Šta je novo?

Howto: PSX Emulacija

SeeBeen

Jež
Učlanjen(a)
10.01.2005
Poena
380
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD ThreadRipper 3960X
Matična ploča
Asus ROG Zenith II Extreme Alpha
RAM
8x8GB Corsair Vengeance RGB Pro @ 3600MHz
GPU
MSI GeForce RTX 3090
Storage
4x Samsung 980 Pro 1TB
Zvuk
Integrale + Logitech Z-5500
PSU
Asus ROG Thor 1200W
Kućište
Lian Li PC-011D XL
Monitor
3x 27"
Miš & tastatura
ZSA Moonlander + Logitech MX Master 3
Laptop
MBP 14 M1
Mobilni telefon
Samsung S22 Ultra
Pametni uređaji
Smartwatch
Steam
coola_m
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pa posto ovde nema tekstova o emulaciji rekoh sebi da napisem jedan:

Mogao bi neki moderator da postavi temu u sticky, nameravam da stavim jos emulatora u thread!

ePSXe - Verzija 1.6.0

Minimalni Hardware/Preporučeni Hardware

P2 200Mhz MMX/P4 2GHz MMX SSE
64 Mb RAM/512 Mb RAM
Voodoo I/GForce 6600-Radeon X600

Potrebne stvari:
a) Hardware
b) Emulator
c) BIOS
d) Plugin-ovi za grafiku i zvuk

Emulator

Windows Linux

BIOS - BIOS konzole spakovan u .bin fajl

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Možete koristiti bilo koji od ova dva, ja koristim 9002 - fajl iskopirati u bios podfolder

Plugin-ovi - Plugin-ovi za emulaciju grafike, zvuka, gamepadova...

Grafika:

Software Renderovanje - Samo ako imate integrisanu grafičku
Windows Linux
Voodoo Kartice - Radi na svim Voodoo Grafičkim karticama
Windows
ATI/NVidia - OpenGL i D3D plugin-ovi za ATI i NVidia kartice
Windows Linux
ATI/NVidia - OpenGL2 plugin za kartice visoke klase
Windows Linux

Zvuk:

Eternal SPU - Jedan od najboljih pluginova za zvuk.
Windows Linux
P.E.Op.S. DSound - Odličan plugin
Windows Linux

CD:

Mooby CDR - Plugin uz čiju pomoć možete koristiti bilo koji CD image
Windows Linux

Sve ove pluginove iskopirajte u plugins podfolder

OSTALO:

Varanja - Paralela Action replay-u i GameShark-u
Windows

Uskoro i uputstvo za konfiguraciju...

Poslednja izmena od urednika:
Problem kod ePSXe-a je to što se više ne razvija, a kako sam čuo autori su izgubili source, tako da sigurno neće više napredovati.
Mada je definitivno najmodabilniji PSX emulator i ima najbolju grafiku kada se podesi kako treba.
Problem nastaje kod tog podešavanja, uglavnom nije baš tako jednostavno.
Evo jednog interesantnog emulatora koji se još uvek razvija i nije još preboleo sve dečije bolesti. Grafički je slabiji od ePSXe, tj. bliži je originalnom izgledu igara na PSX-u, a prednost mu je to što uglavnom sve šljaka iz cuga.
http://psxemulator.gazaxian.com/

P.S. Mislim da nije legalno ostavljati link do PSX BIOS fajlova.

Tema je super. U cemu je razlika SCPH1001 i SCPH9002? Ovo me najvise interesuje jer sam skinuo samo ovaj prvi dok je drugi deleted.

Ima lepo spakovan .rar sa svim verzijama biosa,sipas i ne mislis :) Necu da kacim ni da linkujem ako kazete da je zabranjeno ali ima da se nadje,vrlo lako.

@dandy

Bez obzira sto se ne razvija i dalje je najbolji! A pravo da ti kazem mislim i da nema svrhe da se razvija jos. Imam kolekciju od 300+ igrica i sve rade!

Evo ga lagano i PS2 emulator radi sve bolje. Kada PS2 budemo shutirali po ulici, a PS3 bude jeftin, proradice i emu za PS2 :D:D

Daj bre, imate po oglasima pravi PSX za 20e sa full opremom, i sve to na TVu mnogo bolje izgleda :)

Pa i nije da na tv-u bolje izgleda,emulator mozes poterati sa vecom rezolucijom,AA,AF,i drugim zgodama.Skoro bas pokusah PS2 sa Gran Turismo 4 i jedva se po menijima krecem ,a cim pocne trka sve ode "k'vragu".I kad ga budu razvili trebace masina koja kosta 1000e.

Evo ga lagano i PS2 emulator radi sve bolje. Kada PS2 budemo shutirali po ulici, a PS3 bude jeftin, proradice i emu za PS2 :D:D

Daj bre, imate po oglasima pravi PSX za 20e sa full opremom, i sve to na TVu mnogo bolje izgleda :)

Driveru ja sam igrao GT2 na staroj masini (K6-2/400 sa Voodoo trojkom i 64 MB RAMa) i presao sam ga u rezoluciji 1024x768 sa svim detaljima. Bilo je usporenja ali vec bi sasvim obican Athlon progutao to :)

Da ne kazem koliko je slika bila bolja na monitoru nego na TVu u onoj 486 rezoluciji :)

Pa i nije da na tv-u bolje izgleda,emulator mozes poterati sa vecom rezolucijom,AA,AF,i drugim zgodama.Skoro bas pokusah PS2 sa Gran Turismo 4 i jedva se po menijima krecem ,a cim pocne trka sve ode "k'vragu".I kad ga budu razvili trebace masina koja kosta 1000e.

U pravu si za to, ali opet na kraju bolje izgleda na TVu koji taman sakrije sve mane :)

Driveru ja sam igrao GT2 na staroj masini (K6-2/400 sa Voodoo trojkom i 64 MB RAMa) i presao sam ga u rezoluciji 1024x768 sa svim detaljima. Bilo je usporenja ali vec bi sasvim obican Athlon progutao to :)

Da ne kazem koliko je slika bila bolja na monitoru nego na TVu u onoj 486 rezoluciji :)

Pa da, i do danas se skoro nije mrdnulo sa emulacijom :) Igrao sam ja GT2 josh na Voodoo3 preko glide-a, e to je bila prava emulacija, radilo mi je u zakucanih 60fps na nekom tada aktuelnom celeronu. Posle na duplo jachoj mashini i Nvidia karti preko DirectXa, radilo sto puta loshije, framerate shetao izmedju 10 i 60, a zvuk pucketao :D

Samo kazem da je veliko maltretiranje emulirati danas PSX koji koshta kao box cigareta :) I PS2 je ultrajeftin za ono shto nudi, za 100e sa full opremom vrlo chesto se pojavi, a sa njim dobijesh i PSX.

Poslednja izmena:
Ma gde bre ima kec za 20 evra, to je sve nešto razvaljeno iz igraonica, sa rasturenim džojpedima i crknutim laserima.
Mislim, da ima za 20 evra, ja bih imao Sony bez obzira što sve radi na emulatoru. Veći mi gušt na TV-u.

Ima ga, u okviru video plugina i zove se prosto "scanlines". :D

Za ostale:

U attachmentu je Cyberpad plugin za mrezno igranje na Epsxe, u LAN-u ili na nekom od internet servera.

I jos jedan dobar link:

http://www.aldostools.com/psxemus.html

Prilozi

• cyberpad kaillera based-v14.zip
    153 KB · Pregleda: 94
ePSXe nema, ali imaju pluginovi!!!

@dandy

Bez obzira sto se ne razvija i dalje je najbolji! A pravo da ti kazem mislim i da nema svrhe da se razvija jos. Imam kolekciju od 300+ igrica i sve rade!

Tja, ja sam uglavnom koristio emulator za Final Fantasy i činjenica je da je radio posle nekih dodatnih podešavanja, ali svuda recimo preporučuju stariju verziju za FF, a mislim da mi je i pucao na jednom delu u FF IX.
Iskreno, voleo bih da se pojavi neki savršeni emulator tipa "sipaš i ne misliš", a da ne moram da izgubim dva dana na podešavanje parametara za igru.

Imas Connectix Virtual Game Station on nema pluginova ni bios. Samo ga startujes ubacis cd i radi. A evo i link http://www.connectix.com/
Jedino je problem sto nije free.

To u principu varira od igre do igre. Na primer, Final Fantasy VII (koji dosta koristi pre-rendered 2D pozadine niske rezolucije) ce izgledati daleko bolje na TV-u nego na monitoru, bez obzira na filtere. S druge strane, Tomb Raider sa svojim 3D poligonima moze da izgleda bolje na monitoru ako se zestoko dotegnu graficka setovanja. Heh, zato je po meni idealan kompromis igrati preko emulatora a sliku prikazati na TV-u preko TVOut-a. :D

Tja, ja sam uglavnom koristio emulator za Final Fantasy i činjenica je da je radio posle nekih dodatnih podešavanja, ali svuda recimo preporučuju stariju verziju za FF, a mislim da mi je i pucao na jednom delu u FF IX.

Neke igre (npr. FFIX i Chrono Cross) imaju problema sa najnovijom verzijom (1.6.0) ePSXe emulatora. Za njih treba koristiti stariju verziju ePSXe-a ili neki drugi emulator. Konkretno, ja sam za Chrono Cross morao da koristim PCSX da bi sve radilo kako treba.

A ja nisam lepo ovo ukapirao...
El cela ova prica bila za Sony 1 ili Sony 2???
Meni treba nesto za PS2, ali, izgleda nista od toga... :|

ајд и ја да приупитам нешто. заиста немам појма о овоме и јуче сам скинуо емулатор. убацио све што треба, и још ми фале игре. на који то фазон иде, мислим да ли је слично као за сега мега драјв 2? где се скидају те игре (ако уопште има да се скидају)? треба ми abe's odissey, ако је неко ово играо.

Ja vidis imam NBA Street vol 2 ali ne znam da izemuliram nikako... :(

Nadjes od nekog ko ima igrice za PSX na cd-u!

И само убацим у двдром и покренем преко емулатора или морам да правим слику?

Moze direktno ali je mnogo elegantnije da se napravi slika jer psx non-stop cita nesto sa diska,kad je disk u DVDromu on stalo radi a kad montiras onda cita sa HDD-a.

Pozeljno je da se slike prave sa CCD-om jer pravi i posebni SUB fajl koji je potreban kod par igrica!

Nazad
Vrh Dno