Šta je novo?

Howto: PSX Emulacija

Evo jednog emulatora koji ne koristi plug-in-ove i relativno je svez.Odlican prikaz slike i najlaksi za konfiguraciju.
http://www.emulator-zone.com/doc.php/psx/psx_em.html

Ja koristim alkohol za ripovanje sa cd-a.Mozesh lepo izabrati sta zelish i moze da kreira i .ccd,.mdf,.iso.U .ccd format se upisuje i sub channel data,neke vrste dodatnih informacija sa cd-a.Ako igra ima ovu vrstu podataka normalan image nece raditi.

CCD-ovi ničemu ne služe ako igre puštate preko ePSXe-a. Subchanneli su korišćeni samo na originalnim diskovima za proveru "originalnosti", čipovani Soniji ne proveravaju subchannele a pošto je igranje ePSXe-om isto što igranje na čipovanom Soniju, slobodno se držite standardnih BIN/CUE i MDF/MDS formata.

Meni Metal Gear Solid ne radi bez Sub fajla :(!

I meni se desavalo da dosta igara nece da rade bez ripovanog sub channela.Jesi li 100% siguran
u ovu gore pricu?Skoro sam skinuo Alien-resurection i koliko mi se cini ima muziku u sub-channelu.Alkohol kad podesish na preset playstation on automatski ukljuci sub-channel.Mislim da nije vredno lupati glavu da li ce da radi ili nece, kad .ccd moze da bude malo veci od mdf-a,ili iso-a,nista znacajno.

Problem kod CCD-a je što ako ga puštaš direktno sa DVD-a gde si narezao kompilaciju igara, tu će biti grdne muke oko čitanja. Čitač će da pročita sektor iz velikog .img fajla, pa oda da skoči par stotina MB napred da pročita njegov subchannel, pa nazad na img pa na sub i tako stalno. Em je sporo, em DVD-ROM "lapara". Ako vam je baš bitno da imate subchannele, čekirajte ih a skidajte u MDF/MDS, mislim da on zapisuje iste redom iza sektora tako da je čitanje kontinualno.

(Inače MGS mi radi bez subchannela, a Alcohol po defaultu chekira .sub za PSX diskove jer podrazumeva da kopirate originale a ne kopije. Sve kopije koje su kod nas kružile su bile bez subchannela jer u to vreme nije bilo softvera koji ih je mogao pročitati, pa čak ni CDRWin)

Hm...mudro zborish,ma vazno da shljaka,koliko vidim najbrze radi sa harda,tako da mi je to praksa.Nego najveci problem mi nije tip image-a,nego emulacija misha.Pokusavam da igram ovo "Vaskrsnuce vanzemaljca" :),koji je inace FPS i to dobar,ali nikako da nadjem emulator koji moze
da emulira pravog misha,a ne misa preko digitalnog kontrolera jer nisu zadovoljavajuci rezultati.

Poslednja izmena:
Preporuka za kontroler.
1. Logitech RumblePad 2. Perfektno se integrise u emulator, a i u sve ostale igrice za PC.
2. USB to PSX input konvertor. Pa povezite PSX joystick. Opet se perfektno integrise u emulator, ali se drugim igricama pravi problem!

Logitech Rumblepad 2 kosta oko 2500-2800din
Konvertor oko 800+joystick oko 15-20e (sa palicama).

Ja imam RumblePad 2 i prezadovoljan sam!

Kome je ovo upuceno!?

Final Fantasy X i X-2 mogu sasvim solidno, ostalo kako-tako.
Pogledaj spisak igara na pcsx2.net/compat.php (bitno je znati da "playable" ne znači da igra radi u tečnom frejmrejtu već samo da emulator može da je izvrti od početka do kraja bez pucanja).

Xenogears ima bag na emulatoru ePSXe na svim verzijama. Autori programa su dali savet da se pritisne F7 ( ili nesto vec ) za preskakanje animacija. NFS 4 dosta seca. Destryction Derby ima bagove u grafici.

PSX v 1.11 ( ePSXe je druga stvar )je dobar i radi iz cuga ( treba mu bios samo), jedino je grafika kao na pravom soniju , odnosno losa. Ali ako se poveze na TV onda nije lose.

Final Fantasy X i X-2 mogu sasvim solidno, ostalo kako-tako.
Pogledaj spisak igara na pcsx2.net/compat.php (bitno je znati da "playable" ne znači da igra radi u tečnom frejmrejtu već samo da emulator može da je izvrti od početka do kraja bez pucanja).

Da se nadovezem, solidno znaci da negde radi normalno negde ima usporenja i ona budu cak do 3 frejma u sekundi. Valjda ce uskoro izaci verzija 0.94 koja ce doneti poboljsanja u smislu optimizacije. A na strani koju je voodoo naveo pored vecine palyable igara stoji verzija 0.94.

Jer ima negde verzija 0.94 da se skine?

Nema, to je work-in-progress verzija koja je dostupna samo njima.

Imam jedno pitanje ... izvinjavam se ako je bilo vec pomenuto ali trenutno nemam vremena da procitam ovu temu od prvog do poslednjeg slova ...

Moje pitanje je ... da li mogu da igram igrice za sonny na kompu ?

Imam jedno pitanje ... izvinjavam se ako je bilo vec pomenuto ali trenutno nemam vremena da procitam ovu temu od prvog do poslednjeg slova ...

Moje pitanje je ... da li mogu da igram igrice za sonny na kompu ?

Da,mozes.I savetujem ti da procitas temu,bice ti sve jasno.

hocu sigurno ... samo nisam mogao veceras ... imam na raspolaganju ceo sutrasnji dan :D

Evo procitao sam ... ali vidim da su ovde koliko sam ukapirao pominje sony a ne sony2 ... mene u stvari to interesuje ...

Da li ste probali Crash Team Racing preko ePSXe 1.6? Ja nikako nisam mogao da ga poguram... doduse nisam probao sa starijim verzijama... A connectix moze da ga pogura ali je grafika bedna i ne postoji podrska za Multipad tj. 4 igraca....

Imam problem: skinuo sam igru Dragonball Z Budokai i kad pokrenem preko emulatora za PS2 pojavi se samo crni ekran, nema slike, to kad idem na ono - open cd/dvd, a kad odem na execute igra krene (intro) i izbaci mi error i izadje iz igre!
Sta mi je ciniti?

Onda probaj drugi plagin za grafiku ili zvuk, proveri da li CD/DVD plagin u opcijama pokazuje na pravi drajv gde ti je disk, itd.

Da li mora igra da bude narezana na CD ili moze i preko image-a?
Uspeo sam da dodjem u meni sonijev (valjda, nikad nisam igrao na PS2), ali kad odem na ono browser pa na ps2 disc nece da ucita. Da li je to zbog toga sto koristim image umesto DVD?

Poslednja izmena:
Moze da bude zbog 101 stvari. Procitajte FAQ, i dva tri neoficijelna tutorijala. emulacija PS2ke na PC nece da zazivi jos 2 godine minimum!

Uspeo sam da pokrenem igru!
@Coola
Od svih tih 100 nacina, ja sam izabrao najgluplji. Kad sam extraktovao imidz iz rar-a onda sam extraktovao fajlove iz tog imidza i od tih fajlova napravio imidz, koji nije radio:wall:!

E sade: Igra mi u meniu pici >200fps, a u igri ~15fps. Jel mogu nesto da uradim da to ide malo brze? Probao sam sva 4 plagina za grafiku i nikako da krene postenski! Citao sam da se pcsx2 najvise oslanja na CPU, a da mu ovaj moj nije dosta, ne verujem!

Verovatno ne koristi 2. procesor... tako da mu 2.5GHz mozda nisu dovoljna...

Vrh Dno