Šta je novo?

Honor Magic 8 Pro/Lite

• Začetnik teme Začetnik teme nitro5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Osetno bolja baterija na magic 8 pro sa ovim novim azuriranjem

Pozdrav,

pre par dana sam koristio kameru na HM8P nešto intezivnije - napravio sam 50ak slika u zatvorenom prostoru (napominjem, nije bilo Sunca) koristeći veliki zum i portret mod uglavnom. Kameru sam koristio kontinuriano 20 minuta i za to vreme telefon se veoma zagrejao (nisam stigao da pogledam kolika je temp... 40+ sigurno), a baterija se rapidno istrošila nekih 20-25%.

Da li je ovo "normalno"?

Ranije mi se se ovo dešavalo na telefonima kad leti na jakom suncu koristim kameru, a sad sa Honorom u zatvorenom prostoru.

Prilozi

• 0-02-05-48158593929bc173cc3de2c5131a3c488dc7ce0e3a1d52b4997460cf7a944713_9b65dc3aeb6697b3.jpg
    0-02-05-48158593929bc173cc3de2c5131a3c488dc7ce0e3a1d52b4997460cf7a944713_9b65dc3aeb6697b3.jpg
    65.4 KB · Pregleda: 77
Pozdrav,

pre par dana sam koristio kameru na HM8P nešto intezivnije - napravio sam 50ak slika u zatvorenom prostoru (napominjem, nije bilo Sunca) koristeći veliki zum i portret mod uglavnom. Kameru sam koristio kontinuriano 20 minuta i za to vreme telefon se veoma zagrejao (nisam stigao da pogledam kolika je temp... 40+ sigurno), a baterija se rapidno istrošila nekih 20-25%.

Da li je ovo "normalno"?

Ranije mi se se ovo dešavalo na telefonima kad leti na jakom suncu koristim kameru, a sad sa Honorom u zatvorenom prostoru.
Isti problem sam imao skoro sa hm7p.
To je "normalno" jer mnogo koristi podataka i baterije kako bi AI obradio te slike.

Temperatura oko 50°C jeste normalna, ali toliko procenata baterije da potrosi za 20 minuta, to vec nije. Meni na HM7P je prihvacena reklamacija zbog slicnog slucaja.

Uspelo.
Hvala

Prilozi

• Screenshot_20260425_153112_com_hihonor_ouc_FirmwareNewVersionActivity.jpg
    Screenshot_20260425_153112_com_hihonor_ouc_FirmwareNewVersionActivity.jpg
    64.4 KB · Pregleda: 77
Izgleda su preagresivni sa stednjom...ne mogu nikako namestim android auto da se automatski pali, bezicni...sve ukljuceno na fonu, ali ga aito prepozna samo kao bluetooth uredjaj ne android ...odem rucno na podesavanja fona , kako krenem cackam po android auto ,tako iskoci na ekranu auta...bez toga sam nema sanse...na samsungu radili sve savrseno,kako upalim auto odma je pivezan...

To je jedini problem koji ja imam, ili sam imao. Prvo povezivanje je prošlo dobro, Android Auto se pokrenuo, ali kasnije neće. Onda sam na Redditu pronašao da kada upališ auto treba otići u Android Auto na telefonu, kliknuti na povezivanje sa autom, i na tom ekranu ići na wireless povezivanje, tada se odmah poveže. Tako sam radio jedno vrijeme a onda sam pitao Gemini i ChatGPT ima li nešto što trebam da podesim na telefonu za trajno rješenje, pa sam čačkao par stvari koje su rekli, i resetovao telefon, pa sam otišao u auto i pokrenuo se sam. Ne znam šta je od tih par koraka pomoglo. To je bilo nekidan, od tada nisam išao u auto pa ne znam da li bi i sada radilo ili je rješenje bilo privremeno (i ranije mi se jednom desilo da reset telefona pomogne za prvi sledeći put, ali ne i nakon toga). Uglavnom vidio sam da se ljudi žale na to, a djeluje kao nešto softverski, pa će možda i Honor nešto da riješi. Inače kada se uspije povezati to radi brže nego Samusng S21+ koji sam imao, samo što je Samsung bio konzistentan, a ovaj nije.

Nisam mogao da uradim ono što su savjetovali, a to je da Android Auto izuzmem od optimizacije baterije, to valjda sada više nema na Android Auto aplikaciji da se podesi jer je postala sistemska, tako nešto. Obrisao sam cache za AA, prvo sam mislio probati sa tim, pa ako ni to ne uspije ići na brisanje Data od Android Auto. Neko je negdje napisao da glavnu audio media aplikaciju takođe treba izuzeti od optimizacije baterije, onu koja radi kroz Android Auto, ona je meni već bila izuzeta ali to nije pomoglo.

Pišite ako nađete neko rješenje.

Kakav je zum na 200x sa novim anžuiranjem
Kineski apdejt, doći će i kod nas. Negde sam čitao da prelazak na kinesku priču podrazumeva prestanak evropskih apdejta... Stvar izbora. Apdejt sa 200x zumom kod Kineza radi 2+ meseca.
Da, skinuo sam fabričku foliju sa ekrana. Nije transportna kao na primer H200pro, jako kvalitetna, debela. Neočekivano je i prilično transparentna. Bez folije je ovo drugi telefon. Svi gestures rade trenutno. I masku sam mu skinuo - šesti transcedentalni nivo korištenja... Drugi uređaj! Ko je navikao na Honor gestove će uživati. Sve radi iz najdublje dubine svakog ugla. Šteta što su Magic OS 10 prilagodili guglovim rešenjima. U životu mi nije padalo napamet da menjam Phone app na bilo kom telefonu, sad kopam kao mahnit. Eto, treba mi H200pro iz ove verzije softvera... Na Honor 200pro postoji veryija ko ja normalno radi.
Nadam se da mi postove briše sistem. Pisao sam konkretnije

I prelep telefon! kad je gologuz... Naravno da hard reset sve rešava... Ja ga više neću nositi u bilo kakvim gaćama. Imam godinu garancije na svašta. I bez toga je telefon ozbiljno dobro urađen...

Nazad
Vrh Dno