Šta je novo?

hp ili dell?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

radera

Čuven
Učlanjen(a)
24.01.2004
Poena
619
Planiram da kupim pristojan lap i sveo sam izbor na dve firme: dell i hp. Sam model nije bitan - bice to neka jaka c2d masina, makar 1440x900... Imam mogucnost da to pazarim u USA, tako da ni cena nije previse bitna.

Dakle, osnovna dilema je Dell ili HP?

Pa ako cena nije bitna, konfiguraciju takodje nisi naveo, znaci izbor se svodi samo na izbor imena. I jedna i druga marka je dobra, pre ovog dell-a sam imao hp-a i osim sto mi se HP vise svidjao estetski, a dell po karakteristikama primetio sam da dell ima bolju online podrsku, lepsi, azurniji i funkcionalniji sajt. Ne znam kako iko drugi moze da ti pomogne u tom tvom izboru posto je to skroz subjektivna stvar, neko je ljubitelj jedne a neko druge marke. U svakom slucaju neces pogresiti koju god marku da odaberes. Meni licno se DELL kao firma i brend vise svidja od HP-a.

Oba su u veoma slicnom rangu, jedino sto hp ima bolji worlwide support...

Koji god da uzmes neces pogresiti....

Ja licno posedujem vec treci hp, i nikakvih zamerki nemam...

I meni je za oko zapao ovaj HP 8510w. Koliko sam citao po forumima to je sjajna sprava koja se pomalo greje, a i taj problem bi mogao da bude resen sa novim c2d peryn procesorima.
Imam MacBook Pro i znam kako izgleda 1440x900, ali me izuzetno zanima kako na 15-tici čuči ona ludacka rezolucija 1680x1050, ili cak i 1920x1200.

...ali me izuzetno zanima kako na 15-tici čuči ona ludacka rezolucija 1680x1050, ili cak i 1920x1200.

Za 1920x1200 mislim da je ipak sitno (video sam dva puta), a 1680x1050 cuci kao guza na nosu....buljim svaki dan u svoj laptop koji ima tu rezoluciju, i prosto se odusevljavam koliko je korisno....(Graficki alati, excel... ... .....)....

Imao sam ranije Dell, sada HP, podjednako sam zadovoljan, s tim sto je Dell estetski bio ipak malo lepsi (mozda subjektivan osecaj).

1680x1050 na 15.4" je odlicna, ne bih je menjao ni za sta :)

Ne svidja mi se sto kod HP-a ne pakuju OS diskove uz racunar :(

Ne svidja mi se sto kod HP-a ne pakuju OS diskove uz racunar :(

Masa proizvodjaca laptop-ova danas ne daje diskove kao pre (ni drajvere, ni os... nista), jer valjda idu po racunici "milon primeraka nekog modela x 0,xx centi po CD-u = mnogo para"...

Zato cim ukljucis neki novi laptop iskoci ono cudo da napravis backup (na svoje DVD-ove) :d

Znaju oni sta rade :S:

Poslednja izmena:
OK, ne dobijas instalacione diskove, ali je pitanje sta traziti uz laptop: XP ili Vistu? Meni je nekako bliza i rekao bih stabilnija varijanta XP. Da li sam u pravu?

naravno da jesi :)

OK, ne dobijas instalacione diskove, ali je pitanje sta traziti uz laptop: XP ili Vistu? Meni je nekako bliza i rekao bih stabilnija varijanta XP. Da li sam u pravu?

Neki kazu, Vista je buducnost i uskoro cemo svi preci na nju, a sta ti ja znam ...

Ja sam sve dvoumio izmedju Dell M90, HP 8710w i HP nw9440. Svi su prof. mobile workstation modeli.
Dell nema numeicku tastaturu (!?), a kod prijatelja sam video da mu je cigla (napajanja) crklo 3x za 6 meseci (cuje se bip-bip-bip iz cigle!!??). Dell je to uredno zamenio u roku oh 24h (u UK.. ne u Srbiji). HP nw9440 je u tom trenutku bio EOL pa sam na kraju uzeo 8710w.

Ja uvek trazim WinXP dowgrade, jer prosto za WinXP imam sve drajvere, software + mnogo je stabilniji za poslovni rad a i ljudi ga znaju....

Sta ja znam...

Mislim, iskreno da ce Vista doci na mesto XP-a tek za nekoliko godina (kada se sve utemelji), ali to je vec neka druga tema :S:

prosle godine sam imao HP u otprilike istom rangu ko ove godine dell, i mogu ti reci da su vrlo slicni. Tastature su na jednom i drugom ok, osim sto je kod dell-a malo plica (stvar ukusa). Dell ima malo tisi rad ali ima i slabiji zvuk, display je kod HP-a osvetljeniji ali se to ne primecuje dok ne uzmes da ih poredis(naravno to je moje iskustvo sa dell 1420 i sa Hp serijom 5000). Ako bi morao ponovo da biram verovatno bi isao sa Dell-om.
A sa Vistom sam za sada sasvim zadovoljan, treba neko vreme da se naviknes ali kad se naviknes sve je OK. To ne bi trebalo da te brine

Za 1920x1200 mislim da je ipak sitno (video sam dva puta), a 1680x1050 cuci kao guza na nosu....buljim svaki dan u svoj laptop koji ima tu rezoluciju, i prosto se odusevljavam koliko je korisno....(Graficki alati, excel... ... .....)....

Dobro si rekao - buljis :). Bez zezanja, ta rezolucija je prevelika za 15 inca.. za vece rezolucije klasican desktop monitor na dvi/vga izlaz laptopa i pevaj..

Uzmi i pogledaj kvalitet izrade tastature i bice ti jasno koji.
Po meni Dell ima ubedljivo najbolju tastaturu, mada sve je to stvar ukusa.

Sa Dell-om nemam previše iskustva, ali za HP mogu da kažem da je razlika u tastaturi od serije do serije ogromna. Od kvaliteta upotredljene plastike do hoda tastera. Ovo kucam sa 6715b i tastatura je fantastična, a sa 6735s mi je mučenje u radu. Naravno, kao što FiznO reče, u pitanju je stvar ukusa...

Covek je vec do sada promenio par dell-ova i hp-a... :D

Pokušao sam da kažem da ne može da se generalizuje i da HP ima modele čije tastature su za mene idealne i modele čije tastature smatram neupotrebljivim za duži rad. Verujem da je slična situacija i kod Dell-a.

Mislim da je durlancity hteo da kaže da je tema stara 2 godine, post pre FiznO-vog je star 2 godine skoro. :)

Edit:
A sad gledam temu od početka, FiznO je već postovao u njoj :d (Staro 21.03.2008., 23:35). Prva pomisao mi je bila da se čovek probudio iz hibernacije. :D Šala naravno! :)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno