Šta je novo?

HP Pavilion dm1-3100 (with AMD Fusion) - ima li ga kod nas?

Air-max

Cenjen
Učlanjen(a)
08.12.2010
Poena
199
Pozdrav svima,

Jako mi se svideo ovaj lap-top/netbook, sta li je vec. Ovu klasu u stvari sad zovu "notbook", zato sto nije netbook po snazi, jaci je, ima za nijansu veci ekran (11.6 ili 12 inca), a opet nije ni pravi a ni ultraportable lap-top.

U svakom slucaju, ta klasa meni za moje potrebe bas odgovara najvise, a ovaj model HP-a je dobio odlicne kritike:

http://www.engadget.com/2011/01/17/hp-pavilion-dm1z-with-amd-fusion-review/

Da li ga je neko video kod nas u prodaji, ako nije da li ima bar neke najave kada ce biti i koliko ce kostati? Ja sam gledao po Novom Sadu, nema ga nigde, a inace je jako slaba ponuda modela sa tom dijagonalom. Gledao sam i po sajtovima raznih vecih prodavnica, ali nema ga nigde. Dolazi u obzir i neki drugi slican model sa istim AMD Fusion procesorom, mada mi se ovaj najvise svidja. :p

HP godinama ima slicne proizvode, nikad ni jedan nisam video u srbiji... neo 1, pa neo 2... i nista kod nas |(( imaju verovatno i sa ULV intelima, ali ne kod nas...

navodno ce biti lenovo s205 kod uvoznika uskoro, a cena ako bude istina, oko 320e...

Ko što reče danijel00, čekaj Lenovo s205. Inače je kod nas ponuda u tom segmentu očajna. I ja bih voleo da vidim Sony YB, HP DM1z pa i Lenovo ThinkPad X120e ali nema ih...

Sudeći prema ovoj ceni http://www.pcpractic.rs/proizvodi/netbook/5062-asus-eeepc-1201nl-blk022x

pitanje je koliko će to biti isplativ proizvod

I ond aje možda bolje razmišljati ovako nečemu:

http://www.asus.rs/Notebooks/Superior_Mobility/U30Jc/#specifications

Nije meni bitna cena nego dimenzije, masa i trajanje baterije. Najradije bih ostao pri svom Asus 10" netbooku, ali mi ipak treba za nijansu veci ekran zbog posla za kucanje dokumenata. Ali mi je isto tako jako bitno da je uredjaj sto manji i sto laksi, kao i da baterija sa ukljucenim wifi moze da izdrzi oko 6 sati.

Iz tog razloga, racunarcic sa ekranom 11.6 ili 12 inca bi mi bio neko solidno resenje, nisu teski, nisu preveliki, baterija traje dosta dugo, a ni ekran nije los. Sve vece od toga zahteva da ga nosim u posebnoj torbi samo za njega, sto je meni neprihvatljivo, posto vec vucem sa sobom poslovnu torbu za dokumente.

Najradije bih kupio Macbook Air 11.6, ali mi je previse da dam 100.000 dinara za lap-top. Iako je stvarno odlican, isprobao sam ga malo, masa 1kg, debljina kao prosecan casopis, dimenzije manje od prosecnog casopisa, instant on-off, savrsen je stvarno. Nazalost, cena mu je jedini, ali znacajan nedostatak.

To je onda ok, ovaj koji sam naveo je aluminijumski ima čak i dvd jedinicu i dovoljno mali (13.3" ) ali ipak mnogo veći od navedenih potreba.

To je onda ok, ovaj koji sam naveo je aluminijumski ima čak i dvd jedinicu i dovoljno mali (13.3" ) ali ipak mnogo veći od navedenih potreba.

Da, super je taj, ali jednostavno nije ono sto mi treba. Ja racunar nosim ceo dan u poslovnoj torbi sa drugim potrebnim stvarima, dakle potrebno mi je da bude sto laksi posto mi ruka otpada i od netbooka od 1.3 kg, a potrebno je i da baterija traje oko 6 sati, koliko ga koristim dnevno. Zato mi ova klasa od 11.6 - 12" prilicno odgovara, ekran je malo veci kao i rezolucija, a masa i trajanje baterije su kao kod netbooka. Sve vece ili teze od toga zahteva posebnu torbu, sto je ok za povremeno nosenje, ali za svaki dan je nemoguca misija.

Kod koga treba da se pojavi taj Lenovo s205 i kada otprilike stiže

A, ne znam... 50 hiljada i 1.6kg. Jel može ovaj CPU da tera neki zahtevniji IDE udobno? Probao ga neko?

Stvarno je malo skup, ocekivao sam da ce biti oko 40.000. Sacekacu da se pojave i Asusovi slicni modeli, pa ce mozda malo pasti cene. A i sada me nesto vise privlaci Asusov brazos model od 12", posto vec imam Asus netbook i prezadovoljan sam.

Ma ovo je cist bezobrazluk.Za brazos 500e?!Sad je AMD nasao da dize cenu u nebo svojoj platformi,zbog realnog nedostatka konkurencije a HP da naplacuje svoje ime.Kada intel bude izbacio svoje cedo AMD moze da se oprosti i posalje platformu u zaborav.Iako je brazos ultra popularan intel i dalje prodaje atom u netbook segmentu?!

Brazos je trenutno nešto bolji od Atoma, ali cena ne treba da bude ovolika. Hvala bogu da sam ja svoj Lenovo S205 platio 320e, koji ima iste karakteristike kao HP DM1-Z, čak ima i 1GB rama više...

Kako onda sa ovakvim cenama da ne budem skeptičan kad sam ga ja toliko platio u Nemačkoj, a čovek mi kaže ovako:

Gizmore, evo ovako stvari stoje:

Danas sam nazvao pinsoft i pitao za lenovo s205.
Gospodin koji vodi taj deo te firme me je obavestio da je taj model sa e350 platformom, 2GB, HD 320 GB i W7 naručen i da se isporuka očekuje u drugoj polovini maja meseca.
Cena?
Odgovor je bio 320 eura.

To su informacije dobijene telefonskim putem.
Za dalje informacije se obratite gore navedenoj firmi ili nekoj drugoj koja uvozi Lenovo uređaje u Srbiju.

Ranije sam bio skeptičan oko te cene, a sada znam sigurno da neće biti toliko niska. Pobogu, pa ko bi davao 180e više za maltene isti netbook? Niko ne bi kupovao HP, a Lenovo bi se razbio od prodaje.

Poslednja izmena:
HP je u Nemačkoj 400 evra, za 500 se prodaje Sony Vaio netbuk...

Da, još bolja verzija HP DM1 za 400e.

- 29.5cm (11.6") HD Bright View Display (1366x768)glare
- AMD Dual Core E350 1.60GHz (1MB L2-Cache)
- 4096 MB DDR3-RAM
- 500 GB SATA-Festplatte 7200rpm
- AMD Radeon HD6310 (shared memory)
- kein optisches Laufwerk
- Wireless LAN 802.11bgn
- HD Webcam
- Card Reader
- Microsoft Windows 7 Home Premium 32
- 2 Jahre Garantie

http://www.notebook.de/index.php?section=shop&group=1601&productid=39618&partner=evendi

vs ova za 500e sa manjim hardom i manje rama, lol.

Znači 100 evrića i više su ovi naši uzeli kao dodatnu zaradu.

Ovo je prvo od hp-a sto je ikad uslo u zemlju. I realno nasi cim ima windows na sebi, zalepe 100e visu cenu (napolju je normalno da i uz lap od 400e imas windows...)
Ako bude s205 i ako bude <400, oticice i ovom cena dole, ali ja kontam da nece biti sa e350, vec slabiji...

dao bih inace 500e za 13" brazos sa windowsom bez nekog posebnog razmisljanja... 11 mi je premalo za rad.

Meni su tastature na svim asusima ukljucujuci ovaj moj n53 katastrofalne i necu vise nikad kupiti ni jedan... a sad razlika izmedju 500 i 1000e je ipak prilicna... no ocekujem da ce biti 400 cim bude jos neke konkurencije na vidiku...

Prestao sam da razmatram 10", i ovaj model mi se čini vrlo interesantnim.
Ima li ga neko, kako se pokazao u radu i ima li ga na tržištu?

Vrh Dno