Šta je novo?

Honor Magic 5/Pro/PE

Najlakše je zameniti cela ledja. A najjeftinije zameniti samo staklo kamere, u tom slučaju ne mora otvaranje telefona, samo se staklo zagreje i skine. Ali mora sa nečim baš tankim da se započne od ivice jer ima ovaj metalni prsten oko stakla. Nije baš jednostavno ali je izvodljivo. Samo treba voditi računa da ne upadnu komadići unutra na sočivo. Rekao bih da je kvalitet isti kao pre. Evo par slika prema suncu, ovo je pre zamene bilo neizvodljivo.

Prilozi

• IMG_20240623_130633.jpg
    IMG_20240623_130633.jpg
    177.6 KB · Pregleda: 80
  • IMG_20240623_130405.jpg
    IMG_20240623_130405.jpg
    200 KB · Pregleda: 59
  • IMG_20240623_130312.jpg
    IMG_20240623_130312.jpg
    619.5 KB · Pregleda: 80
Fotke odlicne. Cak nema onog odsjaja od sunca. Super sto si uspeo to namestiti sam a ne da te prevari neki servis. Ja ne znam sta je ovo danas sa raznim majstorima i generalno ljudima. Svi bre gledaju da te oderu i na najvece sitnice! Kakvi smo mi kao ljudi postali to je haos.

Home screen & style/home screen settings/swipe down
Da Vam kazem da vi koji imate MagicOS uodnosu na nas u EMUI sistemu, imate napredna podesavanja i bolja. Stigao EMUI 14.2 i ove opcije nema. Ne verujem sta nam radi Huawei... Prelaz ce def ici na honor u MagicOS...

Мислим да ће са овим Harmony OS Next све бити много боље... Фокус им је дефинитивно на његовом развоју и комплетном одвајању од Androida тако да мислим да ће после тога бити своји на своме и логично ми је да ће после тога upade-ти и увођење нових функција бити фреквентније...

Мислим да ће са овим Harmony OS Next све бити много боље... Фокус им је дефинитивно на његовом развоју и комплетном одвајању од Androida тако да мислим да ће после тога бити своји на своме и логично ми је да ће после тога upade-ти и увођење нових функција бити фреквентније...
To me i plasi. Kazu razvice app samo za Harmony, sto znaci ako neke aplikacije nema, ne mozes da je preuzmez kao za android, samo to me brine

Da Vam kazem da vi koji imate MagicOS uodnosu na nas u EMUI sistemu, imate napredna podesavanja i bolja. Stigao EMUI 14.2 i ove opcije nema. Ne verujem sta nam radi Huawei... Prelaz ce def ici na honor u MagicOS...
Pa nema ni iPhone swipe down? A čak i tu opciju možeš da imaš sa 3rd party launcher-om (ako ti je baš toliko bitna).
To me i plasi. Kazu razvice app samo za Harmony, sto znaci ako neke aplikacije nema, ne mozes da je preuzmez kao za android, samo to me brine
Bez brige, pa nije Huawei lud da to uradi.

Pa nema ni iPhone swipe down? A čak i tu opciju možeš da imaš sa 3rd party launcher-om (ako ti je baš toliko bitna).

Bez brige, pa nije Huawei lud da to uradi.
Ma ko sisa iphone 😁 Ja zato volim android jer ima vise mogucnosti i opcija, zelim da imam tu opciju fabricki pa da mogu da biram sta da mi bude, a ne da me teraju na njihov AI search

Ma ko sisa iphone 😁 Ja zato volim android jer ima vise mogucnosti i opcija, zelim da imam tu opciju fabricki pa da mogu da biram sta da mi bude, a ne da me teraju na njihov AI search
Pa bas zato sto "voliš Android" onda ti ne treba "fabrička" opcija? Evo mi na MagicOS-u to imamo a ja i dalje "svajpujem" sa vrha ekrana - navika, ni ne razmišljam :)

Elem, mali rezime od mene... Posle oko 4 meseca korišćenja, i apdejta sa MAGICOS 7.1 na 8, imam samo 1 bag: odnosi se na kameru u PRO modu, kada kamera ima običaj da se zakuca i ne daje znake života, pa mora da se izađe iz aplikacije i ponovo uđe, a veze nemam da li je ovo zezalo i na MAGICOS 7.1, jer tad nisam stigao da ovo divljački isprobavam. Pro mode koristim jer u "*****" modu fotke često ispadnu previše osvetljene. I to je to. Ne igram igrice, nemam 500 društvenih mreža (samo fejs), ne razmenjujem idiotluke preko vajbera i vocapa, ne gledam "šaljive" klipove sa sisama i buljama i mačkama, telefon koristim za fotkanje nečeg što mi treba za posao ili da bih upamtio, plus poneka uspomena, mejlovi, čitanje (i net i pdf-ovi), poneka utakmica, poruke (tekstualne!!!), mape i povremena navigacija, vremenska prognoza, podsetnici, slušanje muzike na sluškama dok hodam i to bi bilo to. Snimanje zvuka na ovom telefonu, iako je onaj DXO sajt lupetao da je odlično, sasvim je prosečno, njihove "analize" su mi i danas potpuno neshvatljive. Pozdrav svima!

Meni je Viber počeo da pravi problem, na kraju poziva zamrzne mi se slika i nema onaj prozor Caller ID
Počelo je da mi smeta.
Veceras radim novu instalaciju Viber, nadam se da će sve biti ok

Meni je Viber počeo da pravi problem, na kraju poziva zamrzne mi se slika i nema onaj prozor Caller ID
Počelo je da mi smeta.
Zadnji update vibera koji sam radio na Huaweiu pravi problem, poruke stizu ali ne obavestava

Ne znam za ostale, meni od bagova ako tako mogu da nazovem je konsntana obaveštenja da IG troši previše baterije , iako imam tipa 93% baterije 😬 Viber radi ok ali mi često stigne notifikacija gore u obaveštenjima ali ne vidim ko je poslao, pa onda swipe da bi video 🙂
Treće oko kamere, tipa ove olujne oblake, previše baci osvetljenje i osvetli iako su oblaci gotovo crni. Kapiram da tako mora jer u svim drugim situacijama pojačavanjem boje ispadnu i "lepše" slike ali ovde u ovoj situaciji baš pretera i previše osvetli..
Zadovoljan sam telefonom evo već 7 meseci, nijednom nije morao da se restartuje osim kad je update naravno 🙂 5 meseci kako furam ekran bez zaštite, pre toga bila mat folija, pao 3 puta sa neke manje visine, nema ni mikro ogrebotinu. Pozadi 3 maske koje rotiram i tjt 🙂 Baterija uvek izgura ceo dan 👍

Počelo je da mi smeta.
Nije zamrznut, skrolni samo za back i to je to..

Deluje da je zamrznut, ali je zapravo to nepojavljivanje caller id-a razlog zašto bude kao mracniji.

Bilo je tako ranije, sad ga zamrzne dok ga ne sklonim skroz ili nekoliko puta skrolujem. Deluje iritantno

I meni se zamrzava ponekad Viber. Ne koristim ga previse pa mi za sada ne smeta. Inace problem resim tako sto kliknem dugme za gasenje telefona i odmah upalim i odmrzne se.

Ne znam za ostale, meni od bagova ako tako mogu da nazovem je konsntana obaveštenja da IG troši previše baterije , iako imam tipa 93% baterije 😬 Viber radi ok ali mi često stigne notifikacija gore u obaveštenjima ali ne vidim ko je poslao, pa onda swipe da bi video 🙂
Treće oko kamere, tipa ove olujne oblake, previše baci osvetljenje i osvetli iako su oblaci gotovo crni. Kapiram da tako mora jer u svim drugim situacijama pojačavanjem boje ispadnu i "lepše" slike ali ovde u ovoj situaciji baš pretera i previše osvetli..
Zadovoljan sam telefonom evo već 7 meseci, nijednom nije morao da se restartuje osim kad je update naravno 🙂 5 meseci kako furam ekran bez zaštite, pre toga bila mat folija, pao 3 puta sa neke manje visine, nema ni mikro ogrebotinu. Pozadi 3 maske koje rotiram i tjt 🙂 Baterija uvek izgura ceo dan 👍
Meni se isto to sa notifikacijom o stalnom trošenju baterije dešava sa Blokadom, koja (kao) blokira (sve) reklame... Sve sam pokušao da tu notifikaciju ukinem, ali nisam uspeo... Nije da sam se previše baktao s tim... Telefon me obavesti, i to mi tako ostane kao notifikacija i baš me briga...

Почео је и мене Viber да зеза... Не ради ми позиви на Виберу... Чим покушам некога да позове, апликација пада, одн. телефон изађе из ње.
Јел имао неко ово искуство?

Почео је и мене Viber да зеза... Не ради ми позиви на Виберу... Чим покушам некога да позове, апликација пада, одн. телефон изађе из ње.
Јел имао неко ово искуство?
Nisam testirao pozive na viberu, zna da zezaju poruke kad stignu, to znam al za pozive ne znam

Прорадио вибер сам од себе... Гледах сад, није било никаквих апдејта, а он од јутрос ради... Чудо си ови западни јапанци...

Ljudi, jel ima pomoci za ovaj problem.. Naime, kad god zelim da ugasim telefon ili one druge opcije sa dugim pritiskom tastera na desnoj strani izlazi mi sledece:

TRY SAYING (onda ispod pise nesto sto je svaki put drugacije) pa UNLOCK MORE ASSISTANT FEATURES GET STARTED i bukvalno nista ne mogu da uradim jer mi to stoji na ekranu.. Znaci da ugasim telefon, nemoguca misija.. I ako nista ne kliknem, izadjem na taster sa leve strane, skoli se sa ekrana, pa ponovo kad kliknem da ugasim telefon se pojavi to isto, samo pise nesto drugo.. da li vezano za alarm, pa za poruke, pa za kojesta.. tipa ''set a timer for two minutes'' i slicno.. Kako da sklonim da mi vise ne izlaze te gluposti ?

Možda ti je uključeno "Wake with power button" u Settings -> Accessibility features -> Shortcuts & gestures -> Google Assistant

Ljudi, jel ima pomoci za ovaj problem.. Naime, kad god zelim da ugasim telefon ili one druge opcije sa dugim pritiskom tastera na desnoj strani izlazi mi sledece:

TRY SAYING (onda ispod pise nesto sto je svaki put drugacije) pa UNLOCK MORE ASSISTANT FEATURES GET STARTED i bukvalno nista ne mogu da uradim jer mi to stoji na ekranu.. Znaci da ugasim telefon, nemoguca misija.. I ako nista ne kliknem, izadjem na taster sa leve strane, skoli se sa ekrana, pa ponovo kad kliknem da ugasim telefon se pojavi to isto, samo pise nesto drugo.. da li vezano za alarm, pa za poruke, pa za kojesta.. tipa ''set a timer for two minutes'' i slicno.. Kako da sklonim da mi vise ne izlaze te gluposti ?
Ne znam kako da sklonis, tj ne znam tacnu putanju, ali ako hoces da mozes da ugasis telefon i pored toga samo nastavi da drzis power button dok se ne pojave opcije za restart i gasenje.

Možda ti je uključeno "Wake with power button" u Settings -> Accessibility features -> Shortcuts & gestures -> Google Assistant
E jeste drug, u pravu si.. Nisam to nikad podesavao ali je ipak bilo ukljuceno.. Gledam to mi stoji vec mesecima nisam znao o cemu se radi, pa ajde da pitam.. Hvala!
Inace, jel znaci ista taj gugl pomocnik, to jest cemu sluzi, ako koristi da ga ponovo ukljucim?

Ja sam npr. dosao sa Samsunga i tamo mi je Bixby odradjivao dosta stvari, tipa kazem mu da otvori google maps dok vozim, da posalje poruku, namesti alarm ili podsetnik itd.
S obzirom da Honor/Huawei ima neupotrebljivog asistenta, Google assistant je jedina alternativa ali nisam se udubljivao, mozda moze necemu da posluzi

Izvinite ako pitam sto je mozda jos neko pre mene. Ima puno stranica za prelistati a ne stizem.
Problem KAMERA. Kada slikam na 3,5x zadnjom kamerom (rezim obicna fotografija ) slika se u roku par sekundi dosta sloši (boja same slike, ostrina itd.) ali samo u toj razdaljini. Jako retko koristim taj 3.5x za slikanje pa nisam ni obracao praznju ali pre nekih mesec i kusur dana (zao mi je sto nemam te slike da ubacim da vidite jer sam ih sve obrisao koliko su bile lose) stavio sam na 3.5 i krenuo da slikam. Na ekranu sve super i onda odjednom u par sekundi se slika neuporedivo pogorsala, pritom se promeni i pozicija predmeta kojeg slikam a ja ne pomeram telefon.

Da objasnim - slikam ravno , u roku par sekundi predmet je pomeren kao da sam pomerio telefon, kao da slikam od dole, boja uzasno izbledela, kvalitet uzasno los, prosto neuporedivo sa onim sto se videlo na ekranu pre par sekundi .. i kad god udjem u taj 3,5x rezim bilo je isto.. bude sve ok, lepa slika i tipa dok traje ta lepa slika stignem da uskliam samo 1 sliku i kraj, odmah prebaci na to kao da sam slikao od dole predmet i uzasnog, ali uzasnog kvaliteta. sve se desi u tih par sekundi.. Ne znam da li se ista poboljsalo posle azuriranja jer nisam ni koristio to do danas, ali vidim i sad da se slika promeni posle par sekundi, (boja npr) ali ne u tolikoj meri kao pre mesec dana kad je bilo katastrofalno.

Nazad
Vrh Dno