Šta je novo?

HP 6735s

Pošto tražim laptop za generalnu upotrebu do 45.000 zanima me kakav bi izbor bio ovaj FS Amilo Pi 3525 u odnosu na HP iz teme (koji bi bio sa turion procesorom i 250Gb hdd najvervatnije) ?

Prilozi

• FS Amilo Pi 3525.PNG
    FS Amilo Pi 3525.PNG
    64.5 KB · Pregleda: 62
Poslednja izmena:
Pozdrav.

Imam problem. U Other devices mi stoji zutom bojom "Modem device on high definition audio bus". Imam drajver, instaliran, ali izgleda nije prihvacen. Kako to da sredim.

Jos nesto. Pratio sam uputstvo kakos e ukljucuje bluetooth, ali se kod mene ne pojavljuje u network connections. D ali znate u cemu bi mogao da bude problem.

Unapred hvala.

mozda ti fali uaa drajver. ne secam se bash na laptopu da li mi je bio potreban ali mislim da mi se modem 'javio' bash u toku instalacije microsoftovih uaa drajvera pa probaj

Hmmm, gledao sam po netu, citao, trazio i koliko vidim, ljudi cesto imaju taj problem. Kazu da pre modema i audio drajvera, treba da se instalira ovaj High Definition Audio Bus Driver.

Uninstalirao sam stare drajvere (bar se nadam) i instalirao kako je receno, ali ista stvar.

I jos nesto, wireless mi je disabled. Kako se enabluje. Ja ne mogu da kliknem na Turn on dugme.

edit:

Nasao sam ovo

http://www.notebookforums.com/thread193948.html

Pominje se bas to sto si rekao UAA - Universal Audio Architecture

i ova tema

http://forums11.itrc.hp.com/service/forums/bizsupport/questionanswer.do?threadId=1318452

ali ne nudi bas konacno resenje.

Poslednja izmena:
ja bih ti rekao ovako:
- uninstall drajvera zvuchne i modema
- skini odavde http://h20000.www2.hp.com/bizsuppor...Id=3687621&swLang=13&taskId=135&swEnvOID=1093 UAA drajver
-instaliraj prvo njega. tokom instalacije bi trebalo da ti prepozna modem ali nisam siguran davno sam instalirao to na moj laptop
-nakon toga regularno vrati drajvere za zvuchnu i to bi trebalo da radi

mozda i ne mora uninstall ali ja bih tako za svaki sluchaj (tj ja bih tu neshto budzio ali ti bolje probaj postupno :D )

a wireless se enable-uje ili na dugme levo od power button-a ili kroz ono programche u taskbaru. naravno podrazumeva se da si sve drajvere (i utility-je) za wifi instalirao kako treba

jesi instalirao wirelles broadcom drivere i sve ostale utility-e poput hp wireless asistant? Ako jesi Pritisni dugme levo od tastera za pajenje koje sija plavom svetloscu i vidi sta se desava

Jesam, instalirao sam HP Integrated Module with Bluetooth Wireless, HP Wireless Assistant, Marvell Yukon Gigabit Ethernet Controller Driver, Broadcom Wireless LAN Driver. Valjda je to dovoljno za sve vrste interneta, mreze i sl.

Sto se tice dugmeta za wireless, ne mogu da verujem da ga nisam video. Trazio sam ga svuda na kucistu, a nisam video da se nalazi pored dugmeta za paljenje :)

Sinoc sam reinstalirao windows, pa mi je trenutno bez drajvera. Ako moze savet, kojim redosledom je najbolje instalirati sledece drajvere. Btw. mozda ja pravim gresku sto instaliram drajvere iz 2008. Kompjuter sam uzeo skoro, tako da mozda u sebi ima neke drajvere, ili gresim. Elem, drajveri:

ADI SoundMAX AD1984A Audio Driver
AMD Processor Update for Microsoft Windows XP
AMD SATA AHCI Controller Driver
ATI Video Driver and Control Panel
Broadcom Wireless LAN Driver
Chicony Camera Driver + HP Webcam Softvare
High-Definition Audio (HDA) Modem Installer and Driver
HP Integrated Module with Bluetooth Wireless
HP Wireless Assistant
Marvell Yukon Gigabit Ethernet Controller Driver
SCR33x USB Smart Card Reader Driver

Koji od ovih drajvera je bitno instalirati na pocetku i pre drugih.

Hvala jos jednom i mislim da bih posle ovoga trebao da resim problem.

Poslednja izmena:
ili sam ja corav ili ovde nema drajvera za ciset? Elem evo po kom redosledu da instaliras: cipset,zvuk,graficka,net,kamera citac kartica..ali pre svega toga instaliraj prvo AMD Processor Update for Microsoft Windows XP ako ces da ga drzis na xp-u,zatim ahci sata controler driver(mada mislim da ne moras njega) i onda znas audio driver,garfika,wireless i lan driver i ostali

Moguce da nema chipset, ne znam koja mu je oznaka. Ovu listu sam pokupio sa prethodnih strana, neko je instalirao ovo sto sam napisao iznad.

Hvala za redosled, samo jos da nadjem chipset :)

edit:

Malo si me zbunio redosledom. Aj da ponovimo:

ATI Video Driver and Control Panel (jel ovo drajver za graficku)
HP Wireless Assistant
SCR33x USB Smart Card Reader Driver (cemu ovo sluzi, jel samo za USB i SD citac kartica)

Jel je dobar ovaj redoslet ili ne.

Btw. jos uvek nisam nasao chipset, a i monitor mi stoji kao default (jel moze default monitor, tj. plug and play).

Poslednja izmena:
Instalirao sam ovim redosledom:

ATI Video Driver and Control Panel (jel ovo drajver za graficku)
Modem

ovo cu kasnije da instaliram ovim redosledom:

HP Wireless Assistant
SCR33x USB Smart Card Reader Driver (cemu ovo sluzi, jel samo za USB i SD citac kartica)

onaj drajver ti je da bi sistem video i detektovao citac kartica kad ubacis neku od predvidjenih kartica..inace po dobrom redosledu radis,ATI Video Driver and Control Panel (jel ovo drajver za graficku) da to je drajver sa sve catalyst control panelom to ces proveriti tako sto ces u delu gde pise plug i play monitor da ti pise hd3200

Poslednja izmena:
Da li je normalno da mi laptop prijavljuje neku ATI gresku. Ima ono send report i sl. Imam XP 2. Citao sam sta pise i kao da su provalili da je krekovan windows pa zbog toga. Jel moguce tako nesto ?

Da li je normalno da mi laptop prijavljuje neku ATI gresku. Ima ono send report i sl. Imam XP 2. Citao sam sta pise i kao da su provalili da je krekovan windows pa zbog toga. Jel moguce tako nesto ?

Nije nego ti fali net framework ili tako nešto zbog neta.Zato izbacuje ali kad instaliraš NF sve je ok

Imam instaliran net 2.0 Ne znam da li je net framework ili samo net 2.0, ali imam nesto instalirano ?

SP3, ne znam, nisam ga jos koristio, ne znam kakav je, SP2 mi je za sada odlican.

pozz
Ja imam sledeci problem,ne radi mi wifi,tj ukljucim ga,on pocne da skenira,ali izbaci da nije nasao nijednu gresku,pozajmio sam od druga laptop,on normalno nadje i konektuje se,probao sam na obadvije bezicne mreze i nijednu nije nasao,uvjek izbaci da ih nema.
Ne znamu cemu je problem,sve je ok instalirano,komp sasvim normalno radi,sve ostalo je ok(bluetooth nisam testirao),instalirao sam i hp wirless assistant..koristim onaj win xp pretrazivac za wifi mreze.imam i hp 6715b i on sve ove mreze nadje bez problema.

Molim za pomoc.

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno