Šta je novo?

Honor Magic 5/Pro/PE

• Začetnik teme Začetnik teme nitro5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da sam sebi odgovorim ako se još nekome desi isto. Problem je do default dialer aplikacije, zamenio esim fizičkim i isto se dešava. Na kraju instaliram google dialer i ponaša se normalno.

Ne znam da li ste i na Global verzijama dobili?

Prilozi

• 2025-12-27_15-32-02-421.jpg
    2025-12-27_15-32-02-421.jpg
    37.5 KB · Pregleda: 28
Nabavio Magic 5 Pro, odličan mob. Ali imam problem s Gmail. Uopće mi ne stižu notifikacije. Paralelno koristim dva Huaweija na koje sve stiže instantno. Na Honoru sam isključio one optimizacije i svejedno ništa. Mail vidim tek kad otvorim app. Ima li neko sličnih problema?

1000055927.jpg

Stigao preko GigSky eSim-a. Kineski ROM ima dosta poboljšanja i to će stići za par meseci, za sada je ovo "klot" MagicOS 10, da znate. I takodje, end of the road, što se tiče Android verzija. Ja prezadovoljan, potpuno drugi telefon nego onaj koji smo kupili.

Baterija nakon updatea grozna, ali čini mi se da se stabilizuje. I da, odmah sam otišao u battery pa optimize, ali je telefon svejedno bio topao, nešto je on prčkao u pozadini.

Pa imam wifi mozda? Napisao sam kako sam ja dobio update jos pocetkom februara. Ne vidim problem? I nije izvadila, nego izvadio.

Не знам како је стање са батеријом вама који сте прешли на нови ОС, али мени делује доста боље. Након надоградње хтео сам да вратим на фабричка подешавања, али нешто нисам имао времена, па је остало све инсталирано као и пре. Јуче ујутру сам скинуо тел са пуњача (100%) и увече у 23:35 је имао 40% напуњености, док је екран био активан 5:13 минута. Не знам да ли је то добро, или не, али се мени то до сада није дешавало. Иначе, 24 часа ми је укључена локација и блутут због повезаности са сатом и хуавеи хелт апликацијом која доста троши батерију. Један кратак период је тел био повезан са компјутером док сам пребацивао нешто са компјутера на телефон, али је то занемарљиво да би нешто озбиљије допунило батерију. Сад ми је некако жао да одрадим фабрички ресет, да не покварим нешто 😁😂😂

Potvrđujem da se na vađenje SIM kartice odmah pojavljuje update.

Edit: zanimljiva stvar. Ako se vrati SIM, a update ne preuzme, onda posle par minuta nestane i prikazuje se OS9 kao poslednja verzija.

Poslednja izmena:
Jeste 🙂 ja sam slucajno probao da izvadim karticu da stavim drugu, i pojavio se update, vratio reko ajde da ubacim nema 😀 opet izvadim skinem instalira se 😀 Eto jedna domaca za mene 😀 nemoj da me zaboravite 😀 Jeste baterija mi je mnogo bolja nego sto je bila, i generalno mi bolje radi. Ja prezadovoljan , a taman sam hteo da ga menjam zbog bat 😀

Meni deluje da slabije drži baterija nego na 9, ali svakako nemam problema da odradi celi dan ili dan i po. Mada nisam nikada radio factory reset za ove dve godine koliko ga imam, sve tri velike nadogranje vozim bez reseta. Šta vam kaže DevCheck aplikacija o stanju baterije? Meni piše da imam 381 ciklus punjenja, health još uvek ne prikazuje nisam ga punio do 100% još uvek.

Mene baterija nešto ubi, ne mogu nekad 3h rada ekrana da izvučem.
Kako najlakse da sačuvam slike kad radim factory reset, ostalo mi nije bitno, instaliracu iznova šta mi samo treba od aplikacija.

Čim sam dobio MagicOS 10, odmah factory reset. Baterija solidna, bez problema cijeli dan, ali čini mi se malo slabija nego na MagicOS 9...

Meni deluje da slabije drži baterija nego na 9, ali svakako nemam problema da odradi celi dan ili dan i po. Mada nisam nikada radio factory reset za ove dve godine koliko ga imam, sve tri velike nadogranje vozim bez reseta. Šta vam kaže DevCheck aplikacija o stanju baterije? Meni piše da imam 381 ciklus punjenja, health još uvek ne prikazuje nisam ga punio do 100% još uvek.
Meni na 10 ista ili bolja a nikakav DevCheck ne radi dok nam Honor to ne omogući, imam telefon od novembra 2023, kaže 94 ciklusa punjenja, što nije nimalo realno, čak i da kažemo da je zato što sam uvek držao sve battery safety opcije uključene (a jesam). Meni je prvih 48h radio nešto u pozadini, posle toga baterija razbija. Meni je nažalost telefon ispadao nekoliko puta poslednjih meseci i sada mi optička stabilizacija zvecka malo glasnije - još uvek radi ali pitanje je koliko još. Glavni senzor, tako da će tu morati da se menja glavna kamera, 100 EUR :/ Tada možda zamenim i bateriju.

Što se tiče ovog Turbo X-a, neko je napisao da radi toliko glatko da nema ovde propuštenih frejmova i moram da se složim, MagicOS10 je kao da sam prešao na 8 Pro, utegli su ga samo tako, bukvalno sam se posvetio PC-u jer o mobilnom nema šta da razmišljam, što se mene tiče ne može bolje.

Fluidnost u radu je stvarno baš dobra, ne vidim svrhu da menjam još uvek.
1000073599.jpg

Ne znam koliko je ovo tačno.

Da li ste malo slikali, kako cam se cini kamera da li je bolja ili ne daj boze gora sa desetkom, da ne bude kao sa p30 pro posle 2g svaki abdejt je sve vise urnisao kameru

Nazad
Vrh Dno