Šta je novo?

Honor Magic 5/Pro/PE

Imao sam kratko HM5P i nikakvih problema nije bilo, osim polozaja pilule😅
Mogu sledece da te posavetujem, posto sam i sam imao par problema sa telefonima, laptopovima...
Ulozis reklamaciju prodavcu, prodavac obicno to posalje ovlascenom serviseru koji obicno odbije reklamaciju, kada nije bas tezak harderski problem.
Ukoliko je telefon star do 6 meseci (na fiskalnom racunu ili u ugovoru mora biti period manji od 6 meseci) po Zakonu o zastiti potrosaca imas pravo da trazis povrat novca ili zamenu u toj vrednosti.
Kada ti servise odbije reklamaciju i kada ti reklamaciju prodavac uruci obrazlozenje iste, odes na sajt za vansudsko poravnanje (imas adresu na reklamacionom listu obicno) i tu prijavis slucaj. Vandudski spor moze da traje 90 dana (ne kosta ni dinara) i teret dokazivanja kvara je na prodavcu (ukoliko je telefon mladji od 6 meseci).
Meni su obicno sporovi trajali oko mesec dana, zavisi dosta od medijatora i od volje prodavca. U vecini mojih slucajeva sam izasao zadovoljan i zato ti je ovo najbolja opcija koju imas.
U slucaju da nema dogovora na vansudskom poravnanju i dalje mozes preko suda da dobijes pravdu.

Imao sam kratko HM5P i nikakvih problema nije bilo, osim polozaja pilule😅
Mogu sledece da te posavetujem, posto sam i sam imao par problema sa telefonima, laptopovima...
Ulozis reklamaciju prodavcu, prodavac obicno to posalje ovlascenom serviseru koji obicno odbije reklamaciju, kada nije bas tezak harderski problem.
Ukoliko je telefon star do 6 meseci (na fiskalnom racunu ili u ugovoru mora biti period manji od 6 meseci) po Zakonu o zastiti potrosaca imas pravo da trazis povrat novca ili zamenu u toj vrednosti.
Kada ti servise odbije reklamaciju i kada ti reklamaciju prodavac uruci obrazlozenje iste, odes na sajt za vansudsko poravnanje (imas adresu na reklamacionom listu obicno) i tu prijavis slucaj. Vandudski spor moze da traje 90 dana (ne kosta ni dinara) i teret dokazivanja kvara je na prodavcu (ukoliko je telefon mladji od 6 meseci).
Meni su obicno sporovi trajali oko mesec dana, zavisi dosta od medijatora i od volje prodavca. U vecini mojih slucajeva sam izasao zadovoljan i zato ti je ovo najbolja opcija koju imas.
U slucaju da nema dogovora na vansudskom poravnanju i dalje mozes preko suda da dobijes pravdu.
Maj 2023. je kupljen.. Vidjecu s njima prvo sta kazu, pa cu onda dalje
Hvala svima

Maj 2023. je kupljen
Ovo je dosta bitno za celu ovu priču. Mislim da ti se više isplati da odeš u servis direktno, pokažeš snimak i platiš popravku (ako je hardverski problem naravno) nego da tražiš pravdu na sudu...

Elem, dajte neku noćnu fotku, ili iz pokreta, to me najviše zanima s obzirom da mu je kamera jedan od glavnih aduta

Upravo tako. Ovo je nekad i bio takav forum gde su ljudi mogli da pričaju, dele iskustva i time pomognu jedni drugima. Koga ne zanima, prosto preskoči. Malo,malo pa se javi neko da kaže da je nešto offtopic i da je uvređen valjda, a priča se sve vreme o jednom istom uređaju koji je u naslovu teme.

Ovo je dosta bitno za celu ovu priču. Mislim da ti se više isplati da odeš u servis direktno, pokažeš snimak i platiš popravku (ako je hardverski problem naravno) nego da tražiš pravdu na sudu...

Elem, dajte neku noćnu fotku, ili iz pokreta, to me najviše zanima s obzirom da mu je kamera jedan od glavnih aduta
Evo ti od svega po malo..

Sve su ovo brzinske fotke, izvadiš ga, bapete...
Fotka sa stepenicama uopste nije ovako svetla, kako je kamera izvukla ovoliko svetla, stvarno sam iznenađen. Tu gore.jeste neko neonskim svetlo, ali daleko od ovoga..

@matrix007

Brisane su poruke koje se tiču ostvarivanja garancije i prakse "tamo negde" i rasprave na tu temu... Ovo je nešto drugo.

Prilozi

• IMG_20231224_114243.jpg
    IMG_20231224_114243.jpg
    141.5 KB · Pregleda: 76
  • IMG_20231210_225657.jpg
    IMG_20231210_225657.jpg
    223.8 KB · Pregleda: 56
  • IMG_20231209_225759.jpg
    IMG_20231209_225759.jpg
    597.9 KB · Pregleda: 53
  • IMG_20231209_225747.jpg
    IMG_20231209_225747.jpg
    226.5 KB · Pregleda: 51
  • IMG_20231209_225221.jpg
    IMG_20231209_225221.jpg
    247.2 KB · Pregleda: 50
  • IMG_20231209_225219.jpg
    IMG_20231209_225219.jpg
    246.9 KB · Pregleda: 53
  • IMG_20231209_225426.jpg
    IMG_20231209_225426.jpg
    218.7 KB · Pregleda: 56
  • IMG_20231208_164048.jpg
    IMG_20231208_164048.jpg
    225.5 KB · Pregleda: 57
  • IMG_20240126_174837.jpg
    IMG_20240126_174837.jpg
    149.5 KB · Pregleda: 58
Matrixe moj savet ti je da se ne mešaš u rad moderacije jer to neće dobro da se završi po tebe. I ovim putem bi te zamolio da prestaneš da reportuješ postove koji nisu prekršili ni jedno pravilo u ovoj temi. ProMaster ti je objasnio sve u svom postu, tako da nema potrebe za daljom diskusijom na ovu temu.

stvarno kidaju noćne fotke, mogu samo da zamislim kako će to da izgleda na šestici
ae baci i neku u macro modu ako imaš
Vrlo slične, u ovoj kategoriji nema skoro nikakvog pomaka još od Huawei-a P50.

Jedina prava novotarija je periskop kamera na P60 sa f/2.1 otvorom blende - ono je nestvarno šta se dobija noću, detalji, posebno na natural zoom-u od 3.5x. Moj Magic5 Pro nema nikakve šanse tu, ali main camera, razlike skoro i da nema.

Stigao upravo novi update, kad planiraju android 14 jel se zna nesto

Evo ga spisak..

Ne znam da li da se radujem ili tugujem.. Ima stvari koje su dodate i koje mi znače, naročito lampa na double click, ali ako to znači da ćemo da se načekamo za magicOS 8, onda......

Prilozi

• Screenshot_20240129_181143.jpg
    Screenshot_20240129_181143.jpg
    47.1 KB · Pregleda: 69
Meni standardno kao i prošli put kasnije dolazi update, jer je proizveden krajem Avgusta..
Što se kamere tiče, noćna je baš baš dobra, dnevna u prirodi odlična, jedino mi u sobnim uslovima nekad nisu baš naj naj slike ali možda je i do fotografa i podešavanja :)
IMG_20240129_173158_edit_563133788995388.jpgIMG_20240129_181525_671_edit_563109443363522.jpg
Kao reper sam uzeo i slikao i sa mojim sekundarnim One Plus 6T koji danju fotka lepe slike ali noćne i ne baš ( 5 godina star ipak 😁
Inače je napolju je neka blaga izmaglica, bude to i bolje po mrklom mraku

Poslednja izmena:

Prilozi

• IMG_20240116_150947.jpg
    IMG_20240116_150947.jpg
    155 KB · Pregleda: 53
  • IMG_20231214_172614.jpg
    IMG_20231214_172614.jpg
    508.7 KB · Pregleda: 49
  • IMG_20231212_192950.jpg
    IMG_20231212_192950.jpg
    275.9 KB · Pregleda: 50
Poslednja izmena:
Evo ga spisak..

Ne znam da li da se radujem ili tugujem.. Ima stvari koje su dodate i koje mi znače, naročito lampa na double click, ali ako to znači da ćemo da se načekamo za magicOS 8, onda......
Pa nisi valjda kupio Honor zbog software support-a? Nije da nismo znali kako će biti, ja se čudim i ovim monthly zakrpama. Očekujem Magic OS 8.0 u Q1, što može da bude i kraj aprila - šta da se radi...

Ma jok, nisam, čak me te sitne zakrpe i ne zanimaju toliko, nego sam znatiželjan kako će 8-ica izgledati.

Mnogo bitnije od svega mi je, da prvi put od Mate20Pro, imam telefon kojim sam skoro skroz zadovoljan.

Pa nisi valjda kupio Honor zbog software support-a? Nije da nismo znali kako će biti, ja se čudim i ovim monthly zakrpama. Očekujem Magic OS 8.0 u Q1, što može da bude i kraj aprila - šta da se radi...
Naravno da je softverska nadogradnja bitna da bude pravodobna, pogotovo ako uređaj ima neke probleme, a svaki ima. Također svi želim nove features. Ako si čitao recenzije ovog uređaja, na svakoj se navodi mana da na ovom uređaju nema geste spuštanja notifikacijskog centra od sredine zaslona, već moraš to učiniti s vrha, to je naravno mana jer je uređaj velik i otežava korištenje jednom rukom. Koliko sam shvatio ta gesta dolazi sa ovom nadogradnjom, ako da ja se tome jako veselim.

Naravno da je softverska nadogradnja bitna da bude pravodobna, pogotovo ako uređaj ima neke probleme, a svaki ima. Također svi želim nove features. Ako si čitao recenzije ovog uređaja, na svakoj se navodi mana da na ovom uređaju nema geste spuštanja notifikacijskog centra od sredine zaslona, već moraš to učiniti s vrha, to je naravno mana jer je uređaj velik i otežava korištenje jednom rukom. Koliko sam shvatio ta gesta dolazi sa ovom nadogradnjom, ako da ja se tome jako veselim.
Sve se ja slažem sa tobom, ali Honor, iako ima Huawei nasleđa, nema resurse za software support kao Apple, Samsung i Google ili sam Huawei. I to smo svi znali unapred i to se neće promeniti uskoro i sasvim sigurno ne sa Magic 5 Pro. Možda kasnije neki modeli budu tako podržani, ali dalek je to put.

Ko god sada kupuje Honor telefone, mora da računa na max. kvartalne update-e i 3 Android-a, a i to ćemo videti, da ne bude samo 2.

Magic OS8 će imati mnoge stvari sa HarmonyOS 4.0 ali i neke svoje, biće prava stvar.

Ima tu i jedna bitna stvar, a to je činjenica da su svim kineskim proizvođačima ipak najbitnija tržišta Azije ( Kina pa Indija), tako da se ti resursi ipak najviše troše na njih i to je do sad dokazano na gomili primera raznih proizvođača odatle. Drugim rečima, sve što stigne od podrške je dobrodošlo...

Vezano za ovu poslednju nadogradnju.Šta su tačno promenili vezano za notifikacije odnosno tonove zvona na različitim karticama?Meni je sve isto a i dalje nema opcije za dodeljivanje 2 različita tona obaveštenja za 2 različite kartice vezano za poruke (sms).

Naravno očekivano. Kome da se javim za zalbu, iliti tuzbu, ima li ko iskustva sa tom zaštitom potorsaca?
A evo i link videa sta se desava sa telefonom.

Pogledajte prilog 425975

Auuu al je ovo gadno za videti...
Drugar,rado bih ga posavetova šta i gde,ali zaprerili admini banom ako se nastavi o toj temi.Ali ajde,neka se obrati Efektivi i društvu za zaštitu potrošaca u svom mestu.Dobice sve potrebne savete iz prve šta da radi.Ali kao što je pegazbre napisao,mozda mu neka app stvarno pravi problem pogotovu ako preko fon klona prebacuje podatke.A opet je i ta mogucnost da mu je uvaljen ferlerican model.
Ja cu da se zrtvujem, jer znam kroz sta prolazi, isto kao sto sam i ja i zato ne bi voleo da jos neko prodje tako. Pisao sam o tome da ne duzim na temi P50 pro, da ispostujemo admine, javi se honor podrsci kad vrate tel sa servisa ako bude bilo istih problema, sacuvaj ove snimke o radu telefona i pripretis da ce ici javno na svim internet mreza. To je upalilo i pomoglo meni da kada sam drugi put poslao tel, dobio sam zamenski. Posto me je tad huawei poslusao, snimke nikad nisam okacio, drzao sam se reci. Primedbe imam i danas na to, nisam dobio ni jedan odgovor sta je problem sa prvim telefonom, al sam dobio drugi nov. Zao mi ne sto ne mozes da uzivas u carima flegsip telefona i nadam se da ce se dobro zavrsiti po tebe.
DA NE KVARIM TEMU, PISI U DM AKO BUDES IMAO PITANJA.

Poslednja izmena:
Ko je na UK regionu, dobio je notifikaciju da može da se priključi beta testiranju.
Uslov je da ima ovu . 202 verziju.
Ovo znači da kreće testiranje i za druge regione osim kine, tako da očekujem marta 8.0 i android 14.
Ja do sada nisam naišao na probleme osim onoga što sam pisao već za dynamic refresh i gesture za notifikacije
To se ionako rešava drugim launcher om.
Ovaj 202 donosi Double tap volume down za paljenje flesha, kad je telefon ugasen. Skroz korisno.
Ostalo ništa nisam primetio novo...
Postoji nešto za badgeve u kamera aplikaciji, da lepi shot by honor itd na slike.
8.0 izgleda po onim review-ima veoma zategnut ui paket, iako nemam nekih velikih zamerki.
Što se mene tice, pull down for notification mi jedino fali trenutno, i onda nema ni potrebe za drugim launcher om.

Koliko objektivno vredi sada ovaj telefon? Vreme je za menjanje xz2, ne bih ponovo Sony jer su preskupi a Honor mi deluje zanimljivo zbog rama/memorije.

Idem u Italiju uskoro, uzeo bih tamo telefon, našao sam za 730e pa se dvoumim između njega i p7pro. 6pro je vec star model, ima da se nađe i za ispod 400e u Rimu.

Ne znam, ako gledaš veličinu ovo je velik telefon, ali dobro leži u ruci...
Po meni, od proslogodisnjih modela najbolja kupovina, bolja od s23 ultrre definitivno...
P7 pro je, ne znam....
Odličan za slikanje, ali ostalo je sve diskutabilno, kao i svaki pixel.

Nije to bas doterano kako treba, gledajući njihov soc, nisam nesto impresioniran, čak šta više izbegavao bih ga. To je Google experiment, pokušaj da naprave nesto slično kao i apple, ali nemaju oni to iskustvo...
A sada i otpuštaju puno ljudi iz hardverske divizije, tako da mi je pixel više varijanta z isprobavanje.
I nećeš imati ni garanciju ni servis, tako da mi ne bi bio bas na vrhu liste, da kupujem novi telefon.
Sačekao bih mozda magic6 pro, I njegovu cenu, ili uzeo ovaj ako bude bio dostupan i na sniženju kao za bf-770e

Nazad
Vrh Dno