Šta je novo?

HP 6715 b

Ok, dakle wireless radi ochajno. Prenos 2.5 GB podataka je nemoguc sa desktopa na laptop, jednostavno traje vecnost! Sta sad, da li ima neki nacin da se to ubrza ili...?

Ne znam šta si očekivao. Kod mene radi na granicama G standarda. Naravno, praktičnim, ne teorijskim :)
Preduslov je da notebook bude vrlo blizu AP-a. Mada, nekako mi se više sviđa ovaj GLAN za veće transfere....guši me samo HDD :d

Pod XPom, prenos 7GB je ishao brzinom od 3 MB/s, pod vistom prenos samo 2.5 GB nije uopste moguc. Jasno, teorijska brzina ostaje samo teorijska.

Ja pazario i zadovoljan sam masinom posle nekoliko dana koriscenja. Instalirao sam XP sp2 i pojavio mi se jedan problemcic. Naime, ne ce da mi zapamti podesavanja u power properties-u, stalno mi vraca ne def. podesavanja za profil laptop. Pokusavao sam sa pravnjem svojih profila, ali nista, zapamti samo ime profila a sva podesavanja se vrate na def podesavanja laptop profila. Da li je neko ima slican problem (i naravno da li i kako ga je resio)?

I jos jedno pitanje, kakva su iskustva nakon deinstalacije HPovih security software-a? Ja sam rad da to poskidam, ali ako ne moram posle da reinstaliram Win. ;-) Da li ce sve raditi kako treba i oce li se ponovo pojaviti nepoznati uredjaji u device manageru?

hvala na pomoci

Zaboravih jednu manicu na koju sam naisao. Kada u nekoj sam u nekoj igrici i hocu da utisam ili pojacam zvuk igica se minimizuje da bi se pojavio osd.... (naravno mislim an full screen igrice)

Poslednja izmena:
Ja pazario i zadovoljan sam masinom posle nekoliko dana koriscenja. Instalirao sam XP sp2 i pojavio mi se jedan problemcic. Naime, ne ce da mi zapamti podesavanja u power properties-u, stalno mi vraca ne def. podesavanja za profil laptop. Pokusavao sam sa pravnjem svojih profila, ali nista, zapamti samo ime profila a sva podesavanja se vrate na def podesavanja laptop profila. Da li je neko ima slican problem (i naravno da li i kako ga je resio)?

Zaboravih jednu manicu na koju sam naisao. Kada u nekoj sam u nekoj igrici i hocu da utisam ili pojacam zvuk igica se minimizuje da bi se pojavio osd.... (naravno mislim an full screen igrice)

Oba problema i ja imam...
Takodje imam i problem sa povezivanjem lapa sa tv-om, jednostavno na tv-u nema slike, ne uspevam nikako da je izbacim :/

Meni je normalno proradio tv out. Povezao sam ga s-video kablom (s-video sa obe strane kabla) i iz prve je sve proradilo. Mada ja to slabo koristim...

Meni je normalno proradio tv out. Povezao sam ga s-video kablom (s-video sa obe strane kabla) i iz prve je sve proradilo. Mada ja to slabo koristim...

Reshio sam to, u pitanju je bio losh kabl.

A sad imam jedan veci problem, naime, lepo sam instalirao win, i krenuo sa instalacijom drajvera(prvo instalirao drajvere za grafiku), i shta se deshava, izgubio mi se task manager ! Jednostavno ga nema, ctrl+alt+del, i ne deshava se nishta....

Pomagajte ljudi, bez task menadzera sam ko siroche.

P.S. Da napomenem da sam probao i Task Manager Fix 2, i da nije pomoglo...

Poslednja izmena:
Ja ga imam, instalirao sam win xp sp2, skinuo drajvere sa HP sajta, i nemam nikakvih problema, bas super radi, ali se brzo greje, i bas je topao, a HD za najvise pola sata na sobnoj temperaturi dodje i predje 50C...

imam pitanje,
graficka je x1250, e nekako mi je slika "blijeda",kad pogledam na drugim laptopovima,slika je nekako "punija, tj. ima boje" pokusao sam da podesim u onom aty catalist manageru, ali ne umjem, tj. nadjem ja sve da podesavam boje i itd..al nikako najbolje da potrefim..jel moze neko da postavi ovdje njegova podesavanja (koliko gamma, contrast i itd) ako nisu na defaultu...

hvala puno

Uzeo sam ovaj lap i utisci su više nego dobri, za sada. :)

Zna neko u čemu je fora sa HP Protect Tools security manager...kad ga pokrenem izbaci: The card reader is not available ???
Instalirao sam sve drivere sa HP sajta i + još neke kojih tamo nema a trebaju.

I jos jedno pitanje, kakva su iskustva nakon deinstalacije HPovih security software-a? Ja sam rad da to poskidam, ali ako ne moram posle da reinstaliram Win. ;-) Da li ce sve raditi kako treba i oce li se ponovo pojaviti nepoznati uredjaji u device manageru?

hvala na pomoci

da li je resio neko ovaj problem ? (power properties podesavanja)

Da se ne bi mnogo grejao u budućnosti, naručih mu pomoćno hlađenje u vidu Zalmana. Bio je veliki izbor: Lian Li, CoolerMaster, Recom, Akasa, ali vidim da su ljudi nahvalili Zalmana pa sam rešio njega i da uzmem. ZM-NC1000

Prilozi

• ZM-NC1000_02_b(0).jpg
    ZM-NC1000_02_b(0).jpg
    47.4 KB · Pregleda: 96
Ja ga imam, instalirao sam win xp sp2, skinuo drajvere sa HP sajta, i nemam nikakvih problema, bas super radi, ali se brzo greje, i bas je topao, a HD za najvise pola sata na sobnoj temperaturi dodje i predje 50C...

imam pitanje,
graficka je x1250, e nekako mi je slika "blijeda",kad pogledam na drugim laptopovima,slika je nekako "punija, tj. ima boje" pokusao sam da podesim u onom aty catalist manageru, ali ne umjem, tj. nadjem ja sve da podesavam boje i itd..al nikako najbolje da potrefim..jel moze neko da postavi ovdje njegova podesavanja (koliko gamma, contrast i itd) ako nisu na defaultu...

hvala puno

Pomuci se malo, tacno je da je slika malo bledunjava i bljutava na default podesavanjima ali kada se podesi recimo gamma na 0,50 videces da je slika sjajna.
Preporuka za Ati tray tools Raya Adamsa. podrzava sve funkcije i ove grafike poslednja revizija. Naravno ne i overklokovanje :) Ja deinstalirao glomazni CC i instalirao ATT i radi savrseno sve.
http://downloads.guru3d.com/ATI-Tray-Tools-1.3.6.1042-download-733.html

Poslednja izmena:
jel uspeo neko da poveze lap sa televizorom?ja kako god da okrenem dobijam crno belu sliku.
probao sam da menjam iz ntsca u pal,ali slika i dalje ostaje crno bela...driveri su oni sa hpovog sajta.
Imas neki jeftin buvljacki cetvoropinski kabl. Kupi lepo sedmopinski kabl koji ces platiti malo vise i radice. Tacno je da samo cetiri pina nose informacije o slici ali su i ta cetiri koja imas izpremestana u odnosu na rupe na kartici. Nikakva podesavanja ti nece pomoci - kupi drugi kabl. Ako ti je za utehu prijatelji koji imaju nvidiu 7600go nisu ovde u nemackoj uspeli ni sa jednim kablom da dobiju tv sliku u boji.

Imas neki jeftin buvljacki cetvoropinski kabl. Kupi lepo sedmopinski kabl koji ces platiti malo vise i radice. Tacno je da samo cetiri pina nose informacije o slici ali su i ta cetiri koja imas izpremestana u odnosu na rupe na kartici. Nikakva podesavanja ti nece pomoci - kupi drugi kabl. Ako ti je za utehu prijatelji koji imaju nvidiu 7600go nisu ovde u nemackoj uspeli ni sa jednim kablom da dobiju tv sliku u boji.

Nije stvar u broju pinova nego u kondenzatoru.
Za prelazak sa s-video na compozitni potreban je kabl koji ima kondenzator izmadju dva pina, kao na slici....

Prilozi

• s-video4.jpg
    s-video4.jpg
    10.3 KB · Pregleda: 55
Poslednja izmena:
Nije stvar u broju pinova nego u kondenzatoru.
Za prelazak sa s-video na compozitni potreban je kabl koji ima kondenzator izmadju dva pina, kao na slici....
U redu, nisam to znao mada bas nisam siguran i da je tacno. Na stvari ne menja nista. Lemljenje kondenzatora i budzenje ako je stvar tacna (ja imam neku sliku sa rasporedom pinova) ili kupovina novog kabla sto je prihvatljivije resenje s obzirom da je skoro dz. Uostalom vidim da nisi imao problema sa tv outom (kazes gore da je sve proradilo). Bolje daj coveku adresu radnje ili tacan tip kabla koji si uzeo.
U Bg postoji jedna dobra radnja - Hanibal na NBgd u piramidi. Proguglati malo za adresu i/ili tel. Ja imam neki nemacki kabl (proizvodjacevo ime ne stoji na kablu nigde) ali je na kutiji bilo nemacko ime (recimo Hama). Tip kabla je s-video na s-video a ima i tzv cinc izlaze tj "grana se". Bio je nesto skuplji ali je univerzalno resenje jer praktikujem rel cesto selidbe pa ne znam na kakav cu televizor da naletim u novom stanu :)

Poslednja izmena:
godinu dana me je mucio power properties :mad:, i mislim da sam konacno resio problem :D

Ustanovio sam da vraca na def podesavanja kada ga skidam, odnosno stavljam na punjac. Medjutim, on ta daf podesavanja vadi iz redzistrija, sa lokacije HKEY_USERS\.DEFAULT\Control Panel\PowerCfg. Napravio sam nov profil na toj lokaciji i postavio ga kao def (identican onom koji zelim da koristim). Na lokaciji HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\PowerCfg sam pobrisao sve profile osim tog jednog koji koristim. To sam sve uradio danas i za sada radi... Ako nekome treba mogu da postavim detaljnije uputstvo... ;)

Nadam se da nema neke tajne lokacije odakle bi sada moga da povuce podesavanja...

Nazad
Vrh Dno