Šta je novo?

Honor Magic V4 (V5)

• Začetnik teme Začetnik teme desp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja ga punim isto Samsungovim od 25w ali sam pre par dana isprobao i brzi od 66w i definitivno ga uzimam ovih dana jer je mnoooogo brže.

Jos jedno pitanje..😁
Imam Google One, i da li mogu da odradim back up na ovom S25U i posle odradim restore na V5..?
Najvise zbog poruka, poziva..viber pretpostavljam da moze i wa..

Ja u poslednjih 7-8 godina bekapujem i prebacujem sve poruke i pozive na novi uređaj.
Mada nikada nisam radio preko Google One, već koristim za to SMS Backup&Restore. Ali očekujem da će i Google One raditi (ako ima te opcije).
WA i Viber imaju tu opciju u samom softveru.

Ima, samo nisam siguran moze li sa samsunga na honor..
Posto kad sam imao pixel, nije hteo da mi uradi restore sa njega na samsung..
Ali aj odradicu ovako kao ti, da ne razmisljam jos o tome..

Evo jos malo mojih utisaka i o bateriji. U startu je bila ok baterija, lagano izdrzavala ceo dan uz bas agresivno koriscenje i onda dolazi update za Magic 10 OS.
Pre instalacije me je uredno obavestio da je nekoliko narednih dana moguce jace koriscenje baterije nisam iscitao celu poruku zbog cega jer sam presao brzo preko te poruke i stvarno narednih 4-5 dana meni telefon jedva izdrzavao ceo dan, cak sam ga i dopunio jedan dan zbog igrica i to me malo smorilo , ali sam se drzao te poruke da nije samo ogradjivanje nego da stvarno treba nesto da se odradi i slegne tih par dana...
Od pre par dana odjednom druga pesma, baterija mi izdrzava po 2 dana i to uz gledanje Netflix-a, Eon-a, Instagrama, surfovanja itd. i to u 90% slucajeva na velikom ekranu! Odusevljen sam baterijom, samo da je ne zeznu nekim narednim azuriranjem kada izadje V6 🙂

Honor kao da MagicPen olovke proizvodi po narudžbi za svakog kupca pojedinačno. Prosto mi je neverovatno da ih nigde nema. Ili mora da se poruči online i čeka nekoliko dana ili pak ni online nema.

Honor kao da MagicPen olovke proizvodi po narudžbi za svakog kupca pojedinačno. Prosto mi je neverovatno da ih nigde nema. Ili mora da se poruči online i čeka nekoliko dana ili pak ni online nema.
Ja sam gledao u Pekingu pre dva dana i nisu imali ali su rekli da može da se poruči, međutim kako sam juče bio u Wuhanu a danas u Yichangu nisam to uradio - plus zvanično piše da Honor Pad 10 ne podržava Magic Pencil 3 pa me i to odvraća.

Jedino da rizikujem i da je poručim i kupim pa ako baš ne bude htela da radi na HP 10 da se čujemo da ti je prodam po istoj ceni po kojoj sam je kupio, mada ovde izađe 549 juana što će reći 7.775 dinara (nije uopšte jeftina).

Imam olovku, Isla je uz Honor tablet. Dece crta njome. Za moje potrebe ne završava, probao sam i bas mi ne odgovara.
Predhodni Huawei tablet koji sam imao kupio sam bez olovke. Hteo sad da umrem dok nisam kupio olovku.
Kupio sam i posle je koristio samo zato sto sam je kupio.
Prvo vidite zasto Vam treba I Hoce li vam koristiti da ne prodajete kao ja.

Za telefone ide drugačija olovka. Na sajtu Honor Kina stoji da je trenutno nedostupna. U HK samo da se poruči i čeka 3-5 radnih dana.

Pronašao sam, čini mi se, kvalitetne maske za Honor Magic V5, od dva različita proizvođača. Deluju dosta ozbiljno po opisu i slikama, a i specifikacije su dobre (materijali, zaštita šarke, debljina). Ako neko razmišlja da poručuje masku za ovaj model ili hoće da uzme nešto bolje od generičkih kineskih, ostavljam linkove pa bacite pogled, možda nekome pomogne pri izboru. Za fold 7 imaju po par hiljada porudzbina...

Ja sam kevlar masku platio 35eur na AliExpress. Kada sam kupovao, na par mesta sam video za 10-15eur, ali je pisalo "kevlar look".

Danas stigao neki update. Sada magic ring i honor share rade sa svim windows i ios računarima. Potrebno je da se instalira Honor share program na PC/iOS.

Prilozi

• Screenshot_20251228_234731_com_hihonor_ouc_MainEntranceActivity_edit_24676056586678.jpg
    Screenshot_20251228_234731_com_hihonor_ouc_MainEntranceActivity_edit_24676056586678.jpg
    61.5 KB · Pregleda: 38
  • Screenshot_20251228_235513_com_hihonor_controlcenter_ControlHomeActivity.jpg
    Screenshot_20251228_235513_com_hihonor_controlcenter_ControlHomeActivity.jpg
    33.7 KB · Pregleda: 42
Meni izlazi normalno Viber poruka i kada je zaključan ekran. Verzija 10.0.0.122 to je ova prethodna verzija. Ovu najnoviju još nisam instalirao.

Najzad mi stigla olovka. Imam osećaj kao da sam tražio neki deo za oldtimer automobil 🙂 Dostupnost je nikakva, pa pomalo gubi smisao.
Inače olovka je super, dimenzija kao i standardne olovke za pisanje. Podrška je odlična na Honor Notes i dosta dobra na Synology Notes. Sa OneNote sam neko vreme razočaran kako radi sa (bar ovim) fold telefonom, pa ga praktično i ne koristim više.
Ko koristi npr. AutoCad da nešto na brzinu premeri sa crteža, ili recimo Leica Disto Plan, rad sa olovkom je daleko lakši nego sa prstom.
Mana je očigledna; a to je sama dimenzija i mora se držati odvojeno od telefona. U poređenju sa olovkom na Galaxy Ultra modelima, daleko je prijatnija za korišćenje, ali se može mnogo lakše izgubiti ili prosto negde zaboraviti.

Prilozi

• IMG_20260114_085834.jpg
    IMG_20260114_085834.jpg
    57.9 KB · Pregleda: 23
  • IMG_20260114_085946.jpg
    IMG_20260114_085946.jpg
    54.3 KB · Pregleda: 31
@desp odakle si naručio olovku i koliko te koštala? Mene isto nervira što nema nigde u Srbiji da se kupi pa ni u Honor ovlašćenim radnjama. Ne znam zašto im je to toliki problem...

Preko Ebay. Izašlo oko 100usd.
I ne samo u Srbiji; nisam mogao da kupim ni u Honor radnjama u Guangzhou. Nigde nema, samo na poručivanje.

Mislim da je V3 skoro isto dobar kao V5, a doplata (prodati korišćen V3 i kupiti novi V5) bi bila prevelika.

Nisam mislio na prodaju V3(nemam ga). Već kad se prvi put kupuje Magic V serija, šta kupiti, V3 ili V5?
Moje mišljenje je V5.

vidim da se spominje v3, uzeo sam ga na razmatranje, sorry tema je v5 ali od vas koji ste imali v3 ili imate v5, isplati li se sada uzeti za znacajno jeftinije nego li je bilo prije par mjeseci?

Ovo sam i ja uzeo u razmisljanje i ovih dana poprilicno gledao, ali svakako bi voleo cuti misljenja ljudi koji su mozda imali oba..

Koristite li fabricku zaštitu tj futrolu/oklop ili? Treba mi nešto s podrskom za magnet kao magsafe ali i da ima prsten iza kao stalak ili slicno?

Nazad
Vrh Dno