Šta je novo?

How to: PS2 Emulacija

Skinuo sam ovaj najnoviji PCX2 (9.06 valjda) i BIOS za njega . Takodje sam skinuo i ovaj graficki plugin GSDX .

Treba mi pomoc oko 2 stvari :

1)PLUGIN za zvuk (ne mogu ga nigde naci)

2)I kako da namestim da mi radi PS3 sixaxis kontroler , nista ne razumem ...

MGS3 mi ''stize'' za sat vremena , pa brza pomoc bi bila dobrodosla .

Ako je zabranjen postavljanje linkova za ta 2 plugin-a ovde , posaljite uputstvo na PM.

Hvala unapred :D

EDIT: SNASAO sam se za sound plugin , samo mi treba pomoc oko kontrolera ...

Poslednja izmena:
Evo ti moja podesavanja, na kojima igra radi odlicno.
E sad sto se tice sixaxisa, tu ti ne mogu pomoci, ali ne znam sto ne bi radilo, kad radi ovaj moj low budget Saitek P580. Ja sam koristio Lilypad 0.9.11.

Prilozi

• MGS3 S podesavanja.JPG
    MGS3 S podesavanja.JPG
    49.2 KB · Pregleda: 100
  • MGS3 S podesavanja 2.JPG
    MGS3 S podesavanja 2.JPG
    27.4 KB · Pregleda: 93
Igra i sve radi , ali SIXAXIS ne radi . Samo svetla ta 4 crvena svetla na njemu ... :S:

Da li sixaxis uopste moze raditi na PC-ju ?

Moze, izasao je win driver odavno. Google it.

Inace zadnja verzija pcsx2 emulatora je 0.96 v1329

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
je l' ima negde patch za gow2 koji sprecava zakucavanje posle FMV scena???

Konacno poceo MGS3: Subsistence, PAL verziju.

Igram vec 2 sata, nema nikakvih problema. Radi bez ikakvog usporavanja, konstantno 46-50fps, nijedan speedhack nije ukljucen(!). Samo mi je u jednoj cutsceni malo usporilo, palo na 30fps.

Koristim poslednju betu r1329 i gsdx1425

Poslednja izmena:
Pokrenuo i Shadow of the Colossus. Maksimalan fps sa svim ukljucenim speedhackovima. Ubio 5 kolosa, za sad nema problema. Ali se desava da donja strana, nekih 50 pisksela nekad trepce, kao da je odvojena od ostatka. Ali ne smeta mnogo, ubijanje kolosa je dovoljno interesantno da i ne obracam paznju na to :)

Videcu da skinem God of War 1 ovih dana. Phenom II x2 550 je savrshen za ps2 emu :D

Ubio 5 kolosa, za sad nema problema. Ali se desava da donja strana, nekih 50 pisksela nekad trepce, kao da je odvojena od ostatka.

Stikliraj "Native" kod "D3D Internal Resolution" opcije u podesavanjima za grafiku (GSDX plugin). Igra ce se tada prikazati u nativnoj PS2 rezoluciji pa ce izgledati nesto losije ali nece biti treperanje (mada jos uvek ima problema sa senkama, koliko se ja secam).

Choose your poison :-devil-:

Ljudi pomagajte. Ne radi emulator. Kada pokrenem posle par sekundi pojavi se send don't send error. Ova zadnja verzija je 0.96. A igru pokrecem sa cd-a. U pitanju je Devil May Cry. Sta da radim?
Inace nabavio sam nov racunar. Konfiguracija je phenom x3 710. asus 4770 512, 4gb ddr2, windows xp sp2.

evo i slika podesavanja

Prilozi

• ps2.jpg
    ps2.jpg
    42 KB · Pregleda: 63
Ljudi pomagajte. Ne radi emulator. Kada pokrenem posle par sekundi pojavi se send don't send error. Ova zadnja verzija je 0.96. A igru pokrecem sa cd-a. U pitanju je Devil May Cry. Sta da radim?
Inace nabavio sam nov racunar. Konfiguracija je phenom x3 710. asus 4770 512, 4gb ddr2, windows xp sp2.

evo i slika podesavanja

I da tamo kod graphics inace stoji gdsx 890. Al sam bio isprobavao svaku mogucnost, pa stoji zerogss

Ako promenis avatar mozda ti i pomognem :d.
Stavi najnoviji directx, to resava taj problem.

Evo stavio sam na download martovska verzija 2009. To je koliko vidim poslednja.

Pusti sad avatar :)

Poslednja izmena:
Opet nece. Jos neki predlog?

Pa ne znam sta drugo. Znam da je na oficijelnom forumu to uvek nudjeno kao resenje.

http://forums.pcsx2.net/
Pa na search ukucaj Devil May Cry (koji vec deo), pa citaj teme sa problemima...

Pogledacu. Mada ne znam mozda je problem u disku, jer ga ja sa dvd-a mountujem na alcohol pa odatle pokrecem. Mada ajd videcu uskoro bi trebao da nabavim God of War, pa kao iso file da ga isprobam.

Nabavio sam God Of War, i pokrene se, radi. Ali kad krene igra padne na 22 fps-a, zvuk je jako los, i neka siva senka konstanantno prekriva polovinu ekrena. Znaci kada pocinje igra intro radi sve kako treba ali u igri jako lose. Igra se ali usporeno. Sta da radim? Sto se tice DMC to disk nije nista valjao pa nije ni moglo da se pokrene.

E ovako. Skinuo sam betu 1329, stavio vu hack na maksimum. Igra radi extra, 60 fps-a, ali non stoji zelena boja preko celog ekrana i ne mozes je skloniti nema sanse. Uzeo sam sa teme i neki fajl koji kao uklanja zeleni ekran, ali nista ne pomaze. A extra je igra, nema sta. Za ono malo sto sam odigrao i to sa zelenim efektma :)

Skini najnoviji GSdx graficki plugin (mislim da je beta, isto negde na forumu, odakle si skinuo i taj beta pcsx2 emulator), jer ocigledno da on nesto zeza, ili dzaraj po podesavanjim tog sto imas (pixel shader 2 ili 3.0, texture filtering, alpha correction,... ).

Poslednja izmena:
Evo sad radi kako treba. Jos sam i stavio neki gsdx koji bas namenjen za God Of War pa nema one magle. Radi tu oko 60 fps, oce da padne ponekad na 35-40fps na par sekundi, i glavni lik povremeno zatreperi, al to nije problem. E kad se ovo predje onda GOW 2, pa Devil May Cry 1 i 2, Shadow of Colossus i jos neki hitovi sa PS 2 koji zasluzuju da se odigraju.

Evo nabavio sam i ispravan Devil May Cry. I naravno opet neki problem, mada moguce da je do verzije igre. Igra nema nikakvih grafickih bagova i tome slicno, ali radi maximalno 50fps i igra se vuce. Al ne moze da predje 50 fps ni u meniju, bez obzira dal su speed hackovi upaljeni ili ne. E sad ako sam ja dobro razumeo pal igre rade maximalno 50fps a ntsc 60fps. Ovo ne znam koja je verzija al 50 fps-a je maximala, i u intro sceni zvuk ide brze od videa i ima problema. Znaci govori lik nesto i recenica se napola prekine. Jel ovo problem do verzije ili nesto drugo?

To se i meni desava da zvuk ide brze od videa, ali u samoj igri imam maksimalan fps i nemam graficke bugove.

Za zvuk sam nasao. Mora da se stavi zeroSPU2 plugin. Al i dalje igra sporo radi, a ima maximalan fps, 50. Posto je pal verzija.

sad bi meni zatrebala neka pomoc...:d

Naime,igre rade,sve mi radi,to umem...:)

Ali,ono sto ne kontam je.

XP,32-bit,SP3..

PCSX2 0.9.4/5/6 (imam te 3)
Fraps 2.9.4/8 (imao 4 sada 8)

Kada god ukljucim FS u gsdx verzija 0.1.4+(do gsdx 0.1.14 (1451 revizija)) ja nemam fps counter,niti Fraps "detektuje" moj PCSX2,pa tako i NE Radi...Imao sam i 2.9.2 i ni taj nije radio..

Znaci nijedan fraps ne radi u FS,a kamoli windowed....ima li neko "neko" resenje???

hvala unapred...

Poslednja izmena:
Smackdown vs RAW 2008, kako podesiti kontrole za džojstik običan, jel treba neki bolji plugin, šta znače skraćenice bilo šta ?

Lilypad radi sa svim igrama, ne bi trebalo da bude problem.

Kakve skracenice?

Nazad
Vrh Dno