jocasylver
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 03.11.2021
- Poena
- 185
I ja sam mu to rekao ali on tvrdi da se desilo.Kad je telefon zaključan ne bi trebalo da može da se aktivira plaćanje, a kamoli kad je isključen ekran.
I ja sam mu to rekao ali on tvrdi da se desilo.Kad je telefon zaključan ne bi trebalo da može da se aktivira plaćanje, a kamoli kad je isključen ekran.
Nikada ni na jednom telefonu nisam to radio. Veoma često plaćam telefonom, karticu čak i ne nosim. Nemoguće je platiti bez otključavanja telefona. Ne vidim svrhu da uključujem/isključujem mob?! Onda bi bilo lakše uzeti karticu. I na kraju uvek dobiješ obaveštenjeo transakciji...OK, sada mi je jasno. Držite NFC isključen, palite po potrebi. Nije mi to palo na pamet.
Iskreno ne placam mnogo karticom, mozda 1 transakcija u 3 dana.Pa to je feature te aplikacije. Ona je vjerovatno imala dozvolu da isključuje i uključuje NFC. Zašto ne bi držao NFC stalno uključenim?
Ja ga zbog toga i zbog ne bezbesnih razloga drzim uvek iskljucenim. Lako se prevuce padajuci meni na dole i ukljuciUključen mi je već godinama na telefonima, pretpostavljam da je razlika na dnevnom nivou ispod 1% utroška baterije.
Ma da mi neko ne hakije, ne svuce dok je upaljen, a zbog baterije prevashodno, jer i taj 1% sto trosi i to mi znaciZbog čega toga i zbog čega misliš da nije bezbjedno?
Da li postoji ova opcija na honoru?Na ajfonu je stalno uključen, mislim da ni nema opcija da se isključi. Ja sam samo bio podesio dvoklik lock dugmeta da pozove wallet
Grešiš. Da bi bila ugrožena bezbednost mora da bude u kontaktu sa drugim uređajem ( ne može više od 1-2 cm) i otključan telefon. Ne troši bateriju kad je konstantno uključena opcija nfc.Ja ga zbog toga i zbog ne bezbesnih razloga drzim uvek iskljucenim. Lako se prevuce padajuci meni na dole i ukljuci
Ne bi se slozio da ne trosi. Probaj i sam pa ces se uveriti. Sve sto ima veze sa konekcijom, placanjem sve to trosi baterijuGrešiš. Da bi bila ugrožena bezbednost mora da bude u kontaktu sa drugim uređajem ( ne može više od 1-2 cm) i otključan telefon. Ne troši bateriju kad je konstantno uključena opcija nfc.
A što se tiče lakoće uključivanja, pa sve je lako uključiti ali onda gubi smisao, lako je i karticom platiti, pa i kešom ako ćemo pravo, samo nek je para
Hajde da ne budemo toliko isključivi. I treba da troši bateriju,da hoću neki uređaj da ne troši ja bih ga isključio i ostavio u fioci. Ovaj uređaj ima solidnu bateriju i brzo punjenje tako da ako ga moram uključiti da se puni 2 sata ranije pristajem na to. Što se sigurnosti tiče pa ništa u životu nije 100% sigurno, ukradu ti život a ne jedan telefon... Samim tim što poseduješ telefon ništa nije sigurno! Ni na jednom dosadašnjem uređaju nisam gasio NFC. Držim da ja koristim njega ,a ne on mene. Pa dok traje...Ne bi se slozio da ne trosi. Probaj i sam pa ces se uveriti. Sve sto ima veze sa konekcijom, placanjem sve to trosi bateriju
Nisi me shvatio, mislio sam da ne troši kad je uključen, a ne koristi se. Naravno da kad prineseš pos čitaču mora nešto da potroši ali to će trošiti i ako ga isključuješ.Ne bi se slozio da ne trosi. Probaj i sam pa ces se uveriti. Sve sto ima veze sa konekcijom, placanjem sve to trosi bateriju
Pa kako kad mora da se ostvari kontakt između dva uređaja?Mislim da je više bilo reči o bezbednosti. Ako ti je NFC uključen stalno, i vezana kartica na njega, ako je telefon otključan sa kartice može da se skine novac, to je jasno. Ne znam da li oni aparati za skidanje novca koje lopovi koriste imaju neku fintu da skinu iako je zaključan a stoji ti u džepu recimo, znam da sa kartica može
Ovo se već godinama uspešno radi po gradskim prevozima širom sveta, u gužvi, zato se i prodaju novčanici sa rfid zaštitom, kako za lične podatke tako i za novac ( https://www.amazon.com/rfid-wallet/s?k=rfid+wallet ). A za telefone sam rekao da ne znam da li ima neka finta da se po istom principu skine novac iako je zaključan a stoji ti recimo u džepu ili rancuTom logikom mogu i da ti skinu novac sa fizičke kartice jer tamo nema isključivanja nfc-a.
Ja iskreno to nisam primetio...Razmisljam da uzmem magiju 7pro ,ali me malo odvraca od kupovine informacija da mu je posle zadnjeg updata baterija curi ko blesava ima li istine u takvim pricama?
Battery leak... Bullshit
Baterija je nevjerovatna kao i sam uredjaj. Imao sam s24u pre i brt ovo je onaj feeling koji nemaš u drugim taborima
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari