Šta je novo?

Honor Magic7 Pro

Stvarno je neverovatno koliko je video los... Koliko su slike dobre toliko su na video podbacili...
To kad se kaze los, stice se utisak da ne valja nista, a tu se nikako ne mogu sloziti sa ovom tvrdnjom... Snimke koje sam radio sa njim u zatvorenom prostoru na proslavi, napolju dok je bilo oblacno, suncano su meni iskreno odlicni... I svako ko je pogledao video je rekao... Uuu bas dobro snima.... Mislim da smo mi svi kompletno postavili mnogo visoko standarde o tome sta "Valja" a sta "Ne valja"... Moze se reci losiji u odnosu na.... Ali ne moze se niiikako reci "Loš" video snimak pravi...

To kad se kaze los, stice se utisak da ne valja nista, a tu se nikako ne mogu sloziti sa ovom tvrdnjom... Snimke koje sam radio sa njim u zatvorenom prostoru na proslavi, napolju dok je bilo oblacno, suncano su meni iskreno odlicni... I svako ko je pogledao video je rekao... Uuu bas dobro snima.... Mislim da smo mi svi kompletno postavili mnogo visoko standarde o tome sta "Valja" a sta "Ne valja"... Moze se reci losiji u odnosu na.... Ali ne moze se niiikako reci "Loš" video snimak pravi...
Lep odgovor. 👍

Ne znam u čemu je fora kod vas ali je meni snimak i više nego dobar. Bio sam skeptičan jer je S23 Ultra imao dosta dobar snimak ali na ovom modelu uopšte ne zaostaje nego je i bolji, pogotovo u low light uslovima. Isto važi i za stabilizaciju.

Slažem se sa ovim apsolutno. Malopre sam baš napravio eksperiment. Puštao sam sa telefona neke video snimke pravljene telefonima koje sam ranije imao (Pixel 8 Pro, Vivo X100 Pro) a skinuo sam fajlove pravljene nekim drugim telefonima . Onda sam te snimke iz aplikacije Google Slike prebacivao na veliki ekran. Apsolutno svaki video snimak je blago seckao! Ne kažem da je sad to neko seckanje da se ne može gledati ali kad zagledaš malo bliže vidi se blago seckanje. Onda sam pronašao na youtube-u iste te snimke koje sam prethodno skinuo i posmatrao ih direktno na youtube-u ali u nižoj rezoluciji. Apsolutno nikakvog seckanja nije bilo! Zaključio sam da je stvar u stvari do interneta u kući mojih roditelja koji je prespor za 4k rezoluciju. Pogledao sam na youtube-u i neke snimke rađene sa ovim našim telefonom - 720p rezoluciji na tv-u kod mojih roditelja apsolutno nikakvog seckanja nema! Nemam ovde fleš da prebacim iste snimke na njega pa da ih onda pustim preko tv-a. Pretpostavljam da bi to bila prava stvar!
Da napomenem da sam između ostalog pronašao neki video klip u punoj rezoluciji rađen po pomoću Viva x200 Pro telefona za koji se kaže da je jedan od najboljih telefona za snimanje video klipova. Isto blago seckanje. Ne trzanje nego ne znam kao da je klip rađen u 24 sličice po sekundi a ne u 60

Ovaj telefon je jedino osakaćen za bolju telefoto kameru. Kad kažem bolju to pre svega mislim na vrednost optičkog zuma. 2.6x optički zum je za telefon koji zvanično košta više od 1.000 EUR je premalo. Na tom polju konkurencija ga je oduvala! Ako se kao reper uzmu cene na oglasima - ovaj telefon je ubedljivo najisplatljiviji ljepši porođaj. Sve ostalo na njemu je u rangu ili bolje od ostalih flexip uređaja

Pa možda to tako izgleda na papiru za telefoto kameru, ali kad je realna upotreba oni su sa AI napravili čudo ako se mene pita. Upoređivao sam sa S23 Ultra dok ga nisam prodao i sa S24 Ultra od kolege i ako nisu bolje u nekim segmentima nisu nikako bile lošije slike. To govorim dok smo gledali slike na samim telefonima i uz to ih je oduvao čim su malo slabiji uslovi osvjetljenja sa telefoto kamerom. Usput Magic7 Pro ima 3x optički zoom dok Magic6 Pro ima 2.5x. :)

Pa možda to tako izgleda na papiru za telefoto kameru, ali kad je realna upotreba oni su sa AI napravili čudo ako se mene pita. Upoređivao sam sa S23 Ultra dok ga nisam prodao i sa S24 Ultra od kolege i ako nisu bolje u nekim segmentima nisu nikako bile lošije slike. To govorim dok smo gledali slike na samim telefonima i uz to ih je oduvao čim su malo slabiji uslovi osvjetljenja sa telefoto kamerom. Usput Magic7 Pro ima 3x optički zoom dok Magic6 Pro ima 2.5x. :)
Ovo zadnje grešiš - i Honor Magic 7 Pro ima 2.6x telefoto kameru. Glavna je 23mm žizna daljina, telefoto 60mm. Kad podeliš ta dva broja dobiješ 2.6. kod fotografisanja su verovatno iz marketinških razloga stavili zoom na tri puta u aplikaciji za kameru. Verovatno malo kropuju senzor da bi dobili vrednost od tri puta. Kad prebaciš na video snimanje vidi se pravo stanje. Telefoto je na 2,6 puta.

Ako kupuješ telefon bolji he ovaj naravno. Ako pitaš da li da pređeš sa šestice na sedmicu onda ne
Realno se dvoumim, sta da uzmem kao prvi od ova dva modela, sesticu ili sedmicu? Ako bih uzeo jedan od ta dva uzeo bih isključivo da je nov pa zato pitam da li je neka velika razlika između ta dva modela

Realno se dvoumim, sta da uzmem kao prvi od ova dva modela, sesticu ili sedmicu? Ako bih uzeo jedan od ta dva uzeo bih isključivo da je nov pa zato pitam da li je neka velika razlika između ta dva modela
Posto sam koristio oba reći ću ti - uzmi sedmicu. Imala je šestica nekih sitnih bagova. Recimo ambijentalno osvetljenje (automatsko) nije radilo kako treba. Video snimanje je bilo slabije...zoom je popravljen na sedmici. Imaš telefon vakoom na oglasima za 770 evra sa garancijom prodavnice od 2 godine. Best buy ako mene pitaš!

Hajde ako se razumeš kaži mi još, magic sedam pro ili OPPO Find X8 PRO ili Vivo x200 pro? Tu su mi negde u rangu cena pa gledam šta je najbolje uzeti samo što Magic 7 pro ima garanciju to me najviše privlači

Opo i Vivo su vrhunski modeli. Gledaj samo da nađeš globalne a ne kineske verzije. Livo ima ubedljivo najbolji kamera sistem na tržištu. Imao sam Vivo X100 Pro - fantastične kamere je imao!
Oppa nikad nisam koristio ali znam par ljudi koji jesu. Zver od telefona kažu.
Ja bih Honora menjao za Viva ali mi to nibe rentabilno - malo ga ima na oglasima a doplata bi bila 200 evra sto mi je previše.
Kod Viva je bolji kamera sistem nego kod Honora, sve ostalo je na strani Honora. Ako su ti kamere najvažnije Vivo je prva opcija

Ja sam kupio prosle nedelje vakum sedmicu, 770€ placen.
Iskreno odusevio sam se telefonom, pre sam bio korisnik Huawei modela, zatim godinu dana Xiaomi.
Iskreno navikao sam na OS Huawei/Honor, kamere su po meni brutalne, video snimanje za ono sto ja koristim odlicno.
Kupio sam odmah i 100W punjac, mada imam kod kuce i punjac Essager marke od 67W, koji ga puni isto veoma brzo.
Da napomenem da nikad nisam imao najbolji model neke marke telefona, pa mozda nisam objektivan, ovo je prvi premium model.

Necu da kacim snimak ali snimao sam klinca kako svira gitaru. Boja gitare umesto boje deveta bila je narandzasta, sve boje na sminku su izmesane i neprirodne. Detalji tipa stonjaka i trave je haos koliko.lose izvlaci... Uporedjivao sam sa snimcima starijeg xioami mi 10 i mogu reci da ga xiaomi poprilicno ga sije u svakom segmentu. Takodje ako telefon kosta 1400 evra, mislim da bi stvarno trebao biti bolji snimak

Necu da kacim snimak ali snimao sam klinca kako svira gitaru. Boja gitare umesto boje deveta bila je narandzasta, sve boje na sminku su izmesane i neprirodne. Detalji tipa stonjaka i trave je haos koliko.lose izvlaci... Uporedjivao sam sa snimcima starijeg xioami mi 10 i mogu reci da ga xiaomi poprilicno ga sije u svakom segmentu. Takodje ako telefon kosta 1400 evra, mislim da bi stvarno trebao biti bolji snimak
Za koji telefon pricas druze od 1400e? Magic 7 pro? Neverovatno je koliko ga ljudi pljuje, a koliko hvali... Koliko vidim, problem je video zapis?

Da se ispravim, xiaomi mi 10 ga sije u snimcima, ne u svakom segmentu, lose sam se izrazio. Ostalo stvarno nemam zamerke

Malcice preterujete. Za svoju cenu je M7 Pro perfektan.

Uzeh Xiaomi 15 Ultra samo zbog Photo Kit-a. Mnogo dobra igrackica. U suprotnom - M7 bez mnogo razmisljanja.

Video snimanje je odlično. Ja ne znam šta si ti gledao i upoređivao, ali prije kupovine sam gledao bezbroj sampleova i baš sam video zapisom bio prijatno iznenađen. Nije na nivou jabuke sigurno ali je bolji nego kod S24 a vidim i S25 serije i meni je to dovoljno dobro. Da li si obratio pažnju na to da nije filter neki bio upaljen? Onda u opcijama ugasiti HDR, meni je kod S24U zadavao samo takve glavobolje, uglavnom sam dobijao oversaturated snimke. Takođe treba isključiti "recommend filters" i pod Display & Brightness/Color temperature staviti na normal ( da gađe sRGB / P3) a ne Vivid.

Vratih se u svoj stan večeras pa pošto mi je dobar net u stanu odlučih da proverim puštanje video snimaka pravljenih ovim telefonom na različite načine. Pominjao sam da, iako snimke pravim pri 60 fps primećujem blago seckanje kad pustim klip s tekefona ba TV. Mislio sam da je do brzine neta ali nije! Pustim u stanu klip sa fona na TV - opet blago seckanje. Pošto nisam mogao da nađem fleš okačim klip na Yt da vidim kako će tad izgledati - milina božija! Ni traga seckanju! Čak je klip pri 30fps koji sam napravio u polumraku bio fluidan! Pao mi kamen sa srca! U međuvremenu sam našao i fleš - ista priča i sa fleša. Sv OK! Kvalitet po danu odličan! Noću dobar ali ima i boljih. Na fluidnosti prilikom zumiranja bi morali da porade. Evo baš danas naleteh na članak o Honor Magic 8 Pro modelu + baš to će biti fokus - fluidnost kamere. Inače kako sad stvari stoje promeniće glavnu kameru. Tačnije proizvođača iste. Ali veličina senzora će ostati nepromenjena. Tekefoto kamera ista, širokougaona ista. To su baravno samo glasine. Videćemo

Vratih se u svoj stan večeras pa pošto mi je dobar net u stanu odlučih da proverim puštanje video snimaka pravljenih ovim telefonom na različite načine. Pominjao sam da, iako snimke pravim pri 60 fps primećujem blago seckanje kad pustim klip s tekefona ba TV. Mislio sam da je do brzine neta ali nije! Pustim u stanu klip sa fona na TV - opet blago seckanje. Pošto nisam mogao da nađem fleš okačim klip na Yt da vidim kako će tad izgledati - milina božija! Ni traga seckanju! Čak je klip pri 30fps koji sam napravio u polumraku bio fluidan! Pao mi kamen sa srca! U međuvremenu sam našao i fleš - ista priča i sa fleša. Sv OK! Kvalitet po danu odličan! Noću dobar ali ima i boljih. Na fluidnosti prilikom zumiranja bi morali da porade. Evo baš danas naleteh na članak o Honor Magic 8 Pro modelu + baš to će biti fokus - fluidnost kamere. Inače kako sad stvari stoje promeniće glavnu kameru. Tačnije proizvođača iste. Ali veličina senzora će ostati nepromenjena. Tekefoto kamera ista, širokougaona ista. To su baravno samo glasine. Videćemo
Dobro, ali youtubu automatski skida kvalitet videa i doradjuje ga koliko se secam, jer kao nemaju pravo da koriste original snimke zbog autorskih prava i tako dalje. Ispravite me ako gresim. Ja sam imao takvu scenu kad sam kupio huawei i snimao, secam ista prica al sam korostio drugi citac za snimke, msm da je vcl bio, ne secam se, na koje je video pustan bez seckanja

Dobro, ali youtubu automatski skida kvalitet videa i doradjuje ga koliko se secam, jer kao nemaju pravo da koriste original snimke zbog autorskih prava i tako dalje. Ispravite me ako gresim. Ja sam imao takvu scenu kad sam kupio huawei i snimao, secam ista prica al sam korostio drugi citac za snimke, msm da je vcl bio, ne secam se, na koje je video pustan bez seckanja
Radi bez seckanja ne samo na Youtubeu nego i u video plejeru na TV&u ALI samo kad se pusti sa fleša, ne kad se šalje sa telefona na TV

Jedina zamerka za sad je losa optimizacija galerije sa google photos.
Placam google cloud, i ako izbrisem iz galerije telefona sliku ostaje mi u google photos, a kad izbrisem iz photosa brise se i iz galerije.
Takodje slike koje su na cloudu nemam u galeriji, dok je na primer kod Xiaomi bilo sve normalno.

Ipak je do aplikacije. Koristim google slike i u njoj su boje neprirodne dok u honorovoj galeriji snimci izgledaju kako treba

Stigao update verzija 191.

Prilozi

• Screenshot_20250506_081552_com_hihonor_ouc_ChangeLogDetailsActivity.jpg
    Screenshot_20250506_081552_com_hihonor_ouc_ChangeLogDetailsActivity.jpg
    78.6 KB · Pregleda: 37
Ja sam kupio telefon u Sloveniji preko operatera Telemach.

Nazad
Vrh Dno