Šta je novo?

HP 6715 b

to namestas preko hp-ovog programa,najlakse predji lagano prstom preko njga i sam ce te pitati dal hoces i sta i kako ;) tako je barem kod mene

@ Nesa69 - Koliko je meni poznato, Dual Core Optimizer ne obara clock procesora vec to radi drajver za procesor koji si verovatno pretpostavljam instalirao a i ako si jer to laptopu i treba.
@ Djole1976 - Bilo mi je zadovoljstvo da pomognem. Inace samo da dodam, ja se na tvom mestu nebi igrao sa tim citacem otisaka jer se desavalo ljudima da su zakljucali laptop i vise nisu mogli da ga otkljucaju, mada je to mozda vec i prevazidjeno do sada pa taj citac radi bolje.
@ SINTER - Ne znam sta ti podrazumevas pod "radi kao usisivac" ali meni se taj laptop i nije nesto bas cuo a kamoli da radi tako kako ti opisujes, mozda tvoj laptop ima neki hardverski problem. Neznam, mozda nebi bilo lose da se posavetujes sa nekim iz HP servisa ili eventualno odes do servisa da pogledaju taj "usisivac".

Dark AveNGER: U pravu si, sad sam opet pregledao, imao sam zezanje sa drajverima pa ni sam ne znam šta sam uradio do kraja, to je AMD procesor drajver skinut sa AMD-ovog sajta. Čudi me što ga nema na HP-ovom sajtu.
Da li Dual Core Optimizer ima neku realnu upotrebnu vrednost ili da ga sklanjam?
Hvala

E to vec nebih znao da ti kazem detaljno, znam da poboljsava rad ali sta i kako neznam. Vidi pretrazi ovde po forumu, govorilo se negde o tome a ako ne nadjes onda pravac google.
U svakom slucaju nemoj da ga sklanjas sa masine.

@ SINTER - Ne znam sta ti podrazumevas pod "radi kao usisivac" ali meni se taj laptop i nije nesto bas cuo a kamoli da radi tako kako ti opisujes, mozda tvoj laptop ima neki hardverski problem. Neznam, mozda nebi bilo lose da se posavetujes sa nekim iz HP servisa ili eventualno odes do servisa da pogledaju taj "usisivac".

dobro,ja malo preterujem,nije usisivac,ali se cuje.taman toliko da me oni ne shvate ozbiljno ako se zalim na to.fan se gasi tek na 30C sto je bas malo.toliku temperaturu dostize ako pomeram malo brze mis.probao sam da editujem malo acpi settings u notebook hardware controlu (dosta dobar program,ako ga niste probali,probajte ga),ali mi nesto nije islo.ako neko ima vise vremena da se igra sa ovim,bilo bi lepo da proba...

sad cu da probam da instaliram linux,pa da vidim da se slucajno ovo ne desava do xp i viste (mada cisto sumnjam da ce to biti resenje...).

nije to nikakva preterano glasna buka,ali zna da smeta.pogotovo sto se temperatura obicno vrti oko tih 30C pa se stalno pali i gasi sto stvarno zna da nervira...

inace,ostali utisci su kranje pozitivni.bukvalno sve sljaka kako treba,ali me ovo buka ubija.

He, pa meni je jako zanimljivo to sto ne postoji neki software sa kojim bi regulisao brzinu rotacije fan-ova!? Neverovatno je da tako nesto ne postoji ili jos gore da proizvodjaci laptopova namerno nisu implementirali tu mogucnost?
Jel si stavio AMD drajver sa AMD sajta? Ako nisi mozda ti on malo pomogne!? Ako jesi onda nista.

ma jesam.i meni je neverovatno.valjda ce nekom novom verzijom biosa ovaj problem biti resen,posto pretpostavljam da je do toga...zaista vise ne znam sta da mu radim.

nasao sam neke acpi fajlove za ovaj NHC i sada mogu da postavljam na kojim ce temperaturama fan raditi na kojoj brzini.ali opet ne mogu nikako da iskljucim potpuno fan.
a i mnogo se bre greje ovo cudo.ako ostavim fan na low,podesim na max batery i pustim neki film na primer,posle pola sata cpu dostize i do 70C.kada se fan stavi na medium,brzo sa ovori ta temperatura na nekih 30-40C,ali se opet plasim da se nesto ne spali na ovako velikim temperaturama...

Interesuje me jeste li instalirali neshto od HP-ovog Security Software-a?(Credential manager...)?

Poslednja izmena:
Da li je neko instalirao drajvere za SATA mod, našao sam neke (intel MATRIX), ne znam da li će to da funkcioniše na AMD platformi, tj. da li ih je potrebno ili moguće instalirati

Ne moze to, ovaj laptop ima ATI tj. sada AMD chipset ne Intel. Drajveri za SATA ti se instaliraju kada instaliras drajvere za chipset.

Poslednja izmena:
Hvala, danas me davili oko HP530 i instalacije i ubi me SATA native mod, hteo sam da proverim jer nisam bio siguran za kontroler. Hvala još jednom

SATA native moj je nesto sasvim drugo, pretpostavljam da mislis na AHCI, a za to moras da tutnes drajver sa diskete u toku instalacije windowsa ili da ga slipstrimujes u instalaciju windowsa i time izbegnes disketu.

Baš na to mislim, ali obično nemam priliku da pokupim drajvere pre instalacije nego kasnije. Disketa, to odavno nisam koristio:) dok nisam morao da instaliram rečnik, usb fleš je čudo, jeftina i prava zamena.
Za neku sledeću instalaciju XP-a, čisto da znam, za ovaj naš model, jel postoji AHCI drajver

Evo ovako bi to trebalo: sve ono sto je Dark_AveNGER napisao uz mali dodatak spiska sta sam sve poskidao i instalirao (sitnica, samo 500MB)

sp31992-MobileDataProtection.exe
sp33844-ProtectTools.exe
sp33867-UAAaudio.exe
sp33973-WinUpdates.exe
sp34152-WLan.exe
sp34157-QuickLaunchButtons.exe
sp34842-IntegratedModuleBT.exe
sp35378-ethernet.exe
sp35413-Fingerprint.exe
sp35445-AMDprocesor.exe
sp35836-SCReader.exe
sp35886-WWAN.exe
sp36004-modem.exe
sp36651-video.exe
sp37155-audio.exe

link do drivera i softvera:
http://h20000.www2.hp.com/bizsuppor...sId=3368540&swLang=8&taskId=135&swEnvOID=1093

link do HP Mobile Data Protection System:
http://h20000.www2.hp.com/bizsuppor...3368540&swItem=PSG_I23293-108276&mode=4&idx=1

nadam se da ce nekom pomoci

@Nesa69 - e to vec nebih znao da ti kazem, konsultuj google.
@PeraLozac - Nemoj da dupliras linkove bezveze, vec su okaceni, procitaj ceo topic!

Poslednja izmena:
jel uspeo neko da poveze lap sa televizorom?ja kako god da okrenem dobijam crno belu sliku.
probao sam da menjam iz ntsca u pal,ali slika i dalje ostaje crno bela...driveri su oni sa hpovog sajta.

koju vistu ste instalirali 32 ili 64bit?i da li uopste moze 64?trenutno imam vLITE 32bit...i nesto *****ava...dajte neki predlog....

ja sam do skora dok nisam uzeo legalan XP drzao Vistu Ultimate 32Bit i radila je odlicno i svi dravjeri,sve perfektno :)

nasao sam neke acpi fajlove za ovaj NHC i sada mogu da postavljam na kojim ce temperaturama fan raditi na kojoj brzini.ali opet ne mogu nikako da iskljucim potpuno fan.
a i mnogo se bre greje ovo cudo.ako ostavim fan na low,podesim na max batery i pustim neki film na primer,posle pola sata cpu dostize i do 70C.kada se fan stavi na medium,brzo sa ovori ta temperatura na nekih 30-40C,ali se opet plasim da se nesto ne spali na ovako velikim temperaturama...

Pa Hp-ovi cesto imaju problema sa hladjenjem. Najbolje mu kupi neki notepal.

ubija me ovaj fan.
jos sam malo kopao po netu i nasao ovo http://forums1.itrc.hp.com/service/forums/bizsupport/questionanswer.do?threadId=1134500
ne pominje se konkretno 6715b,ali mislim da je ovo ista serija.
meni se fan ponekad potpuno iskljuci,ali samo na kratko i tada uzivam tih maximalno 2 min i onda opet krece da se ponasa kao usisivac.
Jedno po jedno:
Što se tiče linka koji si dao, odnosi se na 6710b i njegov poznati problem sa ventilatorom koji radi cijelo vrijeme na maksimalnoj brzini. Problem je postojao na određenom broju primjeraka i rješavao se zamjenom matične ploče. Koliko je meni poznato samo nekoliko modela baziranih na Intel platformi bilo je zahvaćeno ovim problemom.
Koliko ja shvatam, tebi ventilator ima samo dva režima rada: isključen i maksimum? Ako je tako laptop definitivno nije ispravan. Nemam puno iskustva sa 6715b, ali kod jednog sa kojim sam radio (imao je TL-58), ventilator je ubrzavao po potrebi i nikad nije bio previše bučan, osim kad je CPU maksimalno opterećen.

Racunar radi odlicno pod Vistom32 Ultimate sa 2 GB RAMa. Nisam siguran da li bi Vista 64 radila dobro imajuci u vidu problem iz knowledge base u vezi ATI grafike.

Do sada sam primetio nesto krace trajanje baterije kada se koristi Aero,ali i to je known issue tako da ce verovatno uskoro biti reseno. Inace, ne primecujem znacajna usporenja u odnosu na XP, osim nesto sporije wireless veze.

da li neko ima problema sa "safely remove hardware"?u pitanju je vlite vista i ne prekine napajanje kad pritisnem safely remove hardware.kaza da je safe ali i nije bas...mp3 player se puni na usb pa nije bas najpametnije cupati ga na zivo...

a ni fingerprint mi ne radi a radio je na xp-u,a ni quick launch buttons...
da li ste instalirali bas sve sa sajta?mozda je tu resenje...

Da ne otvaram novu temu...
Drugar je kupio HP (ne znam tačno koji model) u Americi,i USB Flash koji je kupio tamo normalno radi,
ali USB koje je kupio ovde,računar ne prepoznaje.Kaže da je skidao drajvere,ali ništa.
E sad, ili je on lud pa nije skinuo dobre drajvere,ili postoji neka druga začkoljica.
Vista je u pitanju.

Mora da se mapira prenosni uredjaj, administrative tools, computer management pa disk management.

Poslednja izmena:
Ok, dakle wireless radi ochajno. Prenos 2.5 GB podataka je nemoguc sa desktopa na laptop, jednostavno traje vecnost! Sta sad, da li ima neki nacin da se to ubrza ili...?

Planiram da uzmem ovaj laptop narednih dana. Interesujeme da je potrebno integrisati drivere za satu u instalaciju XPa. Koliko sam pregledao linkove sa driverima na ovom topiku, nigde nema tih drivera. Vidjao sam da na novijim plocama nije potrebno integrisati. Da li je i ovde tako?

Jos jedno pitanje. Da li je neko instalirao XP 64? Sa dektopa imam iskustvo da radi brze od 32bitnog. Da li ce ovi driveri sa HPovog sajta raditi na XP 64?

Ne treba da integrises S-Ata drivere, sve radi ko podmazano. A ovo za 64bit drivere, moras da ih potrazis na HP-ovom sajtu, ako ih tamo nema onda ...

Nazad
Vrh Dno