Šta je novo?

Honor Magic7 Pro

Ovako, dosta se dvoumim između MP7 i OP13.
Iskreno mrtva trka između modela. Jedino što me oko OP13 brine je pojava zelene linije preko ekrana,to je baš bzvz,jer ganjam indijsku verziju preko KP.
Za MP7 vidim da su mišljenja dosta podeljena - ili se ljudima kamera sviđa ili ne. Iskreno,ja jako slabo snimam tako da mi je video snimanje najmanji prioritet.
Oba modela preko KP koštaju 750e tako da mi odluka još teže pada.
Imao sam op sad imam honor. Prijasnje flagship modele. Generalno sve je to tu negdje ali Honor je meni bolji. Ono kaj mi je kod OP bolje je software. Ima puno više opcija i bolje je organiziran, logičan. Kod honora mi je bolja hardwareska strana. Prvenstveno omjer ekrana, nešto je siri, ima neke sitnice više kao IR te 3d senzor koji mi je nakon sto sam ga isprobao postao obavezna stavka svakog budućeg telefona. Uvijek preferiraj modele namjene tvom tržištu ako već možeš birat.

Imao sam op sad imam honor. Prijasnje flagship modele. Generalno sve je to tu negdje ali Honor je meni bolji. Ono kaj mi je kod OP bolje je software. Ima puno više opcija i bolje je organiziran, logičan. Kod honora mi je bolja hardwareska strana. Prvenstveno omjer ekrana, nešto je siri, ima neke sitnice više kao IR te 3d senzor koji mi je nakon sto sam ga isprobao postao obavezna stavka svakog budućeg telefona. Uvijek preferiraj modele namjene tvom tržištu ako već možeš birat.
Што се тиче тржишта, па не бих се баш сложио. За ЕУ долази осакаћено, батерија слабија, без пуњача. Софтверски нема разлике са мојим моделом који за тржиште ЕАС (Евро Азије). Зато ЕАС има јачу батерију, што је јако битно с има и пуњач од 100W са европском виљушком. Сем тога, фул верзија јефтинија је него што се продаје ЕУ верзија.
Крајем фебруара, када сам упоређивао цене, фул верзија у Русији била је јефтинија од ЕУ верзије за неких 200-250€.
Просто, ЕУ се иживљава са неком својом агендом.
Ево, управо сам погледао, нов се може купити за око 700€, верзија 12/512 и то још на рате.

Ne moraš se ti složit ali ja velim ono kaj je. Sta mu vrijedi usteda ako mu nešto nece radit ili mu se pojavi kakav novi region lock? Nemaš ni garancije zato mora biti povoljnije. Veća baterija ne jamči veću autonomiju. Da se ne dvoumi između ta dva, još ajde. Između ostalog na tentrustu kupiš globalnu verziju za 800€ tak da ne vidim previše razloga z kemijat.

Ne moraš se ti složit ali ja velim ono kaj je. Sta mu vrijedi usteda ako mu nešto nece radit ili mu se pojavi kakav novi region lock? Nemaš ni garancije zato mora biti povoljnije. Veća baterija ne jamči veću autonomiju. Da se ne dvoumi između ta dva, još ajde. Između ostalog na tentrustu kupiš globalnu verziju za 800€ tak da ne vidim previše razloga z kemijat.
Ти немаш аргументе, чим кажеш:"ako mu nešto nece radit ili mu se pojavi kakav novi region lock?"
Колико знам, постоји везија за Кину и глобална.
Али, да не нагађамо, окачи број твоје верзије. Моја је:
Screenshot_20250510_005938_com_android_settings_Settings$DeviceInfoSettingsActivit_edit_103928...jpg

Да додам, на сајту Honora увек можеш проверити статус гаранције. Ја проверио за мој телефон:
ga.PNG
Као што видиш, стоји ми гарантни период.

@Gigy kako si ti zadovoljan Honorom?
Овако. Користио сам раније телефоне Xiaomi, од неке 2017. Требало ми је пар дана да се привикнем на њихов интерфејс.
Што се тиче самог телефона, брз као муња. Звук са самог телефона је убедљиво најбољи који сам ја имао прилике да чујем.
По питању камера, у мом окружењу имам јако пуно пријатеља који имају ајфон. Били су просто кисели од зависти када смо упоредили фотке.
Дефинитивно је honor оставио иза себе ајфон и Самсунг. Када на то додамо да је honor предвидео седмогодишњу подршку за исти, онда је куповина истог врх.
Да додам, супруга и ја имамо лап топове honor и повезивање телефона honor и лап топа honor je преко њиховог honor magic linka.
IMG_20250510_095228.jpg
pc.PNG
Ова веза ми омогућава моментално превлачење фајлова са телефона на лап топ или обрнуто, као и руковање телефоном преко лап топа, што је имало утицаја на то што сам одабрао овај телефон. Лап топ користим од 2022 и презадовољан сам квалитетом. Сем тога, honor је ћерка huawia а то је гаранција квалитета.
Политика санкција их је разделила и honor има одличну сарадњу са гуглом тако да међу првима добија обнове.
Све у свему, са садашњом ценом, која је већ пала, одличан избор!

Stiglo azuriranje za HM7 pro uz pomoc Nemacke esim.

Prilozi

• Screenshot_20250510_102330_com_hihonor_ouc_ChangeLogDetailsActivity.jpg
    Screenshot_20250510_102330_com_hihonor_ouc_ChangeLogDetailsActivity.jpg
    115.2 KB · Pregleda: 50
Da li je mobilnisvet.net pouzdan sajt za kupovinu? Trenutno je cijena za HM7 Pro 89.390 dinara sa dostavom.
Edit: upravo sam ih kontaktirao, kažu da se dobija fiskalni račun, 2 godine garancije i reklamacije rješava Honor servis.

Poslednja izmena:
Cena na sajtu je sada skoro 93000 dinara, kako si uspeo da dobijes popust?

Jutros je bila druga cijena, sad vidjeh da su promijenili. Za 87900 sam ga ja naručio.

jel esim jedini način da se redovno dobijaju ažuriranja?
Не, није. Једноставно иду по неком шаблону.
Свима се гарантује 7 година ажурирања софтвера а којим ће темпом ићи, то суштински није тако значајно. Важно је да ће стићи.

dvoumim se nešto između honor magic 7 pro i oneplus 13, nikako ne mogu da se odlučim

Jedina prednost koju ima OP 13 je malo veca baterija, sve ostalo ti je na strani H7MP. Imas ga sada po ekstra ceni, kolega sa foruma je ugrabio odlicnu promociju. Meni se bas nikako nece, da ga pazarim za manje od 90k😁

Jedina prednost koju ima OP 13 je malo veca baterija, sve ostalo ti je na strani H7MP. Imas ga sada po ekstra ceni, kolega sa foruma je ugrabio odlicnu promociju. Meni se bas nikako nece, da ga pazarim za manje od 90k😁
Да, у односу на модел за ЕУ, где је батерија срезана на 5270mA. На мом телефону је 5850mA a na OP13 6000mA.

I ja ga pecam već jedno 20-ak dana da se spusti ispod 90k. Obično provjeravam eponuda sajt koji izlistava cijene sa dosta sajtova i tako sam jutros i vidio ponudu na mobilnisvet. Čini mi se da i kada sajtovi spuste cijenu, da to bude za par komada samo, tako da treba pratiti često.

Davno smo pisali u temi Magic 5 Pro gde smo ustanovili zašto nije ažuriranje za uređaje istovremeno. Zavisi isključivo od toga kada je proizveden 🙂 Što je mlađi to će kasnije dobiti update,I pored toga što je uzet od istog operatera i na istoj je mreži.Svakako e-sim odradi posao kad je neko nestrpljiv 😁

Zdravo svima....i meni se mnogo dopada ovaj telefon. Primetio sam medjutim u par poslovnica / prodavnica da softver u verziji 9.0.0.128 prikazuje ikone svih aplikacija koje nisu fabričke ne onako zaobljene nego kao savršene kvadrate. Nadam se da je to neki ispravljiv bug, jer izgle BAŠ ružno.

Honor zna za problem i kao imaju rešenje na ovom linku, ali ne radi....nadam se da je bug.

Što se baterije tiče, digla se neverovatna buka oko te 5270mAh baterije, ali znam dve osobe koje ga koriste, ali rasturaju (dosta sati poziva, mail, teams, soc. mreže, kamera, bluetooth sat itd.) i telefon bez problema gura dan i po nekada i dva. Ja to sa S24 Ultra jednostavno ne mogu. Punjenje uveče, obavezno.

Poslednja izmena:
Zdravo svima....i meni se mnogo dopada ovaj telefon. Primetio sam medjutim u par poslovnica / prodavnica da softver u verziji 9.0.0.128 prikazuje ikone svih aplikacija koje nisu fabričke ne onako zaobljene nego kao savršene kvadrate. Nadam se da je to neki ispravljiv bug, jer izgle BAŠ ružno.

Honor zna za problem i kao imaju rešenje na ovom linku, ali ne radi....nadam se da je bug.

Što se baterije tiče, digla se neverovatna buka oko te 5270mAh baterije, ali znam dve osobe koje ga koriste, ali rasturaju (dosta sati poziva, mail, teams, soc. mreže, kamera, bluetooth sat itd.) i telefon bez problema gura dan i po nekada i dva. Ja to sa S24 Ultra jednostavno ne mogu. Punjenje uveče, obavezno.
Мој је 9.0.0.182 и има заобљене иконе. Што се тиче батерије, само за ЕУ је 5270mAh. Мој је са батеријом 5850mAh.

Na koliko je ampera sertifikovan USB-C kabl koji dolazi uz telefon ?

Trebalo bi da piše na njemu

Prilozi

• IMG_4960.jpeg
    IMG_4960.jpeg
    67 KB · Pregleda: 39

Sto se tice ikonica to ne treba ni malo da te brine jer u podesavanjima za ikonice imas opciju da ih napravis kakvog god oblika zelis da budu, pomocu klizaca Zaobljeni uglovi 😉
Na koliko je ampera sertifikovan USB-C kabl koji dolazi uz telefon ?
Uz njega dolazi kabl type-c na type-c 6A

Prilozi

• Screenshot_20250511_232352_com_hihonor_android_launcher_DrawerLauncher.jpg
    Screenshot_20250511_232352_com_hihonor_android_launcher_DrawerLauncher.jpg
    241 KB · Pregleda: 26
Sto se tice ikonica to ne treba ni malo da te brine jer u podesavanjima za ikonice imas opciju da ih napravis kakvog god oblika zelis da budu, pomocu klizaca Zaobljeni uglovi 😉

Uz njega dolazi kabl type-c na type-c 6A
U izvanredno ;) koristio sam jedno vreme Magic V2, ne sećam se te opcije....nije važno. Al zamisli pola ikonica zeobljeno, trećina kvadrati, na drugoj strani trouglovi, krugovi i poluprave :ROFLMAO:

Мој је 9.0.0.182 и има заобљене иконе. Што се тиче батерије, само за ЕУ је 5270mAh. Мој је са батеријом 5850mAh.
Nadam se samo da ti je opcija Baterija/Jos podesavanja baterije/Pametan kapacitet baterije iskljucena, jer u suprotnom se ponasa kao da imas ovu bateriju od 5270mAh jer zbog ocuvanja baterije nikad je ne puni do punog kapaciteta...

Sad bas nesto gledam ovaj Honor, po netu dok je otvoren, ona cevrta kamera, gornja levo, nigde je nema, fake, e moj honor.

Sad bas nesto gledam ovaj Honor, po netu dok je otvoren, ona cevrta kamera, gornja levo, nigde je nema, fake, e moj honor.
Četvrti otvor nije dodatna kamera, već dodatni senzor – ToF (Time-of-Flight) senzor ili laserski autofokus, koji se koristi za preciznije merenje dubine i poboljšanje fokusa. Dakle, četvrti otvor nije "fake" kamera, već funkcionalni senzor koji podržava rad glavnih kamera.

Nazad
Vrh Dno