Šta je novo?

Honor Magic 5/Pro/PE

Meni sa kraja Avgusta 😁 Ja ću na A14 kad neki već budu imali i A15 uveliko 🤣
Baš ga odužili sa ažuriranjem...
 
Meni stigao jutros, nisam menjao region.
 
Stavih neko staklo i ostalo 1001 baloncic, ivice se malo odvajaju. Da ti pukne glava... Koliko je cvrst sam ekran jel ima neku zastitu da skinem ovo sranje
Ja sam stavio nešto što niti je staklo niti je folija, preporučili su na prethodinim stranama. Leglo je lepo ali nije potpuno ravno, tako da imam neke krivine po sred pilule i mislim da mi muti malo selfi kameru.
 
Verovatno ona hidrogel folija
 
Za sada sve ok, napokon ne moraju od vrha ekrana notifikacije da se povlače već može kao na svakom androidu. Baterija za sada ista, dialer za sada bez zaglupljivanja. Ikonice za nijansu manje nego pre.
 
Ja imam ovu polimer nano i zadovoljan sam. Lepo je legla i nema rupu preko pilule, full cover je. A sto se osmice tice nista spektakularno nisu napravili. I dalje nem nekih podesavanja koja drugi imaju jos od ko zna koje verzije unazad. Npr nema opcija da uklonim nazive aplikacija ispod ikona. Drugo, mozda je to samo kod mene ali notifikacije su nesto pobrljavile. Stoji mi bedz na viberu, gmail i sms a niti imam notifikacije niti novih poruka. Evo celo jugro se sa tim mlatim ne mogu da provalim o cemu se radi.
 
Viber svakako, kad stigne neka poruka uopšte ne izbaci od koga je već samo kao obaveštenje, uz česte sitne bagove na IG a ponekad i na Yt. Ne znam dal je do samih app ili do telefona
Update na A 14 svakako bar nam mom telefonu neće još nekih 10ak dana i nadam se da će te stvari otkloniti , uz spuštanje notifikacija sa vrha ekrana koja me baš nervira 😬
 
Ево мало искуства од када сам одлучио да ми Меџик буде потпуно ГО! Не знам зашто, али одлучио сам да не скривам више лепоту овог телефона, као што сам пре радио са Матом 20про и П50 про. У маскама не изглдају онако лепо као што јесу (као презгодна жена у зимској јакни ;)) и осећај у руци нема везе са оним какав заиста јесте и какав засиста треба да буде. Позитиван је, као што можете да претпоставите, осећај у руци и изглед без маске, заиста се има осећај премијум уређаја, а не премијум маски. Мањи је, лепши је и лакши за коришћење. Али самим тим је и клизавији и увек постоји осећај да ће исклизнути из руке ако се добро не држи, или када га спуштам на неку чврсту послогу. Када смо код испадања, јуче ми је испао из џепа директно на екран док сам трчао, јер га нисам добро ставио и пао је на плочице (трчао сам уз степенице прекривене плочицама). Срећом па сам успео да поставим стопало које је ублажило пад. Епилог: ни тачкица оштећења ни на екрану, ни на полеђини, ни на ободима. Једина већа мана коју сам приметио је проблем код писања порука, или код играња једине игрице коју играм на телефону. Поруке пишем у хоризонталном положају и због премалих ивица увек ми неки део длана додирује екран. То доводи до исписивања појединих слова која нису у плану, а која се налазе близу ивица телефона, или се укључују велика слова. Како време пролази, успевам мало то да санирам, али је и даље тај проблем евидентан. Све остало је на страни голаћа. Наравно, ако сте се унапред помирили са чињеницом да му се нешто може десити. Још нешто бих напоменуо. У понедељак сам водио ђаке у обилазак манастира у Овчарско-Кабларској клисури и користио више него обично снимање видео записа и фотографија. Неочекивано брзо сам остао на 0% батерије.
 
I ja ne koristim zaštitu za ekran, od kad sam skinuo mat foliju koja je krenula da se odlepljuje , više nisam ništa ni stavio. 2 meseca već , a jedno vreme sam bio zagrejan da donesem tel u mobile outtfiers.. Masku pozadi imam samo zbog klizanja 🙂 Imam jednu mikro ogrebotinu pored selfi kamere ali moguće da je takav bio kada sam ga i uzeo ali nije se videlo. Samo kad je ugašen ekran na sunčevu svetlost se vidi baš kad se zagledaš.
Jedino što pazim je da je u džepu nema ništa, ključevi, upaljači itd 😁
Da li vam zabada ponekad YT tipa da kad hoćeš da staviš na ceo ekran on ne prebaci, u poslednje dve nedelje nekoliko puta se dešava, uz naravno povremene sitne bagove na IG
 
Ja nosim staklo neko sa Alija. Otisak prsta nas i malo nego bez njega ali očitava.
Na ledja silikonska maska, providna.
Razmišljao sam i ja o outtfiters zaštiti ali me dve stvari odvratile.
Prva je ta što nemaju bumper, jer kad staviš tu zaštitu samo bumper ide. Sve ostalo bi bilo suvišno. Takodje ne ide folija na ostrvu oko kamera.
A druga ili možda prva stvar je ta što mi nisu garantovati zaštitu koju reklamiraju tj ako ošteti ekran odmah na probi posle postavljanja.
 
Da li postoji mogucnost da se obrise kes particija kao na samsungu tj da li uopte ima safe mod posto kad drzim vol up i power nista se ne desava.
Dd kad je presao na OS8 imam problem sa notifikacijama tj na ikonama ostanu oni bedzevi sa brojevima iako nema poruka i notifikacija pa je trenutno resenje da iskljucim tu opciju.
A drugo sta sam primetio je da kad je OOD omogucenn tel se sam budi na par sek ako ga ne diram niti ima bilo kakvih notifikacija tako da sam i to iskljucio. krajnja solucija mi je reset ali reko ako moze prvo bez toga.
 
da da evo uspeo sam, mora da bude povezan na USB. hvala
 
Za sad su rešeni problemi brisanjem kesa. E sad, žena moja ima isti tel i u poslednje vreme se žali da joj nešto ne radi kako treba, reših sa uradim isto kod nje. Udjem u recovery mod kad ono kod nje na kineskom. Buduci da sam kod mene vec radio seti se vizuelno šta da kliknem i sad i na njenom sve lepo radi. Oba telefona kupljena u Gigatronu u isto vreme i na njen su ažuriranja uvek stizala ranije. OS8 je meni stigao pre nedelju dana a na ovom drugom još nije.
 
Evo preko nemackog E-sim i aplikacije My Truphone odmah je povukao magic 8. Inace izabrao sam besplatan nemacki e-sim sa 100 mb podataka. Ko nece da ceka neka proba. Ne kosta nista i jednostavno je. P.s. stavite e -sim za podrazumevani , ukljucite prenos podataka i u romingu i iskljuciti wifi.
 

Prilozi

  • Screenshot_20240508_202501_edit_68327886590028.jpg
    Screenshot_20240508_202501_edit_68327886590028.jpg
    94.1 KB · Pregleda: 30
  • Screenshot_20240508_202323.jpg
    Screenshot_20240508_202323.jpg
    65.7 KB · Pregleda: 33
A kada cekam ovoliko, sacekacu i da stigne normalnim putem. Ne znam kako je nekima stigao update kada su stavili Global. Kod mene stoji region Srbija a menjao sam i na Global i nece da povuce. Ma sacekacu pa ce valjda uskoro i stici.
 
Ja sam prvi put potrošio onih 100mb ali bezuspešno. Sad kad sam opet instalirao nema za Dz.
Prvi put nisam uključio roming, možda zato nije hteo da povuče UPDATE.
Da li je neko ko ima call recorder i prešao na osmicu proverio da li mu radi call recorder?
 
Evo preko nemackog E-sim i aplikacije My Truphone odmah je povukao magic 8. Inace izabrao sam besplatan nemacki e-sim sa 100 mb podataka. Ko nece da ceka neka proba. Ne kosta nista i jednostavno je. P.s. stavite e -sim za podrazumevani , ukljucite prenos podataka i u romingu i iskljuciti wifi.
Sad kapiram zašto je meni stigao apdejt. Tada sam bio u TR i imao Turski esim. Dajte link za taj nemački esim.
 
Ali kad se u aplikaciji odabere nemačka kaže da ne radi u srbiji. Ne radi mobile data.

Provalio sam. Kada se instalira esim i prebaci data na esim treba uključiti wifi i odmah povlači OS8
 
Evo preko nemackog E-sim i aplikacije My Truphone odmah je povukao magic 8. Inace izabrao sam besplatan nemacki e-sim sa 100 mb podataka. Ko nece da ceka neka proba. Ne kosta nista i jednostavno je. P.s. stavite e -sim za podrazumevani , ukljucite prenos podataka i u romingu i iskljuciti wifi.
Bog ti zdravljao dao i da ti deci budu svetle oči... 😁
 

Prilozi

  • Screenshot_20240508_234551.jpg
    Screenshot_20240508_234551.jpg
    57.1 KB · Pregleda: 23
Evo, i ja sam na ovu foru :) Mada, iskreno, male su promene za sada, zoom kamere ima onaj lepi slajder sada i tako svašta, ali videćemo za koji dan ono glavno - baterija :)1000015128.jpg
 
Sinoć sam proverio stand by koliko skida, samo 3% pritom je ujutru zvonio jedno 5 min dok me nije probudio..
 
Nazad
Vrh Dno