Šta je novo?

Honor Magic 6/Pro

Od pre 2-3 dana kada punim telefon, dodje do 95% i neće da puni do 100%. U podešavanjima je isključena opcija štednje baterije pri punjenju.
Tačnije, drugo jutro stavljam pred posoa i za to vreme, on zna da napuni do 100%, a sada dva dana zakuca na 95%. Nemam vremena duže da ostavim, ali nije se dešavalo to.

Poslednja izmena:
Приметио сам "сецкање" у разговору. Можда 5-6 секунда не чујем саговорника, а ни он мене. Вратио картицу у S21FE и нема проблема. Да ли је ко имао овај проблем?

Nije mi poznato. Možda je trenutno bio problem s mrežom?

Koja si mreža? Uveliko se ugrađuju 5G prijemnici, ali nisu aktivni (bar do decembra i neće biti dok ne stignu licence), prolazi mi kroz glavu da ti se telefon možda ne kači na neki pa otkači kad skonta da nema aktivne mreže.

Rešenje :

Screenshot_20251008_205101_com_android_phone_MSimMobileNetworkSettings.jpg

Nisam primetio to seckanje,a baš ga koristim poslovno. Inače ne znam šta bi moglo biti da sada secka i na s21fe?! Loša kartica?!
Pre honora sam baš koristio s21fe i sada ponekad i on nikada nije seckao. Interesantno kako se javljaju neki problemčići sa vremenom...

Primećujem i ja navedeni problem , a1 mreža. Tako je oduvek na a1 i sagovornik prekida odnosno zvuk secka posle cega sledi par sekundi tišine, i ne nije do telefona već do mreže. A taman su rešili problem sms obaveštenja o propuštenim pozivima tamo gde je full mreža.

Vracam film,imao sam isti problem.
Ali to je od skoro . Ne verujem da je do kartica,da svima ne valjaju .
Vise verujem u priču od @faXcooL .

Ja sam imao seckanje na V5 Honoru , ali mts e sim kartica
Zamenio obe kartice , uzeo obične sim i za sada je sve ok da ne ureknem
Imam mts i A1 kartice

Primećujem i ja navedeni problem , a1 mreža. Tako je oduvek na a1 i sagovornik prekida odnosno zvuk secka posle cega sledi par sekundi tišine, i ne nije do telefona već do mreže. A taman su rešili problem sms obaveštenja o propuštenim pozivima tamo gde je full mreža.
I ja sam na A1.

Ja sam yettel sim i austrijski esim. Baš ću da ispratim. Do sada je sve korektno. Interesantno. Videćemo šta će MagicOS 10 da donese.

Ima li neko problem da ne moze da otvori odrenjenu aplikaciju? Klik se vidi normalno, ali se ne desava nista. Probao da reinstal, obrisao kesh, restartovao fon, i dalje nece.

Ima li neko problem da ne moze da otvori odrenjenu aplikaciju? Klik se vidi normalno, ali se ne desava nista. Probao da reinstal, obrisao kesh, restartovao fon, i dalje nece.
To se meni na huawei znalo desavati sa mail.com aplikacijom. Isto reinstalirao puno puta, brisao kes i nista. Onda sam je obrisao, i posle mesec dana skinuo ponovo i radilo je sve normalno. Bilo je do aplikacije

Ko moze, naka pomogne savetom!
Naime, mogu da kupim Magic6 Pro 16/512 koji je donet iz Kine (nov/vakumiran) ali ne znam da li na njemu mogu da napucam Google servise, Viber, WA i Google Wallet a da mi to radi???!!! Nisam siguran da li Huawei Store, za fon koji je bas za Kinesko trziste, sadrzi EU/Global aplikacije kao kada se Huawei kupi kod nas :( Koliko sam upoznat, na fonu je Harmony OS. . .

Unapred zahvalan za komentare i savete!

Ko moze, naka pomogne savetom!
Naime, mogu da kupim Magic6 Pro 16/512 koji je donet iz Kine (nov/vakumiran) ali ne znam da li na njemu mogu da napucam Google servise, Viber, WA i Google Wallet a da mi to radi???!!! Nisam siguran da li Huawei Store, za fon koji je bas za Kinesko trziste, sadrzi EU/Global aplikacije kao kada se Huawei kupi kod nas :( Koliko sam upoznat, na fonu je Harmony OS. . .

Unapred zahvalan za komentare i savete!
Harmony OS ne podržava google servise. Barem ne regularno. Zaobiđi te komplikacije, moj iskren savet.

Kako to da je Harmony OS na Honoru? Harmony ide isključivo na Huawei, a Honor ima MagicOS. Proveri to još jednom.
Ako je MagicOS u pitanju (a verovatno jeste), onda možeš da središ sve osim eSIM i AndroidAuto. To neće raditi (mada postoji neki workaround), ostalo sve radi normalno (+ imaš i integrisan call recorder za razliku od global verzije).

Moja greska!
U pitanju je Honor Magic6 Pro za CN trziste (16/512) sa oznakom BVL-AN16 i zato ne znam sto se Google-a tice, WA i Vibera :(

Sve to radi. Prvo instaliraš Google Play Services i posle sve redom sasvim regularno, kao i na global verziji.

Honor ne koristi harmony os, samo Huawei jer je pod sankcijama. U Kini ni jedan android telefon nema google servise ali je na svakom moguće instalirati iste. Google pay može da pravi probleme.

the Chinese (CN) version of the Honor Magic 6 Pro has software with more built-in features and faster updates but lacks native Google services, while the global version has full Google service support but fewer pre-installed features and slower updates.

Kako to da je Harmony OS na Honoru? Harmony ide isključivo na Huawei, a Honor ima MagicOS. Proveri to još jednom.
Ako je MagicOS u pitanju (a verovatno jeste), onda možeš da središ sve osim eSIM i AndroidAuto. To neće raditi (mada postoji neki workaround), ostalo sve radi normalno (+ imaš i integrisan call recorder za razliku od global verzije).
Postoji li sansa da se na nas evropski MagicOS nabudzi nativni call recorder? Nesto je pre neko pisao promenom nekog regiona ili tako nesto.

Vrh Dno