Šta je novo?

How to: PS2 Emulacija

ја имам исте такве контролере (made by china), и ради ми како треба. пробај lilypad плагин за џојстике.

Da napomenem da mi sa verzijom Pcsx2-r2994 Fatal Frame 3 radi odlicno. Gotovo bez igubljenog frejma.

@Fizičar, overklokuj. :) Ja sam moj klokovao na 3ghz i sasvim stabilno radi vec nekoliko meseci. A emulatori ubivaju. :D Taj tvoj procesor bi trebao da moze da se klokuje dobro.

***napomena: overklokujes na svoju odgovornost, za slucaj da krene naopako. Poseti podforum za overklokovanje, ima ljudi koji ce ti pomoci.

Dobar savet :)
Samo da se prvo nateram da menjam cooler na procesoru :D

http://pcsx2.net/downloads.php?p=publicbeta
ту су нови плагинови

http://www.mediafire.com/orleans
одатле сам скинуо бета верзију емулатора
Pcsx2-iop-r2661.7z

подесио биос, њега стварно не могу да ти кажем одакле сам скинуо јер се не сећам.

то је то :)

Ponesen ovom porukom rkao sam se oko Fatal Frame-a bez da sam imao iskustva sa PS2 emulatorima. Sem sto sam izgubio dve noci nista nisam postigao. Sve vreme sam se vrteo oko toga da ja pravim neku krupnu gresku u koracima, ali mislim da nije bilo do mene.

http://pcsx2.net/compat.php?p=1&c=f&s1=0&s2=0&s3=1&s4=1&s5=1

Ovde lepo pise da je sa novijim verzijom emulatora FF igriv. Moje pitanje je prosto, da li se moze verovati ovoj statistici?

Ljudi, skinuo sam najnoviji emulator PCSX2, i ne mogu da igram God of war. Tačnije, mogu, ali su mi grafika i zvuk neispravni.

Evo i screen shot-a

Jel imao neko slična iskustva, kako da rešim ovo?

Ponesen ovom porukom rkao sam se oko Fatal Frame-a bez da sam imao iskustva sa PS2 emulatorima. Sem sto sam izgubio dve noci nista nisam postigao. Sve vreme sam se vrteo oko toga da ja pravim neku krupnu gresku u koracima, ali mislim da nije bilo do mene.

http://pcsx2.net/compat.php?p=1&c=f&s1=0&s2=0&s3=1&s4=1&s5=1

Ovde lepo pise da je sa novijim verzijom emulatora FF igriv. Moje pitanje je prosto, da li se moze verovati ovoj statistici?

Kao sto sam rekao "sa verzijom Pcsx2-r2994 Fatal Frame 3 radi odlicno". Licno sam igrao igru na emulatoru. Rade i prethodni delovi. Skini emulator samo sa nekog vareza. Tu su obicno vec podeseni, samo da se igra.

P.S. Koji racunar imas?

Ljudi, skinuo sam najnoviji emulator PCSX2, i ne mogu da igram God of war. Tačnije, mogu, ali su mi grafika i zvuk neispravni.

Evo i screen shot-a

Jel imao neko slična iskustva, kako da rešim ovo?

Imas god of war 2 da se "nadje" vec pripremljen za igranje na PC-u.

eto , preteche me kuzma ...

inace prvi GOW radi perfektno ako 'kupis' dual layer verziju od 7+gb ;)

Meni GoW2 radi OK, verzija na dvd 9 ali sam proc klokovao na 3,0 ghz. I da znas, za emuylaciju je procesor najbitniji, a graficka je na drugom mestu. Mada GoW svima secka cak i na 3,6 ghz. Mozda ce zvucati glupo, ali ako ti je stao do igre ili kupi konzolu ili je pozajmi, jer je upgrade zbog emulatora neisplativ.

Ja licno imam konzolu, a sa emulatorom se samo zezam. Emulator ima svojih prednosti, ali nije jos uvek savrsen. Jos uvek je konzola bolja, a za 13000 koliko kosta , postala je definitivni best buy.

Mada za ige koje rade , emulator je mnogo bolji. :)

Ja licno imam konzolu, a sa emulatorom se samo zezam. Emulator ima svojih prednosti, ali nije jos uvek savrsen. Jos uvek je konzola bolja, a za 13000 koliko kosta , postala je definitivni best buy.

Ima i za 12500, ja uzeo skoro, cinilo mi se isplativije to nego da popravljam laser na starom PS2, a hteo sam da se podsetim nekih klasika.

Da li postoji ps3 emulator, i da li je neko uspeo da pokrene tekken 6 na pc-ju ,i ako moze screenshoot, da vidim da li da se muchim ili ne :)

Ne postoji još uvek, niti će u skorije vreme.
Tek je PS2 koliko-toliko dobro emuliran, a i za njega ti treba barem dual-core na 3+ GHz.

Da li postoji ps3 emulator, i da li je neko uspeo da pokrene tekken 6 na pc-ju ,i ako moze screenshoot, da vidim da li da se muchim ili ne :)

Lol :D
Trebala bi omanja serverska farma da bi se emulirao PS3.
Jel znas da on ima Cell CPU sa 7 jezgra u sebi ? :wave:

Lol :D
Trebala bi omanja serverska farma da bi se emulirao PS3.
Jel znas da on ima Cell CPU sa 7 jezgra u sebi ? :wave:

Moze da ima i 50 kad ne moze da 'renda' travu u Mafiji 2.:d Sorry za off morao sam:d

Prvo, evo linkova za nove verzije emulatora:
http://http://www.emucr.com/search/label/PS2/

Drugo, evo gde na proverite napredak emulatora:
http://http://code.google.com/p/pcsx2/source/list

Evo nekih otkrica:

Neke igre, kao Tekken 5, Tekken Tag, i druge, na pravom ps2 hardveru rade na konstantnih 60fps-a, dok igre: God Of War, God Of War 2 i Shadow Of The Colossus na pravom hardveru rade na oko 30fps-a, (Shadow Of The Colossus pada i ispod 20).

Kako je frameskipping nemoguce predvideti zbog arhitekture ps2, sve igre moraju da se emuliraju na 60fps, da bismo dobili 100% brzine (u protivnom igra "ide" usporeno). Ali, ako je igra i na pravom hardveru renderovana na 30fps-a, sve sto treba uraditi je:

podesite

NTSC Framerate: 30.0
PAL Framerate: 25.0

Sada ce, recimo, God of War iako renderovan na 30fps-a raditi sa 100% brzine. Sto znaci, nema potrebe za koriscenjem VU Cycle Stealing Hack-a, tako da nema nikakvih grafickih bagova (zbog ovog speed hack-a Kratos trepce.).

Ako bismo u ovom slucaju pokrenuli neki od Tekken-a, igra bi radila duplo sporije, jer smo prepolovili framerate njenog renderovanja na pravom hardveru.

Nadam se da ste nesto shvatili :)

Sa C2D procesorom na 3700mhz bez speed hackova postizem 45-60 fps-a na god of war-u 2, tako da sa NTSC Framerate-om podesenim na 30 (imam ntsc verziju igre) god of war 2 radi savrseno u HD rezoluciji, sa konstantnih 100% brzine... jedini poblem su "filmici" (FMV scene) kojima je zbog ovog prepolovljen framerate, ali je zato gameplay savrsen.

Ako mogu nekako da pomognem, pitajte...

Poslednja izmena:
Snasao sam se za BIOS. Nabavio sam Teken5 i jedva cekam da isprobam, kako kod vas, jel radi Teken?

Poslednja izmena:
Koji bios je najbolje da koristim. Sa neta sto sam skinuo nalazi se njih vise, ima i evropskih,japanskih i americkih verzija konzola

Poslednja izmena:
Emulator traži što brži procesor da bi radio kako treba, a nezgodno je i to što koristi samo 2 jezgra, pa ti quad-core ne pomaže.
Postoje i neke opcije za ubrzavanje koje bi možda mogao da probaš.
Ja trenutno nemam vremena da se zezam sa njim, a od igara sam probao Final Fantasy X i Final Fantasy XII, gde je XII umeo da štucne na mom CPU koji radi na 3.4GHz.

Emulator traži što brži procesor da bi radio kako treba, a nezgodno je i to što koristi samo 2 jezgra, pa ti quad-core ne pomaže.
Postoje i neke opcije za ubrzavanje koje bi možda mogao da probaš.
Ja trenutno nemam vremena da se zezam sa njim, a od igara sam probao Final Fantasy X i Final Fantasy XII, gde je XII umeo da štucne na mom CPU koji radi na 3.4GHz.

Onda sa 2.3ghz ne vredi nista... Da video sam onu opciju Speedhack i to sam podesavao ali sa tim bude slika crna skroz, nasao sam neko uputstvo i po tom sam isao po podesavanjima i radi igra ali bedno... steta a bas mi se igra Tekken

Sa najnovijom betom moguce je igrati personu 4 bez problema. Samo treba da se za zvuk postavi Synchronizing mode u Async mix. Onda cak i ako dodje do gubitka nekog frejma (sto se desava i na pravoj konzoli), nece doci do problema sa zvukom. I tako da se usporenja nece ni primecivati. To je dobro za RPG igre, dok za brze akcione igre , mislim da nece bas puno pomoci.

скинуо сам Fatal Frame 4, али за Dolphin, који ради али на јапанском. да ли је неко успео да покрене игру на енглеском?

Ja sam probao god of war2 sa ovom masinom(amd 7750,ati 4830,5gb ram) i nisam se bas proslavio,a kako cujem tesko je preci 30fps u gow2.Ako je neko dobio bolji rezultat neka prijavi.

Meni je cas leteo , cas se vuko ali ne sa slabim frame rateom vec jednostavno sve uspori kao usporeni snimak , i onda opet nastavi i tako sve u krug.

izludjivalo me tokom borbe (a igra je sva u vezi sa borbom) tako da sma batalio i odigrao GoW collection na ps3 :d kao covek.

Nedavno mi je "riknuo" PS2 a prije sam često igrao na ePSXe igre za PS1, pa sam se *****avao oko brojnih emulatora za PS2 ali nikako na pravi da naletim, plug-inovi nisu problem, samo bi me interesovalo: koji je trenutni najbolji (najstabilniji) emulator sa što manje bug-ova ?

Nazad
Vrh Dno