Šta je novo?

Honor Magic 6/Pro

Pa ne prebacuješ galeriju sa starog telefona. 🤣
Čim se loguješ u Google photos on učita sve.
Ипак је све ок, Гугл је само анализирао слике и ваљда сконтао да су исте, није направио дупле копије.

Питања:

1. Да ли користите заштиту за екран и коју? (Не користим доња три тастера, већ свајповање прстом са стране и доле па фолија мора бити закривљена са екраном)

2. Пунио сам га старим Хуавеј пуњачем од 40W, брзина пуњења је сасвим ок, штети ли то батерији, треба ли да набављам Хонор 66, 80W?

3. Постоји ли поступак да се и слике са Вибера пренесу на нови телефон? Мислим фолдер са вибер сликама јесте прекопирао, али у порукама нема слика. (Вратио сам резервну копију порука)

1. Ja i dalje nosim njegovu fabricku i nemam problema sa svajpovanjem.
2.punjac nece da pravi problem samo je malo sporiji.
3. Kad pravis bekap cekiras da bekapuje medije. Onda ce da ti se prikazu u porukama. Mada ako to vec nisi odradio msm da sad ne mozes.

Da li neko zna kako mogu da pratim vreme korišćenja ekrana (SOT-a) od punjenja do punjenja? Fabrička aplikacija prikazuje podatke samo za poslednja 24 sata, a ne snalazim se sa aplikacijom AccuBattery. Ako neko zna rešenje, molim vas da mi pomognete.

Da li neko zna kako mogu da pratim vreme korišćenja ekrana (SOT-a) od punjenja do punjenja? Fabrička aplikacija prikazuje podatke samo za poslednja 24 sata, a ne snalazim se sa aplikacijom AccuBattery. Ako neko zna rešenje, molim vas da mi pomognete.
A čemu to?! Osim ako ne testiraš za neki vlog. Koristi telefon i uživaj u njemu. To je alat kao svaki drugi, za par godina biće drugih...

Ako je original i ako ti taj ulaz odgovara, taj od 100w je odgovarajući (puni ga na 80w).

Samo fizički. Pisali smo već, kad krene da puni baca super charge max 80W, ali posle par sekundi pada na ~15-20W i manje.

A čemu to?! Osim ako ne testiraš za neki vlog. Koristi telefon i uživaj u njemu. To je alat kao svaki drugi, za par godina biće drugih...
Apsolutno razumem šta hoćeš da kažeš, ali praćenje SOT-a od punjenja do punjenja je jako korisna opcija, čak i za prosečnog korisnika, koji ne snima vlogove.
SOT može da bude indikator stanja baterije. Ako npr. primetim da se SOT vremenom smanjuje, to može da ukazuje na degradaciju baterije.
Ili nakon ažuriranja softvera, SOT omogućava da uporedim performanse baterije sa prethodnim stanjem.
Ali kada si već spomenuo uživanje, tu je naravno i lično zadovoljstvo. Mnogi korisnici, uključujući i mene, vole da prate tehničke detalje svojih uređaja. Praćenje SOT-a je samo jedan od načina da se zadovolji ta znatiželja. Veliki prijateljski pozdrav.

Da skratim - telefon treba da bude tu da ti služi po potrebi a ne da mu robuješ i da noćima ne spavaš jer razmišljašo tome da mu je SOT bio 7h a sad je 6h45'...
Mislim da se nismo razumeli. Uopšte nije reč opsesivnom praćenju SOT-a, već o njegovoj korisnosti kao indikatoru stanja baterije i performansi telefona. Isto kao praćenje potrošnje goriva/baterije u automobilu.

Ne pratim nikad ni potrošnju goriva kao ni SoT - bitno mi je samo stanje u rezervoaru/napunjenost baterije da bih znao da na vreme dopunim iste, sve ostalo mi je lično gledano nepotreban statistički podatak koji zavisi od trenutnog korišćenja i za jedan dan može i biće potpuno drugačiji od prethodnog/narednog jer ću drugačije koristiti telefon/auto.

Ne pratim nikad ni potrošnju goriva kao ni SoT - bitno mi je samo stanje u rezervoaru/napunjenost baterije da bih znao da na vreme dopunim iste, sve ostalo mi je lično gledano nepotreban statistički podatak koji zavisi od trenutnog korišćenja i za jedan dan može i biće potpuno drugačiji od prethodnog/narednog jer ću drugačije koristiti telefon/auto.
Kapiram tvoje gledište, ali ako nikada ne proveravaš potrošnju goriva, kako znaš da li ti auto troši previše (možda postoji problem sa motorom)?
Neko satima skroluje na TikToku i Instagramu, i to može da izgleda kao, kako si rekao, "robovanje". Međutim, svako ima pravo da koristi svoj telefon onako kako želi. Neki ljudi vole da se opuste uz kratke video snimke, dok drugi preferiraju da koriste telefon za druge stvari. Nije na nama da sudimo o tome kako neko provodi svoje vreme, sve dok to ne šteti nekom drugom.
Na kraju krajeva, mislim da je važno da svako pronađe balans koji mu odgovara.

Što se tiče auta sipam 25l od svake uplate, pređem za to vreme po gradu sa tim oko 300km i to mu dođe to - prosto se ne opterećujem da li je 8,4 ili 9,2l na 100km gradske vožnje.
Naravno, svako može da koristi telefon kako god želi i za šta god želi i to uopšte ne negira samo smatram da je gledanje koliko je SoT dnevno bespotrebno iscrpljivanje organizma, naročito jer SoT nije jedini indikator potrošnje baterije koji će ti dati tačan podatak.

Kapiram tvoje gledište, ali ako nikada ne proveravaš potrošnju goriva, kako znaš da li ti auto troši previše (možda postoji problem sa motorom)?
Neko satima skroluje na TikToku i Instagramu, i to može da izgleda kao, kako si rekao, "robovanje". Međutim, svako ima pravo da koristi svoj telefon onako kako želi. Neki ljudi vole da se opuste uz kratke video snimke, dok drugi preferiraju da koriste telefon za druge stvari. Nije na nama da sudimo o tome kako neko provodi svoje vreme, sve dok to ne šteti nekom drugom.
Na kraju krajeva, mislim da je važno da svako pronađe balans koji mu odgovara.
Ja sam taksista i meni je bas bitan taj SOT i satima skrolovanje na TikToku i drugo, dok sedim u autu i cekam voznju...svako pronadje sebe u necemu, tako da je bar za mene, baterija jako bitna

Ja sam taksista i meni je bas bitan taj SOT i satima skrolovanje na TikToku i drugo, dok sedim u autu i cekam voznju...svako pronadje sebe u necemu, tako da je bar za mene, baterija jako bitna
Ovaj telefon je onda pogodak jer ima jako dobru bateriju. Možda da razmisliš o kupovini autopunjača! Problem bi bio da si na poslu gde nemaš izvor energije.

Posle nedelju dana korišćenja i intenzivnog fotografisanja, mogu samo da kažem da je ovaj telefon odličan! Baterija jako dugo traje, ekran je dobar, zvuk takođe, sve lepo radi, a slike su nešto fantastično, prevazišao je moja očekivanja. Portretne slike su čisto savršenstvo, Harcourt mod radi jako lepo, kada se namesti na 2x zoom slike budu fenomenalne. Imali smo neku proslavu za vikend i evo 100-ti put gledam slike i čudim se kako su dobre, lica su toliko čista, detaljna, sa savršenim zamućenjem pozadine. Mislim da mu najbolje leže portreti!
Takođe AI gumica radi super.

Ok, previše epiteta sam naveo, ali takav je utisak HM6P ostavio na mene, svakako preporuka za one koji se dvoume.

P.S. Da ne bude da je sve hvalospev, ima manu, zoom fotografije >30x su prilično loše, upotrebljivo je to, ali daleko je od dobre fotografije.

Jel ima još nekog sa 6Pro/Lite da nije dobio update na MagicOS 9?

Moja supruga na mts Omorika50 je još uvek na 8.0.0.260 (probala Tryout) a ja sam isto na mts Omorika50 i odavno sam dobio i drugi update i to na telefonu koji bi trebao da bude na poslednjem mestu kada su update u pitanju.

Moja supruga na mts Omorika50 je još uvek na 8.0.0.260 (probala Tryout) a ja sam isto na mts Omorika50 i odavno sam dobio i drugi update i to na telefonu koji bi trebao da bude na poslednjem mestu kada su update u pitanju.
Можда да проба да покрене апдејт из my honor апликације, код мене је само тако дошао до деветке.

Možda da imaš Omoriku 100, oni ranije dobijaju ;)

Nazad
Vrh Dno