Grešiš,svuda u normalnoj drzavi po zakonu,ti imaš dve nedelje da vratiš tel i da tražiš zamenu za novi sa navedenim razlogom za to.I bez ikakvih cimanja uz racun naravno i garanciju možeš da dobiješ novi ili povracaj novca.A i u 6 meseci isto možeš da traziš zameni za novi.Jer to samo kod nas tako funkcioniše.Ja ti pišem i znam iz prve ruke,jer je drugar u Becu vratio Samsung S21 ultra u roku od 14 dana od kupovine,nešto je bilo do kamere,pa su mu bez ikakvih cimanja dali nov tel.Nemam razloga da pišem nešto štl nije.Tako bi i ovde trebalo da ti u zakonskom roku od 14 dana bez ikakvog pitanja daju nov uredjaj ili povrat novca.Taj zakon i postoji.Ali....Ovo je Srbija.Znam šta pišem.Jer servisi rade sa operaterima i sa ovlascenim dobavljacima uredjaja,pa mogu i da te voza servis do operatera,a operater do dobavljaca a dobavljac do servisa i tako u krug dok se ne pozoveš na zakon o zaštiti potrošaca ili na tržišnu inspekciju i budeš drzak i bezobrazan.Informiši se ovde ne bech forumu,imaš gomilu iskustava ljudi i saveta,pa ceš sam da vidiš šta možeš a šta ne.
Može brate,itekao može.Jer zakon u svetu funkcioniše drugacije nego ovde.Ovde je bezobrazluk na prvom mestu.Drug je u Becu u roku od 14 dana vratio Samsung s22 ultra i dobio nov neotpakovan tel,naravno uz obrzloženje šta fali telefonu.A i u roku od 6 meseci isto uz garanciju možeš bez problema da dobiješ nov uredjaj.Bio sam preko i znam kako funkcioniše t

vde servis radi sa operaterom,i ovlascenim uvoznikom brenda koji si kupio.Pa onda mogu da te voze,od servisa,operatera pa do distributera.Dok se ne pozoveš na društvo za zaštitu potrošaca i inspekciju za tržište rada.U zakonu je jasno napisano do u slovo šta je naše pravo kao kupaca,a šta njihovo.Ima ovde na bech forumu iskustva ljudi i to ne malih sa ovakvim stvarima.Pa i korisni saaveti za to šta i kako raditi.Jer nije baš sve to tako kako operater kaže a i servis.