Šta je novo?

Honor Magic 6/Pro

Pozdrav svima,

proletio sam više-manje kroz cijelu temu i vidim da je dosta ljudi imalo problema s baterijom koja bi po svemu sudeći trebala biti najjači adut ovog modela. Između ostalog, upravo radi toga sam se i odlučio uzeti ovaj mobitel. Isto tako vidim da ima ljudi koji su izuzetno zadovoljni s rezultatima. Ja pripadam ovoj prvoj skupini, baterija je daleko ispod očekivanja.

Ne koristim nikakve aplikacije koje bi trebale pojačano konzumirati bateriju. Mobitel koristim od petka predvečer, dakle ovo je četvrti dan korištenja, tri puta sam ga punio od 0-100 %. Ne vidim neki značajan pomak u performansu baterije.

Mene zanima je li ovo normalno za prvih nekoliko dana i jeste li imali sličan ili isti slučaj kad ste počeli koristiti mobitel? Ako da, koliko dugo traje kalibracija baterije i učenje patterna da bi se dobio onaj doživljaj o kojem svi pričaju? Sinoć tijekom noći mi je pojeo samo 2-3 % što je svakako napredak u odnosu na ranije, no i dalje mu je kombinirana upotreba jednostavno prevelika (4.4 %/h). Isto tako, mobitel se zagrijava na običnom surfanju browserom.

Lokacija i bluetooth su mi upaljeni 24/7.

Hvala na odgovorima.
Da li si prebacivao podatke sa starog telefona?

Meni kada sam restartovao telefon na nulu, i posle sledećeg punjena, baterija je bila ekstra ali isključio sam one opcije za čuvanje životnog veka i samo taj dan sam bio prezadovoljan baterijom, a posle ostali dani, do dana danas, a to je nekih 25 dana, ništa specijalno. Priznajem, ponadao sam se da je to to jer pri prvom paljenju sam prebacio sa starog na novi skoro sve i ovde pročitao da to ne valja. Išao je reset i samo taj jedan dan, baterija je bila kako treba. Još sam i dosta aplikacija ugasio da se ne pokreću u pozadini

Prilozi

• Screenshot_20240910_212836_com.hihonor.systemmanager.jpg
    Screenshot_20240910_212836_com.hihonor.systemmanager.jpg
    53.5 KB · Pregleda: 39
Od jutros do sad SOT mi je 5 sati. Ostalo je 40%. Bluetooth i WiFi uvek uključeni. Nisam imao problema sa baterijom od kad sam uzeo uređaj, ali da, čini mi se da je nešto slabija bila u početku.

I ne čekaj da ti baterija padne na 1%. Čim dođe do 10% zakači ga na punjač. Poželjno i ranije.

И код мене батерија слабија у почетку, сада ево после 2 месеца лагано сваки други дан пуним на послу преко дана.
Скоро цео дан на 4г, блутут слушалице, ауто, сат. Могу комотно са 20% да легнем у кревет, знам да ће преживети до пола следећег дана.

Od jutros do sad SOT mi je 5 sati. Ostalo je 40%. Bluetooth i WiFi uvek uključeni. Nisam imao problema sa baterijom od kad sam uzeo uređaj, ali da, čini mi se da je nešto slabija bila u početku.

I ne čekaj da ti baterija padne na 1%. Čim dođe do 10% zakači ga na punjač. Poželjno i ranije.

E to je upravo to što bih ja očekivao - 5 h SOT i 40% navečer baterije, to je ta razina.

Meni kada sam restartovao telefon na nulu, i posle sledećeg punjena, baterija je bila ekstra ali isključio sam one opcije za čuvanje životnog veka i samo taj dan sam bio prezadovoljan baterijom, a posle ostali dani, do dana danas, a to je nekih 25 dana, ništa specijalno. Priznajem, ponadao sam se da je to to jer pri prvom paljenju sam prebacio sa starog na novi skoro sve i ovde pročitao da to ne valja. Išao je reset i samo taj jedan dan, baterija je bila kako treba. Još sam i dosta aplikacija ugasio da se ne pokreću u pozadini

Znači mjesec dana skoro i nema pomaka?

Ja danas pratim ponašanje baterije, otkako sam ugasio 5G, baterija u idle modeu je poboljšana, a čini mi se da i daje veći SOT. Vidjet ću kroz nekoliko dana testiranja kako će se se mobitel ponašati. Probaj s time ako već nisi.

Posto sam se sinoc komirao pre ponoci i telefon stavio da se puni kad sam ustao i nisam ga koristio za to vreme evo i moj SOT direktno sa telefona.
Ukljucen blutut, wifi, igrao igrice na poslu itd
Dakle 4.5h i 58% baterije je meni sasvim zadovoljavajuce i najbolje od svih telefona koje sam imao do sad.
1000024738.jpg

E to je upravo to što bih ja očekivao - 5 h SOT i 40% navečer baterije, to je ta razina.

Znači mjesec dana skoro i nema pomaka?

Ja danas pratim ponašanje baterije, otkako sam ugasio 5G, baterija u idle modeu je poboljšana, a čini mi se da i daje veći SOT. Vidjet ću kroz nekoliko dana testiranja kako će se se mobitel ponašati. Probaj s time ako već nisi.
Nije mi upaljen 5g,nego automatski bira 4g/3g/2g ali generalno osim tog dana, što sam naglasio malopre, nema pomaka u ovih mesec dana. Evo sada u odnosu na onu poruku od malopre, 5.5 sot i ostalo 34% baterije

Ja da sam przio igrice, nema šanse da bih izvukao 4.5sot na 58% baterije do kraja

Pa 5.5 SOT i 34% baterije na kraju dana je sasvim dobar rezultat, ako pitaš mene. Evo ja sam ga stavio sad puniti, probat ću imati 4-5 h SOT-a danas tijekom dana, pa javim oko 22 h koliko imam baterije.

Јел могуће да није довољно што телефон лагано извуче дан употребе, и можете потрошену енергију надокнадити за 40 минута на пуњачу. Чему мерења и поређења данима? Прође живот... 😁

Јел могуће да није довољно што телефон лагано извуче дан употребе, и можете потрошену енергију надокнадити за 40 минута на пуњачу. Чему мерења и поређења данима? Прође живот... 😁
Ja ga razumem, daje vecu svotu novca, oce sve da je dobro. Ja sam pao na te price o bateriji sa recenzija, i zato podrzavam ovakva pitanja

Pa upravo tako, ako je lagano izdrzao dan uvece ide na punjac znaci dobra baterija, sve je super. Ja sam merio prolazno vreme na telefonu koliko je baterije bilo u 15h kada zavrsavam sa poslom, sampion mi je bio Xiomi 10 lite sa 78% ili tu negde, kao da je bio programiran na tu vrednost.

samo savet - ne budite robovi tehnologije
na kraju krajeva, tu je da olakša i da uštedi vreme, ne treba se upravljavati prema uređajima (sa AI to ionako treba da ide obrnuto)

samo savet - ne budite robovi tehnologije
na kraju krajeva, tu je da olakša i da uštedi vreme, ne treba se upravljavati prema uređajima (sa AI to ionako treba da ide obrnuto)
То сам ја рекао себи, скинуо фолију са екрана, и сад се нервирам око неке микроогреботине.

Meni je kad izracunam 10h sot min... Internet i plavi zub ukljuceni... Imao sam i dane po 15h sot, potpuno nerelano... Ali 10h sot je top u svakom pogledu...

Koliko zaključaka napamet i filozofije o prolaznosti života. 😁

Da pojasnim, ako sam kupio mobitel vrlo visoke cjenovne razine, onda želim i takve performanse. Meni je baterija jedna od najbitnijih stavki bilo kojeg mobitela iz nekoliko razloga. Prvi je taj što zbog posla svaka dva tjedna jednom letim i to su letovi uvijek s jednim layoverom. To znači da ako sam kupio flagship model čiji je najjači adut (barem marketinški) upravo baterija, onda želim da mi baterija uz dvije serije i dva filma tijekom leta u airplane modeu i ostalih 5-6 sati lutanja po aerodromima i tijekom kraćenja vremena na društvenim mrežama izdrži minimalno, ali minimalno 5-6 SOT-a i da imam 50 % baterije odnosno da kad dođem na odredište da ne moram strahovati hoću li imati dovoljno baterije kako bi si otvorio putem mobitela vrata sobe gdje sam odsjeo. Nemojte mi samo reći pa ima štekera na aerodromima na kojima možeš puniti mobitel. Imam ja i powerbank, ali ga ne želim nositi jer imam mobitel koji bi trebao imati brutalne performanse baterije. I tu sva priča staje, to sam platio.

Prije ovog mobitela sam imao S22 Ultru. Odem na F1 utrku, koristim mobitel od 7 h ujutro, sunčan dan, brightness na najjačima postavkama, a ja 35 krugova prije kraja (cca 16:00 h!) moram mobitel stavljati u način štednje baterije i strepim da zadržim barem 20 % da me GPS izvuče iz grada na autoput, a kasniije ćemo lakše. Zato je bitan SOT, zato je bitna kombinirana upotreba, jer postoje trenuci u životu kad želim izvući maksimum iz mobitela jer mi to treba, a ne zato što ću provesti svaki dan 5-6 h s upaljenim ekranom. A ako sam dao preko 1000 eura za takav mobitel, to ne bi trebalo uopće doći u pitanje, ali kad se jednom opečeš, onda pušeš i na hladno.

Da se vratim na temu. Danas sam ga skinuo s punjača u 8 h ujutro. U vrijeme kad ovo pišem, imam 37 % baterije, SOT 4.5 h, 11.5 %/h (razočaravajuće puno, koristio sam google maps cca malo manje od 2 h i ostalo na browser, društvene mreže itd.). Screen off time 1.2 %/h, ovdje se vidi veliki pomak, je li do toga što sam isključio 5 G - ne znam, ali pomak se vidi. Probajte s tim ako imate isti problem.

U totalu, not great, not terrible. Ali nikako u rangu onoga što ovaj mobitel obećava, a i što pojedinci ovdje imaju. 4.5 h SOT i 78 % baterije je nadrealno, ali nekako i ono što očekujem od svog tog hypea.

Poslednja izmena:
Кад знаш да имаш захтеван дан понесеш вишеструко јефтинију екстерну батерију и не мислиш о томе.

@carlstadt_carl jesi iskljucio opciju smart charge na telefonu?
Mozda ti je ograniceno na tih 80% punjenje baterije jer ti sa osvim sto si napisao u poslednjem postu izlazis na nesto vise od 7h sot-a i taman ti fali nekih 20 posto da to bude to.

Кад знаш да имаш захтеван дан понесеш вишеструко јефтинију екстерну батерију и не мислиш о томе.
Ne pada mi napamet sa sobom vucarati powerbank ako bi mobitel trebao bez problema izdržati ovakav napor dva (ili više) puta mjesečno. Onda sam mogao uzeti neki mid range mobitel i doviđenja. Možda ti zvuči smiješno, ali kad konstantno vučeš ruksak na leđima, želiš da ti bude što lakši. Powerbank nema 15 kg, ali kad pobacaš te nepotrebne stvari, ruksak postane light.

@carlstadt_carl jesi iskljucio opciju smart charge na telefonu?
Mozda ti je ograniceno na tih 80% punjenje baterije jer ti sa osvim sto si napisao u poslednjem postu izlazis na nesto vise od 7h sot-a i taman ti fali nekih 20 posto da to bude to.

Hm, ta opcija mi je uključena, ali svejedno mobitel i dalje puni do 100 % kad je na punjaču. Probat ću ju ugasiti, pa vidjeti ima li rezultata. Hvala.

Hm, ta opcija mi je uključena, ali svejedno mobitel i dalje puni do 100 % kad je na punjaču. Probat ću ju ugasiti, pa vidjeti ima li rezultata. Hvala.
Prikazuje ti 100% jer je tako dizajnirana da radi, puni do 80% maksimalnog kapaciteta ali prikazuje 100% tako da u sustini nemas bateriju od 5200mAh nego bateriju od ~4160 mAh.
Probaj sutra sa tom opcijom iskljucenom pa javi utiske.
Iskljuci obe smart opcije tu u podesavanjima pa proveri.

Prikazuje ti 100% jer je tako dizajnirana da radi, puni do 80% maksimalnog kapaciteta ali prikazuje 100% tako da u sustini nemas bateriju od 5200mAh nego bateriju od ~4160 mAh.
Probaj sutra sa tom opcijom iskljucenom pa javi utiske.
Iskljuci obe smart opcije tu u podesavanjima pa proveri.
Да ли си сигуран у ово?
Зар није то опција за људе који имају рутину да пуне батерију ноћу, па он тек отприлике сат времена пре устајања оде од тих 80 до 100%, а до тад држи на 80?

Meni je napravilo razliku, nemam pojma iskreno. Ne gubi nista da proba :D

Evo kakva je situacija danas.

Screenshot_20240911_222140_com_hihonor_systemmanager_HwPowerManagerActivity.jpg

Od nestandardnih aplikacija tu je AdGuard (za koji stalno javlja abnormal power usage), Instagram koji je zapravo Instader, odnosno bootleg, modovana aplikacija, neoptimizovana. Tu je još jedan SIM, bluetooth koji je povezan sa smartwatch (Honor GS Pro). WiFi je upravo isključen.

To je to. Od 06:30 jutros skoro do 22:30. Zna to i bolje, ali sasvim okej, s obzirom šta je sve uključeno.

Zanimljiv sistem punjenja. Kod mene na Motoroli koristi taj pametni sistem aktivira se samo uvece kad pretpostavi da idem na spavanje i onda 80% napuni punom brzinom a onih 20% rasporedi do prvog alarma.

Nazad
Vrh Dno