Šta je novo?

HP 6735s

Prebaci sa max battery na max performance i idi preko HW akceleracije, sav 1080p materijal ide glatko.

ja nemam max perfomance...jel to isto tamo gde se nalazi max batery ili....

@mickk
izvadjena je bat...ustekan je,a i dalje secka poprilicno kod flash animacija kao sto je pomenuo sam texas holdem poker...to mi malo sumnjivo :D i slicne animacije u bronsweru.... podosta secka kad se skroluje ili kad upotrebljavas taj flash-animaciju... moze li nekako da se stavi da non stop radi na max perfomance il nes' tako... da ne non stop koliko njemu treba...

ja nemam max perfomance...jel to isto tamo gde se nalazi max batery ili....

Ja imam Vistu x64 i u njoj se menja mode baterije u systrayu. Vidi da li nesto od drajvera instalira komande nad beterijom. Ili izaberi u power schemes "always on"

Ja imam Vistu x64 i u njoj se menja mode baterije u systrayu. Vidi da li nesto od drajvera instalira komande nad beterijom. Ili izaberi u power schemes "always on"

da,da "always on" to imam...stavicu to... bio je po defaultu na (portable-laptop)

jel se ta seckanja u bronsweru desavaju i na x64 vista/win? posto vidim nekoliko njih se zalilo na to....kad scrolas i slicno da secka? javite...

Ja stvarno nemam tih problema inače stavio sam XP sa SP2 i sve ide ko podmazano...jedino da probaš max perf..mada meni je sve na defoltu i ok radi

"podosta secka kad se skroluje ili kad upotrebljavas taj flash-animaciju... moze li nekako da se stavi da non stop radi na max perfomance il nes' tako... da ne non stop koliko njemu treba..."

Tako se meni desi kada ne install drajvere za graficku. Proveri dal si to uradio

Pojedine kombinacije codeca i playera ne koriste oba jezgra, zato ne radi 1080p.
Nisam probao ovo renderless, ali sa CoreAVC, pa preko njega K-Lite codec pack (sam k-lite neće, sam Core AVC neće) i MPC HC sve radi OK. Čak i na 6715b sa 1.8Ghz Turionom. Ima 10-15% veće opterećenje CPU, nego 6735s sa RM-70@2Ghz.

"podosta secka kad se skroluje ili kad upotrebljavas taj flash-animaciju... moze li nekako da se stavi da non stop radi na max perfomance il nes' tako... da ne non stop koliko njemu treba..."

Tako se meni desi kada ne install drajvere za graficku. Proveri dal si to uradio

auuu...ma nisam toliki noobzoor :)

do juce sam bio siguran sad ne znam, vec krenuo da uzmem hp 6735s(turion64x2, 4gb rama, 320gb) i tamo vidim acer 5730ZG(DualCore, 2gb rama, 250gb i GRAFICKA nVidia GeForce 9300M) pa pomislim mozda je to bolja varijanta zbog grafike...???
da li da se dvoumim ili uzmem hp koji mi imenom uliva vise poverenja?

Cene na ovom sajtu su besmislene, a i oznake modela su ozgleda US. Uzmi FU601ES slobodno.

jorgos, meni su svi rekli da obiđem te Nvidia grafike na jeftinim notebook-ovima. Niko nije naveo ništa konkretno, samo "obiđi".

Update: Sve je manje više slično, pa sam zato pomešao, ja sam do sada kupovao FU602ES, imao je istu cenu kao 601, 1GB rama manje (3 umesto 4) i 70GB veći HDD (320 umesto 250). Sada vidim da je 602 skuplji 2k din. Oba su RM70, 2Ghz.

Poslednja izmena:
pa jedan ima 2 giga memorije i 250 Gb HDD a drugi 3 giga memorije i 2x160 giga HDD....sve lepo piše to su isti kompovi....

Greška je u specifikaciji. Unutra je samo jedan HDD od 320GB.

Neko rece da ovaj 602ES model ima 2x160gb? Jel to tacno ili ima 1x320gb?

Edit: Malo glupo pitanje ali sta cu... :) Drivere za chipset, jeli se instaliraju posebno? Ne nadjoh nista na HP sajtu, naravno za ATI sam nasao i ostalo, dobar deo ovoga (slika) cu instalirati.

btw Network Controller se stalno prikazuje u Taskbaru u Safely Remove Harware, sta s tim?

Poslednja izmena:
+ HP System Diagnostics (EFI) kada instalirate, kod mene trazi HP Tools, mada to ne nadjoh tamo za down, neki info za to? KOntam da je to bitno jer ovako nemam info o bateriji i slicno...

c-p-r, nekoliko poruka iznad sam napisa da je greška. Moja devojka poseduje taj model.

SCR33 ti nije potreban, jer nemaš smart card reader.

ASUS X59SL-AP314 Intel T5800/3GB/250GB/15.4"/X3470/DVDRW/NoOS
Procesor: Intel C2D T5800 2GHz
Memorija: 3GB DDRII
Hard disk: 250 GB SATAII
Optički uređaj: DVD-RW DL
Ekran: 15.4" WXGA 1280 x 800
Grafička karta: ATI Mobility Radeon X3470
I/O:
4 x USB 2.0 ports, 8-in-1 card reader, Bluetooth™ V2.0+EDR, 1 x DVI Port
1.3 Mega Pixel web camera
Težina: 2.6 kg
Operativni sistem: Free DOS
Garancija: 24 meseca

Jel bolji ovaj asus ili ovaj hp iz teme?

Ovo je tema o modelu, ne o specifičnoj konfuguraciji.

Inicijalna brzina CPU je kao kod RM-70, ali kažu da je taj 5800 bolji. Štedljiviji, a efikasniji.

Grafika na Asusu je jača, a samim tim troši više bateriju.

Asusu ima DVI vs D-SUB kod 6735s.

Asus ima 12 meseci dužu garanciju.

Staviš na kantar još cenu i kvalitet izrade/ergonomiju i doneseš odluku da li je taj Asusu bolji ZA TEBE. Meni je veoma bitan raspored portova i položaj/veličina pojedinih tastera, a neko na te stvari apsolutno ne obraća pažnju.....već gleda da bude lepo kućište :)....subejktivno...

...secka poprilicno kod flash animacija kao sto je pomenuo sam texas holdem poker...to mi malo sumnjivo :D i slicne animacije u bronsweru.... podosta secka kad se skroluje ili kad upotrebljavas taj flash-animaciju...

tek sad shvatam da imam isti problem!!! naravno nisam probao poker, ali stalno mi se to manifestuje u radu. recimo otvorim gigatronov sajt u posebnom tabu, mashina poludi. uspori toliko da je to bolesno...
ili recimo u firefoxu kad pokusa da me obavesti da nemam neki plugin (onaj zuti status bar sto se gore pojavi), toliko zasecka da je to tuzno za videti...
napominjem da su svi drajveri instalirani, i da manje vise sve ostalo radi kako treba.

Vrh Dno