Šta je novo?

HP ProBook 2013 linija

Dodatno pitanje za P307: da li si izvalio na koju foru funkcioniše desni klik na tačpedu?

Da ne misle ljudi da nisam nikakav trud ulozio , samo da javim, "culi smo se" na pm ja i @ makiacaveki... :)
Jeste da nisam bio do koristi jer ja nisam imao problem (drugi procesor i video podrska) al naterao sam brata da pogleda (u njega je laptop trenutno...)

Ne volim da ulazim u Registry ali kad se mora nije teško ;)

Ima li probook-ova sa i-7? Mislim na punokrvne, i7-36xx pa na gore.

Ma znam, nego se iskreno ponadao da se nesto promenilo.
Imao sam kes za laptop, i kada sam pitao po prodavnicama za i7 ProBook samo su me bledo gledali(da ne kazem ko budalu koja ima silne pare da slupa u laptop).
Vec pisao o tome na nekoj temi...

Btw, kupio Pavilion i7-3610 i vrlo se razocarao...

Malo sam sređivao stvari pa da javim da ekstra funkcioniše mikro fiber krpa sa Tucanom. Bukvalno skida i najsitnije tačkice.

(ovo što se vidi nisu tačkice već tragovi prašine)

Ako neko zna šta sadrži tečnost neka javi.

img0407.jpg

img0408.jpg

img0409.jpg

img0410.jpg

img0411.jpg

img0412.jpg

img0413.jpg

I jos nekolike...
Svetlo je lose, zato su neke slike lose i snimano sa dva fotoaparata, jednom bas "iscuri" baterija... (izvin'te na datumu, to videh tek kad mi "ote" brat laptop i odnese svojoj kuci) pa sam nastavio sa drugim nesto slabijim.

Meni se nekako cini da je zadnji poklopac bas, bas tanak, moguce da je od AL a nekako deluje i ko da je plasticni pa ofarban u "srebrno"(unutrasnjost)... ma ko ce ga znati ...
Mnogo je "plasticniji" ovaj 470 od 4740, zato i jeste "jeftiniji" ...
Sto ne pricekase sa "mudrovanjem" jos jednu generaciju.

Druze kako se ponasa laptop? Kako otisci i to? :D

Ne zali mi se burazer a ni snajka, ja laptop koristim samo kad idem van BG na vise od 3-4 dana, onda ga uzmem a oni nek se "snalaze" sa desktopom... ;)

Drugari samo da javim da je stigao malac Probook 450, i5, 8GB ram, 750HDD, HD8750M. Radi ko švicarski sat, a kako tek izgleda :)

Da se i ja pohvalim, ubacio sam mu ssd Samsung 840 EVO od 250GB, izvadio optilku i na njeno mesto ubacio njegov hdd sve uz pomoc 9,5mm cady-ja ...
Snajka samo rece "da je sve isto samo sto se brzo pali" :D

Mozes li mi objasniti kako si to uradio, mogu li na mjesto optike staviti SSD? I koliko te kostao SSD?

Nisam P307 ali ću da ti odgovorim. Možeš da nađeš "hdd caddy" za tvoj laptop na netu i da kupiš za (lupam cifru) 15€. Imaš jedan šraf koji odvrneš i umesto dvd rezača ubaciš caddy (videćeš na netu kako to izgleda, imaš slike, imaš na youtube-u snimke...), tako da umesto jednog možeš da imaš dva hard diska u laptopu. SSD ga je koštao oko 145€.

Pozdrav!

@chux00ba izvini druze nisam nesto zagledao temu ovih dana pa ne videh pitanje. U osnovi kolega @makiacaveki ti je dao odgovor.
Na ovom linku ( http://www.youtube.com/watch?v=z9EewzcS2ys ) pogledaj kako se menja dvd rezac sa cady-jem.
HP ima specificnu masku za dvdrezac, pa da bi ti se lepo to sve uklopilo u laptop treba da je skines sa dvd-rezaca (optike) i namontiras na cady, takodje nemoj zaboraviti "onaj" metalni jezicak premontirati jer njime ucvrscujes cady (optiku) u laptopu.
Proveri da li ti je optika (dvd rezac) od 12,7mm ili je od 9,5mm. U @makiacaveki-ijevu liniju HP4720s idu 12,7mm u ovu novu HP470 idu 9,5mm opticki uredjaji pa mora i odgovarajuci 9,5mm cady. U osnovi sve je potpuno isto samo sto je jedan tanji.
SSD stavi na mesto HDD-a , a hdd stavi u cady pa na mesto optike!
Zasto? Eto zato sto ti ja kazem tako. ;)
Cady sam nasao na ebay-u za 10$ i cekao cini mi se 60 i nekoliko dana da stigne.
Samsung 840 EVO od 250GB je bio 16.200,00 rsd ili ti oko 142€ tada.

da li bi neki korisnik probook 450 mogao da iznese svoje utiske kao neki rezime mana i vrlina i da li je bolje uzeti probook 4540?

Ja upravo imam 4540, ali ne znam koliko je moje mišljenje relevantno obzirom da se moja upotreba istog svodi na office, net, filmovi..... dakle light kućni korisnik. Izrada je po meni vrhunska, aluminijum i za sad je brz kao munja. Na njemu je neki Win 7 Ultimate SP1. Osim ovoga imam i službeni EliteBook pa mogu da uporedim. Imam dva pitanja za iskusnije korisnike. 1. Touch pad nekada ne reaguje lepo u stvari, ne pomeri poenter kad prevučem prstom preko njega. Juče sam instalirao najnovije driver-e sada mi radi scroll sa dva prsta, ali se pojavo ovaj problem sa pomeranjem. 2. Imam telekomov Box paket i d-link dir 615 router. Računar mi prijavljuje da nema pristup internetu iako je regularno zakačen na router. Pored njega stoji drugi računar koji normalno izlazi na net. Koristim wi-fi. Da li neko ima odgovore na ov dva pitanja?

U napred hvala

1. Ugasio ti se verovatno tpucpad, hoce on to sam da bi stedio struju, namesti da se ne gasi ...

da li bi neki korisnik probook 450 mogao da iznese svoje utiske kao neki rezime mana i vrlina i da li je bolje uzeti probook 4540?

Imam 450 i odlicno se ponasa ovih par mjeseci koliko ga imam. Osim dizajna, sumnjam da je nesto drugaciji 4540s, pa izvoli koji ti se svidi. Meni je 450 ljepsi zbog toga ga i kupih.

Da li bi mi objasnio gde se to podešava?

Laptop mi je kod brata (ja ga uzimamm samo kad idem negde na put duze od 2-3 dana), ovako na pamet samo ti mogu reci da bi trebalo da ima neki sofrver za toucpad i u njemu bi trebalo da se to moze podesiti. Cak ne moras ni da podesavas, kad nece da radi znaci ugasio se, tapni u levi gornji ugao toucpeda dva puta brzo i on se upali...

Nije to u pitanju, touch pad je aktivan, ali je poenter nekako nekontrolisan... leti po ekranu prvih par sekundi onda se sredi....

Da, da imam i od kad sam ga instaliaro počeo je da radi scroll sa dva prsta normalno, ali poenter zato ludi ...

Ne znam sta da ti kazem, ja imam ProBook 4740s i radi bez problema...

Nazad
Vrh Dno