Šta je novo?

Honor Magic 6/Pro

Ma meni nije problem, mogu da uzmem i Iphone 16 Pro Max, nije to nista problem, nego vec gledam sta cu... Mogu i 7 Pro odma da capim nikakav problem. Al Honor Magic mi deluje nekako kompletan telefon, tako da se izrazim...

@TajmBanditBouns ovo tvoje je više za šta da kupim, da se ovde ne bi pravio šum i prešlo u spam.

Nešto što sam pre mislio da se desava jer je prljava kamera ali sada kada sam testirao, vidim da nije zbog toga. Prva slika sa ovog telefona, pogledajte levi i desni deo slike, oko kutije, kao da je zamuceno. Druga slika je honor 70, razlika je evidentna. Da se razumemo, nekoliko puta je slikano.

Da li je i kod vas tako?

Prilozi

• IMG_20241111_155523.jpg
    IMG_20241111_155523.jpg
    199.9 KB · Pregleda: 255
  • IMG_20241111_155542_035844.jpg
    IMG_20241111_155542_035844.jpg
    270.3 KB · Pregleda: 150
Deluje kao da ti je ukljucen portret mod?

Razlika je sto Magic6 pro ima 1.4 otvor blende a honor 70 ima 1.9.
Otvori pro mod u kameri, stavi otvor blende rucno na f2 ostalo ostavi na automatski i onda uporedi.

Deluje kao da ti je ukljucen portret mod?
Nije, znam toliko majku mu :D

Razlika je sto Magic6 pro ima 1.4 otvor blende a honor 70 ima 1.9.
Otvori pro mod u kameri, stavi otvor blende rucno na f2 ostalo ostavi na automatski i onda uporedi.

Evo test. Prva slika auto, druga blenda 1.4, treća blenda 2.0

J*bo sebe kad dam za telefon 1000e, a on ne može na auto da odradi najprostiju moguću sliku.

Prilozi

• IMG_20241111_211748.jpg
    IMG_20241111_211748.jpg
    341.9 KB · Pregleda: 130
  • IMG_20241111_211755.jpg
    IMG_20241111_211755.jpg
    334.9 KB · Pregleda: 82
  • IMG_20241111_211804.jpg
    IMG_20241111_211804.jpg
    343 KB · Pregleda: 127
Telefon je odradio kako treba, slikao si u losim uslovima sa malo svetla i koristio je najsiri otvor blende koji ima a to je 1.4.
Ako zelis nesto specificno i protiv onoga sto je po pravilima fotografije onda imas slobodu da koristis pro mod.

Za ovakve stvari jednostavno se odmakni malo i posle samo kropuj ako treba.

Meni je neverovatno da mi honor 70 koji je dosta stariji telefon radi bolju fotografiju nego m6pro, u istim uslovima.

Auto podešavanja prva slika. Druga slika je otvor blende 2. Najveća razlika u gornjem delu fotografije

Prilozi

• IMG_20241111_213849.jpg
    IMG_20241111_213849.jpg
    238.5 KB · Pregleda: 114
  • IMG_20241111_213841.jpg
    IMG_20241111_213841.jpg
    254.2 KB · Pregleda: 118
Slikaj nekoliko slika sa oba telefona i postavi ovde da vidimo koliko je bolji honor 70 :D
Slikaj nesto krsteno a ne stiker i stranicu knjige.

Setih se sad da ima i fejk otvor blende da se namesti u aperture modu u samoj kameri a nalazi ti se skroz levo iza night moda.
Stavi tu F16 pa slikaj, trebalo bi da budu ostrije ivice u ovim situacijama koje si gore slikao.

Okej ako slikamo nešto kršteno, tu m6pro daje naravno bolje slike, ali bice situacija gde cu morati ovakve slike da radim. Zato sam i pokrenuo priču da vidim da li je i kod nekog ovako ili ne.

F16 kao što si rekao

Prilozi

• IMG_20241111_221926.jpg
    IMG_20241111_221926.jpg
    220.6 KB · Pregleda: 140
Meni je neverovatno da mi honor 70 koji je dosta stariji telefon radi bolju fotografiju nego m6pro, u istim uslovima.

Auto podešavanja prva slika. Druga slika je otvor blende 2. Najveća razlika u gornjem delu fotografije
Ima li Macro mod? Meni na iP isto zbog veličine senzora prebacuje sa glavnog senzora na drugi za macro gde snimi jasno ovakvu sliku, bez macro moda situacija malo bolja od tvoje. Tako je od kako su svi prešli na veće senzore, fizika.

Okej ako slikamo nešto kršteno, tu m6pro daje naravno bolje slike, ali bice situacija gde cu morati ovakve slike da radim. Zato sam i pokrenuo priču da vidim da li je i kod nekog ovako ili ne.

F16 kao što si rekao
Stvarno je gadno. Ne mogu da verujem da ne moze ovo da odradi kako treba. Ja zaista cesto na nedeljnom nivou imam potrebu da uslikam papir ili ekran, kako ovaj uredjaj moze da se muci sa takvim zahtevom?

Kod slikanja teksta toplo savetujem "scan document" opciju, fantastično obavlja posao. Evo primera :

Pogledajte prilog 466143

Izgleda kao da je skener radio posao.
Baš sam se do ovog posta pitao u sebi; da li je moguće da telefon iz takvog segmenta nema nešto poput 'document moda'..
Ispostavilo se, naravno, da ima.
Ja inače uzimam telefone nekoliko rangova ispod ovog, ali mi je nepostojanje 'document' moda uvek deal breaker..

Jel ima neko info da li ce biti neka akcija za honor ,cekam 6pro vec neko vreme,kao ova na primer

Prilozi

• Screenshot_2024-11-14-01-12-20-223_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-11-14-01-12-20-223_com.android.chrome.jpg
    104.2 KB · Pregleda: 132
Uočio sam još neke mane, sitnije, doduše.

Ona sa Android autom mi ostaje najveća, te nisam siguran da ću nastaviti da ga koristim. Vrv ću probati da ga prodam i na proleće pređem na Samsung.

Elem, prilikom snimanja videa u "Super noćnom režimu", javlja se jako neprijatno seckanje. Taj režim sam probao u više navrata i različitih okruženja i prilično se razočarao.

HnVideoEditor_2024_12_03_164748071.mp4

Drugi problem je bagovanje auto-rotate funkcije. Ovo nikad nisam video do sada - telefon se zabaguje i pomeša strane, pa stavi home dugmiće na vrh ekrana, kao da sam ga okrenuo, ili mi okrene telefon u vodoravnu rotaciju, iako ga držim uspravno.

Drugi problem je bagovanje auto-rotate funkcije. Ovo nikad nisam video do sada - telefon se zabaguje i pomeša strane, pa stavi home dugmiće na vrh ekrana, kao da sam ga okrenuo, ili mi okrene telefon u vodoravnu rotaciju, iako ga držim uspravno.
Cuti, meni je rotacija jedva radila (M5Pro). Isključi AI u Accessibility.

I meni se ovo dešava sa rotacijom. Do softvera je. Nisam primetio na poslenjoj verziji (213).

Uočio sam još neke mane, sitnije, doduše.

Ona sa Android autom mi ostaje najveća, te nisam siguran da ću nastaviti da ga koristim. Vrv ću probati da ga prodam i na proleće pređem na Samsung.

Elem, prilikom snimanja videa u "Super noćnom režimu", javlja se jako neprijatno seckanje. Taj režim sam probao u više navrata i različitih okruženja i prilično se razočarao.

HnVideoEditor_2024_12_03_164748071.mp4

Ako planiras na S24 Ultra,i ako prelazis zbog kamere, bolje nemoj. Ja sam presao zbog ove promocije u samsungu, mislio sam da ce mi leci bolje samsung ali nije, kamera je bolja na honoru, jedino zoom ima bolji samsung. Ispeglace verovatno softver, ne brzaj. :)

Uzeo ovaj mob posle 4 godine iPhone-a.

Eto prvog većeg problema. Jel' imao još neko situaciju da mu Android Auto nije hteo da se spoji putem USB-a? Može samo putem Bluetooth-a, čime nemam funkcionalnosti koje mi trebaju (najviše mi nedostaje navigacija).

Auto je godinu i po star, dakle nije neka praistorijska kršina.
Motorole novije počevši od serije 40 pro itd imaju isti problem. Rešivo je sa Android Auto Wirelles stick USB, tipa 20e ulaganja. Neki sažetak cele priče je android 14 je poremetio žičnu vezu oko Android auta i vozila, sada da li su to ispeglali u android 15 ne znam. Za wirelles opciju potvrđujem da radi na problematičnim motorolama, pretpostavljam da radi i na Honor seriji novihij modela.

Moguće da je nešto i do same multimedije, odnosno podešavanja. Tipska multimedija (android 11) za hondu radi bez problema kod mene, i preko kabla i preko WiFi.

Nazad
Vrh Dno