Pozdrav ljudi,
Pisao sam i ranije ali evo, opet se vraćam. Pratim ovu temu jer se još uvek premišljam da kupim ovaj telefon, neodlučan sam što se toga tiče. 🙃
Koristio sam iPhone 13PM sa 256GB ali mi to više nije odgovaralo. Telefon je super, radio odlično i posle 2 godine, ali meni nije bio dovoljno dobar.
Naime, radim u jednoj kompaniji u održavanju, stalno sam u pokretu, i bitno mi je da mogu dosta stvari da odradim na svom telefonu, da ne moram za neke stvari da potežem za laptopom.

iPhone mi to nije dozvoljavao, što zbog samog IOS-a, što zbog nekih drugih stvari.
Prvenstveno, treba mi telefon sa što većom memorijom, što je ovde kod HM5 Pro super sa 512GB.
Druga stvar je dual sim, tačnije, korišćenje dual aplikacija na telefonu (viber, whatsapp i telegram). Bitno mi je da to radi perfektno, jer trenutno, kao prelazni telefon koristim A52s i ove navedene dual aplikacije rade očajno. Primarni viber i wapp rade super, ali njihove kopije su sve samo ne dobre. Ne mogu da uradim restore podataka sa naloga, nema kontakata iako je uključena sinhronizacija. Zanima me da li je neko koristio ove dual aplikacije i kako su mu radile??? Kasne li možda obaveštenja? Bitno mi je jer to može da utiče na kupovinu ovog telefona kod mene.
Treća stvar - fluidnost u radu (i ne, ne mislim samo na SKROLANJE). Koristim AnyDesk za povezivanje na drugim telefonima i računarima i tu mi je mnogo bitno da radi bez nekog osetnog trzanja. Koristim još mnogo korporativnih aplikacija ali neću da vas zamaram time jer su sve licencirane pa nije realno da mi dajete neko vaše iskustvo ako ne koristite. Jedino Office 365 ako je neko koristio može da mi iznese svoje utiske (Outlook, Word, Excel, Notes, PowerPoint, OneDrive).
Četvrta stvar - plaćanje telefonom. Da li neko koristi ovo? Koristio sam na 13PM i na Samsung Note20U i radilo je besprekorno.
Peta stvar - baterija. Vi što kažete da je baterija na HM5 Pro super, nemojte da žmurite na to što neko prijavljuje da mu baterija i nije nešto i da pričate da nisu u pravu. Nisam koristio ovaj telefon i ne mogu da sudim, zato i pitam, pa hoću realne komentare. U poslednje vreme sam povećao korišćenje telefona, SOT mi prebacuje 10h, pa me interesuje da li telefon može da izgura sa jednim punjenjem toliko. Po navici, telefon punim pre spavanja, tokom noći ga ne ostavljam na punjaču.
Šesta stvar - povezivanje sa drugim uređajima. Pre svega povezivanje sa laptopom radi prebacivanja podataka ali i share screen, da li je to na onom nivou kao što je recimo na Samsungu? Tu je i povezivanje sa TV-om (ne samo YouTube), kakva su vam iskustva? Satovi i slušalice - kako se ponaša ako želite da ga povežetze sa satom ili bežičnim slušalicama drugih proizvođača??
Unapred se zahvaljujem svima koji ostave neki komentar, bio on dobar ili loš.
P. S. Ako neko postavi pitanje, odnosno, iznese ovde svoj problem koji ima sa ovim telefonom, nemojte ga praviti budalom i da pričate kako taj neko piše gluposti i da to što je napisao nije tačno. Konkretno,
@matrix007 je izneo svoj problem koji je očigledan a neki ovde kažu da piše gluposti i neistine. To stvarno nema smisla. Eto ja na primer, iako to vama nije važno, na onom videu koji je priložio
@matrix007 primećujem da slika i ton nisu usklađeni, ton malo kasni u odnosu na sliku. Ja sam takav problem sa kašnjenjem tona prilikom screen recordinga imao na Note20Ultra. Ako neko ne koristi telefon na način koji je čovek opisao, nema potrebe da uopšte komentarišete i iznosite svoj stav o tome.
Svi smo ovde sa jednim ciljem - da pomognemo jedni drugima u rešavanju problema ako je to ikako moguće. Bar ja mislim da je to cilj, ako grešim ispravite me.