smo.)
10. Prvo i osnovno: NANDROID BACKUP
11. Posle backup-a Go Back u glavni meni recovery-a i tu ide sledece ....
Izaberete "mounts and storage"
Zatim tu idete na :
format boot - YES
format system - YES
format data - YES
format cache - YES
Go Back.
Pa onda jos "jedared"
wipe data/factory reset - YES
wipe cache - YES.

Ovo sve je jednako FORMAT C:-u na kompu :D

12. Izaberite u ClockWork-u : Choose Zip from SD card.
13. Navigujte do rom-a tj njegovog zip-a, u slucaju Android Revolution-a to je:
Android Revolution HD 1.8.zip, potvrdite odabir power dugmetom, are you sure you want install.... yes.
14. ROM se instalira, ne dirajte telefon uopste, napravite kaficu za to vreme :p
15. Po uspesnoj instalaciji ROM-a, u clockwork-u idite na GO Back sve dok ne dodjete glavnog menia gde cete videti Reboot Now.
16. Kada se telefon prvi put restartuje, tj bootuje sa novim rom-om, to obicno traje malo duze .... nekada i mnogo duze :) Tako da ne panicite ;) Ako je sve proslo OK, kroz neka 2 minuta pojavice se "Sense" .... i samim tim uspesno izvrsen zadatak :D Dalje sve znate sami.

Sto se tice flashovanja kernela.
Prvo zavisi da li je rom CM (Obican Android - AOSP) ili Sense.
Samim tim pri odabiru kernela birate http://dl.dropbox.com/u/15005030/Buzz_CM_1.1.0_OCUV.zip za CM romove (poput CyanogenMod Rom-a)
Ili http://dl.dropbox.com/u/15005030/Buzz_SENSE_1.1.0_OCUV.zip za Sense Rom-ove poput (Android Revolution, LeeDroid, CoreDroid).
Ovo iznad su linkovi za Buzz-ov Kernel na 1.51 ghz ... ako Vam je to extremno, na xda imate mnostvo drugih.

Skinete Kernel, prebacite na SD karticu, opet u recovery, clean cache ... u advanced, clear dalvik cache... go back. Choose zip from sd card, "navigujete" do zipa kernela, odaberete power dugmeteom, i odaberete ponovo yes. Kernel se instalira, iz recoverya opet reboot phone ... i to je to.

Skinite aplikaciju SetCPU for Root Users http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=505419 i tu napravite profile koji vam odgovaraju .... to vec sami cackajte :D

Eto, dosta od mene ...... :)
Obavezna literatura:
Visionary
One click S-OFF
[KERNEL]Buzz OC/UV 1.22Ghz CFS+BFQ+SmartAss+EXT4+.25 ACE 1.1.0 [05/12/2010]
Clockwork Recovery
Desire HD Android Development

Pošto ne pratim dhd scenu, da li se, ovaj sjajan guide od da pimpa, i dalje primenjuje ili je bilo nekih promena pošto post datira jos pod početka decembra? Sorry sto ovako upadam ko padobranac u temu, ali ne zelim nešto da sj°°°m na tudjem telefonu...

Sve je isto samo sto sam ja koristio kernel koji je mike dao na xda uz svoj rom.
Takodje, ako je mozda podignut bb na1.72.nesto mora se uraditi downgrade na 1.32 pa tek onda ova procedura. To je zbog root-a jer na regularno podignut baseband nece raditi.

OBAVEZNO: Koristiti radio koji je preporucen u temi. Ja sam skinuo neki drugi jer sam mislio da sam pametan pa mi je baterija trajala sat i po.

I samo lagano,ne moze se slucajno nista zeznuti ukoliko se procita uputstvo.

Nazad
Vrh Dno