Šta je novo?

How to: PS2 Emulacija

ps2 emulator sredjen i ispeglan,
kome treba nek se javi na pm za linkove sa sve biosom i pluginovima.
Odigrao re4 i GOV na 60 fps bez ijednog problema.

Dosta toga fino radi, ali nikako da namestim za klinca The Mark of Kri i Maximo vs Army of Zin.

Kod prvog je kao neki nevidljivi zid, dok je kod drugog neka senka oko karaktera koja dosta smeta.
Ima li resenja? Software mod radi ali je jako nizak fps.

Inace koristimo setovanja DX11 hardware, pretezno u 1920x1080 (konfiguracija u Moja masina)

Drugari, ako nekome nije problem, da mi posalje linkove za emulator kao i sve pluginove i bios fajlove koji su mi potrebni da podesim ceo emulator. Pre svega bih igrao samo GOW.

Drugari, ako nekome nije problem, da mi posalje linkove za emulator kao i sve pluginove i bios fajlove koji su mi potrebni da podesim ceo emulator. Pre svega bih igrao samo GOW.

I meni treba ovo isto, ako mogu i meni linkovi na PM da podesim emulator :)

Startovao sam God of War, radi lepo za sada ali ne mogu da namestim komande na tastaturi i misu tj rade delimicno. Sve komande sam lepo mapirao ali kretanje mi radi samo napred iako je mapirano wsad za napred, nazad, levo, desno. Jel imao neko slican problem?

PS Hvala clanu Dexter013 za BIOS-e :)

Ma kupi lepo džojped, pa se igraj kao čovek :)

Ma kupi lepo džojped, pa se igraj kao čovek :)

Ali ja imam dobar djojped sa forcefeedback-om i nikako ne mogu da se naviknem da igram sa njim ili bnilo kojim drugim :( NEgo, uspeo sam da namestim kontrole, malo sam cesljao po forumima, izabere se samo direct input za tastaturu i misa i onda nema nikakvih problema.

Igram God of War prvi deo, imam uglavnom oko 60 fps-a, min sto sam uspeo da vidim je bilo oko 42-3 fps-a, znaci to radi skroz ok. Pod GS podesavanjima sam izabrao da prozor bude 1920x1080, vsync nisam ukljucivao jer ne vidim frame tearing, da li postoje neki tweakovi da namestim da igre izgledaju jos lepse? Mislim da sve drzim na default podesavanjima, BIOS sam izabrao neki Europe 2004 mislim. Nekada primecujem lag kao da fps padne ispod 30 ali brojac pokazuje 59/60 - bas cudno?

Aj da refreshujem temu sa jednim pitanjem. Imam neki emulator, pise na njemu: PCSX2 1.0.0 (r5350) E sada, uzeo sam emulator samo zbog jedne igrice i upravo ta igra pravi problem. Igra je Juiced, i nekako je usporena, i slika i ton. Da je neki player znao bih da ubrzam par puta, ali ovo ne znam. Aj ako mi mozete pomoci, jer mi se bas igra ova kultna igra.
Takodje ne savetujte mi PC verziju, jer sam krv pljuno oko virtual memory problema i na kraju digao ruke od istog. Tako da mi preostaje samo PS2 emulator verzija.

Nesto sam sredjivao oko emulatora, radi normalno samo sto imam problem oko tekstura u obliku ogledala. Da li zna neko kako se to sredjuje?
Ovako izgleda problem:
Untitled.jpg

jel neko probao gta vcs da igra? ja sam doso skoro na pola igre i sad sam u drugom delu grada ali nekako mi igra odjednom kao da koci ima li mozda neki novi tutorial uputstvo ili bilo sta ako se neko igrao sa ovim nek javi, posto je proslo odavno od verzije 0.98 koliko sam video o kojoj se prica ove par strana unazad...

Jel uspeo neko da igra Syphon Filter Omega Train? Imam pcsx2 1.2.1 r5875 i u prvoj misiji je crna slika skroz, misija pre te, tj. tutorial radi normalno... Citam da ima neki bug sa flashlightom pa zato ali ne vidim resenje

Moze li se lepo i normalno odigrati Gran Turismo preko ovih emulatora?

Neki od nas nemaju TV, pa je emulacija opet bolja varijanta :p

Ima li emulator za PS3? Vidim da ima neki ali da li je neko probao?

Ljudi, PS2 kosta 30e :)

+1 to sam i ja govorio. Svoj primerak sam kupio ima 3 godine za 35eur i prezadovoljan sam. Stigao je sa 2 gemepada, 1 gamepad je posle nekog vremena (1-2 godine) od koriscenja propao i nisam zalio para da kupim originalni za 35-40eur. Nemoze emulator nikada zameniti pravu stvar ;)

Upravo, ne isplati se emulacija. Fazon je izgleda da ljudi to ne rade da bi igrali neke igre, nego da bi cackali do bekonacnosti :)

Slažem se, npr. ja sam x puta igrao Metal Gear na ps2, a igrao sam i na emulatoru, čisto da vidim kako sve to radi. [emoji3]

Upravo, ne isplati se emulacija. Fazon je izgleda da ljudi to ne rade da bi igrali neke igre, nego da bi cackali do bekonacnosti :)

Neki ljudi nemaju TV, a nemam ni mesta u kući za još jedan uređaj, plus diskove sa igrama (ne pamtim kada sam poslednji put narezao neki DVD, a bacio sam ih jedno 2000 u poslednjih godinu dana, jer mi više ničemu ne služe).

Nemanje TVa je jedino objashnjenje, ali mislim da su retki koji nemaju nikakav TV i istovremeno nikakav prikljucak na monitoru da se ubode PS2.

Treba imati na umu i da emulator nije isto sto i PS2, ali to je opet ona prica sa ljudima koji kupe nesto da bi budzili da radi, ne da bi ga koristili :)

Sto se tice DVDova, ne znam da li je gore imati gomilu DVDova ili te iste podatke na 30TB hardova :)

Poslednja izmena:
Pa svakako je bolje imati 30 TB na desetak hardova, nego na 7000 DVD-ova...

Najbolje je imati brz net i na klik doci do zeljenih podataka vrlo lako i brzo.

Ja imam i PS(ne rade sve na PS2) i PS2, ali neću da ih vadim i da mi zauzimaju(sa sve kablovima) pola sobe(malo preterujem), nego jednostavno da imam sve na jedan klik.

E sad to je moja ideja. Sad ja sam baš neuk(možda i glup,ko zna) kad je emulacija u pitanju.

:rupa:
Tako da za sve(članove) imam par pitanja.

Skinuo sam poslednju verziju PCSX2 1.2.1 i kad hoću da je pokrenem dobijem pcsx2-r5875.exe - Entry Point Not Found
ispod: The procedure entry point GetLogicalProcessorIngormation could not be located in the dynamic linc library KERNEL32.dll.

Pa sam onda skinuo verziju 1.0.0

Namera mi je da igram:
http://coolrom.com/roms/ps2/41522/Romance_of_the_Three_Kingdoms_VII.php
http://coolrom.com/roms/ps2/41388/Romance_of_the_Three_Kingdoms_VIII.php
http://coolrom.com/roms/ps2/41258/Romance_of_the_Three_Kingdoms_IX.php
http://coolrom.com/roms/psx/39195/Civilization_II.php
MGS2
MGS3
:(

Ako može neko da mi nacrta ovu glupu osnovnu stvar koju ja izgleda ne shvatam(i za ove romove koji su u bin+cue formatu, da li ih preko iso konvertera prebacijem u .iso ili može klasično preko .cue?) :Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje

Poslednja izmena:
Ako može neko da mi nacrta ovu glupu osnovnu stvar koju ja izgleda ne shvatam(i za ove romove koji su u bin+cue formatu, da li ih preko iso konvertera prebacijem u .iso ili može klasično preko .cue?) :Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje

Zaboravio sam ovo da dodam ''NVIDIA GeForce FX 5700LE (6.14.11.6371)
C:\Program Files\PCSX2 1.0.0\resource(917,15): error X4532: texlod not supported on this target''

Posle ovoga puca emulator.

Malo sam se igrao sa emulacijom Gran Turisma 4 Pal verzije proteklih nekoliko dana, i mogu da kazem da je emulacija odlicna, sa mojim i3 na 3.4ghz i r7 250 grafickom fps je zakucan na 50 sto je maksimalan fps za pal verziju. Za emulaciju sam koristio najnoviji pcsx2 emulator 1.4.0. Evo mojih podesavanja za one koji imaju slicnu konfiguraciju kao ja ili nesto jacu

Capture_1.JPG Capture_2.JPG samo jos da napomenem da ko ima jaku graficku moze da proba internal resolution 3x native ili vise :wave:

Nazad
Vrh Dno