Šta je novo?

Honor Magic 6/Pro

I ja mislim da svaki punjac, osim bas klasicnog kineza, puni isto telefon, par minuta gore-dole...Ja imam RawPower punjac i do sada sam svaki telefon punio s anjim, bez problema sa brzim punjenjem

Ne, mora punjač da podržava neki od protokola koji podržava Honor, SCP, PD, ne znam QuickCharge da li podržava itd.

Sa Xiaomi, Realme, Vivo itd punjačima puni katastrofalno sporo. Dakle ili da ima Huawei SCP protokol najbolje ili da ima USB PD.

* pod Šaomi punjačima mislim na ove koji idu uz telefon. Imam recimo i ovaj -> AD652GEU, i koji kada se zakači piše 65W super charging, ali on podržava i SCP.

Tako da moja preporuka ili originalni punjač ili nešto što ima jasno naznačeno da podržava SCP protokol.

Dobra je stvar što većina proizvođača sve više prihvaća PD standard, i u tom smjeru razvijaju punjače. BBK grupacija u novije vrijeme podržava PD, Motorola odavno, Xiaomi prelazi s QC na PD, a da ne pričamo za Apple i Samsung. Huawei i Honor osim vlastitog SCP također podržavaju i PD. Stariji 40W i 66W punjači nisu podržavali, ali noviji 88W i 100W postaju univerzalni....

Pozdrav svima! Već neko vreme razmišljam o kupovini Honor Magic 6 Pro telefona i želeo bih da čujem savete od onih koji ga već koriste.

Trenutno koristim Samsung S21 Ultra već pune 4 godine i vreme je za zamenu. Pošto sam izuzetno zadovoljan Samsungom, logičan izbor bi bio novi Ultra model, ali mi ni S24 ni S25 ne odgovaraju zbog veličine. Jednostavno su preterali sa dimenzijama, pritom je baterija ostala na istom nivou, što me je malo razočaralo.

Sada se dvoumim između Honor Magic 6 Pro, koji je trenutno na akciji u Gigatronu, i Xiaomi 15 (standardni model). Kod njih me najviše brinu stabilnost i pouzdanost. Mogu li se osloniti na ove uređaje bez straha da mi možda neće stići notifikacija za neku važnu poruku ili obaveštenje? Šta da radim? Potreban mi je vaš savet.

Ja sam pre nedelju dana napravio bas taj prelaz.. I u svemu je magic 6 pro bolji od s21 ultra. Da li je bolji od s 25 ultra ne znam jer ga nisam imao. Ali za tu cenu mislim da nemas bolji nov telefon. Osim ako pricamo o kupujem prpdajem, ali to je drugi padež. Notifikacije ne kasne. Ako te to brine.

Pozdrav svima! Već neko vreme razmišljam o kupovini Honor Magic 6 Pro telefona i želeo bih da čujem savete od onih koji ga već koriste.

Trenutno koristim Samsung S21 Ultra već pune 4 godine i vreme je za zamenu. Pošto sam izuzetno zadovoljan Samsungom, logičan izbor bi bio novi Ultra model, ali mi ni S24 ni S25 ne odgovaraju zbog veličine. Jednostavno su preterali sa dimenzijama, pritom je baterija ostala na istom nivou, što me je malo razočaralo.

Sada se dvoumim između Honor Magic 6 Pro, koji je trenutno na akciji u Gigatronu, i Xiaomi 15 (standardni model). Kod njih me najviše brinu stabilnost i pouzdanost. Mogu li se osloniti na ove uređaje bez straha da mi možda neće stići notifikacija za neku važnu poruku ili obaveštenje? Šta da radim? Potreban mi je vaš savet.

Najbolja kupovina trenutno legalno u radnjama i na tu cemnu ga mozes uzeti na 2 godine otplate.
Ima ovde i ljudi koji su presli sa s24U na njega pa su zadovoljni tako da ...

Poslednja izmena:
Ja sam pre nedelju dana napravio bas taj prelaz.. I u svemu je magic 6 pro bolji od s21 ultra. Da li je bolji od s 25 ultra ne znam jer ga nisam imao. Ali za tu cenu mislim da nemas bolji nov telefon. Osim ako pricamo o kupujem prpdajem, ali to je drugi padež. Notifikacije ne kasne. Ako te to brine.
Najbolja kupovina trenutno legalno u radnjama i na tu cemnu ga mozes uzeti na 2 godine otplate.
Ima ovde i ljudi koji su presli sa s24U na njega pa su zadovoljni tako da ...

Hvala vam zaista od srca na ekspresnom odgovoru.
Honor Magic 6 Pro se definitivno ističe kao idealan izbor, posebno zbog svojih impresivnih hardverskih specifikacija. Sve to spakovano u ergonomsko kućište, čine ga savršenim uređajem za mene. (Magic 7 Pro je malo širi što ga je odmah izbacilo iz mog užeg izbora).

Međutim, imam određene rezerve u pogledu stabilnosti rada. Čitao sam o izvštajima korisnika koji su iskusili probleme poput šuštanja tokom poziva ili kašnjenja notifikacija i sl. I to su jedini aspekti koji me brinu, jer u svim ostalim segmentima ovaj telefon u potpunosti zadovoljava moje potrebe.

Čitao sam o izvštajima korisnika koji su iskusili probleme poput šuštanja tokom poziva ili kašnjenja notifikacija i sl. I to su jedini aspekti koji me brinu, jer u svim ostalim segmentima ovaj telefon u potpunosti zadovoljava moje potrebe.

Kasnile su na dve aplikacije, više ne kasne ni na jednoj. Bar kod mene. Što se šuštanja tiče, nemam takvu informaciju, lično mi se nije desilo do sada, sve se jasno i glasno čuje.

Jedina zamerka koju imam je kvalitet slika prednje kamere. Sve ostalo je traženje dlake u jajetu. Na dnevnom svetlu je odlična, ali noću na sobnom svetlu je poprilično loša. Ne mogu da uporedim sa aktuelnom konkurencijom, ali mogu sa iPhone 14 (žena ga ima) i post processing je tamo bolji. Sad, ima taj momenat što sam ja ostao na MagicOS 8 i kategorički odbijam update dok se ne reši call recorder, tako da ne znam šta je i da li je sređeno nešto na MagicOS 9.

Godinu dana ga imam, nije štucnuo sve ovo vreme, stabilnost odlična, sve ful fluidno i bez bagova. Baterija i dalje sjajna, bitno je samo da se ne čačka dok je na punjaču i sve okej.

Vidim da ima ovaj novi Honor GaN punjač od 100w na akciji za 3990din.

Ja sam uzeo prethodnu verziju, "običan" ne GaN, takođe od 100w. Nema skoro nikakve razlike u brzini punjenja u odnosu na ono čime sam punio pre toga - Xiaomi GaN 65w.
Gde ima da se uzme na akciji,treba mi
Hvala

Međutim, imam određene rezerve u pogledu stabilnosti rada. Čitao sam o izvštajima korisnika koji su iskusili probleme poput šuštanja tokom poziva ili kašnjenja notifikacija i sl. I to su jedini aspekti koji me brinu, jer u svim ostalim segmentima ovaj telefon u potpunosti zadovoljava moje potrebe.
Potpuno te razumem. I ja sam razmišljao o Honor-u i ova stvar sa kašnjenjem notifikacija me je odvratila od kupovine.
Inače ovo nije samo problem ovog telefona već generalno problem Honor-a. Puni su forumi (strani i domaći) žalbi korisnika na razne modele Honor-a povodom kašnjenja notifikacija. Ovde su mi preporučili neka podašavanja da držim određene aplikacije zaključane u memoriji ali to mi izgleda kao teška krpačina, tako da sam odustao.
Inače Honor je jedina kvalitetna alternativa Samsung-u u android svetu ali džaba kad ima takvih problema u najosnovnijim funkcijama.
Šteta, rado bih zaobišao Samsung i njihovu politiku u novije vreme

Potpuno te razumem. I ja sam razmišljao o Honor-u i ova stvar sa kašnjenjem notifikacija me je odvratila od kupovine.
Inače ovo nije samo problem ovog telefona već generalno problem Honor-a. Puni su forumi (strani i domaći) žalbi korisnika na razne modele Honor-a povodom kašnjenja notifikacija. Ovde su mi preporučili neka podašavanja da držim određene aplikacije zaključane u memoriji ali to mi izgleda kao teška krpačina, tako da sam odustao.
Inače Honor je jedina kvalitetna alternativa Samsung-u u android svetu ali džaba kad ima takvih problema u najosnovnijim funkcijama.
Šteta, rado bih zaobišao Samsung i njihovu politiku u novije vreme
Svaki telefon ima svoje prednosti i nedostatke. Čak je i moj S21 Ultra imao kratkotrajan problem sa obaveštenjima na Viber-u, ali su ga brzo rešili.
Iz ovih odgovora vidim da korisnici Magic 6 Pro tvrde da tih problema više nema, tako da verujem da je to zaista sređeno. Uostalom kako kažu stari "nisi se venčao". Ako ne valja pravo u oglas i ne gine mi toster (S24U/S25U).

Na sajtu je 5999
Možeš da iskoristiš 20% popusta iz Yettel petka na njega, ja sam uzeo tako za 4800rsd (javi ako ti treba kod). Ako ne, vidi u toj drugoj prodavnici, mada je meni skroz nepoznata...

Možeš da iskoristiš 20% popusta iz Yettel petka na njega, ja sam uzeo tako za 4800rsd (javi ako ti treba kod). Ako ne, vidi u toj drugoj prodavnici, mada je meni skroz nepoznata...
Ili ako imaš intesinu karticu možeš iskoristiti popust od 15% na sve što nije SOK i TOP artikal. A punjač nije. Ja sam ga uzeo uzeo onog dana. Baš taj GaN slim. I da puni 100w plus sam kupio i bežični (navika mi je, uvek sam tako punio Samsung) i zaista sve extra radi sa original delovima.

Šteta, rado bih zaobišao Samsung i njihovu politiku u novije vremene apsolutn

Ne znam za druge, ali na mom Honor Magic 5 Pro i na Honor Magic 6 Pro koji moj sin koristi, nikakva kašnjenja notifikacija ne postoje.
I nikakva posebna podešavanja nismo postavili.
Magic OS 9 na oba telefona.

Prilozi

• Screenshot_20250316_144337_com_android_settings_Settings$DeviceInfoSettingsActivit.jpg
    Screenshot_20250316_144337_com_android_settings_Settings$DeviceInfoSettingsActivit.jpg
    61.9 KB · Pregleda: 18
Ili ako imaš intesinu karticu možeš iskoristiti popust od 15% na sve što nije SOK i TOP artikal. A punjač nije. Ja sam ga uzeo uzeo onog dana. Baš taj GaN slim. I da puni 100w plus sam kupio i bežični (navika mi je, uvek sam tako punio Samsung) i zaista sve extra radi sa original delovima.
Koja je razlika izmedju GaN i GaN slim punjaca za Honor telefone? Na nasim sajtovima za prodaju postoje dve verzije. Da li je razlika samo u velicini?

Koja je razlika izmedju GaN i GaN slim punjaca za Honor telefone? Na nasim sajtovima za prodaju postoje dve verzije. Da li je razlika samo u velicini?
Koliko sam razumeo slim je manji (što i jeste) plus ta tehnologija GaN štiti od pregrevanja i pametniji je od običnog punjača. U prevodu može da puni sve živo bez bojazni od kvara. Jedina mana je što ima samo jedan ulaz. A meni uvek trebaju bar dva.

Pazaraio sam nov Honor Magic 6 pro sa 2 godine garancije 690e i vrlo sam zadovoljan za sad, ozbilja mašina.Recite mi samo jel neko skidao ovu fabričku foliju sa ekrana ili da ga koristim sa njom (mada se posle par dana upotrebe vide sitne ogrebotinice)?

Nema potrebe da skidaš, vremenom će svakako sama krenuti da se odlepljuje.
U međuvremenu možeš da naručiš rezervne folije ili zaštitna stakla.

Kasnile su na dve aplikacije, više ne kasne ni na jednoj. Bar kod mene. Što se šuštanja tiče, nemam takvu informaciju, lično mi se nije desilo do sada, sve se jasno i glasno čuje.

Код мене и даље проблеми са овим.
Једине нотификације које никад нису правиле муке од старта, су воцап и мејл. Нервира када ми стигне мејл да сам добио поруку на КП, а од апликације ништа.
Проблеме решава ручно подешавање апликација, али онда само стижу досадне нотификације да апликација превише троши батерије. И онда да не би палио за све, размишљам шта ми је приоритет да видим одмах. То је ваљда цена тога да сваки други дан пуним батерију.

Бар да има нека средина, па да нотификације касне, али код мене нису ни стизале, већ рецимо кад уђем у вибер, тада и оне стигну. Или још боље, када год уђем на редит, долази ми нотификација неког форума на брејв претраживачу.

Код мене и даље проблеми са овим.
Једине нотификације које никад нису правиле муке од старта, су воцап и мејл. Нервира када ми стигне мејл да сам добио поруку на КП, а од апликације ништа.
Проблеме решава ручно подешавање апликација, али онда само стижу досадне нотификације да апликација превише троши батерије. И онда да не би палио за све, размишљам шта ми је приоритет да видим одмах. То је ваљда цена тога да сваки други дан пуним батерију.

Бар да има нека средина, па да нотификације касне, али код мене нису ни стизале, већ рецимо кад уђем у вибер, тада и оне стигну. Или још боље, када год уђем на редит, долази ми нотификација неког форума на брејв претраживачу.
Baš neobično! Od kako sam uzeo mob, iz Yettela je., nisam ništa dirao u podešavanjima za bateriju i slično, jeste se teleofn updatovao na valjda poslednju zakrpu 9.147. I redovno dobijam sva obaveštenja za sve aplikacije. Nikada mi nije izašlo obaveštenje da neka app crpi bateriju... Kako je to moguće da neki imaju te probleme a drugi ne za isti model telefona?!

Možda je on u mnogo grupa na viberu koje su mu na mute, pa app konstantno radi u pozadini i onda mu se javlja taj Huawei spam o velikoj potrošnji baterije?

Možda je on u mnogo grupa na viberu koje su mu na mute, pa app konstantno radi u pozadini i onda mu se javlja taj Huawei spam o velikoj potrošnji baterije?
Ма какви, вибер користим на доста базичном нивоу, група зграде и још пар ситних ствари около.

Можда би један фабрички ресет све то решио, али немам много живаца да се бавим сада тиме.

Рецимо баш та КП апликација. Не стижу ми нотификације, а глупо ми је да због једне поруке у две недеље тамо држим апк константно у позадини. А опет, битна ми је та порука да бих брзо реаговао. А опет опет, ретко када је отварам да бих видео ту поруку кад не стигне нотификација.

Pazaraio sam nov Honor Magic 6 pro sa 2 godine garancije 690e i vrlo sam zadovoljan za sad, ozbilja mašina.Recite mi samo jel neko skidao ovu fabričku foliju sa ekrana ili da ga koristim sa njom (mada se posle par dana upotrebe vide sitne ogrebotinice)?
Svaka cast, fenomenalna cena

Ostavi je dok se sama ne počne odlepljivati.
Bolje da se ogrebotinice vide na foliji nego na ekranu da nastanu.

Jedina mana na toj foliji je ta sto skuplja opasno prasinu, evo i na sedmici isto. Ali radi poso.

Vrh Dno