Šta je novo?

Honor Magic 9 serija

Salac UE

AndroidBox Guru
VIP član
Učlanjen(a)
06.09.2014
Poena
745
Moja oprema  
Laptop
LENOVO IdeaPad Gaming 3 15ARH05
Mobilni telefon
Honor 200 Pro
Pametni uređaji
Huawei Watch GT5
Pristup internetu
  1. Optički internet
Шта се за сада зна о будућој М9 серији?
Узећемо ово (за сада) са резервом. Сеију би требало да сачињавају:
  • Magic 9
  • Magic 9 pro
  • Magic 9 pro max
  • Magic 9 RSR
  • Magic 9 lite
Код нас највероватније неће стићи 9 RSR. За лајт верзију се скоро па ништа незна. Што се тиче прва 3 модела очекују се да сви користе Snapdragon 8 Elite Gen 6 чипсет, с тим што се размишља да обични М9 добије Snapdragon 8 Elite Gen 5 како би имао нижу цену,

Што се камера тиче... шпекулације су следеће:

Honor Magic 9 Pro Max & RSR (Porsche Design)
Овде све иде на макс 😁
  • Главна камера: 200MP са 1/1.28-inčnim senzorom. Прича се o OmniVision OVB0D сензору који користи LOFIC Gen 2 HDR
  • Перископска (Zoom) камера: Још један 200MP senzor.
  • Сарадња са немачким брендом ARRI за филмски квалитет видеа и одличну стабилизацију.
Honor Magic 9 Pro
Постоје 2 верзије гласина за PRO модел:
  • Прва опција: Да прати Pro Max и такође добије два 200MP senzora (главни и перископ), али мођда са нешто мањим димензијама сензора (нпр. OmniVision OV52B, 1/1.3 инча).
  • Друга опција: Да задржи класичну поставку са једним главним 200MP сензором и нешто слабијим zoom решењем, како би се направила разлика у односу на Pro Max.

Honor Magic 9 (Standard)
Иако је основни модел, и он добија озбиљне играчке
  • Главна камера: 200MP (прича се о сензору 1/2.8 инча).
  • перископска камера: 64MP (1/2-inčni сензор),
  • Ултра широка: 50MP
Селфи камера би требало за све моделе да буде иста - 50 мегапиксела.

За батерије - еееее... Овде на сцену ступа ЕУ регулатива (УА ЕУ)

Sa desne strane se nalaze glavna kamera i ultraširokougaoni objektiv; ovaj veliki krug je periskop od 200 megapiksela.

👀

Prilozi

• IMG_20260814_223645_622.webp
    IMG_20260814_223645_622.webp
    19.7 KB · Pregleda: 69
  • IMG_20260814_223645_566.webp
    IMG_20260814_223645_566.webp
    19.9 KB · Pregleda: 66
  • IMG_20260814_223645_392.webp
    IMG_20260814_223645_392.webp
    29.5 KB · Pregleda: 65
  • IMG_20260814_223645_423.webp
    IMG_20260814_223645_423.webp
    24.7 KB · Pregleda: 73
Sve je bolje od one ringle pozadi.

За сада једина права фотографија дела телефона (објављен од Honor-a, није монтажа, ВИ и слично).

Magic-9-camera.webp

У ком смислу? Копирају јабуку?
Њима никада санцуг није био мета - велики Китајци су увек били усмерени на јабуке. Када кажем велики мислим на Хуавеи, Хонор (онор) и Шаоми (жаоми, ћоми, шоми...).
На сваком представљању новог модела поредили су га са актуелном јабуком, никада са другим андроид уређајем.

Što je najgore, meni ne izgleda uopšte loše. Daleko bolje od Samsunga s27 U ( navodnog primerka koji kruži netom )

Iznenadilo me je dodatno dugme sa leve strane (kad se gleda u ekran).
Verovatno ce biti univerzalno AI.

Ja se trudim, ali ne razumem zašto to rade. Pa Apple da izbaci telefon sa tajvanskom zastavom pozadi umesto logo-a, oni bi i to iskopirali.

Nikome više to nije jasno.. ali istočna kultura očigledno ceni više dobru kopiju nego nešto novo ili originalno.

Stvarno šteta, jer su mogli ladno proći i bez ovog sramnog kopiranja jabuke i imali bi bombu od uređaja.

@Burgija
Dugme će cenim biti kao na oppo x9 pro. Može AI a može i razne druge funkcije. Ok stvar, ali ništa što je must have

Poslednja izmena:
Nikome više to nije jasno.. ali istočna kultura očigledno ceni više dobru kopiju nego nešto novo ili originalno.

Stvarno šteta, jer su mogli ladno proći i bez ovog sramnog kopiranja jabuke i imali bi bombu od uređaja.

@Burgija
Dugme će cenim biti kao na oppo x9 pro. Može AI a može i razne druge funkcije. Ok stvar, ali ništa što je must have
Slazem se, poledjina cista kopija jabuke, po obliku se vidi. To sto je malo drugaciji oblik sistema kamera, nista ne znaci. Nista originalno nemaju. Cak je i Huawei poceo da kopira ram telefona od jabuke. A nekad su bili prepoznatljivi po njihovom dizajnu oblika i edge ekrana...

Svi se porede sa ajfonom, brzi su, bolji, a na kraju izgled skoro pa isti.

Postaje slicno kao u automobilskoj industriji, skoljka drugacija, ispod haube sve isto.

Hoće li ove arri kamere stvarno da prave razliku, ili je samo marketing?

Da ne bude zabune. Ovo nisu Arri kamere. Arri je samo deo softvera za obradu videa ili izabrani filter pri snimanju - slikanju. ARRI za color science / obradu slike
"Najvažniji deo saradnje sa ARRI-jem ipak nije samo hardver, već način obrade slike. Honor navodi da ARRI LogC3 omogućava zadržavanje više detalja u svetlim i tamnim delovima kadra tokom naknadne obrade, dok ARRI Wide Gamut 3 pruža širi prostor boja."

Pasus sa linka :https://benchmark.rs/vesti/uredaji/...agic-9-pro-max-kamere-i-jos-nekoliko-trikova/

Nemoguće 🙂

Ako je istina kupujem ga čim se pojavi kod nas.

Bice ovo jako dobar telefon ove godine iako su ceo izgled iskopirali od apple.Imace 500mm objektiv.😶‍🌫️

Slazem se, poledjina cista kopija jabuke, po obliku se vidi. To sto je malo drugaciji oblik sistema kamera, nista ne znaci. Nista originalno nemaju. Cak je i Huawei poceo da kopira ram telefona od jabuke. A nekad su bili prepoznatljivi po njihovom dizajnu oblika i edge ekrana...
Prate trendove i rade istraživanja tržišta, tj. kakav dizajn kupac želi. Honor želi dobru prodaju i novac, a ne priču o originalnom dizajnu.

Bice ovo jako dobar telefon ove godine iako su ceo izgled iskopirali od apple.Imace 500mm objektiv.😶‍🌫️
Ima 300mm i 500mm dodatak, ali ako nisi neki fotograf i ne slikas neke udaljene predmete ne vidim bas neku potrebu za ovim iskreno. Pritom kao po obicaju Honor je inace u vecini evropskih zemalja mrsav sa dodatnom opremom za svoje modele telefona i tableta. Davati dodatno ~300€ na KP za dodatni objektiv 🫤

Ja sam i dalje na HM5pro, par meseci teram sa blago oštećenim ekranom. Nisam od onih koji svaki čas menjaju telefon,pik je bio HM8pro ili Oppo x9Ultra. Ali kako vreme prolazi a još uvek nisam uzeo sad sam već u dilemi da li čekati 9 pro max ili Oppo iz serije 10.
Suzio sam izbor jer je i Vivo bio u opticaju ali mame ovi veliki kapaciteti baterija.
Da li će ovaj put Honor i na evropskom tržištu izaći sa većim baterijama ili? 🤔

Ja sam i dalje na HM5pro, par meseci teram sa blago oštećenim ekranom. Nisam od onih koji svaki čas menjaju telefon,pik je bio HM8pro ili Oppo x9Ultra. Ali kako vreme prolazi a još uvek nisam uzeo sad sam već u dilemi da li čekati 9 pro max ili Oppo iz serije 10.
Suzio sam izbor jer je i Vivo bio u opticaju ali mame ovi veliki kapaciteti baterija.
Da li će ovaj put Honor i na evropskom tržištu izaći sa većim baterijama ili? 🤔

Oppo ti je top opcija ali drzi cenu bas od ovih sto su po oglasima.

Nazad
Vrh Dno