Šta je novo?

Honor Magic 5/Pro/PE

Meni ovo deluje ok...

Ili grešim ?

Drago mi je da si pokušao. Ovo je primjer trotlanja. Pogledaj bijelu kuglu od 2:03-2:10, tu se najbolje vidi. Kada dođem doma, napravim isto ovo što i ti sa S20+, budeš vidio razliku u fluidnosti.
Reci sada, zar nije ovo smiješno da se događa na uređaju sa ovakvim hardverom? Igrica 60MB, smiješno. Nisam probao druge igre, na nekim zahtjevnijim igrama je vjerojatno još više ovo izraženije.
Sine,nemaju svi toliko vremena da koriste "pun potencijal" ovog tel na nacin na koji ti koristiš.Nekome treba za editovanje fotografija,slikanje,posao.Nema svako vremena da igra igrice i gubi vreme na takve stvari otkrivajuci "pun potencijal" ovog tel na nacin na koji ti to koristiš.Ja odigram kad-kad genšin impact i fifu,...Cisto razbibrige radi,nismo ovde svi napaljeni klinci na igrice i snimanje istih.Ako ti treba nešto za igranje igrica mogao si da kupiš za ove pare Sony 5 i dodatnu opremu i da furaš koliko hoceš i šta hoceš.Ne bih da se dalje upuštam u pricu,meni tel za ono što ja radim sa njim,a radim.Radi perfektno,za to što ti radiš koriste se drugi uredjaji.Prosto i jednostavno.
Kolega ja se s tobom ne slažem u potpunosti, sada ću ti objasniti zašto. Naveo si editiranje, slikanje, posao... Za to je super i Honor 90. To je kao da obojica kupimo Ferrari i ti meni želiš argumentirati da ja nisam normalan jer vozim 300 km/h i pri toj brzini osjetim neki problem jer svi normalni ljudi voze 180. Meni trebaju performance, ne koristim kameru, wapp i surfam interentom samo, koristim mnoge druge zahtjevne stvari. Gaming je samo primjer. Mene zapravo čudi zašto tebi treba ovakav uređaj, ako ne koristiš njegov potencijal, za pokazivanje? Hm, nije moja stvar, ali tebe ne treba čuditi što netko očekuje od moba nešto što taj mob i treba pružiti s obzirom na hardware.

Poslednja izmena:
Da, vidiš nisam ni primetio, verovatno usled tog neigranja igrica sam prestao da detektujem takve stvari..

Sve u svemu, opet ti ponavljam sigurno da ima boljih telefona za to što ti hoćeš od njih, moje iskustvo nakon nekoliko pobrojanih je da ovaj telefon kao celina radi odlično, šta god da sam radio, od ovih svakodnevnih stvari (sa kojima su drugi telefoni imali neke svoje gluparije) do obrade video snimaka sa GoPro, sto je najteži zadatak koji ja obavljam na telefonu . Igre ne igram, tako da tu moj sud nije relevantan, ali evo i da igram, ne bi primetio ovo, ali opet, to sam samo ja..

Meni ovo deluje ok...

Ili grešim ?

Meni ovo deluje ok 😁
Slazem se za pun potencijal, ali nije mi potreban. Ja sam kupio prevashodno zbog dobri kamera, IC porta, stereo zvuka i lepog izgleda. Baterija me duboko razocarala i to mi mana. Nisam zeleo srednju klasu jer zelim sve top i vrh da imam kad zatreba. Ako hoces da se bavis digi svetom, po meni uzmi dobar komp, telefon je ipak po meni skromna verzija za ovakve poslove.
Razumem te, i opravdavam kad kupis skup telefon zelis sve najbolje, al opet kazem za te pre ima vrv mane. Ako oces top optimizovani uredjaj, kupi iphone najnoviji i miran si. Moje misljenje

Ovde imamo veoma specifican use-case koriscenja jednog telefona koji ne radi kako treba. Da li je do konkretne igre, built-in screen recorder-a ili kombinacije obe stvari moglo bi se testirati i polemisati ali to nije merilo da je telefon ****** i ne valja, da je neoptimizovan i sl. To vazi za bilo koju stvar na telefonu koja mozda ne radi kako treba ili bi mi hteli i jos ako je jako specificna, ne znaci da je zato telefon los, treba gledati siru sliku.

Ako telefon pre svega obavlja osnovne funkcije za koje je namenjen kako treba, razgovori, sms, bez restartovanja tokom prijema poziva, gubljenja mreze, prekidanja zvuka, nedostupnosti i sl i pritom rade i ostale stvari kako treba recimo slikanje i snimanje bez pregrevanja, banana efekta, zamucenja i sl, pa drustvene mreze, obrada slika i videa, igranje zahtevnih igara onda je za mene to telefon koji radi odlicno i ispunjava moje zahteve.

E sad ovde pricamo o Androidu i ako built-in screen recording aplikacija ne radi kako treba, suvise opterecuje sistem i ne koristi resurse sistema kako treba, prosto se nadje neka druga, kupi ako treba i instalira. Bar je to lako na Androidu.

Generalno ne treba generalizovati. Ako screen recorder na Samsungu radi bolje od onog na Honor-u, to ne znaci sa je Honor UI i OS neoptimizovan vec da Samsung ima bolju screen recording aplikaciju i nista vise. Google play i traziti app koji dobro radi snimanje ekrana tokom igranja i ne obara performanse.

Ja nisam napisao da je tel los niti da je najbolji. Realno ne postoji tel koji nema probleme i na kome nece nekom nesto smetati, ne telefon, bio koji uredjaj. kad kazem da mora da gasis neke opcije mislio sam npr, na animacije, pozadinske aplikacije i podatke , OOD, osvezavanje ekrana i sinhronizaciju za bolju bateriju i td.
Ja razumem ovog momka. platio je flagship i ocekuje da telefon to i bude. ali, nema toga ni sa jednim. kao sto rekoh svaki ima ono ALI sto devojci srecu kvari.
Da je M5p stabilan, jeste ali evo moje misljenje je da nije uverljv. pre njega sam imao Realme GT Neo 2. 12/256, SD 870/Adreno 650 5000mAh 65W.
Dve godine koriscenja, igranja, slikanja, mreze, muzika, navi... i evo sad sin drnda. Ne pamtim da sam imao situaciju da je nesto kocilo, bagovalo, grejalo. Sto se brzine i fluidnosti tice ovaj novi me nesto nije ubedio niti ostavio bey teksta, punjenje baterije na realme brze ali uz dooobro zagrevanje.
E sad, ovaj ima u podesavanjima ono da cuva bateriju da ne greje i to. mozda bi brze punio da je to iskljuceno ali meni je i ovo ok, buduci da retko spustam ispod 50 pa onda dopunim 15-20min.
Na stranu sve, meni samo jedna stvar nije jasna. Cemu tolika drama oko hebenog telefona, sta vam je ljudi, sta skacete ko da vas je neko oposvao ili najstrasnije uvredio. Razmenjujemo iskustva u koriscenju jednog tehnickog uredjaja i normalno je da nije svima isto jer nemamo svi iste afinitete i dozivljaj bilo cega. Razliciti smo, ne volimo iste stvari.
Dobar je tel, ali mogo bi da bude bolji. :)

Drago mi je da si pokušao. Ovo je primjer trotlanja. Pogledaj bijelu kuglu od 2:03-2:10, tu se najbolje vidi. Kada dođem doma, napravim isto ovo što i ti sa S20+, budeš vidio razliku u fluidnosti.
Reci sada, zar nije ovo smiješno da se događa na uređaju sa ovakvim hardverom? Igrica 60MB, smiješno. Nisam probao druge igre, na nekim zahtjevnijim igrama je vjerojatno još više ovo izraženije.

Kolega ja se s tobom ne slažem u potpunosti, sada ću ti objasniti zašto. Naveo si editiranje, slikanje, posao... Za to je super i Honor 90. To je kao da obojica kupimo Ferrari i ti meni želiš argumentirati da ja nisam normalan jer vozim 300 km/h i pri toj brzini osjetim neki problem jer svi normalni ljudi voze 180. Meni trebaju performance, ne koristim kameru, wapp i surfam interentom samo, koristim mnoge druge zahtjevne stvari. Gaming je samo primjer. Mene zapravo čudi zašto tebi treba ovakav uređaj, ako ne koristiš njegov potencijal, za pokazivanje? Hm, nije moja stvar, ali tebe ne treba čuditi što netko očekuje od moba nešto što taj mob i treba pružiti s obzirom na hardware.
Druze,ja i ti a i vidim druge kolege koriste ovaj tel na razlicit nacin.Meni ne služi za igranje igrica nego za mnoge druge stvari za koje ga ti ne koristiš.Tebi su najzahtevnije stvari koliko vidim od svega navedenog igrice.Ovo prevashodno nije gejming tel,mogao si a i možeš Nubiu da kupiš jer je evo izašla global pa možes da je naruciš.Meni je ovaj tel za moje potrebe i odlican,fotografija mi je na prvom mestu pa mi shodno služi poslu.A i lepo ti je dole kolega Pegazbre objasnio sve,da ja to isto ne bih ponavljao.Ako ti zbog toga ovaj tel ne valja,svaka cast na "mani"koju si mu našao.Menjaj onda i furaj dalje.Uzmi ultru23 pa ces tu tek da nadješ probleme,pošto ti je Samsung izgleda parametar za odlican tel.Toliko od mene o tome.Ne koristimo tel svi za iste stvari i na isti nacin.🤷Sony 5ica ili Nubia pa pici kako hoceš i šta hoceš.

Ja nisam napisao da je tel los niti da je najbolji. Realno ne postoji tel koji nema probleme i na kome nece nekom nesto smetati, ne telefon, bio koji uredjaj. kad kazem da mora da gasis neke opcije mislio sam npr, na animacije, pozadinske aplikacije i podatke , OOD, osvezavanje ekrana i sinhronizaciju za bolju bateriju i td.
Ja razumem ovog momka. platio je flagship i ocekuje da telefon to i bude. ali, nema toga ni sa jednim. kao sto rekoh svaki ima ono ALI sto devojci srecu kvari.
Da je M5p stabilan, jeste ali evo moje misljenje je da nije uverljv. pre njega sam imao Realme GT Neo 2. 12/256, SD 870/Adreno 650 5000mAh 65W.
Dve godine koriscenja, igranja, slikanja, mreze, muzika, navi... i evo sad sin drnda. Ne pamtim da sam imao situaciju da je nesto kocilo, bagovalo, grejalo. Sto se brzine i fluidnosti tice ovaj novi me nesto nije ubedio niti ostavio bey teksta, punjenje baterije na realme brze ali uz dooobro zagrevanje.
E sad, ovaj ima u podesavanjima ono da cuva bateriju da ne greje i to. mozda bi brze punio da je to iskljuceno ali meni je i ovo ok, buduci da retko spustam ispod 50 pa onda dopunim 15-20min.
Na stranu sve, meni samo jedna stvar nije jasna. Cemu tolika drama oko hebenog telefona, sta vam je ljudi, sta skacete ko da vas je neko oposvao ili najstrasnije uvredio. Razmenjujemo iskustva u koriscenju jednog tehnickog uredjaja i normalno je da nije svima isto jer nemamo svi iste afinitete i dozivljaj bilo cega. Razliciti smo, ne volimo iste stvari.
Dobar je tel, ali mogo bi da bude bolji. :)
Niko brate ne skace,samo svi pišemo svoja iskustva sa ovim tel i nacine na koji ga koristimo.Ali su iznešene neke neistine koje na ovom tel jednostavno NE postoje,pa eto malo se polemiše.Meni je ovaj recimo za razliku od tebe odlican,fluidan,kamere odlicne,baterija se isto brzo puni...Tako da mu za sada nisam našao neku posebnu manu,sem lance flaira kad se slikaju fotke,ali to imaju i profesionalne kamere a i tel sa optickom stabilizacijom.Ja sam pre ovoga imao s23 ultru i zamenio za ovaj i ne kajem se ni mili sekundu,jer je ultra prehajpovana maksimalno,još su je ukenjali sa zadnjim spdejtima i toliko o tel od 1400 eura koliko sam dao kada sam ga kupio.Ne vredi taj novac,plus placeni marketing.Drugo,ovaj me je stvarno iznenadio koliko je fluidniji od ultre i pravi mnogo bolje fotke od nje.Tako da nekome odgovara ovaj,nekome drugi tel...Da postoji savrsen tel,ne postoji...Svaki ima manu...Tako da ce se uvek raspravljati o necemu što nekome smeta....Recimo imam p30pro vec 5 god,ni štucnuo nije a može mnogim današnjim flagship tel da stane na crtu.Toliko o kvalitetu i kvantitetu.Verovatno jedan od najjboljih mob tel ikada napravljenih.🤷

Dok god mozes da nadjes drugu screen recording aplikaciju, ovaj problem je resiv. Isto, ne svidja ti se tastatura ne radi kako treba instaliras drugu, launcher, sms app pa i camera app dok god mozes da zamenis stock aplikacije po meni tu problema nema.

Da ne bude zabune, ja nemam ovaj telefon (koristim Samsung S21fe), doduse planiram da ga uzmem u dogledno vreme ali pisem generalno za bilo koji telefon. Da imam neki sistemski ili hardverski problem pa da ga ne mogu resiti zamenskom aplikacijom e to bi vec bio telefon koji je '******' i koji ne valja.

Svi znamo za S22 ultra i resetovanje i zamrzavanje tokom poziva, poziva osnovne funkcije telefona, sta da pricamo dalje...

Ja imam s22 ultra i nemam tih problema,nisam jedini imas na temi
Mene vise zanima kod gore opisanog problema da li je do optimizacije igrice ili tog snimaca ekrana ili je u pitanju bas softver telefona?

@ronaldijno 75 ne pise covek neistine nego jednostavno vidi nesto sto mi ne vidimo. Kao sto on recimo ne vidi razliku u fotografiji dva razlicita tel jer mu to nije sfera interesovanja. A to koliko je nesto zahtevno i gde se hardver pokze u punom svetlu su definitivno igre. Nije mu ispunio ocekivanja i to je to.
Ja sam zadovoljan telefonom. Takodje mislim da ova konfiguracije moze bolje da radi i nadam se da ce to doneti os8.

@ronaldijno 75 ne pise covek neistine nego jednostavno vidi nesto sto mi ne vidimo. Kao sto on recimo ne vidi razliku u fotografiji dva razlicita tel jer mu to nije sfera interesovanja. A to koliko je nesto zahtevno i gde se hardver pokze u punom svetlu su definitivno igre. Nije mu ispunio ocekivanja i to je to.
Ja sam zadovoljan telefonom. Takodje mislim da ova konfiguracije moze bolje da radi i nadam se da ce to doneti os8.
Upravu si i razumem sve. Reagic 7,8 pro verzije su stvorene za gejming, dobra baterija i hladjenja, kosta kao ovaj al su kamere krs. Dobro je sto je izneo i ovaj problem eto da ljudi vide sta moze da bude mana. Ako neko kuka za flegsip, to sam sigurno ja, mozete pogledati teme za P50 pro i na zvanicnom forumu, jer sam se i ja tako osecao kad sam se razocarao u bateriju. Nemoj te ga osudjivati, ima pravo da iznese svoje misljenje i tako treba da bude

Ma ok je sve to,ali meni nisu igrice toliko bitne,nit imam vremena da se bavim toliko u sitna crevca sa time.Godine valjda cine svoje.Ni problem sa ekranom nemam,a tu bi vec primetio da nije fluidan,a jeste i to stvarno extra fluidan.Ni za gboard tastaturu.Pa sad ja sam napiso šta sam imao,meni licno gejming nije prevashodno bitan na ovom tel.Imam komp,pa ako mi treba cepacu igrice na kompu,ili na sony 4 pro.No svako nadje neku manu koja mu ne odgovara na tel pa se uhvati za to_Ok,kao što je meni na ultri kamera u startu smetala i video sam odmah da su loše,pa kad sam to spomenuo napadoše me kao osice,pa evo sada kukaju posle god dana da su kamere loše...***a..Meni licno ovaj fon za sada za moje potrebe završava sve i prezadovoljan sam.Ako bih uzimao fon za gejming evo ova nova Nubia ubija koliko je dobra za igrice.Pa kome je to prioritet kod fona,nek izvoli.

Probao sam ovaj 8 ball i da, primeti se lag kada se udari loptica.

Ali to nema veze sa telefonom, vec sa igrom i pingom i mrežom.
Jer je ovo online igra.
Da ne ulazim u detalje kako takve igre rade, kako se syncuju dva igrača preko servera, etc...

Probao na a52s i isto se ponaša.
Tako da bih ovo tvoje iskustvo vezao za app ili igru.
I da na istom WiFi-u, 5g kanal ali je zgrada "dirty", ima dosta uređaja...

Radilo ti je na s22 kažeš?
Kakva je tad bila mreža? U datom trenutku, kakav je ping imao drugi player, jel server igre bio tada pod loadom kao i sada etc...
Ako bas hoćeš da proveriš ovaj telefon, onda jedino to možeš da uradiš a da ima nekog smisla na sledeći nacin:

2 telefona na istoj mreži
Isti server
Igrate jedan protiv drugog
Sve background aplikacije zatvorene
(No disturb)
Ako i tada taj s22 ne secka a honor secka, onda je do honora.

Probaj neku igru koja je optimizovanija za veliki broj igrača, ono što koriste većina youtubera kada testiraju: genshin impact, call of duty mobile...

Ali ako misliš da nećeš iskusiti fps drop na telefonu u online igri, ili loss of package pa imas lag, ne znam sta da ti kažem... Na pc računaru se to dešava redovno, svaki minut, pa ljudi ne pale grafičke kartice i procesore :)

Ja igram Rise of Castles 3god unazad. Igra je staticna ali ima jako puno detalja. Desi se da zastuca ali kapiram da je to do severa jer ko zna koliko ljudi igra u datom trenutku. U game modu konstantnih 60fps i kapiram da ne moze vise jer je igra optimizovana na 60. Na PUBG recimo imam konstantnih 120 ali mora smanjim detalje jer se greje razvaljuje.

Ne znam da li ste stvarno probali 8 Pool igricu i da snimate ekran.
Evo bas me kopkalo da proverim navode. Sad sam igrao, nema veze od gore navedenih gluposti.
Pre nego udjete u raspravu prvo malo razmislite.
Igrica od 60MB i sr da koci telegon?
Zar ne deluje smešno?
Da je 60GB pa da posumnjam.
Kad nisam bio zadovoljan nekim modelom prodao sam ga.
Mogu da pricaju sta god hoće, meni ne odgovara.
KP, ćao.

Ne znam da li ste stvarno probali 8 Pool igricu i da snimate ekran.
Evo bas me kopkalo da proverim navode. Sad sam igrao, nema veze od gore navedenih gluposti.
Pre nego udjete u raspravu prvo malo razmislite.
Igrica od 60MB i sr da koci telegon?
Zar ne deluje smešno?
Da je 60GB pa da posumnjam.
Kad nisam bio zadovoljan nekim modelom prodao sam ga.
Mogu da pricaju sta god hoće, meni ne odgovara.
KP, ćao.
Očito ne pratiš temu, 3 osobe ovdje su potvrdile isti problem. Nisam ulazio u daljnje rasprave, kome pravo kome krivo.

Probao sam ovaj 8 ball i da, primeti se lag kada se udari loptica.

Ali to nema veze sa telefonom, vec sa igrom i pingom i mrežom.
Jer je ovo online igra.
Da ne ulazim u detalje kako takve igre rade, kako se syncuju dva igrača preko servera, etc...

Probao na a52s i isto se ponaša.
Tako da bih ovo tvoje iskustvo vezao za app ili igru.
I da na istom WiFi-u, 5g kanal ali je zgrada "dirty", ima dosta uređaja...

Radilo ti je na s22 kažeš?
Kakva je tad bila mreža? U datom trenutku, kakav je ping imao drugi player, jel server igre bio tada pod loadom kao i sada etc...
Ako bas hoćeš da proveriš ovaj telefon, onda jedino to možeš da uradiš a da ima nekog smisla na sledeći nacin:

2 telefona na istoj mreži
Isti server
Igrate jedan protiv drugog
Sve background aplikacije zatvorene
(No disturb)
Ako i tada taj s22 ne secka a honor secka, onda je do honora.

Probaj neku igru koja je optimizovanija za veliki broj igrača, ono što koriste većina youtubera kada testiraju: genshin impact, call of duty mobile...

Ali ako misliš da nećeš iskusiti fps drop na telefonu u online igri, ili loss of package pa imas lag, ne znam sta da ti kažem... Na pc računaru se to dešava redovno, svaki minut, pa ljudi ne pale grafičke kartice i procesore :)
Igram na oba moba na dnevnoj bazi. Odnosno najviše na Galaxy jer ne želim shebati battery health sa igrama. Moj prvi post o ovome je glasio u obliku pitanja, iznio sam svoje probleme s uređajem i pitao za pomoć. Prosječan korisnik ne može uočiti ove probleme. Prešao sam sa uređaja koji je hardverski dosta lošiji i stariji a vrtio je multitasking bez problema. Igra koju sam dao za primjer je smiješna, to čak ni nema veze a gamingom u punom smislu te riječi, pa ne radi kako bi trebalo. Uglavnom, sve je rečeno.

Ja bih samo rekao jednu stvar. Imam iPhone 15 na kojem recimo Viber radi bez problema. U temi za moj telefon ima ljudi sa jačim modelima kojima Viber koči i baguje. Da bude jasno, različite aplikacije i različite upotrebe. Možda bi ti igrica radila bez problema kada uradio factory reset ili promenio app za snimanje... U svom prethodnom postu sam napisao da mašite poentu, jer čovek ima seckanje prilikom igranja i snimanja. Ja se nisam ljutio kada su pisali da im baguje Viber a meni ne. Prosto, ako znate način da pomognete recite ako ne preskočite. Ti bi Ronaldinjo trebao to najbolje da znaš kako si prolazio kada si iznosio stavove o Ultri na S23 temi, nemojte da ponavljamo to jer je ovo "zdrava" tema, zato je i pratim iako nemam telefon mada mi je zanimljiv, koči me najviše veličina da ga uzmem.

Ja bih samo rekao jednu stvar. Imam iPhone 15 na kojem recimo Viber radi bez problema. U temi za moj telefon ima ljudi sa jačim modelima kojima Viber koči i baguje. Da bude jasno, različite aplikacije i različite upotrebe. Možda bi ti igrica radila bez problema kada uradio factory reset ili promenio app za snimanje... U svom prethodnom postu sam napisao da mašite poentu, jer čovek ima seckanje prilikom igranja i snimanja. Ja se nisam ljutio kada su pisali da im baguje Viber a meni ne. Prosto, ako znate način da pomognete recite ako ne preskočite. Ti bi Ronaldinjo trebao to najbolje da znaš kako si prolazio kada si iznosio stavove o Ultri na S23 temi, nemojte da ponavljamo to jer je ovo "zdrava" tema, zato je i pratim iako nemam telefon mada mi je zanimljiv, koči me najviše veličina da ga uzmem.
Pa ja sam svoje sve lepo napisao,ali nema ko da cita.Problem jeste u igrici i serveru.Igrao sam je i na A52s i na Mate 40 pro i lagovala je.Ovaj problem nije do telefona,pa kako ko hoce neka mi veruje,a ko nece neka vrti svoju pricu.Jer genšin impact je igrica koja je mnogo zahtevnija i na najjacim podesavanjima,sec nisam imao na ovom tel.Tako da je to to,a na ultri sam recimo igrao fifu i vec posle par minuta pregrejavanje i seckanje po malo...Tako da je to,to od mene što se ove teme tice.Nema šta coveku da se dokazujem,a znam šta pricam.Pa ko voli,nek izvoli.

Ja bih ti preporucio od srca da uzmeš tel,ja se ne kajem ni milisekunde što sam ga menjao za ultru.Još nešto u vezi igrice 8 pool,cesto mi se desavalo da me upozorava da proverim internet vezu,a signal pun i sve ostalo radi,a ona štekne....To je sve što imam da kažem na ovu temu.

Ja bilijar igram uživo sa društvom i pola od toga igram šmuce... Nego nudi mi jedan serviser trampu. Nudi mi vakum magic 5 pro za iph14pro 128gb... Sta da radim!?

Zdravo svima,
Primetio sam jednu sitnicu koja mi je upala u oko pa da vidim da li se i kod ostalih to desava.
Naime,u aplikaciji instagram kada koristim dva naloga i recimo imam jednu mute grupu ne stize nikakav bagde icon,notifikacija je u redu sto ne stigne.
Da li je imao neko slično iskustvo.
Pre toga na iphone u ovo se nije desavala,pa da vidim da li je do os ili same aplikacije

Jel ima ovaj telefon nativno podrzan dual apps ili mora 3rd party app da se skida za to?

Pozdrav ljudi,

Pisao sam i ranije ali evo, opet se vraćam. Pratim ovu temu jer se još uvek premišljam da kupim ovaj telefon, neodlučan sam što se toga tiče. 🙃
Koristio sam iPhone 13PM sa 256GB ali mi to više nije odgovaralo. Telefon je super, radio odlično i posle 2 godine, ali meni nije bio dovoljno dobar.

Naime, radim u jednoj kompaniji u održavanju, stalno sam u pokretu, i bitno mi je da mogu dosta stvari da odradim na svom telefonu, da ne moram za neke stvari da potežem za laptopom. :) iPhone mi to nije dozvoljavao, što zbog samog IOS-a, što zbog nekih drugih stvari.

Prvenstveno, treba mi telefon sa što većom memorijom, što je ovde kod HM5 Pro super sa 512GB.
Druga stvar je dual sim, tačnije, korišćenje dual aplikacija na telefonu (viber, whatsapp i telegram). Bitno mi je da to radi perfektno, jer trenutno, kao prelazni telefon koristim A52s i ove navedene dual aplikacije rade očajno. Primarni viber i wapp rade super, ali njihove kopije su sve samo ne dobre. Ne mogu da uradim restore podataka sa naloga, nema kontakata iako je uključena sinhronizacija. Zanima me da li je neko koristio ove dual aplikacije i kako su mu radile??? Kasne li možda obaveštenja? Bitno mi je jer to može da utiče na kupovinu ovog telefona kod mene.
Treća stvar - fluidnost u radu (i ne, ne mislim samo na SKROLANJE). Koristim AnyDesk za povezivanje na drugim telefonima i računarima i tu mi je mnogo bitno da radi bez nekog osetnog trzanja. Koristim još mnogo korporativnih aplikacija ali neću da vas zamaram time jer su sve licencirane pa nije realno da mi dajete neko vaše iskustvo ako ne koristite. Jedino Office 365 ako je neko koristio može da mi iznese svoje utiske (Outlook, Word, Excel, Notes, PowerPoint, OneDrive).
Četvrta stvar - plaćanje telefonom. Da li neko koristi ovo? Koristio sam na 13PM i na Samsung Note20U i radilo je besprekorno.
Peta stvar - baterija. Vi što kažete da je baterija na HM5 Pro super, nemojte da žmurite na to što neko prijavljuje da mu baterija i nije nešto i da pričate da nisu u pravu. Nisam koristio ovaj telefon i ne mogu da sudim, zato i pitam, pa hoću realne komentare. U poslednje vreme sam povećao korišćenje telefona, SOT mi prebacuje 10h, pa me interesuje da li telefon može da izgura sa jednim punjenjem toliko. Po navici, telefon punim pre spavanja, tokom noći ga ne ostavljam na punjaču.
Šesta stvar - povezivanje sa drugim uređajima. Pre svega povezivanje sa laptopom radi prebacivanja podataka ali i share screen, da li je to na onom nivou kao što je recimo na Samsungu? Tu je i povezivanje sa TV-om (ne samo YouTube), kakva su vam iskustva? Satovi i slušalice - kako se ponaša ako želite da ga povežetze sa satom ili bežičnim slušalicama drugih proizvođača??

Unapred se zahvaljujem svima koji ostave neki komentar, bio on dobar ili loš. :cool:

P. S. Ako neko postavi pitanje, odnosno, iznese ovde svoj problem koji ima sa ovim telefonom, nemojte ga praviti budalom i da pričate kako taj neko piše gluposti i da to što je napisao nije tačno. Konkretno, @matrix007 je izneo svoj problem koji je očigledan a neki ovde kažu da piše gluposti i neistine. To stvarno nema smisla. Eto ja na primer, iako to vama nije važno, na onom videu koji je priložio @matrix007 primećujem da slika i ton nisu usklađeni, ton malo kasni u odnosu na sliku. Ja sam takav problem sa kašnjenjem tona prilikom screen recordinga imao na Note20Ultra. Ako neko ne koristi telefon na način koji je čovek opisao, nema potrebe da uopšte komentarišete i iznosite svoj stav o tome.
Svi smo ovde sa jednim ciljem - da pomognemo jedni drugima u rešavanju problema ako je to ikako moguće. Bar ja mislim da je to cilj, ako grešim ispravite me. :)

Vrh Dno