Koliko zaključaka napamet i filozofije o prolaznosti života. 😁
Da pojasnim, ako sam kupio mobitel vrlo visoke cjenovne razine, onda želim i takve performanse. Meni je baterija jedna od najbitnijih stavki bilo kojeg mobitela iz nekoliko razloga. Prvi je taj što zbog posla svaka dva tjedna jednom letim i to su letovi uvijek s jednim layoverom. To znači da ako sam kupio flagship model čiji je najjači adut (barem marketinški) upravo baterija, onda želim da mi baterija uz dvije serije i dva filma tijekom leta u airplane modeu i ostalih 5-6 sati lutanja po aerodromima i tijekom kraćenja vremena na društvenim mrežama izdrži minimalno, ali minimalno 5-6 SOT-a i da imam 50 % baterije odnosno da kad dođem na odredište da ne moram strahovati hoću li imati dovoljno baterije kako bi si otvorio putem mobitela vrata sobe gdje sam odsjeo. Nemojte mi samo reći pa ima štekera na aerodromima na kojima možeš puniti mobitel. Imam ja i powerbank, ali ga ne želim nositi jer imam mobitel koji bi trebao imati brutalne performanse baterije. I tu sva priča staje, to sam platio.
Prije ovog mobitela sam imao S22 Ultru. Odem na F1 utrku, koristim mobitel od 7 h ujutro, sunčan dan, brightness na najjačima postavkama, a ja 35 krugova prije kraja (cca 16:00 h!) moram mobitel stavljati u način štednje baterije i strepim da zadržim barem 20 % da me GPS izvuče iz grada na autoput, a kasniije ćemo lakše. Zato je bitan SOT, zato je bitna kombinirana upotreba, jer postoje trenuci u životu kad želim izvući maksimum iz mobitela jer mi to treba, a ne zato što ću provesti svaki dan 5-6 h s upaljenim ekranom. A ako sam dao preko 1000 eura za takav mobitel, to ne bi trebalo uopće doći u pitanje, ali kad se jednom opečeš, onda pušeš i na hladno.
Da se vratim na temu. Danas sam ga skinuo s punjača u 8 h ujutro. U vrijeme kad ovo pišem, imam 37 % baterije, SOT 4.5 h, 11.5 %/h (razočaravajuće puno, koristio sam google maps cca malo manje od 2 h i ostalo na browser, društvene mreže itd.). Screen off time 1.2 %/h, ovdje se vidi veliki pomak, je li do toga što sam isključio 5 G - ne znam, ali pomak se vidi. Probajte s tim ako imate isti problem.
U totalu, not great, not terrible. Ali nikako u rangu onoga što ovaj mobitel obećava, a i što pojedinci ovdje imaju. 4.5 h SOT i 78 % baterije je nadrealno, ali nekako i ono što očekujem od svog tog hypea.