Šta je novo?

Honor Magic 7 lite

Tražim i ja original punjač. Na slici piše samo SuperCharge, bez Honor ispred.

Radi verovatno kao i ovaj moj što sam uzeo sa Alija... na njemu su se još više potrudili pa piše i Honor.🙂

Mislim da sam i ovaj model što si ti objavio video isto na Aliju, naravno 3x jeftiniji.

Pa da... Ali i Honor orginal je kineski 😉.

Da je orginal (tj. ovaj što se kao takav prodaje) bolji od ove moje kopije koju koristim, rado ću priznati ako neko oba paralelno istestira mernim uređajima, te ih fizički otvori i dokaže da to nije isti punjač.

Nije OEM punjač sigurno... Piše uvoznik MS Mobile, koliko znam oni uvoze te kineske stvarčice, maskice, kablove, neke leve punjače... Nisu ovlašćeni brend distributer.
A i lepo piše punjač za Honor, dok na svim ostalim ovlašćenim maloprodajama je jasno navedeno Honor punjač.

A i obično kad je u pitanju OEM tj. oriđi oprema obavezno se stavlja model number, da l' u zagradu ili u deklaraciju.
Za Honor 66W punjač je to 5503AAHX

Da li je uopste toliko bitno da je punjac original ako vremenski isto puni “kopija”? 7 lite mi nije telefon kom bih cuvao dugorocno zdravlje baterije, a 2-3 godine sigurno moze baterija da obavi posao, razumem za iPhone/Samsung modele skuplje da se odrzi zdravlje baterije za eventualnu dalju prodaju, ovo ne

Da li je uopste toliko bitno da je punjac original ako vremenski isto puni “kopija”?

Jako je bitno jer su kopije često ogoljene elektronike kada je zaštita u pitanju. Može da puni istom brzinom ali da bude hazard jer nema zaštitu od pregrevanja, zaštitu od kratkog spoja, od prenapona i podnapona, od statičkog elektriciteta, prekostrujnu zaštitu...

Jako je bitno jer su kopije često ogoljene elektronike kada je zaštita u pitanju. Može da puni istom brzinom ali da bude hazard jer nema zaštitu od pregrevanja, zaštitu od kratkog spoja, od prenapona i podnapona, od statičkog elektriciteta, prekostrujnu zaštitu...
Ali nisu ni to neki šklj punjaci, na dobre proizvodjace mislim. Ne mislim na neke opcije od 2-3$ nego ove od 10-15$

Vise od polovine komentara u ovoj temi je o punjacu. :unsure:

Ako se kupuje telefon koji zahteva svoj namenski punjac onda se kupuje i original namenski punjac i mirno sve jer se ima garancija. Sve ostalo je glupiranje i mangupiranje da se sa alija ili ko zna odakle kupi rizik od nekoliko $. Pametnom dosta.

Još uvek ostaje opcija 'sigurnog sporog punjenja' nekim brendiranim, od prethodnih telefona, zaostalim punjačem..
Tako je.Meni punjač od Redmija 67w napuni telefon za oko 2 sata.Sat pre spavanja i sat ujutru i ja sam zadovoljan.Tako svaki drugi dan.I ko mi garantuje da u današnjoj Srbiji neće da mi uvale nešto drugo što liči na original.

Pretpostavljam da je to isto kod svih koji smo uzeli telefon u ovoj prvoj turi ali hajde da proverimo... Šta vam piše za bateriju kad je proizvedena?
Kod mene novembar 2024.

Vise od polovine komentara u ovoj temi je o punjacu. :unsure:
pa zato što su EU idioti doneli takav propis ad hoc, a da pre toga nisu pripremili teren, u smislu da donesu propis da svi mobiteli koji se izvoze na teritorij EU u tehničkom smislu moraju imati identično punjenje i da za iste važi univerzalni punjač.

ali ne, idioti samo ukinuli punjače, a proizvođači i dalje šalju mobitele za različitim sistemima punjenja, voltažom, amperažom i ostalim tehničkim detaljima vezanim za punjenje.

a druga stvar, ne znam zašto se to primenjuje kod nas kad mi nismo EU, kod nas bi trebale i morale dolaziti globalne verzije svih proizvođača sa pripadajućim punjačima.

I meni za bateriju pise novembar 2024. A izgleda da samo ja imam problem sa Instagramom, da me izbacuje, niko se ne zali na to 😂

Vidim da se narod zali na bateriju u nekim slucajevima. Dal moze da ima veze serija (mesec proizvodnje baterije) proizvodnje sa tim 🤔

Mozda imaju prevelika ocekivanja...ja moj punim svako drugo vece i meni je to ok. Koristim ga uglavnom za drustvene mreze, pozive...ne igram igrice na primer. Kod mene je jedina mana ta sto sam vec pisala a to je Instagram, pisala sam i podrsci i nije mi jasno kako drugi nemaju sa tim problema.

Mozda imaju prevelika ocekivanja...ja moj punim svako drugo vece i meni je to ok. Koristim ga uglavnom za drustvene mreze, pozive...ne igram igrice na primer. Kod mene je jedina mana ta sto sam vec pisala a to je Instagram, pisala sam i podrsci i nije mi jasno kako drugi nemaju sa tim problema.
Predlazem da ga reklamiras dok jos nije proslo 14 dana od kupovine.- valjda do tad imas pravo na povrat novca / zamenu bez pogovora od strane prodavca.

Pa proslo je...ja sam 16.01. narucila...a citala sam u nekim grupama da se tako ljudi zale (honor je ali drugi model) pa nekako mislim da je to do softvera. Mozda se sredi sa azuriranjem 😏

To sa Instagramom je vrv do same aplikacije, ima vise faktora, povezan nalog sa fejsbukom ili nesto drugo u vezi naloga. Mozda i ako je aplikaciji potpuno ogranicana potrosnja baterije ali da je do samog telefona ne verujem ako sve drugo radi normalno. Redovno ciscenje kesa pomaze.

Sve drugo radi normalno, bukvalno sve...ne znam stvarno, vise se i ne nerviram 😂 izbaci me, udjem iz drugog puta i to je to, sta cu.

Nazad
Vrh Dno