Šta je novo?

HP 6735s

Kod mene je isključen u startu, jer se ****** pali i ako slučajno pređeš rukom preko njega.
Nekome je možda i potreban al ja nisam baš toliki "bizmismEn":p

Ovo nije lap za igranje, tako da zaboravite 3DMarko-ve.
"b" ima jače kućište od "s" i kvalitet izrade na višem nivou.

Danas kad je 1Gb mem za lap 1200din, potpuno je nevažno koliko dobiješ kad ga kupiš. Gledaj kvalitet izrade i da ima sve ono što tebi treba.
Ovo je tako istinito i ja bih ga zalepio kao sticky. Pre svih pitanja a najchescje je - da li mogu da se naigram na _______ laptopu.

Ja bih kao sticky pre zalepio da nijedan laptop nije za igranje. Da bi se igrao onda mora da bude uključen u struju (tako da je bolje na tom mestu imati desktop-jeftinije i brze), da košta ko đavo a i dalje da bude njes** za igrice.

Obrišeš je svakako tj, formatiraj disk. Ako nemaš integrisane ACHI drivere na instalacionom disku, prebaci na IDE obavezno i to je sve.

Evo pazarih ga i ja u Nishu za cirka 34K dinara (slabiji model ali uz poklon od 1Gb= 2Gb + 160GB SATA disk). Veceras sledi instalacija, i ako ne zaglavim negde, sutra vece vas ocekuje raport:
1. Sisoft Sandra rezultati
2. Kako se ponasa u FarCry-u
3. Kako se ponasa sa Half Life 2-kom i Source igrama (ko je rekao Portal)
4. Thief: Deadly Shadow
5. Quake 4 i Pray
6. Everest ultimate 4
7. 3DMark 05

A sve u cilju donosenja zakljucka da li je ovo samo masina za Internet,
MS Office, programiranje i DivX (multimediju),
ili mozemo i malo da se poigramo na njoj.

Lap danas stigao ali nisam imao vremena da ga ozbiljnije exploatisem. Ustvari krenuo sam sa instalacijom XPa, ali me je docekala ona "NTLDR is missing". Da nije uzrok ona default particija sa FreeDOS-om, mozda je trebalo da je obrisem (sorry ako zvuci laicki, do sada se nisam sretao sa tim)?

Moguce je do drivera za sata hard, ako ih nemas implmentirane u instalaciju XP, a floppyja nema....

Rekoh ti ja ;)

Ekran nikako nije lošiji od 530 jer su kod mene na stolu u isto vreme bili 530,6715b i 6735s.
Ono što mene iritira kod tih modela je ugao gledanja koji je očajan. Kad ste ispred njih, slika je extra.

U sustini, nemamo svi iste kriterijume, idealno bi bilo pogledati pre kupovine. Bas zbog ugla gledanja i pitam, jer koliko vidim na svim entry modelima, nezavisno od proizvodjaca, je mrka kapa. :(
Nadam se da moze negde u bg-u da se vidi ovaj 6735s (gigatron?) pre kupovine.

Lap je ipak zamišljen da si ISPRED njega. Tražiti neke zamerke za lap od 34k dinara je smešno s obzirom na kvalitet i što sve nudi. Kad hoću da gledam filmove, tu mi je dodatni mnooogooo veći monitor i stvar na svom mestu.

Lap je ipak zamišljen da si ISPRED njega. Tražiti neke zamerke za lap od 34k dinara je smešno s obzirom na kvalitet i što sve nudi. Kad hoću da gledam filmove, tu mi je dodatni mnooogooo veći monitor i stvar na svom mestu.

Nije problem to sto treba da budes ispred njega, vec da ne bude drasticno losija slika kad pomeris glavu 5 cm na dole ili na gore. :)
Fujitsu Amilo li 2727 (slicna cena ko ovaj HP) ima u toj meri ocajan ekran da mrdanje glave od nekoliko cm vec pravi drasticnu razliku - nemam iskustva s laptopovima, ali ako je tako i na ovom HP-u onda je to prilicno lose. Videcu da pogledam negde uzivo ovo cudo.
Nisam perfekcionista, niti imam iskustva, samo trazim nesto sto nece biti lose ko pomenuti amilo (ako to moze za 500-550 evra):D

hp sigurno ima bolji ekran od amila (entry modeli)

obzirom da hp dolazi bez os, ili sa freedos ili tako nesto, cak i da ga vidite upaljenog vam nista ne vredi, tako da cete tesko da procenite ekran pre kupovine...

Instalacija XP-a je protekla bez ijednog problema sa drajverima koji su na zvanicnom sajtu.
Zvuk je, po meni, potpuno zadovoljavajuci.
HD3200 kod mene odvaja 256Mb od memorije.

3Dmark05 nisam uspeo da pokrenem ali Sandru jesam:
1. Arithmetic 11713MIPS / 11291MFLOPS
2. Multimedia 35707iit/s / 39320fit/s
3. Memory bandwi. 5.77Gb/s / 5.86 Gb/s
Rezultati malo odskacu od onih koji se dobijaju sa TK-55 (u MSI EX610X laptopu)

Far Cry u full rezoluciji, setovanja na HIGH -> potpuno igrivo

Splinter Cell Chaos Theory nisam uspeo da pokrenem.

Doom 3 i igre u njegovom engine-u se ponasaju tako da na nekim mestima
FPS padne ispod 10FPS, a na nekim mestima ide i do 40FPS
(testirani Quake 4 i Pray). Recimo bechmark za Quake 4, setovanja na HIGH,
u 1280x768 daju 36,4FPS. Malo verovatno da su ove igre igrive na ovom laptopu.

Ali zato HD3200 potpuno briljira kada je u pitanju Source engine:
Source stress test, 1280x800, sva setovanja na preporuceno,
osim sto je Anis. Filtering stavljen na 2x -->>> 52.74FPS
Proban i Half-Life 2 i Portal i sa tim setovanjima idu glatko bez ctucanja.
Ali... Uvek ima ali, a to je da pri igranju se ventilator ne gasi (iako je u sobi trenutno 18 stepeni).

Znaci moze nesto i da se odigra na ovom laptopu (naravno da ne mislim da
treba kupiti laptop ove klase za game-ing).

Ali zato ce posluziti izvanredno za filmove, serije, Anime, za citanje Mangi ...

Pozdrav ...

konacno stigo i moj primerak! :D sad sledi onaj sladji deo,ispitivanje mogucnosti..:d
koliku je paznju izazvao ovaj model,pitanje je kad ce dobiti poseban deo u laptop sekciji...:type:
pozdrav

ukoliko kupim ovaj racunar i ne bude onako zlatan kao sto ga opisujete... krim.policija ce kod zhrtava zajednicku stvar pronaci posjedovanje krvavog HP 6735 modela :)

shalim se.. al ozbiljno kontam i ja ovako nesto da kupim next month... ili new black Acer :]

Koliko traje baterija ovam modelu?
Oko 3 sata.
Cao. Da li mi mozes reci koliko je mega piksela kamera i koliko traje baterija?
Kamera je VGA 640x480 max rezolucija, daje ok sliku.
Nije problem to sto treba da budes ispred njega, vec da ne bude drasticno losija slika kad pomeris glavu 5 cm na dole ili na gore.
Ekran je ok, ugao gledanja po horizontali takodje, ali po vertikali nije nesto (doduse ja nisam expert za laptopove, ovo je ustvari prvi licno moj :)).

Jedno pitanje u vezi instalacije - ostao mi je neinstaliran neki Unknown Device, a bukvalno sam sve instalirao, pa i neke bezvezne HP utility programe. Takodje, Catalyst Control Center mi povremeno krahira???

Vrh Dno