Šta je novo?

HP ProBook 2013 linija

chux00ba

Cenjen
Učlanjen(a)
14.02.2013
Poena
170
Zna li ko kada dolaze u Srbiju ili Bosnu ova redizajnirana linija ProBook-a?

A u kojem dijelu foruma sam trebao otvoriti temu? Izvinjavam se.

Pojavila se serija ProBook 450 kod nas tokom nedelje.

Ima ih sad u vise prodavnica. Tri modela se vrte. Jedan i3 i dva i5.
Zainteresovan sam za ovaj laptop ali cu verovatno sacekati Hasvel i5 procesor za mesec dva.

Malo mi je bezveze sto domaci trgovci guraju u cenu i stampac i torbu (torba jos i nekako).

Torba se dobija zvanicno uz svaki HP Probook u paketu. A Haswell procesori ce ici jedino u 13" 430 Probook-ove, svi drugi iz serije 400 ostaju na Ivy Bridge.

Uzeo hp probook 470 go ... sto ce ovaj gumirani poklopac da strada ... ima da se grebe ko lud... a svaki dodir znojavim, masnim i vlaznim prstima se na njemu vidi... inace je izdrzao instalaciju 2 OS-a (64 i 32 bitni) radi ok, tih, moli me da mu stavim ssd (sto veci) ...
Mana, pa za sada vidim da kad otvorim poklopac (ekran) postane decentrican, ko da se uvrne i malo se podigne desna prednja strana pa "klepece" dok po njemu kucam (na potpuno ravnom stolu)... verovatno treba malkice nastimati sarke, al mene mnogo mrzi radi toga ici u servis ...

Koji bed ta guma, nije zar toliko losa. Ja upravo radi gume cekam taj model vise od 2 mjeseca da stigne. Mozes par fotki nabaciti.

Ma guma ko guma, tanka, sloj kao kod misheva recimo, deluje mi kao da je osetljivo (osetljivije od plastike i AL-a), mislim da je veoma sklono grebanju a kao sto rekoh otisci prstiju se samo tako vide. Plastiku ili metal mozes koliko hoces trljati krpom i tako ocistiti, ovo ce biti veoma zahebano da ne kazem zaludno cistiti.
Fotka ti bas nista nece kazati, treba u ruku uzeti.
Kasnije kad se promeni svetlo u stanu cu da skljocnem koji put...
Ok je to vizuelno, samo sto mislim da ce funkcionalno biti problem.
Imam (jos uvek, dok ne prodam) plasticnu toshibu, e to je plastika, za 5g nema ogrebotina, ne ugiba se nista, lako se cisti ...
Uzeo bi ja ovaj hp 470 opet, zbog onog unutra sam ga kupio ali nisam sretan zbog gume.

Milina je softver za update drajvera i svog softvera (HP-ovog).
Nadjes i skines drajver za wifi (ili lan) ubacis "HP SoftPaq Download Manager" i zavalis se... samo otkacis sta hoces od softvera i drajvera i on sam sve (uglavnom) odradi... :)

Poslednja izmena:
Evo slika... dobro se zagledajte i poznacete mrlje od prstiju... sama guma je kao guma na mishevima ili naslonu za dlanove od tastatura ...

Prilozi

• IMG_0006.jpg
    IMG_0006.jpg
    527.7 KB · Pregleda: 250
  • IMG_0015.jpg
    IMG_0015.jpg
    548.8 KB · Pregleda: 291
  • IMG_0018.jpg
    IMG_0018.jpg
    410.2 KB · Pregleda: 243
  • IMG_0020.JPG
    IMG_0020.JPG
    568 KB · Pregleda: 243
  • IMG_0001.jpg
    IMG_0001.jpg
    498.1 KB · Pregleda: 264
Evo jos malo slika...

Prilozi

• IMG_0022.JPG
    IMG_0022.JPG
    493.3 KB · Pregleda: 159
  • IMG_0026.jpg
    IMG_0026.jpg
    534.8 KB · Pregleda: 155
  • IMG_0034.JPG
    IMG_0034.JPG
    551.1 KB · Pregleda: 144
Da li ti je smeštena neintegrisana grafika levo od tačpeda tj. da li ti se malo greje levi dlan kada igraš neku igru?

Slikaj kada budeš imao vremena donju stranu (naravno otvori poklopac :p) da vidim da li su nešto menjali u novoj seriji....

4740s sa blicom i bez :)

Prilozi

• IMG_0339.jpg
    IMG_0339.jpg
    1.1 MB · Pregleda: 135
  • IMG_0338.jpg
    IMG_0338.jpg
    1.1 MB · Pregleda: 163
Ugrabi ga brat i odnese kod sebe, tako da za slikanje ce mo morati malo pricekati ili njega nagovarati da on to uradi...
Nisam igrao igre, niti instalirao ista od programa, samo 2x instalacija OS-a , 64 i 32 bit W7 home premium sa drajverima (svim kao sto si ti radio) i pratecim softverom (ne bas svim) od hp-a sto se moze skinuti za njega na hp sajtu...
Ne moze se stici sve, nema vremena, dan kratko traje a i noc ...

U vezi garancije, pa pretpostavljam da "vazi dok ne crkne" laptop, a nakon toga ne vazi vec kupis drugi :d

Meni sve cini da sam ja pokrenuo uvoz ovog modela...
Meni je stigao pre 10-12 dana i cekao do prekljuce da dodjem po njega jer nisam bio u BG, a dva dana nakon toga vidim da su stigli i u prodavnice i samo ovaj "moj" model, drugih 470-ki nema ...
Sad sto sam ja dobio ga za znatno nizu cifru, dobrih 15% jeftinije, to ga cini jos mnogo lepsim i boljim. :D

Poslednja izmena:
Ja u Bosni cekam 15" model sa i3, nikako da stigne jos. I kao sto rekoh, ova guma mi je presudna za kupovinu, uzet cu ga online na nevidjeno, nadam se da se necu *****ati. 17" model vec ima, ali mi je malo prevelik. Malo me razocarase ovi otisci prstiju, ni jedan review na netu to ne spominje. Mozda je to dok je nova guma, mozda se kasnije nece vidjeti. :D

Poslednja izmena:
Ne razumem zasto vam je guma presudna i toliko dopadljiva?
Zar nije bolje da je AL i iste boje kao ostatak kucista umesto gume?
Meni taj gumirani sloj deluje tako nepouzdano i tako slabasno... mozda mene utisak vara ... voleo bi da nisam u pravu al' vec ga "vidim" ofucanog i roshavog "u dronjcima"...

Poslednja izmena:
Koja glupost je ova guma, pipneš lap 2x i kao da je star godinu dana. Čime uopšte to brisati i čistiti, nije to alu/plastika da se lako skida?

Poslednja izmena:
Što se tiče poklopca oni sa novom verzijom naprave korak nazad da bi sledeća verzija izgledala vaaaaaaaau kada stave ovaj moj poklopac sa prošle verzije :p

Prošli model (ako se može nazvati prošlim), evo poklopca i prednjeg izgleda:

img0341.jpg

img0342.jpg

img0343.jpg

img0344.jpg

Meni licno je ovaj gumirani ljepsi u svakom pogledu. I guma i unutrasnjost i tastatura.

Ja u Bosni cekam 15" model sa i3, nikako da stigne jos. I kao sto rekoh, ova guma mi je presudna za kupovinu, uzet cu ga online na nevidjeno, nadam se da se necu *****ati. 17" model vec ima, ali mi je malo prevelik. Malo me razocarase ovi otisci prstiju, ni jedan review na netu to ne spominje. Mozda je to dok je nova guma, mozda se kasnije nece vidjeti. :D

Kasnije ce se jos vise primetiti, kao i sa maskama za mobilne telefone, na pocetku mozes da skines masnocu i prljavstinu sa nje, posle jednostavno guma poprami tako prljav izgled i ne moze da se skine....

Evo jos slika... doneo brat na brzu fotosesiju ali nazalos ovo oblacno vreme pa malo fali svetla ...

Prilozi

• IMG_0036.JPG
    IMG_0036.JPG
    712.8 KB · Pregleda: 98
  • IMG_0041.JPG
    IMG_0041.JPG
    802.5 KB · Pregleda: 101
  • IMG_0049.jpg
    IMG_0049.jpg
    706.1 KB · Pregleda: 101
  • IMG_4247.jpg
    IMG_4247.jpg
    984.5 KB · Pregleda: 125
  • IMG_4246.jpg
    IMG_4246.jpg
    985.5 KB · Pregleda: 100
I jos nekolike...
Svetlo je lose, zato su neke slike lose i snimano sa dva fotoaparata, jednom bas "iscuri" baterija... (izvin'te na datumu, to videh tek kad mi "ote" brat laptop i odnese svojoj kuci) pa sam nastavio sa drugim nesto slabijim.

Meni se nekako cini da je zadnji poklopac bas, bas tanak, moguce da je od AL a nekako deluje i ko da je plasticni pa ofarban u "srebrno"(unutrasnjost)... ma ko ce ga znati ...
Mnogo je "plasticniji" ovaj 470 od 4740, zato i jeste "jeftiniji" ...
Sto ne pricekase sa "mudrovanjem" jos jednu generaciju.

Prilozi

• IMG_4251.jpg
    IMG_4251.jpg
    1,019.2 KB · Pregleda: 132
  • IMG_4252.jpg
    IMG_4252.jpg
    1,023.1 KB · Pregleda: 115
  • IMG_4255.jpg
    IMG_4255.jpg
    1 MB · Pregleda: 128
  • IMG_4257.jpg
    IMG_4257.jpg
    1,000.8 KB · Pregleda: 103
Kao da ne vidim onih fleka od prstiju. Tastatura ala macbook. :)

Da, ne pitah, a kao da su moji obrisali il' je "iscililo samo" ali na poklopcu nema fleka od otisaka prstiju, zato je donja strana sva u otiscima...

Desni klik na Desktopu pa Screen resolution>Advanced settings>Monitor

Hajde P307 ne bilo ti zapoveđeno pogledaj kada isključiš strujni adapter da li Screen refresh rate opada sa 60 na 40 Hertz-a.

Nazad
Vrh Dno